Business Communication Essentials 6th Edition by Bovee Test Bank

<< Business Communication Today 11th Edition by Bovee Test Bank Brunner & Suddarth Textbook of Medical Surgical Nursing 13th 13e edition Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Business Communication Essentials 6th Edition by Bovee Test Bank

Description

Business Communication Essentials, 6e (Bovee/Thill)
Chapter 5 Completing Business Messages

1) Which of the following sets of activities are part of the final step of the three-step writing process?
A) gathering information; selecting a medium
B) revising; proofreading; distributing
C) adapting the message; analyzing the situation
D) writing; analyzing; researching
E) organizing information; composing the message
Answer: B
Explanation: B) The final step of the three-step writing process includes revising your message to achieve optimum quality and then producing, proofreading, and distributing it.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 1
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

2) When revising a document, you must ________.
A) first read it to evaluate its overall effectiveness and tone
B) first look carefully for grammatical errors
C) read it just once to finish quickly
D) pay closest attention to spelling
E) only skim through it to check formatting
Answer: A
Explanation: A) When you begin the revision process, focus on content, organization, and tone. Start with the big picture, making sure that the document accomplishes the overall goals, before moving to finer points such as readability, clarity, and conciseness.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 1
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

3) Which of the following statements is true regarding the revision process?
A) The first draft should be put aside for some time before beginning the revision process.
B) Documents that use electronic media do not need revision as the messages are only stored for a short while.
C) A completed first draft must be revised only if there is a change in the message that needs to be communicated.
D) Communications using short-message tools such as IM and email require no revision at all.
E) Informal messages to internal audiences need as much revision as formal messages do.
Answer: A
Explanation: A) Whenever possibleparticularly with important messagesput your first draft aside for a day or two before you begin the revision process so that you can approach the material with a fresh eye.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 1
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

4) Jamie has completed the first draft of a document for her company and must now revise it. What advice should you give Jamie about the revision process?
A) She should begin by checking the message for spelling and grammar errors and concentrate on increasing readability.
B) She should begin revising the first draft as soon as she completes it, so that the material is fresh in her mind.
C) She should check the message to see if all the points are in logical order and the content is organized correctly.
D) Grammar and spelling are not very important if the message uses electronic media, as modern audiences are pressed for time.
E) Messages using print media must first be checked for formatting to ensure that the document is visually pleasing.
Answer: C
Explanation: C) When you begin the revision process, focus on content, organization, and tone. To evaluate the content of your message, make sure it is accurate, relevant to audiences needs, and complete. When you are satisfied with the basic content of your message, review its organization.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 1
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

5) Which of the following statements about the organization of a message is true?
A) Formal or academic messages do not need strong opening or closing sections, the audience only notices the middle portion.
B) The beginning and end of messages have the greatest impact on the audience and hence should receive the most attention during revision.
C) The subject and purpose of the message should be confined to the middle portion, while the conclusion should help readers understand how the message is organized.
D) The middle portion of the message contains the main idea and argument, and hence has the greatest impact on the audience.
E) The end of the message should convey the subject and purpose of the message, while the beginning of the message has the least impact on the audience.
Answer: B
Explanation: B) The beginning and end of your message usually have the greatest impact on the audience. Be sure that the opening of your document is relevant, interesting, and geared to the readers probable reaction. The opening should also convey the subject and purpose of the message.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 1
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

6) Clare has been asked to edit and revise a document written by her colleague, Megan. Which of the following should Clare do?
A) She should rewrite the document according to her own impression of Megans intent.
B) She should concentrate more on the style of writing than on the readability of the message.
C) She should rewrite the document to suit her own style of writing in order to make the piece more effective.
D) She should stick to Megans style of writing unless absolutely necessary and ask Megan about the intention of the message.
E) She should avoid asking Megan about her intent so that she can revise the document from a fresh perspective.
Answer: D
Explanation: D) Unless youve specifically been asked to rewrite something in your own style, keep in mind that your job is to help the other writer succeed at his or her task, not to impose your writing style or pursue your own agenda.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 1
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

7) In order to improve readability, one must avoid ________.
A) keeping sentences uniform in length
B) using bullets to organize information
C) writing short paragraphs
D) using lists to clarify points
E) adding headings and subheadings
Answer: A
Explanation: A) Varying sentence length is a good way to maintain reader interest and control the emphasis given to major and minor points.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

8) Short sentences ________.
A) are the best way to convey complex ideas
B) are harder to skim than medium-length sentences
C) are more difficult for nonnative speakers to interpret
D) have more informative power than medium-length sentences
E) are capable of making writing seem choppy and disconnected
Answer: E
Explanation: E) Too many short sentences in a row can make your writing choppy and disconnected.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

