Accounting Principles 11th Edition Weygandt, Kimmel, Kieso Test Bank

<< Understanding Humans An Introduction to Physical Anthropology and Archaeology 11th Edition by Barry Lewis Robert Jurmain Lynn Kilgore test bank Statistics for Business and Economics 8th Edition by Paul Newbold William Carlson Betty Thorne Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Accounting Principles 11th Edition Weygandt, Kimmel, Kieso Test Bank

Description

CHAPTER 2

THE RECORDING PROCESS

SUMMARY OF QUESTIONS BY LEARNING OBJECTIVES AND BLOOMS TAXONOMY
Item LO BT Item LO BT Item LO BT Item LO BT Item LO BT
True-False Statements
1. 1 K 9. 2 K 17. 3 K 25. 5 K sg33. 4 K
2. 1 K 10. 2 K 18. 3 K 26. 5 C sg34. 5 K
3. 1 K 11. 2 K 19. 4 K 27. 6 K sg35. 6 C
4. 1 K 12. 2 K 20. 4 K 28. 6 K sg36. 7 K
5. 2 K 13. 2 K 21. 4 K 29. 6 K sg37. 7 K
6. 2 K 14. 2 K 22. 4 K 30. 7 K
7. 2 K 15. 3 K 23. 4 K sg31. 2 K
8. 2 K 16. 3 K 24. 4 K sg32. 2 K
Multiple Choice Questions
38. 1 K 63. 2 C 88. 3 K 113. 5 K 138. 7 C
39. 1 K 64. 2 C 89. 3 K 114. 5 K sg139. 1 K
40. 1 K 65. 2 K 90. 3 K 115. 5 C st140. 2 K
41. 1 C 66. 2 K 91. 3 K 116. 5 K sg141. 2 K
42. 1 K 67. 2 K 92. 3 C 117. 5 K st142. 3 K
43. 1 K 68. 2 K 93. 3 K 118. 4 AP sg143. 3 K
44. 1 K 69. 2 K 94. 3 K 119. 6 K st144. 4 K
45. 2 K 70. 2 C 95. 3 K 120. 6 K sg145. 4 K
46. 2 K 71. 2 K 96. 3 K 121. 6 K sg146. 4 K
47. 2 K 72. 2 K 97. 4 K 122. 6 K sg147. 4 C
48. 2 K 73. 2 K 98. 4 K 123. 6 K st148. 6 K
49. 2 K 74. 2 C 99. 4 K 124. 6 K sg149. 6 K
50. 2 K 75. 2 K 100. 4 K 125. 6 K st150. 7 K
51. 2 K 76. 2 K 101. 4 K 126. 6 K sg151. 7 C
52. 2 K 77. 2 C 102. 4 K 127. 6 K 152. 8 K
53. 2 K 78. 2 AP 103. 4 K 128. 6 K 153. 8 K
54. 2 C 79. 2 AP 104. 4 C 129. 6 K 154. 8 K
55. 2 C 80. 2 AP 105. 4 K 130. 6 K 155. 8 K
56. 2 C 81. 3 AP 106. 4 K 131. 6 K 156. 8 K
57. 2 K 82. 2 AP 107. 4 K 132. 7 K 157. 8 K
58. 2 K 83. 2 AP 108. 4 K 133. 7 C 158. 8 K
59. 2 K 84. 2 C 109. 4 C 134. 7 K
60. 2 K 85. 2 AP 110. 4 AN 135. 7 C
61. 2 K 86. 2 AP 111. 5 K 136. 7 K
62. 2 K 87. 3 K 112. 5 K 137. 7 K
Brief Exercises
159. 2 AP 162. 4 AP 164. 4 K 166. 6 AP 168. 7 AP
160. 2 C 163. 4 AP 165. 4 AP 167. 6 AP 169. 7 AP
161. 2 K
sg This question also appears in the Study Guide.
st This question also appears in a self-test at the student companion website.
SUMMARY OF QUESTIONS BY LEARNING OBJECTIVES AND BLOOMS TAXONOMY
Exercises
170. 2 AP 175. 2 C 180. 3 C 185. 7 AP 190. 7 AP
171. 2 C 176. 2 C 181. 3 AP 186. 6 AN 191. 7 AP
172. 2 C 177. 2 C 182. 3 C 187. 6 AP 192. 7 AP
173. 2 C 178. 2 C 183. 4 AP 188. 7 AN 193. 7 AN
174. 2 C 179. 4 AP 184. 6 AP 189. 7 AN
Completion Statements
194. 1 K 196. 2 K 198. 3 K 200. 4 K 202. 5 K
195. 2 K 197. 2 K 199. 4 K 201. 4 K 203. 7 K
Short-Answer Essay
205.3 1,2 C 208. 7 AN 211. 4 C 214. 4-6 S
206. 2 C 209. 3 S 212. 5,6 C 215. 1 E
207. 2 S 210. 3 C 213. 6 S 216. 2 S
SUMMARY OF LEARNING OBJECTIVES BY QUESTION TYPE
Item Type Item Type Item Type Item Type Item Type Item Type Item Type
Learning Objective 1
1. TF 4. TF 40. MC 43. MC 194. C
2. TF 38. MC 41. MC 44. MC 198. SA
3. TF 39. MC 42. MC 139. MC 215. SA
Learning Objective 2
5. TF 45. MC 57. MC 69. MC 82. MC 171. Ex 205. SA
6. TF 46. MC 58. MC 70. MC 83. MC 172. Ex 206. SA
7. TF 47. MC 59. MC 71. MC 84. MC 173. Ex 207. SA
8. TF 48. MC 60. MC 72. MC 85. MC 174. Ex 216. SA
9. TF 49. MC 61. MC 73. MC 86. MC 175. Ex
10. TF 50. MC 62. MC 74. MC 140. MC 176. Ex
11. TF 51. MC 63. MC 75. MC 141. MC 177. Ex
12. TF 52. MC 64. MC 76. MC 142. MC 178. Ex
13. TF 53. MC 65. MC 77. MC 159. BE 180. Ex
14. TF 54. MC 66. MC 78. MC 160. BE 195. C
31. TF 55. MC 67. MC 79. MC 161. BE 196. C
32. TF 56. MC 68. MC 80. MC 170. Ex 197. C
Learning Objective 3
15. TF 81. MC 90. MC 94. MC 182. Ex
16. TF 87. MC 91. MC 95. MC 198. C
17. TF 88. MC 92. MC 96. MC 209. SA
18. TF 89. MC 93. MC 143. MC 210. SA
Learning Objective 4
19. TF 33. TF 101. MC 106. MC 144. MC 163. BE 199. C
20. TF 97. MC 102. MC 107. MC 145. MC 164. BE 200. C
21. TF 98. MC 103. MC 108. MC 146. MC 165. BE 201. C
22. TF 99. MC 104. MC 109. MC 147. MC 179. Ex 211. SA
23/24.. TF 100. MC 105. MC 110/118. MC 162. BE 181/183. Ex 214. SA

