Accounting information system Richard B dull Test Bank

<< Labour Relations Development Structure Proces 10th Edition by Fossum Test Bank Absolute Java 5th Edition Test Bank Walter Savitch >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Accounting information system Richard B dull Test Bank

Description

Chapter 3Electronic Business (E-Business) Systems

TRUE/FALSE

1. E-Business is the application of electronic networks (including the Internet) to exchange information and link business processes among organizations and/or individuals.

ANS: T PTS: 1

2. Standing data is relatively permanent data stored in master data.

ANS: T PTS: 1

3. Adding, deleting, or replacing standing data is called transaction processing.

ANS: F PTS: 1

4. Master data are repositories of relatively permanent data maintained over an extended period of time.

ANS: T PTS: 1

5. Data maintenance refers to the recording of business event data and transactions.

ANS: F PTS: 1

6. Information processing includes data processing functions related to accounting events, internal operations and financial statement preparation.

ANS: T PTS: 1

7. Immediate mode is the data processing mode in which there is significant delay between two data processing steps.

ANS: F PTS: 1

8. Processes that include distribution, manufacturing, and accounting software operations are front office processes.

ANS: F PTS: 1

9. Periodic mode is the data processing mode in which there can be a significant delay between two data processing steps.

ANS: T PTS: 1

10. Batch processing is the aggregation of several business events over some period of time with the subsequent processing of these data as a group by the information system.

ANS: T PTS: 1

11. A device that is not directly connected to the processing computer is referred to as an online device.

ANS: F PTS: 1

12. In an OLTE system, use of data entry devices allows business event data to be entered directly into the information system at the time and place that the event occurs.

ANS: T PTS: 1

13. A computer configuration in which certain equipment is directly connected to the computer is said to be online.

ANS: T PTS: 1

14. OLRT systems gather business event data at the time of occurrence, update the master data essentially instantaneously, and provide the results arising from the event within a very short amount of time.

ANS: T PTS: 1

15. Batch mode is the data processing mode in which there is little or no delay between any two data processing steps.

ANS: F PTS: 1

16. Client/server technology is the physical and logical division between user-oriented application programs that are run at the user level and the shared data that must be available through a common database.

ANS: T PTS: 1

17. VANs are communication networks that link together several different local user machines with printers, databases, and other shared devices.

ANS: F PTS: 1

18. LANs are communication networks that link up distributed users and local networks into an integrated communication network.

ANS: F PTS: 1

19. The Internet is a massive interconnection of computer networks worldwide that enables communication between dissimilar technology platforms.

ANS: T PTS: 1

20. Web browsers are software programs designed specifically to allow users to view the various documents and data sources available on the Internet.

ANS: T PTS: 1

21. A private data base service allows all subscribers to access and search external databases, usually through the Internet or other network connection.

ANS: F PTS: 1

22. SPAM is unsolicited non-document mail that has largely been eliminated.

ANS: F PTS: 1

23. A type of intranet, which has been extended to limited external access, is referred to as an extranet.

ANS: T PTS: 1

24. E-mail is the electronic transmission of nonstandardized messages between two individuals who are linked via a communications network.

ANS: T PTS: 1

25. EDI is the capture, storage, management, and control of electronic document images for the purpose of supporting management decision making and facilitating business event processing.

ANS: F PTS: 1

26. EDM is the computer-to-computer exchange of business data in structured formats that allow direct processing of those electronic documents by the receiving computer system.

ANS: F PTS: 1

27. VAN service acts as the EDI postman.

ANS: T PTS: 1

28. Internet commerce is computer-to-computer exchange of business event data in structured or semi-structured formats via Internet communication that allows the initiation and consummation of business events.

ANS: T PTS: 1

29. The benefits of electronic document management include improved staff productivity, reduced cost of handling and storing paper and faster processing.

ANS: T PTS: 1

30. Applications such as ANSI (X12), and EDIFACT are referred to as transaction software.

ANS: F PTS: 1

31. Network providers are companies that provide a link into the Internet by making their directly connected networks available for access by fee-paying customers.

ANS: T PTS: 1

32. Internet assurance is a service provided for a fee to vendors in order to provide a limited endorsement to users of the vendors web site that the site is in fact reliable and event data security is reasonable.

ANS: T PTS: 1

33. The AICPA Internet assurance program that includes a certification and seal is called VeriSign.

ANS: F PTS: 1

34. Electronic store fronts are Internet-located resources for displaying goods and services for sale and for conducting related sales transactions.