9) Long sentences ________.
A) are easier for nonnative speakers to interpret
B) are the best way to convey complex ideas
C) can make writing choppy and disconnected
D) are easier to understand than short sentences
E) are easier to skim through than short sentences
Answer: B
Explanation: B) Long sentences are often the best way to convey complex ideas, to list a number of related points, or to summarize or preview information.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

10) Robert is writing an instruction manual for a line of power tools. Though the manual is in English, it will be used by people from many different countries. What should Robert do to improve the readability of the document?
A) He should use mostly medium-length sentences to show relationships among ideas.
B) He should use only short sentences in order to explain the concepts clearly.
C) He should use only long or medium-length sentences as the processes are complex.
D) He should primarily use short sentences, but vary sentence length as required.
E) He should use mainly long sentences, as he is explaining complicated processes.
Answer: D
Explanation: D) Short sentences can be processed quickly and are easier for nonnative speakers and translators to interpret. Medium-length sentences are useful for showing the relationships among ideas. Long sentences are often the best way to convey complex ideas, to list a number of related points, or to summarize or preview information.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

11) Which of the following is an advantage of long sentences?
A) Long sentences can be processed quickly.
B) Long sentences are the best way to list a number of related points.
C) Long sentences are easier for nonnative speakers to understand.
D) Long sentences are easier for readers to skim through.
E) Long sentences are useful when writing needs punch and a quick pace.
Answer: B
Explanation: B) Short sentences can be processed quickly and are easier for nonnative speakers and translators to interpret. Medium-length sentences are useful for showing the relationships among ideas. Long sentences are often the best way to convey complex ideas, to list a number of related points, or to summarize or preview information.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

12) Which of the following is a disadvantage of long sentences?
A) They can be processed quickly and are easier for readers to skim through.
B) Too many long sentences in a row can make writing choppy and disconnected.
C) They lack the informative power of short sentences.
D) They are difficult for nonnative speakers to understand.
E) They have more informative power than short sentences.
Answer: D
Explanation: D) Short sentences can be processed quickly and are easier for nonnative speakers and translators to interpret. Long sentences are usually harder to understand than short sentences because they are packed with information.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
13) Which of the following statements about sentence length is true?
A) Medium sentences can lack the punch of short sentences and the informative power of longer sentences.
B) Medium-length sentences are often the best way to convey complex ideas, to list a number of related points, or to summarize or preview information.
C) Long sentences can be processed quickly and are easier for nonnative speakers and translators to interpret.
D) Too many long sentences in a row can make your writing feel choppy and disconnected.
E) Short sentences are often the best way to convey complex ideas or to summarize or preview information.
Answer: A
Explanation: A) Medium-length sentences are useful for showing the relationships among ideas. Medium sentences can lack the punch of short sentences and the informative power of longer sentences.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

14) Which of the following statements about improving readability is true?
A) Grammatically parallel headings and bullets reduce readability and should not be used.
B) The greater the complexity of a document, the fewer headings and subheadings it should have.
C) Long sentences are the best way to convey complex ideas or list a number of related points.
D) One-sentence paragraphs are easy to understand and should be used widely in business writing.
E) Bulleted lists should only be used when items are ranked; numbered lists are preferred.
Answer: C
Explanation: C) Long sentences are the best way to convey complex ideas or list a number of related points.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
15) Which of the following statements about using paragraphs in business writing is true?
A) One-sentence paragraphs should be used rarely, and only for emphasis.
B) Using short paragraphs is preferred, as this makes the use of transitions unnecessary.
C) One-sentence paragraphs are not recommended and should never be used in business writing.
D) For complicated subjects, long paragraphs help readers maintain a train of thought and prevent distraction.
E) Long paragraphs are easier to read and can help to emphasize an idea or concept.
Answer: A
Explanation: A) Be careful to use one-sentence paragraphs only occasionally and only for emphasis.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

16) Which of the following is true for creating readable lists?
A) Long sentences should be used to increase the likelihood that readers will find the key points.
B) Use one-sentence paragraphs for emphasis.
C) Skimming is more difficult with bulleted lists.
D) Introductions are avoided as lists enable skimming.
E) Using parallelism makes it easier for readers to skim through lists.
Answer: E
Explanation: E) Lists help simplify complex subjects, highlight the main points, enable skimming, and give readers a visual break. Make your lists easy to read by making all the items parallel and keeping individual items as short as possible.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

17) Graphical elements that precede each item in a list are known as ________.
A) call-outs
B) wikis
C) buttons
D) bullets
E) captions
Answer: D
Explanation: D) Graphical elements that precede each item in a list are known as bullets.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
18) In a list, bullets are preferred over numbers, unless ________.
A) the list is briefless than five items long
B) specific list items will be referenced later
C) the list deals with complex concepts
D) the list uses parallelism
E) individual items in the list are long
Answer: B
Explanation: B) When creating a list, you can separate items with numbers, letters, or bullets. Bullets are generally preferred over numbers, unless the list is in some logical sequence or ranking, or specific list items will be referred to later on.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