SUMMARY OF LEARNING OBJECTIVES BY QUESTION TYPE
Learning Objective 5
25. TF 111. MC 114. MC 117. MC 212. SA
26. TF 112. MC 115. MC 176. Ex 207. SA
34. TF 113. MC 116. MC 202. C
Learning Objective 6
27.. TF 119. MC 123. MC 127. MC 131. MC 167. BE 207. SA
28. TF 120. MC 124. MC 128. MC 148. MC 184. Ex 212. SA
29. TF 121. MC 125. MC 129. MC 149. MC 185. Ex 213. SA
35. TF 122. MC 126. MC 130. MC 166. BE 187. Ex
Learning Objective 7
30. TF 134. MC 150. MC 186. Ex 192. Ex
36. TF 135. MC 151. MC 188. Ex 193. Ex
37. TF 136. MC 168. BE 189. Ex 203. C
132. MC 137. MC 169. BE 190. Ex 208. SA
133. MC 138. MC 185. Ex 191. Ex 193. Ex
Learning Objective 8
152. MC 153. MC 154. MC 155. MC 156. MC 157. MC 158. MC

Note: TF = True-False BE = Brief Exercise C = Completion
MC = Multiple Choice Ex = Exercise SA = Short-Answer Essay

The chapter also contains one set of ten Matching questions and six Short-Answer Essay questions. A summary table of all learning outcomes, including AACSB, AICPA, and IMA professional standards, is available on the Weygandt Accounting Principles 11e instructor web site.

CHAPTER LEARNING OBJECTIVES
1. Explain what an account is and how it helps in the recording process. An account is a record of increases and decreases in specific asset, liability, and owners equity items.
2. Define debits and credits and explain their use in recording business transactions. The terms debit and credit are synonymous with left and right. Assets, drawings, and expenses are increased by debits and decreased by credits. Liabilities, owners capital, and revenues are increased by credits and decreased by debits.
3. Identify the basic steps in the recording process. The basic steps in the recording process are (a) analyze each transaction for its effects on the accounts, (b) enter the transaction information in a journal, (c) transfer the journal information to the appropriate accounts in the ledger.
4. Explain what a journal is and how it helps in the recording process. The initial accounting record of a transaction is entered in a journal before the data are entered in the accounts. A journal (a) discloses in one place the complete effects of a transaction, (b) provides a chronological record of transactions, and (c) prevents or locates errors because the debit and credit amounts for each entry can be easily compared.
5. Explain what a ledger is and how it helps in the recording process. The ledger is the entire group of accounts maintained by a company. The ledger provides the balance in each of the accounts as well as keeps track of changes in these balances.
6. Explain what posting is and how it helps in the recording process. Posting is the transfer of journal entries to the ledger accounts. This phase of the recording process accumulates the effects of journalized transactions in the individual accounts.
7. Prepare a trial balance and explain its purposes. A trial balance is a list of accounts and their balances at a given time. Its primary purpose is to prove the equality of debits and credits after posting. A trial balance also uncovers errors in journalizing and posting and is useful in preparing financial statements.

TRUE-FALSE STATEMENTS
1. A new account is opened for each transaction entered into by a business firm.

Ans: F LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

2. The recording process becomes more efficient and informative if all transactions are recorded in one account.

Ans: F LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

3. When the volume of transactions is large, recording them in tabular form is more efficient than using journals and ledgers.

Ans: F LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

4. An account is often referred to as a T-account because of the way it is constructed.

Ans: T LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

5. A debit to an account indicates an increase in that account.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

6. If a revenue account is credited, the revenue account is increased.

Ans: T LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

7. The normal balance of all accounts is a debit.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

8. Debit and credit can be interpreted to mean increase and decrease, respectively.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

9. The double-entry system of accounting refers to the placement of a double line at the end of a column of figures.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

10. A credit balance in a liability account indicates that an error in recording has occurred.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

11. The drawing account is a subdivision of the owners capital account and appears as an expense on the income statement.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

12. Revenues are a subdivision of owners capital.

Ans: T LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

13. Under the double-entry system, revenues must always equal expenses.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

14. Transactions are entered in the ledger first and then they are analyzed in terms of their effect on the accounts.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

15. Business documents can provide evidence that a transaction has occurred.

Ans: T LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

16. Each transaction must be analyzed in terms of its effect on the accounts before it can be recorded in a journal.

Ans: T LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

17. Transactions are entered in the ledger accounts and then transferred to journals.

Ans: F LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

18. All business transactions must be entered first in the general ledger.

Ans: F LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

19. A simple journal entry requires only one debit to an account and one credit to an account.

Ans: T LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

20. A compound journal entry requires several debits to one account and several credits to one account.

Ans: F LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

21. Transactions are recorded in alphabetic order in a journal.

Ans: F LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

22. A journal is also known as a book of original entry.

Ans: T LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

23. The complete effect of a transaction on the accounts is disclosed in the journal.

Ans: T LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

24. The account titles used in journalizing transactions need not be identical to the account titles in the ledger.

Ans: F LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

25. The chart of accounts is a special ledger used in accounting systems.

Ans: F LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

26. A general ledger should be arranged in the order in which accounts are presented in the financial statements, beginning with the balance sheet accounts.

