Calculation of Drug Dosages A Work Text 9th Edition by Sheila J. Ogden Linda Fluharty test bank

<< Cost Accounting 15th Edition Charles T. Horngren Test Bank Business Law Today Standard Text and Summarized Cases (Miller Business Law Today Family) 10th edition test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Calculation of Drug Dosages A Work Text 9th Edition by Sheila J. Ogden Linda Fluharty test bank

Description

Ogden: Calculation of Drug Dosages, 9th Edition

Chapter 14: Parenteral Dosages

Test Bank

COMPLETION

Insert the correct response. Round to nearest hundredth if the dose is less than 1 mL. Round to nearest tenth if the dose is greater than 1 mL.

1. The physician orders Recombivax HB 10 mcg IM for hepatitis B vaccination. The medication is supplied in 5 mcg/0.5 mL. How many milliliters will the nurse administer?_______________
Shade the syringe.

ANS:
1 mL

2. The physician orders Methergine 0.3 mg IM for postpartum bleeding. The medication is supplied in 0.2 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________
Shade the syringe.

ANS:
1.5 mL

3. The physician orders Stadol 2 mg IM for pain. The medication is supplied in 1 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ___________________ Shade the syringe.

ANS:
2 mL

4. The physician orders Toradol 45 mg IM for migraine headache. The medication is supplied in 30 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________
Shade the syringe.

ANS:
1.5 mL

5. The physician orders Lovenox 80 mg subcutaneous daily for prevention of deep vein thrombosis. The medication is supplied in 80 mg/0.8 mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________ Shade the syringe.

ANS:
0.8 mL

6. The physician orders testosterone 170 mg IM weekly for hormone replacement. The medication is supplied in 200 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________ Shade the syringe.

ANS:
0.85 mL

7. The physician orders Neupogen 400 mcg subcutaneous daily for neutropenia. The medication is supplied in 300 mcg/mL. How many milliliters will the nurse administer? _________________ Shade the syringe.

ANS:
1.3 mL

8. The physician orders furosemide 60 mg IV push stat for edema. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 6 mL

9. The physician orders KCl 10 mEq in 1000 mL of D5 NS to infuse at 100 mL/h. How many milliliters of KCl will the nurse add to the IV? ____________________

ANS: 5 mL

10. The physician orders Imitrex 4 mg subcutaneous for migraine headache. The medication is supplied in 12 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 0.33 mL

11. The physician orders Imferon 90 mg IM (Z track) for anemia. The medication is supplied in 50 mg/mL. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 1.8 mL

12. The physician orders Solu-Cortef 90 mg IM q8 h. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 0.72 mL

13. The physician orders morphine 9 mg IM q4 h for pain. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 0.6 mL

14. The physician orders 30 mg of medication diluted in 100 mL of D5W given over 15 to 30 minutes IV. The medication is supplied in 40 mg/5 mL. How many milliliters will the nurse add to the IV solution? ____________________

ANS: 3.8 mL

15. Vistaril 75 mg IM is ordered for anxiety. How many milliliters will the nurse administer? ____________________

ANS: 1.5 mL

16. A patient with fluid volume overload has bumetanide injection 2 milligrams IV push ordered. The bumetanide is available in a 0.25 milligram per milliliter concentration. How many milliliters should the nurse administer with each dose? _________

ANS: 8 mL

17. Arixtra 2.5 mg subcutaneous every morning is ordered for prevention of deep vein thrombosis. The Arixtra is available in 5 mg per 0.4 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.2 mL

18. The physician has ordered Haldol 0.5 mg IV every 2 hours prn for agitation. The Haldol is available in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.1 mL

19. A patient with nausea and vomiting has prochlorperazine 5 mg IV every 6 hours prn. The prochlorperazine is supplied in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 1 mL

20. A patient has fentanyl 100 mcg IV every 2 hours prn for pain after surgery. The fentanyl is available in 0.05 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 2 mL

21. Naloxone 0.1 mg IV every 30 minutes is ordered for a respiratory rate below 8 per minute. The naloxone is available in 0.4 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? (round answer to the nearest hundredths)__________

ANS: 0.25 mL

22. A patient has labetalol 10 mg IV every 2 hours prn for systolic blood pressure more than 180 mmHg. The labetalol is available in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 2 mL

23. A patient with renal failure has orders for Epogen 10,000 units subcutaneous every Monday, Wednesday, and Friday; hold if hemoglobin is greater than 11 g/dL. The Epogen is supplied in 10,000 units per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 1 mL

24. The physician has ordered hydromorphone 0.2 mg IV every 30 minutes prn for pain. The hydromorphone is available in 2 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.1 mL

25. Arixtra 5 mg subcutaneous every morning is ordered for deep vein thrombosis prevention. The Arixtra is available in 5 mg per 0.4 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.4 mL