19) In which of the following cases would a list be the most effective way of organizing information?
A) You are describing your favorite TV show.
B) You have to write about a person who inspired you.
C) You are writing to a friend about your holiday plans.
D) You have to describe a recent victory by your home team.
E) You are documenting the steps in a process.
Answer: E
Explanation: E) Lists simplify complex subjects, highlight the main point, enable skimming, and give readers a breather. When creating a list, bullets are generally preferred over numbers, unless the list is in some logical sequence or ranking, or specific list items will be referred to later on.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

20) In which of the following cases would a numbered list be more appropriate than a bulleted list?
A) You are listing the benefits of a new software application that was installed for all employees.
B) You are listing the ten largest countries in the world in terms of area.
C) You are listing the advantages of globalization for Third World countries.
D) You are listing the items you need to take on holiday.
E) You are listing the causes of the Second World War.
Answer: B
Explanation: B) Bullets are generally preferred over numbers, unless the list is in some logical sequence or ranking, or specific list items will be referred to later on.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 2
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

21) Informative headings ________.
A) give the reader some context and may point toward any conclusions or recommendations that is offered in the section
B) simply identify a topic without suggesting anything more
C) refer to spaces that are free of text or artwork
D) refer to the physical design of letters, numbers, and other text characters
E) are graphical elements that precede each item in a list
Answer: A
Explanation: A) Informative headings are self-contained, give the reader some context, and may point toward any conclusions or recommendations that you offer in the section.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

22) Descriptive headings ________.
A) give the reader some context and may point toward any conclusions or recommendations that is offered in the section
B) simply identify a topic without suggesting anything more
C) refer to spaces that are free of text or artwork
D) refer to the physical design of letters, numbers, and other text characters
E) are graphical elements that precede each item in a list
Answer: B
Explanation: B) Descriptive headings simply identify a topic without suggesting anything more.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

23) In any document, headings in a series should be ________.
A) detailed and long
B) informative
C) descriptive
D) grammatically parallel
E) self-contained
Answer: D
Explanation: D) Whatever types of headings you choose, keep them brief and grammatically parallel.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

24) As a reporter, Emily often files stories before all the facts are known. To avoid legal repercussions, Emily uses words and phrases like alleged, it is believed, and apparent to qualify statements. This is known as ________.
A) parallelism
B) a camouflaged verb
C) hedging
D) a dangling modifier
E) boosting
Answer: C
Explanation: C) Sometimes you have to hedge or qualify a statement when you arent entirely sure of something, when you cant predict an outcome, or when you dont want to sound arrogant. However, hedging generally requires more words and can weaken your writing if overdone.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Difficult
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

25) Which of the following sentences uses hedging?
A) The deadline is next Tuesday.
B) The driver was responsible for the accident.
C) The financial statement needs to have two sections.
D) The report seems to be incomplete.
E) Our policy does not cover that event.
Answer: D
Explanation: D) Sometimes you have to hedge or qualify a statement when you arent entirely sure of something, when you cant predict an outcome, or when you dont want to sound arrogant.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

26) Which of the following will identify a hedging sentence?
A) yes and no
B) may and seems
C) yesterday and today
D) absolutely and sincerely
E) confident and doubtful
Answer: B
Explanation: B) Hedging is appropriate when you cant be absolutely sure of a statement, but excessive hedging undermines authority. Hedging means pulling back from making an absolutely certain, definitive statement about a topic.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
27) Malcolm has to pitch an idea for a new ad campaign to a demanding client. He needs to sound confident about his idea and needs to avoid stating a judgment as a fact. Which of the following should Malcolm avoid?
A) conciseness
B) hedging
C) illustration
D) parallelism
E) transitions
Answer: B
Explanation: B) Hedging is appropriate when you cant be absolutely sure of a statement, but excessive hedging undermines authority. If Malcolm wants to sound confident, he must avoid hedging.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

28) Which of the following is recommended for writing that is easier to read and understand?
A) camouflaged verbs
B) hedging
C) dangling modifiers
D) overly long sentences
E) parallelism
Answer: E
Explanation: E) Making your writing parallel means expressing two or more similar ideas using the same grammatical structure. Doing so helps your audience understand that the ideas are related, and are of similar importance. Parallel patterns are also easier to read.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

29) Identify the structure used in the following sentence: Traditional medicine emphasizes holistic healing, whereas modern medicine focuses on specialized areas.
A) dangling modifier
B) parallelism
C) camouflaged verbs
D) hedging
E) boosting
Answer: B
Explanation: B) Making your writing parallel means expressing two or more similar ideas using the same grammatical structure. Doing so helps your audience understand that the ideas are related, and are of similar importance. Parallel patterns are also easier to read.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