Ans: T LO5 BT:C K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

27. The number and types of accounts used by different business enterprises are the same if generally accepted accounting principles are being followed by the enterprises.

Ans: F LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

28. Posting is the process of proving the equality of debits and credits in the trial balance.

Ans: F LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

29. After a transaction has been posted, the reference column in the journal should not be blank.

Ans: T LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

30. A trial balance does not prove that all transactions have been recorded or that the ledger is correct.

Ans: T LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

31. The double-entry system is a logical method for recording transactions and results in equal debits and credits for each transaction.

Ans: T LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

32. The normal balance of an expense is a credit.

Ans: F LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

33. The journal provides a chronological record of transactions.

Ans: T LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

34. The ledger is merely a bookkeeping device and therefore does not provide much useful data for management.

Ans: F LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

35. The chart of accounts is a listing of the accounts and the account numbers which identify their location in the ledger.

Ans: T LO6 BT: C Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

36. The primary purpose of a trial balance is to prove the mathematical equality of the debits and credits after posting.

Ans: T LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

37. The trial balance will not balance when incorrect account titles are used in journalizing or posting.

Ans: F LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: .5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Answers to True-False Statements
Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans.
1. F 7. F 13. F 19. T 25. F 31. T 37. F
2. F 8. F 14. F 20. F 26. T 32. F
3. F 9. F 15. T 21. F 27. F 33. T
4. T 10. F 16. T 22. T 28. F 34. F
5. F 11. F 17. F 23. T 29. T 35. T
6. T 12. T 18. F 24. F 30. T 36. T

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
38. An account consists of
a. one part.
b. two parts.
c. three parts.
d. four parts.

Ans: c LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

39. The left side of an account is
a. blank.
b. a description of the account.
c. the debit side.
d. the balance of the account.

Ans: c LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

40. Which one of the following is not a part of an account?
a. Credit side
b. Trial balance
c. Debit side
d. Title

Ans: b LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

41. An account is a part of the financial information system and is described by all except which one of the following?
a. An account has a debit and credit side.
b. An account is a source document.
c. An account may be part of a manual or a computerized accounting system.
d. An account has a title.

Ans: b LO1 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

42. The right side of an account
a. is the correct side.
b. reflects all transactions for the accounting period.
c. shows all the balances of the accounts in the system.
d. is the credit side.

Ans: d LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

43. An account consists of
a. a title, a debit balance, and a credit balance.
b. a title, a left side, and a debit balance.
c. a title, a debit side, and a credit side.
d. a title, a right side, and a debit balance.

Ans: c LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting


44. A T-account is
a. a way of depicting the basic form of an account.
b. what the computer uses to organize bytes of information.
c. a special account used instead of a trial balance.
d. used for accounts that have both a debit and credit balance.

Ans: a LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

45. Credits
a. decrease both assets and liabilities.
b. decrease assets and increase liabilities.
c. increase both assets and liabilities.
d. increase assets and decrease liabilities.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

46. A debit to an asset account indicates
a. an error.
b. a credit was made to a liability account.
c. a decrease in the asset.
d. an increase in the asset.

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

47. The normal balance of any account is the
a. left side.
b. right side.
c. side which increases that account.
d. side which decreases that account.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

48. The double-entry system requires that each transaction must be recorded
a. in at least two different accounts.
b. in two sets of books.
c. in a journal and in a ledger.
d. first as a revenue and then as an expense.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

49. A credit is not the normal balance for which account listed below?
a. Capital account
b. Revenue account
c. Liability account
d. Drawings account

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

50. Which one of the following represents the expanded basic accounting equation?
a. Assets = Liabilities + Owners Capital + Owners Drawings Revenue Expenses.
b. Assets + Owners Drawings + Expenses = Liabilities + Owners Capital + Revenues.
c. Assets Liabilities Owners Drawings = Owners Capital + Revenues Expenses.
d. Assets = Revenues + Expenses Liabilities.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

51. Which of the following correctly identifies normal balances of accounts?
a. Assets Debit
Liabilities Credit
Owners Equity Credit
Revenues Debit
Expenses Credit
b. Assets Debit
Liabilities Credit
Owners Equity Credit
Revenues Credit
Expenses Credit
c. Assets Credit
Liabilities Debit
Owners Equity Debit
Revenues Credit
Expenses Debit
d. Assets Debit
Liabilities Credit
Owners Equity Credit
Revenues Credit
Expenses Debit

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

52. The best interpretation of the word credit is the
a. offset side of an account.
b. increase side of an account.
c. right side of an account.
d. decrease side of an account.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

53. In recording an accounting transaction in a double-entry system
a. the number of debit accounts must equal the number of credit accounts.
b. there must always be entries made on both sides of the accounting equation.
c. the amount of the debits must equal the amount of the credits.
d. there must only be two accounts affected by any transaction.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

54. An accounting convention is best described as
a. an absolute truth.
b. an accounting custom.
c. an optional rule.
d. something that cannot be changed.