ANS: T PTS: 1

35. Extranet auction markets provide an Internet base for companies to place products up for bid or for buyers to put proposed purchases up for bid.

ANS: F PTS: 1

36. Internet market exchanges enable suppliers to put their products online, by feeding into electronic catalogs that sort through alternatives from different suppliers and electronically place an order.

ANS: T PTS: 1

MULTIPLE CHOICE

1. Back office functions include:
a. customer interface
b. supplier interface
c. purchasing
d. accounting

ANS: D PTS: 1

2. A byproduct of e-business is
a. elimination of sales staff
b. increase in accounting staff
c. production of hard copy reports
d. increased errors

ANS: A PTS: 1

3. Increased efficiency in the purchasing function from e-Business includes
a. the seller soliciting pricing
b. automatic price checking by the computer
c. decreased electronic based business events
d. none of the above

ANS: B PTS: 1

4. The vast majority of e-Business is
a. business to customer
b. customer to customer
c. business to business
d. none of the above

ANS: C PTS: 1

5. By selling tickets over the Internet, airlines have
a. increased commissions paid to travel agents
b. been able to indirectly reach customers
c. been able to discontinue paying commissions to travel agents
d. none of the above

ANS: C PTS: 1

6. Suggesting items to Internet customers based on their buying patterns
a. is from the collection and analysis of customer purchase data
b. is known as shop at one location
c. has increased inventory levels
d. none of the above

ANS: A PTS: 1

7. Online catalogs can be viewed through a(n):
a. browser
b. compiler
c. plug-in
d. viewer

ANS: A PTS: 1

8. According to the text, these represent the book of original entry
a. business event data
b. data maintenance
c. master data
d. standing data

ANS: A PTS: 1

9. According to the text, these are repositories of relatively permanent data maintained over an extended period of time
a. business event data
b. data maintenance
c. master data
d. standing data

ANS: C PTS: 1

10. According to the text, these include relatively permanent portions of master data
a. business event data
b. maintenance data
c. master data
d. standing data

ANS: D PTS: 1

11. According to the text, this includes functions related to accounting events, internal operations and financial statement preparation
a. batch processing
b. information processing
c. periodic processing
d. data maintenance

ANS: B PTS: 1

12. The processing mode in which there is a delay between the various data processing steps is referred to as:
a. imperial mode
b. periodic mode
c. immediate mode
d. passive mode

ANS: B PTS: 1

13. In batch processing, business event data are usually entered by using a(n):
a. imaging device
b. inline device
c. offline device
d. point of sale (POS) device

ANS: C PTS: 1

14. A disadvantage of the periodic mode is:
a. completeness
b. accuracy
c. validity
d. timeliness

ANS: D PTS: 1

15. The correct sequence of events for an automated equivalent to a manual system is
a. business event occurs, update master data, record business event data, generate output
b. business event occurs, generate output, update master data, record business event data
c. business event occurs, record business event data, update master data, generate output
d. none of the above

ANS: C PTS: 1

16. A disadvantage of periodic mode systems is
a. online master data are only up to date right after the processing has been completed
b. users can require on-demand reports from the system that are updated in real time
c. query capability always exists to extract up to date data
d. data is updated after every transaction

ANS: A PTS: 1

17. In a ____ system, use of data entry devices allows business event data to be entered directly into the information system at the time and place the business event occurs
a. OLTE
b. OLTD
c. periodic
d. RFID

ANS: A PTS: 1

18. An online transaction entry (OLTE) system merges the traditional subprocesses of:
a. business event occurs and record business event data
b. business event occurs and update master data
c. business event occurs and generate outputs
d. record business event data and update master data

ANS: A PTS: 1

19. Systems that gather business event data at the time of occurrence, update the master data essentially instantaneously, and provide the results arising from the business event within a very short amount of time are referred to as:
a. OLTE
b. OLRT
c. ORLT
d. OLTP

ANS: B PTS: 1

20. The processing mode in which there is no or little delay between the various data processing steps is referred to as:
a. imperial mode
b. periodic mode
c. immediate mode
d. passive mode

ANS: C PTS: 1

21. A system that supports constantly up to date reporting of data is
a. OLTE
b. OLRT
c. ORLT
d. OLTP

ANS: B PTS: 1

22. Digital image processing systems are capable of performing all of the following except:
a. capture of data
b. storage of data
c. retrieval of data
d. creation of data

ANS: D PTS: 1

23. The system that enables users of an ERP system to view source documents from any location is:
a. electronic data interchange
b. local area network
c. digital image processing
d. electronic commerce