30) Which of the following sentences uses unparallel construction?
A) She enjoys singing, dancing, and reading.
B) He needed to format the report, bind the document, and turn it in to his supervisor.
C) He opened the office, checked the mail, and was turning on the computers.
D) After completing the survey and finishing the exam, he went home.
E) At camp, the children played sports and learned crafts.
Answer: C
Explanation: C) Was turning is not parallel with opened and checked. Making your writing parallel means expressing two or more similar ideas using the same grammatical structure. Parallelism can be achieved by repeating a pattern in words, phrases, clauses, or entire sentences.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Difficult
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

31) Identify the faulty construction in the following sentence: Walking down the street, the trees were breath-taking.
A) dangling modifier
B) hedging
C) parallelism
D) camouflaged verb
E) too many nouns
Answer: A
Explanation: A) Modifying phrases that are dangling, have no connection to the subject of the sentence.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

32) Which of the following includes a dangling modifier?
A) Situated in the break room, employees will find the vending machines.
B) The vending machines are situated in the break room.
C) Employees will find the vending machines situated in the break room.
D) The break room has several vending machines for employees to use.
E) The vending machines in the break room are for employees use.
Answer: A
Explanation: A) Situated in the break room is a dangling modifier because the word that it modifies in the sentence is employees. However, it should modify vending machines. Modifying phrases that are dangling have no connection to the subject of the sentence.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
33) Identify the faulty construction in the following sentence: Our students receive encouragement to improve their performance.
A) hedging
B) parallelism
C) dangling modifier
D) camouflaged verb
E) intensification
Answer: D
Explanation: D) Word endings such as -ion, -tion, -ing, -ment, -ant, -ent, -ence, -ance, and -ency camouflage a verb by changing it into a noun or an adjectivewhich requires you to add another verb in order to complete your sentence.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

34) Which of the following is true for writing concise sentences?
A) All relative pronouns should be eliminated from sentences to minimize confusion.
B) Using infinitives to replace phrases is grammatically incorrect.
C) Longer words usually make a sentence easier to read and understand.
D) Double modifiers are easy to understand and make a sentence more concise.
E) The subject and predicate of a sentence should be placed as close together as possible.
Answer: E
Explanation: E) The subject and predicate of a sentence should be placed as close together as possible so that readers dont have to read the sentence twice to figure out who did what.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Describe best practices in team and interpersonal communication

35) Jacobs teacher asked him to rewrite his book report to make it clear and concise. He asks his friends for advice about editing his document. Which of the following recommendations is useful for Jacob?
A) Verbs should be changed into nouns or adjectives wherever possible.
B) Hedging can strengthen your argument if you are sure of your facts.
C) Avoid parallelism, it makes sentences more difficult to read.
D) Keep the subject and predicate of the sentence as close together as possible.
E) Nouns are useful modifiers, so stringing many nouns together increases clarity.
Answer: D
Explanation: D) The subject and predicate should be placed as close together as possible, as should modifiers and the words they modify.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
36) Use the word can instead of the phrase you have the capability to make your sentence more concise and avoid ________.
A) parallelism
B) a you statement
C) wordy phrases
D) using too many pronouns
E) hedging
Answer: C
Explanation: C) Some combinations of words have one-word equivalents that are more efficient. Make your documents tighter by removing unnecessary words, phrases, and sentences.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

37) Which of the following sentences is the most concise?
A) Authorities are in agreement about public transport as the solution to the problem of traffic.
B) If the traffic situation is to be improved, widespread adoption of public transport is the best option.
C) At present, public transport is the best solution to the traffic problem.
D) At this point in time, public transport is emerging as the best solution to the problem of traffic.
E) Public transport is a good solution.
Answer: C
Explanation: C) This sentence avoids redundancies and communicates all the relevant information.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

38) The children collected together shells, stones, and leaves for their art projects. Which of the following should be eliminated to make the sentence more concise?
A) for their art projects
B) shells
C) collected
D) together
E) leaves
Answer: D
Explanation: D) In some word combinations, the words tend to say the same thing. These are known as redundancies. Collected means the same as collected together, and so together can be safely eliminated.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

39) Chicago has the most modern, up-to-date transport system in the United States. Why is this statement less concise?
A) It lacks parallelism.
B) It contains redundant words.
C) It uses camouflaged verbs.
D) It has too many nouns.
E) It has a dangling modifier.
Answer: B
Explanation: B) In this sentence, modern and up-to-date are double modifiers having the same meaning. Hence, one of these words is redundant.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