Ans: b LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

55. A debit is not the normal balance for which account listed below?
a. Drawings
b. Cash
c. Accounts Receivable
d. Service Revenue

Ans: d LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

56. An accountant has debited an asset account for $1,200 and credited a liability account for $500. What can be done to complete the recording of the transaction?
a. Nothing further must be done.
b. Debit an owners equity account for $700.
c. Debit another asset account for $700.
d. Credit a different asset account for $700.

Ans: d LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

57. An accountant has debited an asset account for $1,300 and credited a liability account for $500. Which of the following would be an incorrect way to complete the recording of the transaction?
a. Credit an asset account for $800.
b. Credit another liability account for $800.
c. Credit an owners equity account for $800.
d. Debit an owners equity account for $800.

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

58. Which of the following is not true of the terms debit and credit?
a. They can be abbreviated as Dr. and Cr.
b. They can be interpreted to mean increase and decrease.
c. They can be used to describe the balance of an account.
d. They can be interpreted to mean left and right.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

59. An account will have a credit balance if the
a. credits exceed the debits.
b. first transaction entered was a credit.
c. debits exceed the credits.
d. last transaction entered was a credit.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

60. For the basic accounting equation to stay in balance, each transaction recorded must
a. affect two or less accounts.
b. affect two or more accounts.
c. always affect exactly two accounts.
d. affect the same number of asset and liability accounts.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

61. Which of the following statements is true?
a. Debits increase assets and increase liabilities.
b. Credits decrease assets and decrease liabilities.
c. Credits decrease assets and increase liabilities.
d. Debits decrease liabilities and decrease assets.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

62. Assets normally show
a. credit balances.
b. debit balances.
c. debit and credit balances.
d. debit or credit balances.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

63. An awareness of the normal balances of accounts would help you spot which of the following as an error in recording?
a. A debit balance in the drawings account
b. A credit balance in an expense account
c. A credit balance in a liabilities account
d. A credit balance in a revenue account

Ans: b LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

64. If a company has overdrawn its bank balance, then
a. its cash account will show a debit balance.
b. its cash account will show a credit balance.
c. the cash account debits will exceed the cash account credits.
d. it cannot be detected by observing the balance of the cash account.

Ans: b LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

65. Which account below is not a subdivision of owners equity?
a. Drawings
b. Revenues
c. Expenses
d. Liabilities

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

66. When an owner makes a withdrawal
a. it doesnt have to be cash, it could be another asset.
b. the drawing account will be increased with a credit.
c. the capital account will be directly increased with a debit.
d. the drawing account will be decreased with a debit.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

67. The drawings account
a. appears on the income statement along with the expenses of the business.
b. must show transactions every accounting period.
c. is increased with debits and decreased with credits.
d. is not a proper subdivision of owners equity.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

68. Which of the following statements is not true?
a. Expenses increase owners equity.
b. Expenses have normal debit balances.
c. Expenses decrease owners equity.
d. Expenses are a negative factor in the computation of net income.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

69. A credit to a liability account
a. indicates an increase in the amount owed to creditors.
b. indicates a decrease in the amount owed to creditors.
c. is an error.
d. must be accompanied by a debit to an asset account.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

70. In the first month of operations, the total of the debit entries to the cash account amounted to $1,200 and the total of the credit entries to the cash account amounted to $800. The cash account has a(n)
a. $800 credit balance.
b. $1,200 debit balance.
c. $400 debit balance.
d. $400 credit balance.

Ans: c LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $1,200 $800 = $400

71. TransAm Mail Service purchased equipment for $2,000. TransAm paid $400 in cash and signed a note for the balance. TransAm debited the Equipment account, credited Cash and
a. nothing further must be done.
b. debited the Capital account for $1,600.
c. credited another asset account for $400.
d. credited a liability account for $1,600.

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $2,000 $400 = $1,600

72. Radio Moscow Industries purchased supplies for $1,000. They paid $400 in cash and agreed to pay the balance in 30 days. The journal entry to record this transaction would include a debit to an asset account for $1,000, a credit to a liability account for $600. Which of the following would be the correct way to complete the recording of the transaction?
a. Credit an asset account for $400.
b. Credit another liability account for $400.
c. Credit the Capital account for $400.
d. Debit the Capital account for $400.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

73. On January 14, Edamame Industries purchased supplies of $700 on account. The entry to record the purchase will include
a. a debit to Supplies and a credit to Accounts Payable.
b. a debit to Supplies Expense and a credit to Accounts Receivable.
c. a debit to Supplies and a credit to Cash.
d. a debit to Accounts Receivable and a credit to Supplies.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

74. On June 1, 2014, Portugal Inc. reported a cash balance of $12,000. During June, Portugal made deposits of $5,000 and made disbursements totalling $14,000. What is the cash balance at the end of June?
a. $3,000 debit balance
b. $17,000 debit balance
c. $3,000 credit balance
d. $2,000 credit balance

Ans: a LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $12,000 + $5,000 $14,000 = $3,000

75. At January 1, 2014, Alligator Industries reported owners equity of $150,000. During 2014, Alligator had a net loss of $30,000 and owner drawings of $15,000. At December 31, 2014, the amount of owners equity is
a. $105,000.
b. $120,000.
c. $135,000.
d. $165,000.

Ans: a LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $150,000 $30,000 $15,000 = $105,000

76. Silver Mt. Zion pays its employees twice a month, on the 7th and the 21st. On June 21, Silver Mt. Zion paid employee salaries of $5,000. This transaction would
a. increase owners equity by $5,000.
b. decrease the balance in Salaries and Wages Expense by $5,000.
c. decrease net income for the month by $5,000.
d. be recorded by a $5,000 debit to Salaries and Wages Payable and a $5,000 credit to Salaries and Wages Expense.