ANS: C PTS: 1

24. The technology that is the physical and logical division between user-oriented application programs that are run at the client level and the shared data that must be available through a separate computer that handles centrally shared activities is:
a. online real-time technology
b. client server technology
c. online transaction processing technology
d. online transaction entry

ANS: B PTS: 1

25. ____ is (are) communication networks that link several different local user machines with printers, databases, and other shared devices.
a. WANs
b. client server technology
c. LANs
d. The Internet

ANS: C PTS: 1

26. Benefits of electronic data management (EDM) include all of the following except
a. reduced cost of handling and storing paper
b. improved staff productivity
c. faster processing
d. less disk storage

ANS: D PTS: 1

27. Which of the following is not a cost of EDI?
a. buying or leasing of hardware and software
b. training employees
c. responsiveness to customers needs
d. reengineering applications

ANS: C PTS: 1

28. Electronic document management (EDM) includes all of the following except:
a. capturing document images
b. controlling document images
c. storing document images
d. all of the above are included in EDM

ANS: B PTS: 1

29. The benefits of electronic document management include all of the following except:
a. improved staff productivity
b. reduced computer processing requirements
c. reduced cost of handling and storing paper
d. faster processing

ANS: B PTS: 1

30. Which of the following is not a benefit of electronic data interchange (EDI)?
a. enables continued business with certain business partners
b. improved responsiveness to customers needs
c. providing timely and accurate data
d. training employees

ANS: D PTS: 1

31. Which of the following is not a cost of electronic data interchange (EDI)?
a. entering data only once
b. training employees
c. buying and leasing hardware and software
d. reengineering affected applications

ANS: A PTS: 1

32. Which of the following are the two primary categories of E-Business over the web?
a. Client and server relationships
b. Networks and network providers
c. Assurance providers and vendors
d. B2B & B2C

ANS: D PTS: 1

33. To implement a secure EDI system between two or more companies, they might use a(n):
a. OLTE
b. VAN
c. OLTP
d. OLRT

ANS: B PTS: 1

34. In EDI, the software that includes the purchasing system at the origin and the order entry system at the destination is known as
a. OLTE
b. VAN
c. the communications network
d. application software

ANS: D PTS: 1

35. The fastest-growing segment of electronic commerce is:
a. electronic mail
b. electronic document management
c. electronic data interchange
d. Internet commerce

ANS: D PTS: 1
36. Which of the following is not a benefit of Internet commerce?
a. maintaining security of the Internet site
b. improved responsiveness to customers needs
c. survival in a competitive industry
d. global penetration

ANS: A PTS: 1

37. The risks to a business of Internet commerce include all of the following except:
a. technological advances quickly antiquate hardware installations
b. hackers may attempt to access sensitive information
c. individuals or organizations may attempt to overload the system, preventing legitimate customers from accessing the site
d. business partners have access to sensitive information

ANS: A PTS: 1

38. WebTrust is a(n):
a. e-mail program
b. Internet provider
c. Internet assurance service
d. electronic document management program

ANS: C PTS: 1

39. Which of the following Internet applications would not be categorized as a customer relationship management system?
a. A customer can check their outstanding balance.
b. A customer can design the product.
c. A customer can download a software upgrade.
d. A customer can determine the status or location of a product shipment.

ANS: B PTS: 1

COMPLETION

1. The involvement of two or more individuals and/or organizations in the completion of electronic-based business events is referred to as ____________________.

ANS:
electronic business
e-commerce

PTS: 1

2. Processes that include distribution, manufacturing, and accounting software operations are ____________________ processes.

ANS: back office

PTS: 1

3. ____________________ represent the books of original entry used for recording most business events.

ANS: Business event data

PTS: 1

4. ____________________ are repositories of relatively permanent data maintained over an extended period of time.

ANS: Master data

PTS: 1

5. ____________________ includes activities related to adding, deleting, or replacing the standard data portions of master data.

ANS: Data maintenance

PTS: 1

6. ____________________ includes data processing functions related to economic events such as accounting events, internal operations and financial statement preparation.

ANS: Information processing

PTS: 1

7. ____________________ include relatively permanent portions of master data, such as a customers address.

ANS: Standing data

PTS: 1

8. ____________________ is the data processing mode in which there can be a significant delay between two data processing steps.

ANS: Periodic mode

PTS: 1

9. ____________________ is the aggregation of several business events over some period of time with the subsequent processing of these data as a group by the information system.