40) Which of the following suggestions will NOT make your message more concise?
A) Use short words and phrases.
B) Eliminate redundancies.
C) Use double modifiers.
D) Delete unnecessary words.
E) Avoid dangling modifiers.
Answer: C
Explanation: C) Be careful not to leave modifying phrases dangling, with no connection to the subject of the sentence. Double-modifiers that have the same meaning make writing less concise.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

41) To shorten sentences, ________.
A) avoid redundancies
B) avoid using commas
C) use the passive voice instead of the active
D) use camouflaged verbs
E) use hedging sentences
Answer: A
Explanation: A) In some word combinations, the words tend to say the same thing. Eliminate the redundant word(s).
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
42) Jayne is a new features writer for the Daily Chronicle. The editor, Zoe, needs to edit and revise Jaynes article to fit it to the papers style of writing. Which of the following tools can Zoe use to ensure that Jayne can see the changes that have been made to the article?
A) revision tracker
B) autosummary
C) white space
D) grammar checker
E) spell checker
Answer: A
Explanation: A) Revision tracking and commenting show proposed editing changes and provide a history of a documents revisions. Using revision marks and commenting features is a great way to keep track of editing changes made by team members. Both Word and Acrobat let you use different colors for each reviewer, so you can keep everyones comments separate.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 4
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

43) A(n) ________ compares your document with an electronic dictionary, highlights unrecognized words, and can be used to find typos in a document.
A) thesaurus
B) style checker
C) autosummarizer
D) revision tracker
E) spell checker
Answer: E
Explanation: E) A spell checker compares your document with an electronic dictionary, highlights unrecognized words, and can be used to find typos in a document.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 4
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

44) A(n) ________ can monitor word and sentence choices and suggest alternatives that might produce more effective writing.
A) autosummary
B) spell checker
C) revision tracker
D) style checker
E) wiki
Answer: D
Explanation: D) A style checker can monitor word and sentence choices and suggest alternatives that might produce more effective writing.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 4
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
45) Which of the following, either based within a software or on a website, offers alternatives to a particular word?
A) a computer-based grammar checker
B) a computer-based autosummary
C) a computer-based thesaurus
D) a computer-based style checker
E) a computer-based revision tracker
Answer: C
Explanation: C) A computer-based thesaurus either within a software or on a website, offers alternatives to a particular word.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 4
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

46) Isabel has written a long report on the current market situation. When reviewing her report, she finds that though the report is well-written, some words have been repeated often, and this makes it monotonous to read. Which of the following tools can help Isabel keep her writing fresh and interesting?
A) style checker
B) grammar checker
C) revision tracker
D) spell checker
E) thesaurus
Answer: E
Explanation: E) A computer-based thesaurus either within a software or on a website, offers alternatives to a particular word. The best uses of a thesaurus are to find fresh, interesting words when the same word has been used too many times and to find words that most accurately convey the intended meaning.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 4
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

47) The ________ feature can highlight items you should consider changing, such as passive voice, long sentences, and words that tend to be misused.
A) grammar check
B) spell check
C) thesaurus
D) revision tracking
E) autosummary
Answer: A
Explanation: A) A grammar checker can highlight items you should consider changing, such as passive voice, long sentences, and words that tend to be misused.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Use of IT
LO: 4
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

48) Which of the following statements about designing a message is true?
A) If you need a design that is balanced, an informal design in which elements flow freely across the page is not recommended.
B) Changing margins, spacing, colors, and typefaces within a document can increase readability and is recommended for business messages.
C) Extremely wide columns of text can be difficult to read; in many cases a better solution is to split the text into two narrower columns.
D) If you need a balanced document design, you have to adopt a formal design in which the various elements of the page are placed in a rigid grid pattern.
E) Design elements like colors and decorative touches should be used as often as possible, as simple messages are not easily memorable.
Answer: C
Explanation: C) Extremely wide columns of text can be difficult to read; in many cases a better solution is to split the text into two narrower columns.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

49) Which of the following is not an effective use of design element?
A) strive to maximize the number of decorative touches and type styles in a message
B) be consistent in the use of margins, type size, and typeface throughout the message
C) balance all of the visual elements in the message, either formally or informally
D) pay attention to design details such as headings, column width, and margins
E) make effective use of white space, justification, and typefaces to achieve clarity
Answer: A
Explanation: A) Strive for simplicity. Dont clutter your message with too many design elements, too many colors, or too many decorative touches.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