Ans: c LO2 BT: K Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

77. In the first month of operations for Gallowsbird Industries, the total of the debit entries to the cash account amounted to $36,000 ($16,000 investment by the owner and revenues of $20,000). The total of the credit entries to the cash account amounted to $22,000 (purchase of equipment $8,000 and payment of expenses $14,000). At the end of the month, the cash account has a(n)
a. $6,000 credit balance.
b. $6,000 debit balance.
c. $14,000 debit balance.
d. $14,000 credit balance.

Ans: c LO2 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $36,000 $22,000 = $14,000 debit

78. Chik Chik Company showed the following balances at the end of its first year:
Cash $ 6,000
Prepaid insurance 9,400
Accounts receivable 7000
Accounts payable 5,600
Notes payable 8,400
Owners Capital 2,800
Owners Drawings 1,400
Revenues 44,000
Expenses 35,000
What did Chik Chik Company show as total credits on its trial balance?
a. $51,400
b. $60,800
c. $62,200
d. $70,200

Ans: b LO2 BT: AP Difficulty: Medium TOT: 1.5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA PC: PS

Solution: $5,600 + $8,400 + $2,800 + $44,000 = $60,800

79. Electrelane Company showed the following balances at the end of its first year:
Cash $ 4,000
Prepaid insurance 7,000
Accounts receivable 5,000
Accounts payable 4,000
Notes payable 6,000
Owners Capital 2,000
Owners Drawings 1,000
Revenues 32,000
Expenses 25,000

What did Electrelene Company show as total credits on its trial balance?
a. $9,000
b. $44,000
c. $45,000
d. $49,000

Ans: b LO2 BT: AP Difficulty: Medium TOT: 1.5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA PC: PS

Solution: $4,000 + $6,000 + $2,000 + $32,000 = $44,000

80. During February 2014, its first month of operations, the owner of Ariel Pink Enterprises invested cash of $50,000. Ariel had cash revenues of $10,000 and paid expenses of $14,000. Assuming no other transactions impacted the cash account, what is the balance in Cash at February 28?
a. $4,000 credit
b. $4,000 debit
c. $46,000 debit
d. $54,000 debit

Ans: c LO2 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $50,000 + $10,000 $14,000 = $46,000

81. At January 31, 2014, the balance in Aislers Inc.s supplies account was $750. During February, Aislers purchased supplies of $900 and used supplies of $1,125. At the end of February, the balance in the supplies account should be
a. $525 debit.
b. $975 debit.
c. $525 credit.
d. $975 debit.

Ans: a SO3 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $750 + $900 $1,125 = $525 debit

82. At December 1, 2014, Cursive Companys accounts receivable balance was $1,800. During December, Cursive had credit sales of $7,200 and collected accounts receivable of $6,000. At December 31, 2012, the accounts receivable balance is
a. $600 debit.
b. $3,000 debit.
c. $600 credit.
d. $3,000 credit.

Ans: b LO2 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $1,800 + $7,200 $6,000 = $3,000 debit

83. At October 1, 2014, Padilla Industries had an accounts payable balance of $40,000. During the month, the company made purchases on account of $33,000 and made payments on account of $48,000. At October 31, 2014, the accounts payable balance is
a. $25,000.
b. $41,000.
c. $55,000.
d. $121,000.

Ans: a LO2 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $40,000 + 33,000 $48,000 = $25,000

84. During 2014, its first year of operations, Nekos Bakery had revenues of $60,000 and expenses of $35,000. The business had owner drawings of $20,000. What is the amount of owners equity at December 31, 2014?
a. $0
b. $5,000 credit
c. $25,000 credit
d. $20,000 debit

Ans: b LO2 BT: C Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $0 + ($60,000 $35,000) $20,000 = $5,000

85. On July 7, 2014, Hidden Comera Enterprises performed cash services of $1,700. The entry to record this transaction would include
a. a debit to Service Revenue of $1,700.
b. a credit to Accounts Receivable of $1,700.
c. a debit to Cash of $1,700.
d. a credit to Accounts Payable of $1,700.

Ans: c LO2 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

86. At September 1, 2014, Promise Ring Co. reported owners equity of $156,000. During the month, Promise Ring generated revenues of $38,000, incurred expenses of $21,000, purchased equipment for $5,000 and withdrew cash of $2,000. What is the amount of owners equity at September 30, 2014?
a. $166,000
b. $171,000
c. $173,000
d. $176,000

Ans: b LO2 BT: AP Difficulty: Medium TOT: 1.5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Solution: $156,000 + ($38,000 $21,000) $2,000 = $171,000

87. The final step in the recording process is to
a. analyze each transaction.
b. enter the transaction in a journal.
c. prepare a trial balance.
d. transfer journal information to ledger accounts.

Ans: d LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

88. The usual sequence of steps in the transaction recording process is:
a. journal analyze ledger.
b. analyze journal ledger.
c. journal ledger analyze.
d. ledger journal analyze.

Ans: b LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

89. In recording business transactions, evidence that an accounting transaction has taken place is obtained from
a. business documents.
b. the Internal Revenue Service.
c. the public relations department.
d. the SEC.

Ans: a LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

90. After a business transaction has been analyzed and entered in the book of original entry, the next step in the recording process is to transfer the information to
a. the companys bank.
b. owners equity.
c. ledger accounts.
d. financial statements.

Ans: c LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

91. The first step in the recording process is to
a. prepare financial statements.
b. analyze each transaction for its effect on the accounts.
c. post to a journal.
d. prepare a trial balance.

Ans: b LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

92. Evidence that would not help with determining the effects of a transaction on the accounts would be a(n)
a. cash register sales tape.
b. bill.
c. advertising brochure.
d. check.

Ans: c LO3 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

93. After transaction information has been recorded in the journal, it is transferred to the
a. trial balance.
b. income statement.
c. book of original entry.
d. ledger.

