An Introduction to Human Services 8th Edition by Marianne R. Woodside Tricia McClam test bank

<< Anatomy & Physiology The Unity of Form and Function Test bank An Introduction to Theories of Personality by Olson 8th edition Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

An Introduction to Human Services 8th Edition by Marianne R. Woodside Tricia McClam test bank

Description

Chapter 3: Human Services Today
1. Community-based care is
a. located in a calm, pastoral setting
b. focused on health and wellness
c. focused on the primary client
d. based on professional not client responsibility
ANSWER: b
2. Human service delivery in the rural areas has increased
a. to serve an increasing number of elderly living on farms b. to serve the increased relocation of people to rural areas c. to protect a new population from crime
d. to provide transportation to agencies in the urban areas
ANSWER: b
3. Recruitment and retaining helpers, distance, cost and confidentiality are a. challenges to service provision in rural areas
b. barriers to human services in the military
c. concerns related to school-based services
d. difficulties encountered in community-based care
ANSWER: a
4. The focus of community-based mental health has changed a. to a focus on home-based services
b. due to the advocacy efforts of professionals
c. as a result of managed care
d. to a focus on health and wellness
ANSWER: d
5. Characteristics of wraparound services include all but a. individual treatment plans
b. outreach
c. technology
d. broad array of services
ANSWER: c
Powered by Cognero Page 1
Chapter 3: Human Services Today
6. Systems of care in schools describe
a. services provided that integrate education, religion, and politics b. support services for children and families
c. guarantee attendance
d. mental health services provided to pregnant teens
ANSWER: b
7. Posttraumatic stress, depression, and anxiety a. may be the result of combat duty
b. are best treated by community-based care c. cause of suicide attempts by veterans
d. may be treated with e-therapy
ANSWER: a
8. Technology is changing human services in which of the following ways? a. investing in modern equipment
b. using technology to provide services
c. slowing the rate of change
d. creatively using technology to serve professionals and clients
ANSWER: d
9. Communication using technology is useful in all but which of the following ways?
a. E-mail reduces the number of phone calls that professional make when linking clients to services. b. LISTSERVs allow professionals to discuss specific client problems with other colleagues.
c. When using beepers, clients can reach their helpers at any time.
d. The internet is an excellent way to provide services online.
ANSWER: d
10. The internet is expanding services to include
a. descriptions of community, state, and national services b. advertisements of services available
c. online therapy
d. all of the above
ANSWER: d
Powered by Cognero Page 2
Chapter 3: Human Services Today
11. Clients can benefit from technology
a. without worrying about confidentiality issues
b. without knowing much about computers themselves c. without actually seeing a professional
d. without worrying about the quality of services
ANSWER: c
12. Urbanization is a problem because
a. it is becoming more pronounced in poor countries b. crowded countries cause mental illness
c. children have to walk to school
d. families cannot survive urban pressures
ANSWER: a
13. Individuals in the United States must be aware of the international dimension of human services because a. people born in another country make up 15% of the U.S. population
b. by 2050 half the U.S. population will be Hispanic or African American
c. of the increase in multiracial individuals
d. over 34 of the worlds population growth is in less developed countries
ANSWER: d
14. Aging in America is reflected in all but which of these statements?
a. By 2030, the number of individuals over 65 will triple.
b. By 2030, he increased number of elderly will be better educated, more diverse. c. By 2030, a large number of the aging will be women.
d. By 2030, those over 85 will be the fastest growing population.
ANSWER: a
15. Reading, traveling, television, and interacting with others are ways to learn about a. systems of care
b. international human services
c. diversity
d. community-based care
ANSWER: c
Powered by Cognero Page 3
Chapter 3: Human Services Today
16. Among the trends in human services are
a. aging, diversity, terrorism, and partisanship
b. aging, new roles, and violence
c. diversity, homeland security, and the economy d. diversity, political activism, and violence
ANSWER: a
17. Age, color, disabilities, gender, national origin, and religion are examples of a. conservative issues
b. diversity
c. the international dimension
d. population shifts
ANSWER: b
18. Reasons that racial and ethnic minorities bear a greater burden from unmet mental health needs include all but a. cost of care or services
b. societal stigma
c. mental health problems
d. fragmented services
ANSWER: c
19. A term that indicates strong support of one partys platform is a. xenophobia
b. partisanship c. advocacy d. EAP
ANSWER: b
20. The ability to work effectively with diverse groups means a. establishing relationships
b. recognizing demographic shifts
c. awareness of the dominant groups in society
d. mastering a variety of technological aids
ANSWER: a
Powered by Cognero Page 4

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here