50) Which of the following is the best example of using consistency in the design elements of a document?
A) Cathy changes margins and spacing from page to page to accommodate information.
B) Emma uses a different color for every paragraph in a document.
C) Becky uses the same typeface and type size for all her client messages.
D) Abby varies the fonts and colors in all her messages to express her creativity.
E) Della switches between left-aligned and justified text to make reading easier.
Answer: C
Explanation: C) Throughout each message, be consistent in your use of margins, typeface, type size, spacing, color, lines, and position. In most cases, you will want to be consistent from message to message as well; that way, audiences who receive multiple messages from you recognize your documents and know what to expect.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
51) White space ________.
A) separates elements in a document and helps guide the readers eye
B) is important for image-heavy documents, but not for text-heavy documents
C) makes it difficult for readers to connect the various points of a message
D) decreases the chance that readers will read and understand messages
E) can make documents seem more intimidating and more difficult to read
Answer: A
Explanation: A) White space separates elements in a document and helps guide the readers eye.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

52) Which of the following statements is true regarding justified type?
A) It produces an informal look and is easier to read.
B) It is flush right with a ragged-left margin.
C) It is placed flush left, with a ragged-right margin.
D) It is able to accommodate more text in a given space.
E) It is used in business documents as it is easy to format.
Answer: D
Explanation: D) Justified type can accommodate more text in a given space, but it creates a denser look because the uniform line lengths decrease the amount of white space along the right margin and produces a more formal look that isnt appropriate for all situations.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

53) Kaylee is formatting a document for her company. She isnt sure whether to opt for a justified, flush-left, flush-right, or centered format. Which of the following offers the best reason for her to pick a particular style?
A) A flush-right style is the most common for business documents.
B) A flush-left format gives a contemporary, less formal look.
C) A justified style is best as this is easy to format and read.
D) A centered format allows her to maximize the use of space.
E) A justified style produces large gaps between words, increasing white space.
Answer: B
Explanation: B) In contrast to justified type, flush-left, ragged-right type creates a more open appearance on the page, producing a less formal and more contemporary look. Spacing between words is consistent, and only long words that fall at the ends of lines are hyphenated.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
54) Which of the following types of text alignment is more commonly used in business documents?
A) flush right with a ragged-left margin
B) justified
C) flush on both the left and right
D) centered
E) flush left with a ragged-right margin
Answer: E
Explanation: E) Most business documents use a flush-left margin and a ragged-right margin. Flush-left, ragged-right type creates a more open appearance on the page, producing a less formal and more contemporary look. Spacing between words is consistent, and only long words that fall at the ends of lines are hyphenated.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

55) The flush-left, ragged-right margin ________.
A) is commonly used for headings and subheadings
B) creates a denser look because the uniform line lengths decrease the amount of white space along the right margin
C) is not a good choice for routine business documents because it produces large gaps between words that make the text more difficult to read
D) creates a more open appearance on the page, producing a less formal and more contemporary look
E) can accommodate more text in a given space
Answer: D
Explanation: D) Justified type can accommodate more text in a given space.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

56) Magazines and newspapers generally use justified type because ________.
A) it produces large gaps between words in a column
B) it decreases the amount of white space along the right margin
C) it can accommodate more text in a given space
D) it produces hyphenation at the ends of lines
E) it produces a less formal, more contemporary look
Answer: C
Explanation: C) Magazines, newspapers, and books often use justified type because it can accommodate more text in a given space.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
57) Why do business documents prefer a flush-left, ragged-right margin over justified type?
A) It can accommodate more text in a given space.
B) It can produce large gaps between words and increase white space.
C) It produces a more formal look as spacing between words is consistent.
D) It creates a denser look as uniform line lengths decrease the amount of white space.
E) It produces a less formal and more contemporary look.
Answer: E
Explanation: E) In contrast to justified type, flush-left, ragged-right type creates a more open appearance on the page, producing a less formal and more contemporary look.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

58) Daniel is the page designer for a business magazine. He decides to opt for a flush-left, ragged-right alignment. Which of the following is the best criticism for this choice?
A) It will produce a denser, more formal look, which will not be suited to the magazine.
B) It will increase hyphenation at the ends of lines and will be difficult to format.
C) It creates a more open appearance on the page, accommodating less text than a justified alignment.
D) The spacing between words will vary, making it difficult for readers to skim through the text.
E) The line lengths decrease the amount of white space along the right margin.
Answer: C
Explanation: C) Magazines, newspapers, and books often use justified type because it can accommodate more text in a given space.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

59) Jacob is designing a page in the company newsletter that informs employees about a new company policy. The subject is fairly complex, and requires a lot of explanation, but Jacob cannot use more than one page. Which of the following alignments will help Jacob fit in the maximum number of words?
A) flush right with a ragged-left margin
B) centered
C) flush left with a ragged-right margin
D) justified
E) centered with a ragged-right margin
Answer: D
Explanation: D) Magazines, newspapers, and books often use justified type because it can accommodate more text in a given space.
Classification: Application
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

60) ________ type is rarely used for text paragraphs, but is commonly used for headings and subheadings.
A) Flush left
B) Ragged-right
C) Centered
D) Flush right
E) Justified
Answer: C
Explanation: C) Centered type is rarely used for text paragraphs, but is commonly used for headings and subheadings.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