Ans: d LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

94. The usual sequence of steps in the recording process is to analyze each transaction, enter the transaction in the
a. journal, and transfer the information to the ledger accounts.
b. ledger, and transfer the information to the journal.
c. book of accounts, and transfer the information to the journal.
d. book of original entry, and transfer the information to the journal.

Ans: a LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

95. The final step in the recording process is to transfer the journal information to the
a. trial balance.
b. financial statements.
c. ledger.
d. file cabinets.

Ans: c LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

96. The recording process occurs
a. once a year.
b. once a month.
c. repeatedly during the accounting period.
d. infrequently in a manual accounting system.

Ans: c LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

97. A compound journal entry involves
a. two accounts.
b. three accounts.
c. three or more accounts.
d. four or more accounts.

Ans: c LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

98. A journal provides
a. the balances for each account.
b. information about a transaction in several different places.
c. a list of all accounts used in the business.
d. a chronological record of transactions.

Ans: d LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

99. When three or more accounts are required in one journal entry, the entry is referred to as a
a. compound entry.
b. triple entry.
c. multiple entry.
d. simple entry.

Ans: a LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

100. When two accounts are required in one journal entry, the entry is referred to as a
a. balanced entry.
b. simple entry.
c. posting.
d. nominal entry.

Ans: b LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

101. Another name for a journal is
a. listing.
b. book of original entry.
c. book of accounts.
d. book of source documents.

Ans: b LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

102. The standard format of a journal would not include
a. a reference column.
b. an account title column.
c. a T-account.
d. a date column.

Ans: c LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

103 Transactions in a journal are initially recorded in
a. account number order.
b. dollar amount order.
c. alphabetical order.
d. chronological order.

Ans: d LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

104 A journal is not useful for
a. disclosing in one place the complete effect of a transaction.
b. preparing financial statements.
c. providing a record of transactions.
d. locating and preventing errors.

Ans: b LO4 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

105 A complete journal entry does not show
a. the date of the transaction.
b. the new balance in the accounts affected by the transaction.
c. a brief explanation of the transaction.
d. the accounts and amounts to be debited and credited.

Ans: b LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

106. The name given to entering transaction data in the journal is
a. chronicling.
b. listing.
c. posting.
d. journalizing.
Ans: d LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

107. The standard form of a journal entry has the
a. debit account entered first and indented.
b. credit account entered first and indented.
c. debit account entered first at the extreme left margin.
d. credit account entered first at the extreme left margin.

Ans: c LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

108. When journalizing, the reference column is
a. left blank.
b. used to reference the source document.
c. used to reference the journal page.
d. used to reference the financial statements.

Ans: a LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

109. On June 1, 2014 Ted Leo Le buys a copier machine for his business and finances this purchase with cash and a note. When journalizing this transaction, he will
a. use two journal entries.
b. make a compound entry.
c. make a simple entry.
d. list the credit entries first, which is proper form for this type of transaction.

Ans: b LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

110. Which of the following journal entries is recorded correctly and in the standard format?
a. Salaries and Wages Expense 500
Cash 1,500
Advertising Expense . 1,000

b. Salaries and Wages Expense . 500
Advertising Expense . 1,000
Cash 1,500

c. Cash 1,500
Salaries and Wages Expense 500
Advertising Expense 1,000

d. Salaries and Wages Expense 500
Advertising Expense 1,000
Cash . 1,500

Ans: d LO4 BT: AN Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: Analysis AICPA BB: CT AICPA PC: PS

111. The ledger should be arranged in
a. alphabetical order.
b. chronological order.
c. dollar amount order.
d. financial statement order.

Ans: d LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

112. The entire group of accounts maintained by a company is called the
a. chart of accounts.
b. general journal.
c. general ledger.
d. trial balance.

Ans: c LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

113. An accounting record of the balances of all assets, liabilities, and owners equity accounts is called a
a. compound entry.
b. general journal.
c. general ledger.
d. chart of accounts.

Ans: c LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

114. The usual ordering of accounts in the general ledger is
a. assets, liabilities, owners capital, drawings, revenues, and expenses.
b. assets, liabilities, drawings, owners capital, expenses, and revenues.
c. liabilities, assets, owners capital, revenues, expenses, and drawings.
d. owners capital, assets, liabilities, drawings, expenses, and revenues.

Ans: a LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

115. Management could determine the amounts due from customers by examining which ledger account?
a. Service Revenue
b. Accounts Payable
c. Accounts Receivable
d. Supplies

Ans: c LO5 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

116. The ledger accounts should be arranged in
a. chronological order.
b. alphabetical order.
c. financial statement order.
d. order of appearance in the journal.

Ans: c LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

117. A three column form of account is so named because it has columns for
a. debit, credit, and account name.
b. debit, credit, and reference.
c. debit, credit, and balance.
d. debit, credit, and date.

Ans: c LO5 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

118. On August 13, 2014, Swell Maps Enterprises purchased office equipment for $1,500 and office supplies of $200 on account. Which of the following journal entries is recorded correctly and in the standard format?
a. Equipment 1,500
Account Payable 1,700
Supplies 200

b. Equipment. 1,500
Supplies 200
Accounts Payable 1,700

c. Accounts Payable 1,700
Equipment 1,500
Supplies 200

d. Equipment 1,500
Supplies 200
Accounts Payable. 1,700

Ans: d LO5 BT: AP Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

119. Delta72 Company received a cash advance of $700 from a customer. As a result of this event,
a. assets increased by $700.
b. owners equity increased by $700.
c. liabilities decreased by $700.
d. assets and owners equity both increased by $700.

Ans: a LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

120. Camper Van Company purchased equipment for $2,600 cash. As a result of this event,
a. owners equity decreased by $2,600.
b. total assets increased by $2,600.
c. total assets remained unchanged.
d. owners equity decreased and total assets increased by $2,600.