ANS: Batch processing

PTS: 1

10. A device that is not directly connected to the processing computer is referred to as a(n) ____________________ device.

ANS: offline

PTS: 1
11. In a(n) ____________________ system, use of data entry devices allows business event data to be entered directly into the information system at the time and place that the event occurs.

ANS:
online transaction entry
OLTE

PTS: 1

12. A computer configuration in which certain equipment is directly connected to the computer is said to be ____________________.

ANS: online

PTS: 1

13. ____________________ systems gather business event data at the time of occurrence, update the master data essentially instantaneously, and provide the results arising from the event within a very short amount of time.

ANS:
Online real-time
OLRT

PTS: 1

14. ____________________ is the data processing mode in which there is little or no delay between any two data processing steps.

ANS: Immediate mode

PTS: 1

15. ____________________ is the data processing mode in which master files are updated immediately, each time an event is recorded.

ANS: Immediate mode

PTS: 1

16. Computer-based systems that capture, store, retrieve, and present images of real or simulated objects are called ____________________.

ANS:
digital image processing systems
EDM

PTS: 1

17. ____________________ is the physical and logical division between user-oriented application programs that are run at the user level and the shared data that must be available through a separate computer that handles centrally shared activities-such as databases and printing queues-between multiple users.

ANS: Client server technology

PTS: 1

18. ____________________ are communication networks that link together several different local user machines with printers, databases, and other shared devices.

ANS:
Local area networks
LANs

PTS: 1

19. ____________________ are communication networks that link up distributed users and local networks into an integrated communication network.

ANS:
Wide area networks
WANs

PTS: 1

20. The ____________________ is a massive interconnection of computer networks worldwide that enables communication between dissimilar technology platforms.

ANS: Internet

PTS: 1

21. ____________________ are software programs designed specifically to allow users to view the various documents and data sources available on the Internet.

ANS: Web browsers

PTS: 1

22. A(n) ____________________ is unsolicited non-document mail.

ANS: spam

PTS: 1

23. A smaller version of Internet technologies that is used to link an organizations internal documents and databases into a system that is accessible through web browsers or internally developed software designed to maximize the benefits from utilization of organization information resources is called a(n) ____________________.

ANS: intranet

PTS: 1

24. ____________________ is the electronic transmission of nonstandardized messages between two individuals who are linked via a communications network.

ANS:
Electronic mail
e-mail

PTS: 1

25. ____________________ is the capture, storage, management, and control of electronic document images for the purpose of supporting management decision making and facilitating business event processing.

ANS:
Electronic document management
EDM
Digital image processing systems

PTS: 1

26. ____________________ is the computer-to-computer exchange of business data in structured formats that allow direct processing of those electronic documents by the receiving computer system.

ANS:
Electronic data interchange
EDI

PTS: 1

27. A(n) ____________________ service acts as the EDI postman.

ANS:
value-added network
VAN

PTS: 1

28. ____________________ is computer-to-computer exchange of business event data in structured or semi-structured formats via Internet communication that allows the initiation and consummation of business events.

ANS: Internet commerce

PTS: 1

29. Applications such as ANSI (X12), and EDIFACT are referred to as ____________________.

ANS: translation software

PTS: 1

30. ____________________ are companies that provide a link into the Internet by making their directly connected networks available for access by fee-paying customers.

ANS:
Network providers
Internet service providers

PTS: 1

31. ____________________ is a service provided for a fee to vendors in order to provide a limited endorsement to users of the vendors web site that the site is in fact reliable and event data security is reasonable.

ANS: Internet assurance

PTS: 1

32. The AICPA Internet assurance program that includes a certification and seal is called ____________________.

ANS: Web Trust

PTS: 1

33. ____________________ provide an Internet base for companies to place products up for bid or for buyers to put proposed purchases up for bid.

ANS: Internet auction markets

PTS: 1

34. ____________________ enable suppliers to put their products online, generally feeding into electronic catalogs that allow the buyer(s) to sort through alternatives from different suppliers and electronically place an order.

ANS: Internet market exchanges

PTS: 1

ESSAY

1. Compare and contrast manual and automated accounting information systems.

ANS:
In a manual system, the first activity in the manual accounting process is to journalize the business event (i.e., accounting transaction) in a book of original entry (i.e., a special or general journal). The second activity is to post the business event from the journal to a subsidiary ledger. The third activity is to post the total from the journal to the general ledger. The fourth activity is to summarize the business events by preparing a trial balance.