61) Centered type should be avoided for business documents but can be used in ________.
A) long blocks of text
B) headings
C) the appendix
D) formal messages
E) business magazines
Answer: B
Explanation: B) Centered type is rarely used for text paragraphs but is commonly used for headings and subheadings.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

62) ________ refers to the physical design of letters, numbers, and other text characters.
A) Wiki
B) Revision tracking
C) White space
D) Typeface
E) Hedging
Answer: D
Explanation: D) Typeface refers to the physical design of letters, numbers, and other text characters.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

63) Serif typefaces ________.
A) create a more open appearance on the page, producing a less formal and more contemporary look
B) have small crosslines at the ends of each letter stroke
C) do not have small crosslines at the ends of each letter stroke
D) require generous amounts of spacing between lines
E) are rarely used for text paragraphs but are commonly used for headings and subheadings
Answer: B
Explanation: B) Serif typefaces have small crosslines (or serifs) at the ends of each letter stroke.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

64) Which of the following is true for the use of typefaces in business documents?
A) Serif typefaces are usually used for headlines, while sans serif typefaces are better suited for body text.
B) The use of multiple typefaces in a single document is recommended to reduce clutter and give the document a professional look.
C) Serif typefaces are visually simpler than sans serif typefaces and are hence used for headings.
D) Sans serif typefaces are difficult to read in large blocks of text, unless formatted using large amounts of leading.
E) Sans serif typefaces have small crosslines at the ends of each letter stroke and thus require large amounts of leading to increase readability.
Answer: D
Explanation: D) Sans serif faces can be difficult to read in long blocks of text, however, unless they are formatted with generous amounts of leading, or spacing between lines.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

65) Which of the following is an element of type style?
A) revision tracking
B) parallelism
C) boldface
D) hedging
E) margin
Answer: C
Explanation: C) Type style refers to any modification that lends contrast or emphasis to type, including boldface, italic, underlining, and color.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
66) ________ is used for highlighting quotations and indicating foreign words, irony, humor, book and movie titles, and unconventional usage.
A) Superscript
B) Italics
C) Boldface
D) Underlining
E) Subscript
Answer: B
Explanation: B) Italic type has specific uses, such as highlighting quotations and indicating foreign words, irony, humor, book and movie titles, and unconventional usage.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

67) Which of the following is true of creating multimedia documents?
A) In order to include various media elements in a document, you must first ensure that you have the legal rights to use them.
B) Multimedia documents follow a rigid linear structure from beginning to end and hence a conventional outline is suitable.
C) Developing multimedia documents require minimal creative and technical skills as tasks such as adding photographs and video clips to webpages have gotten much easier in recent years.
D) The costs associated with creating multimedia documents are practically negligible as consumer versions of several software tools are easily available.
E) Multimedia elements can run on all types of software and hence compatibility is not an issue.
Answer: A
Explanation: A) To include various media elements in a document, you obviously need to create or acquire them. Millions of graphics, photos, video clips, and other elements are available online, but you need to make sure you can legally use each item.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
68) Which of the following features of word processing software is used to choose either a portrait or landscape orientation for a document?
A) page setup
B) themes
C) style sheets
D) column formatting
E) templates
Answer: A
Explanation: A) Use page setup to control margins, orientation (portrait is vertical; landscape is horizontal), and the location of headers and footers.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

69) ________ are suitable for displaying any information that lends itself to rows and columns.
A) Objects
B) Text boxes
C) Tables
D) Templates
E) Style sheets
Answer: C
Explanation: C) Tables are great for displaying any information that lends itself to rows and columns, including calendars, numeric data, comparisons, and multicolumn bulleted lists. Use paragraph and font formatting thoughtfully within tables for the best look.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

70) Which of the following features of word processing software is used for captions, callouts, and margin notes?
A) tables
B) objects
C) headers
D) text boxes
E) footers
Answer: D
Explanation: D) Text boxes are small blocks of text that stand apart from the main text and can be placed anywhere on the page; they are great for captions, callouts, margin notes, and so on.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities; Analytic Skills
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
71) Which of the following advice is NOT helpful while proofreading a document?
A) proofread as soon as writing is complete
B) avoid reading large amounts of material in one sitting
C) focus on high-priority items like names and dates
D) make multiple passes through the document
E) read the document aloud or read the pages backwards to keep from missing errors
Answer: A
Explanation: A) If possible, dont proofread immediately after finishing the document; let your brain wander off to new topics and come back fresh later on.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 6
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