Ans: c LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

121. Beethoven Company provided consulting services and billed the client $3,100. As a result of this event,
a. assets remained unchanged.
b. assets increased by $3,100.
c. owners equity increased by $3,100.
d. assets and owners equity both increased by $3,100.

Ans: d LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

122. The first step in posting involves
a. entering in the appropriate ledger account the date, journal page, and debit amount shown in the journal.
b. writing in the journal the account number to which the debit amount was posted.
c. writing in the journal the account number to which the credit amount was posted.
d. entering in the appropriate ledger account the date, journal page, and credit amount shown in the journal.

Ans: a LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

123. A chart of accounts usually starts with
a. asset accounts.
b. expense accounts.
c. liability accounts.
d. revenue accounts.

Ans: a LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

124. The procedure of transferring journal entries to the ledger accounts is called
a. journalizing.
b. analyzing.
c. reporting.
d. posting.

Ans: d LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

125. A number in the reference column in a general journal indicates
a. that the entry has been posted to a particular account.
b. the page number of the journal.
c. the dollar amount of the transaction.
d. the date of the transaction.

Ans: a LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

126. A chart of accounts for a business firm
a. is a graph.
b. indicates the amount of profit or loss for the period.
c. lists the accounts and account numbers that identify their location in the ledger.
d. shows the balance of each account in the general ledger.

Ans: c LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

127. Posting
a. should be performed in account number order.
b. accumulates the effects of journalized transactions in the individual accounts.
c. involves transferring all debits and credits on a journal page to the trial balance.
d. is accomplished by examining ledger accounts and seeing which ones need updating.

Ans: b LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

128. After journal entries are posted, the reference column
a. of the general journal will be blank.
b. of the general ledger will show journal page numbers.
c. of the general journal will show Dr or Cr.
d. of the general ledger will show account numbers.

Ans: b LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

129. The explanation column of the general ledger
a. is completed without exception.
b. is nonexistent.
c. is used infrequently.
d. shows account titles.

Ans: c LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

130. A numbering system for a chart of accounts
a. is prescribed by GAAP.
b. is uniform for all businesses.
c. usually starts with income statement accounts.
d. usually starts with balance sheet accounts.

Ans: d LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

131. The first step in designing a computerized accounting system is the creation of the
a. general ledger.
b. general journal.
c. trial balance.
d. chart of accounts.

Ans: d LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

132. The steps in preparing a trial balance include all of the following except
a. listing the account titles and their balances.
b. totaling the debit and credit columns.
c. proving the equality of the two columns.
d. transferring journal amounts to ledger accounts.

Ans: d LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

133. A trial balance may balance even when each of the following occurs except when
a. a transaction is not journalized.
b. a journal entry is posted twice.
c. incorrect accounts are used in journalizing.
d. a transposition error is made.

Ans: d LO7 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

134. A list of accounts and their balances at a given time is called a(n)
a. journal.
b. posting.
c. trial balance.
d. income statement.

Ans: c LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

135. If the sum of the debit column equals the sum of the credit column in a trial balance, it indicates
a. no errors have been made.
b. no errors can be discovered.
c. that all accounts reflect correct balances.
d. the mathematical equality of the accounting equation.

Ans: d LO7 BT: C Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

136. A trial balance is a listing of
a. transactions in a journal.
b. the chart of accounts.
c. general ledger accounts and balances.
d. the totals from the journal pages.

Ans: c LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

137. Customarily, a trial balance is prepared
a. at the end of each day.
b. after each journal entry is posted.
c. at the end of an accounting period.
d. only at the inception of the business.

Ans: c LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

138. A trial balance would only help in detecting which one of the following errors?
a. A transaction that is not journalized
b. A journal entry that is posted twice
c. Offsetting errors are made in recording the transaction
d. A transposition error when transferring the debit side of journal entry to the ledger

Ans: d LO7 BT: C Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

139. An account is an individual accounting record of increases and decreases in specific
a. liabilities.
b. assets.
c. expenses.
d. assets, liabilities, and owners equity items.

Ans: d LO1 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

140. A debit is not the normal balance for which of the following?
a. Asset account
b. Drawing account
c. Expense account
d. Capital account

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

141. Which of the following rules is incorrect?
a. Credits decrease the drawing account.
b. Debits increase the capital account.
c. Credits increase revenue accounts.
d. Debits decrease liability accounts.

Ans: b LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

142. Which of the following statements is false?
a. Revenues increase owners equity.
b. Revenues have normal credit balances.
c. Revenues are a positive factor in the computation of net income.
d. Revenues are increased by debits.

Ans: d LO2 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

143. Which of the following is the correct sequence of steps in the recording process?
a. Posting, journalizing, analyzing
b. Journalizing, analyzing, posting
c. Analyzing, posting, journalizing
d. Analyzing, journalizing, posting

Ans: d LO3 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

144. Which of the following is false about a journal?
a. It discloses in one place the complete effects of a transaction.
b. It provides a chronological record of transactions.
c. It helps to prevent or locate errors because debit and credit amounts for each entry can be readily compared.
d. It keeps in one place all the information about changes in specific account balances.

Ans: d LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

145. Deerhoof Company purchases equipment for $2,700 and supplies for $400 from Milkman Co. for $3,100 cash. The entry for this transaction will include a
a. debit to Equipment $2,700 and a debit to Supplies Expense $400 for Milkman.
b. credit to Cash for Milkman.
c. credit to Accounts Payable for Deerhoof.
d. debit to Equipment $2,700 and a debit to Supplies $400 for Deerhoof.

Ans: d LO4 BT: K Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

146. Devendra Banhart withdraws $600 cash from her business for personal use. The entry for this transaction will include a debit of $600 to
a. Owners Drawings.
b. Owners Capital.
c. Owners Salaries Expense.
d. Salaries and Wages Expense.