In an automated accounting information system, business event data are stored in a transaction file, which automates the general and special journals of the manual system. Master data, repositories of relatively permanent data maintained over an extended period of time, are updated (analogous to posting). Two types of updates can be made to master data: information processing and data maintenance. Information processing includes data processing functions related to economic events such as accounting events, internal operations such as manufacturing, and financial statement preparation such as adjusting entries. Data maintenance includes activities related to adding, deleting, or replacing the standing data portions of master data. Standing data include relatively permanent portions of master data, such as the credit limit on customer master data and the selling price and warehouse location on inventory master data. The business event data is summarized by retrieving the general ledger master data from storage and prints (or preparing on screen) the trial balance.

A computerized AIS automates the manual accounting process with which you are already quite familiar and will often do so in such a way as to make the automated process roughly equivalent to the manual process. That is, when we computerize an AIS, we may merely change how the data are processed; we often wont change what tasks are performed.

PTS: 1

2. Discuss the advantages and disadvantages of the different modes of processing (i.e., OLTE and OLRT).

ANS:

Advantages
OLTE OLRT
Data entered directly into the information system at the time and place the transaction occurs. Data entered directly into the information system at the time and place the transaction occurs.
Eliminates the need to have one person enter business event data on a source document and then have a second person perform the data entry. Transactions are processed individually and master files are updated instantaneously.
Use of bar code readers and scanners aid in accuracy of inputs Allows reports and support queries to be accessed at any time.
Can be used with the periodic mode of transaction processing.
Disadvantages
OLTE OLRT
May require using expensive software and hardware. Requires expensive software, hardware, and communication systems.
Master files may be out-of-date except after updating. Transactions cannot be aggregated on a local computer to be transferred later to a data processing center.

PTS: 1

3. Discuss the alternative methods (E-mail, EDI, and Internet) of conducting electronic commerce.

ANS:
E-mail is the electronic transmission of nonstandardized messages between two individuals who are linked via a communications network. Businesses can use e-mail to target market potential buyers. This method of contacting customers is less expensive and more efficient than U.S. mail. However, the unstructured nature of e-mail makes data capturing more difficult. This can be overcome by including an electronic order form with the e-mail transmission. The use of e-mail may require some transaction keying by data entry personnel. In addition, the consumer may be hesitant to provide certain information via e-mail, since it is not a secured transmission vehicle.

Electronic data interchange (EDI) is the computer-to-computer exchange of business data (i.e., documents) in structured formats that allow direct processing of those electronic documents by the receiving computer system. The benefits of EDI include: survival, improved responsiveness, elimination of reentering data at the receiving organization, reduction of mailroom and other document preparation and handling costs, increased timeliness and accuracy of data, the opportunity to redesign processes and controls. Costs include: modifying trading relationship and renegotiating contracts, buying or leasing hardware and software, establishing relationships with VANs and negotiating contracts, training employees, reengineering affected applications, and implementing security, audit, and control procedures. Control considerations include: ensuring proper authorization, having preventive rather than detective controls, and increased need for program change controls and physical security.

Internet commerce is the computer-to-computer exchange of transaction data in structured or semi-structured formats via Internet communication that allows the initiation and consummation of business events. In many cases, the goods (software or music) or services (airline reservations) that are contracted for through the Internet are immediately forwarded back to the consumer via the Internet as well. Benefits of Internet commerce include: survival, improved responsiveness, global penetration, elimination of reentering data at the receiving organization, reduction of mailroom and other document preparation and handling costs, increased timeliness and accuracy of data, the opportunity to redesign processes and controls. Costs include: organizational change, buying or leasing equipment and maintaining connection to the Internet, establishing new customers connections, staffing and training of employees, and maintaining security of the Internet site.

PTS: 1

4. Explain how the Internet and personal computers could be used in a college course such as AIS to eliminate all paper exchanged between the students and the professor. What technologies (hardware, software) you would need to carry out your plan. Be as specific as possible.

ANS:
The answers will vary by student but should include items such as:
Email for electronic communication and for exchange of files such as word processing files, spreadsheet files, and other files.
Course website
Internet based exams and or quizzes
Chatrooms and/or Threaded discussion
Digital drop box for students to submit file to the instructor
Links to other documents
Word processing files, files with presentation slides, spreadsheets, or other files should be made available through either the website, CD, emailed, or otherwise made available to the students
Server technology so all have access to common materials, database access (with limits for student access)
Technologies needed include computers, for communication, hard drives, CD Burner or other disks, Internet access, browser software, word processing software, spreadsheet software, presentation slide software, and other software as needed.

PTS: 1

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here