72) Which of the following statements about proofreading is true?
A) Reading pages backward or aloud is not an efficient way of proofreading.
B) Placing a finger under each word while reading can slow down proofreading and is not recommended.
C) Proofreaders should focus on a different aspect each time they go through a document.
D) Proofreaders should make all the necessary changes in just one thorough check of the document.
E) A document should be proofread as soon as it is written, so that the material remains fresh.
Answer: C
Explanation: C) When proofreading a document, make multiple passes. Go through the document several times, focusing on a different aspect each time. For instance, look for content errors the first time and layout errors the second time.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 6
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

73) The beginning and end of a message are the parts that usually have the greatest impact on an audience.
Answer: TRUE
Explanation: Spend a few extra moments on the beginning and end of your message; these sections usually have the greatest impact on the audience.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 1
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

74) Varying sentence length is a good way to maintain reader interest.
Answer: TRUE
Explanation: Varying sentence length is a good way to maintain reader interest.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
75) Writers should avoid using parallelism in bulleted lists.
Answer: FALSE
Explanation: Make your lists easy to read by making all the items parallel and keeping individual items as short as possible.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 2
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

76) Hedging statements are used when the writer wants to avoid stating a judgment as fact.
Answer: TRUE
Explanation: Hedging is appropriate when you cant be absolutely sure of a statement, but excessive hedging undermines your authority.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

77) Parallel construction occurs when a writer uses the same grammatical pattern to express similar ideas.
Answer: TRUE
Explanation: Making your writing parallel means expressing two or more similar ideas using the same grammatical structure.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

78) Using dangling modifiers is one way to improve the clarity of your messages.
Answer: FALSE
Explanation: Be careful not to leave modifying phrases dangling, with no connection to the subject of the sentence.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

79) The phrase final outcome is an example of a dangling modifier.
Answer: FALSE
Explanation: This is an example of redundancy.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Moderate
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

80) One effective way to clarify your sentences and improve clarity is to string many nouns together as modifiers.
Answer: FALSE
Explanation: Stringing too many nouns together as modifiers can make a sentence difficult to read.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

81) To get your point across clearly, change verbs into nouns and adjectives by using words that end with -ion, -tion, or -ment.
Answer: FALSE
Explanation: Word endings such as -ion, -tion, -ing, -ment, -ant, -ent, -ence, -ance, and -ency camouflage verbs by changing them into a noun or an adjectivewhich requires you to add another verb in order to complete your sentence.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

82) To keep your message as clear and as concise as possible, keep the subject and the predicate of a sentence as far away as possible.
Answer: FALSE
Explanation: The subject and predicate should be placed as close together as possible, as should modifiers and the words they modify.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

83) Using infinitives in place of some phrases can shorten sentences and make them clearer.
Answer: TRUE
Explanation: By using infinitives in place of some phrases, you can shorten your sentences and make them clearer.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

84) Word combinations that say the same thing twice, such as round in shape, are known as redundancies.
Answer: TRUE
Explanation: In some word combinations, the words tend to say the same thing.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 3
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
85) Spell checker is a software function that is a substitute for proofreading.
Answer: FALSE
Explanation: A spell checker compares your document with an electronic dictionary, highlights recognized words, and suggests correct spellings. Spell checkers are good for finding typos, but they are no substitute for careful reviewing.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 4
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

86) Flush-right, ragged-left type is used in magazines, newspapers, and books because it can accommodate more text in a given space.
Answer: FALSE
Explanation: Magazines, newspapers, and books often use justified type because it can accommodate more text in a given space. Flush-right, ragged-left type is rarely used in business documents.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

87) Sans serif typefaces are commonly used for body text while serif typefaces are commonly used for headings.
Answer: FALSE
Explanation: Serif typefaces are commonly used for body text; sans serif typefaces are commonly used for headings.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

88) Type style refers to any modification that lends contrast or emphasis to type, including boldface, italic, underlining, and color.
Answer: TRUE
Explanation: Type style refers to any modification that lends contrast or emphasis to type, including boldface, italic, underlining, and color. Type that is too small is hard to read, whereas extra-large type often looks unprofessional.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages
89) Using an extra-large typeface throughout business messages makes a positive impression on the audience by drawing their attention to the topic.
Answer: FALSE
Explanation: Type that is too small is hard to read, whereas extra-large type often looks unprofessional.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 5
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

90) Quick proofreading ensures quality because large amounts of material can be reviewed in one sitting. Moreover, this method of proofreading is beneficial when youre tired.
Answer: FALSE
Explanation: Good proofreading requires multiple reads. Avoid reading large amounts of material in one sitting and try not to proofread when youre tired.
Classification: Conceptual
AACSB: Communication Abilities
LO: 6
Difficulty: Easy
Learning Outcome: Revise, complete, and distribute business messages

91) One method of proofreading is to read the page backwards to help you focus on every single word.
Answer: TRUE
Explanation: To keep from missing errors that are in plain sight, try reading pages backw

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here