Ans: a LO4 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

147. On October 3, Karl Schickele, a carpenter, received a cash payment for services previously billed to a client. Karl paid his telephone bill, and he also bought equipment on credit. For the three transactions, at least one of the entries will include a
a. credit to Owners Capital.
b. credit to Notes Payable.
c. debit to Accounts Receivable.
d. credit to Accounts Payable.

Ans: d LO4 BT: C Difficulty: Medium TOT: 1.5 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

148. Posting of journal entries should be done in
a. account number order.
b. alphabetical order.
c. chronological order.
d. dollar amount order.

Ans: c LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

149. The chart of accounts is a
a. list of accounts and their balances at a given time.
b. device used to prove the mathematical accuracy of the ledger.
c. listing of the accounts and the account numbers which identify their location in the ledger.
d. required step in the recording process.

Ans: c LO6 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

150. Which of the following is incorrect regarding a trial balance?
a. It proves that the debits equal the credits after posting.
b. It proves that the company has recorded all transactions.
c. A trial balance uncovers errors in journalizing and posting.
d. A trial balance is useful in the preparation of financial statements.

Ans: b LO7 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

151. A trial balance will not balance if
a. a journal entry is posted twice.
b. a wrong amount is used in journalizing.
c. incorrect account titles are used in journalizing.
d. a journal entry is only partially posted.

Ans: d LO7 BT: C Difficulty: Medium TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

152. Which of the following are the same under both GAAP and IFRS?
a. The account.
b. Debit and credit rules.
c. Steps in the recording process.
d. All of these answer choices are correct.

Ans: d LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

153. Which of the following are the same under both GAAP and IFRS?
a. The journal.
b. The ledger.
c. The chart of accounts.
d. All of these answer choices are correct.

Ans: d LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

154. Which of the following is true?
a. Transaction analysis is completely different under IFRS and GAAP.
b. Most transactions are recorded differently under IFRS and GAAP.
c. Transaction analysis is the same under IFRS and GAAP, but some transactions are recorded differently.
d. All transactions are recorded the same under IFRS and GAAP.

Ans: c LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

155. European companies rely
a. less on historical cost and more on fair values than U.S. companies.
b. less on fair values and more on historical cost than U.S. companies.
c. completely on fair values for financial reporting.
d. completely on historical cost for financial reporting.

Ans: a LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

156. The doubleentry accounting system is the basis of accounting systems
a. worldwide.
b. worldwide, except for the U.S.
c. in the U.S. only
d. neither internationally nor in the U.S.

Ans: a LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

157. Under IFRS, the trial balance
a. follows the same format as under GAAP.
b. shows credits on the left and debits on the right.
c. includes less accounts than under GAAP.
d. includes more accounts than under GAAP.

Ans: a LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

158. In deciding whether the U.S. should adopt IFRS, the issue the SEC said should be considered is
a. whether IFRS is sufficiently developed and consistent in application.
b. whether the IFRS is established for the benefit of investors.
c. the impact of a switch to IFRS on U.S. laws and regulations.
d. all of these answer choices are correct.

Ans: d LO8 BT: K Difficulty: Easy TOT: 1 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA FN: Reporting

Answers to Multiple Choice Questions
Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans. Item Ans.
38. c 56. d 74. a 92. c 110. d 128. b 146. a
39. c 57. d 75. a 93. d 111. d 129. c 147. d
40. b 58. b 76. c 94. a 112. c 130. d 148. c
41. b 59. a 77. c 95. c 113. c 131. d 149. c
42. d 60. b 78. b 96. c 114. a 132. d 150. b
43. c 61. c 79. b 97. c 115. c 133. d 151. d
44. a 62. b 80. c 98. d 116. c 134. c 152. d
45. b 63. b 81. a 99. a 117. c 135. d 153. d
46. d 64. b 82. b 100. b 118. d 136. c 154. c
47. c 65. d 83. a 101. b 119. a 137. c 155. a
48. a 66. a 84. b 102. c 120. c 138. d 156. a
49. d 67. c 85. c 103. d 121. d 139. d 157. a
50. b 68. a 86. b 104. b 122. a 140. d 158. d
51. d 69. a 87. d 105. b 123. a 141. b
52. c 70. c 88. b 106. d 124. d 142. d
53. c 71. d 89. a 107. c 125. a 143. d
54. b 72. a 90. c 108. a 126. c 144. d
55. d 73. a 91. b 109. b 127. b 145. d

BRIEF EXERCISES

BE 159
At June 1, 2014, Coquehcot Industries had an accounts receivable balance of $12,000. During the month, the company performed credit services of $30,000 and collected accounts receivable of $22,000. What is the balance in accounts receivable at June 30, 2014?

Solution 159
The balance at the end of the month is $15,000, calculated as follows:

Beginning accounts receivable $12,000
Add: Credit sales 30,000
Less: Collections (22,000)
Ending accounts receivable $20,000

LO2 BT: AP Difficulty: Easy TOT: 3 min. AACSB: RT AICPA BB: CT AICPA PC: PS

BE 160

TNT has the following transactions during April of the current year. Indicate
(a) the effect on the accounting equation and (b) the debit-credit analysis.

Apr. 1 Opens a law office, investing $25,000 in cash.
4 Pays rent in advance for 6 months, $9,000 cash.
16 Receives $8,000 from clients for services provided.
27 Pays secretary $2,800 salary.

Solution 160

(a) Effect on Accounting Equation (b) Debit-Credit Analysis

Aug. 1
The asset Cash is increased; the owners equity Capital account is increased. Debits increase assets:
debit Cash $25,000.
Credits increase owners equity: credit Owners Capital $25,000.

4 The asset Prepaid Rent is increased; the asset Cash is decreased. Debits increase assets:
debit Prepaid Rent $9,000.
Credits decrease assets:
credit Cash $9,000.

16 The asset Cash is increased; the r

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here