26. A patient with fluid volume overload has bumetanide injection 1.5 milligrams intravenous ordered. The bumetanide is available in a 0.25 milligram per milliliter concentration. How many milliliters should the nurse administer with each dose? _________

ANS: 6 mL

27. The physician has ordered Haldol 2 mg IV every 2 hours prn for agitation. The Haldol is available in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.4 mL

28. A patient has fentanyl 150 mcg IV every 2 hours prn for pain after surgery. The fentanyl is available in 0.05 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 3 mL

29. A patient with anemia has Epogen 5,000 units subcutaneous every Monday. The Epogen is supplied in 10,000 units per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS:
0.5 mL
mL

30. Naloxone 0.2 mg IV every 30 minutes is ordered for a respiratory rate below 8 per minute. The naloxone is available in 0.4 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? (round answer to the nearest hundredths)__________

ANS: 0.5 mL

31. A patient has labetalol 20 mg IV every 2 hours prn for systolic blood pressure > 180 mmHg. The labetalol is available in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 4 mL

32. A patient with nausea and vomiting has prochlorperazine 10 mg IV every 6 hours prn. The prochlorperazine is supplied in 5 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 2 mL

33. The physician has ordered hydromorphone 0.4 mg IV every 30 minutes prn for pain. The hydromorphone is available in 2 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.2 mL

34. A patient has fentanyl 50 mcg IV every 2 hours prn for pain after surgery. The fentanyl is available in 0.05 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 1 mL

35. A patient with anemia has Epogen 7,500 units subcutaneous every Monday, Wednesday, and Friday. The Epogen is supplied in 10,000 units per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? (round to the nearest hundredths) __________

ANS:
0.75mL
mL

36. Ondansetron 4 mg IV every 6 hours as needed for nausea is ordered. The Ondansetron is available in a 2 mg/mL concentration. How many milliliters would the nurse administer with each dose? ________

ANS: 2 mL

37. Diphenhydramine 10 mg IV every 6 hours is ordered postoperatively for itching. The diphenhydramine is available in a 50 mg/2 mL concentration. How many milliliters of diphenhydramine would the nurse administer with each dose? ______

ANS: 0.4 mL

38. Hydralazine 10 mg IV every 4 hours is ordered for a patient with hypertension. The hydralazine is available in a 10 mg/2 mL concentration. How many milliliters of hydralazine would the nurse administer with each dose? _____

ANS: 2 mL

39. Zofran 8 mg IV every 6 hours as needed for nausea is ordered. The Zofran is available in a 2 mg/mL concentration. How many milliliters would the nurse administer with each dose? ________

ANS: 4 mL

40. Benadryl 25 mg IV every 6 hours is ordered postoperatively for itching. The Benadryl is available in a 25 mg/mL concentration. How many milliliters of Benadryl would the nurse administer with each dose? ______

ANS: 1 mL

41. Apresoline 10 mg IV every 4 hours is ordered for a patient with hypertension. The Apresoline is available in a 5 mg/2 mL concentration. How many milliliters of Apresoline would the nurse administer with each dose? _____

ANS: 4 mL

42. A patient with rapid atrial fibrillation has an order for Corvert 1 mg IV over 1 minute STAT. The Corvert is available in a concentration of 0.2 mg/mL. How many milliliters of Corvert would the nurse administer? _____

ANS: 5 mL

43. Narcan 0.8 mg IV every 30 minutes is ordered for a patient with a respiratory rate less than 8 per minute. The Narcan is available in 0.4 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? (round answer to the nearest hundredths)__________

ANS: 2 mL

44. The physician has ordered Dilaudid 0.6 mg IV every 30 minutes prn for pain. The Dilaudid is available in 2 mg per 1 milliliter vials. How many milliliters would the nurse administer with each dose? __________

ANS: 0.3 mL

45. A patient with fluid volume overload has Bumex 2 milligrams intravenous injection ordered. The Bumex is available in a 0.25 milligram per milliliter concentration. How many milliliters should the nurse administer with each dose? _________

ANS: 8 mL

46. A patient with renal failure has Lasix 40 milligrams intravenous ordered. The Lasix is available in a 10 mg/mL concentration. How many milliliters should the nurse administer with each dose? _________

ANS: 4 mL

47. Protonix 20 mg is ordered IV twice a day for a patient. The Protonix is available in a 40 mg/10 mL concentration. How many milliliters would be given with each dose? ______

ANS: 5 mL

48. A physician orders Reglan 10 mg IV every 6 hours for a patient with high gastric residuals. Using a vial with a 10 mg/mL concentration, how many milliliters would be administered with each dose? ____________

ANS: 1 mL

49. A patient has an order for metoclopramide 5 mg IV every 6 hours for a patient with high gastric residuals. Using a vial with a 10 mg/mL concentration, how many milliliters would be administered with each dose? ____________

ANS:
0.5 mL
mL

50. According to the heparin protocol, a patient is to receive 70 units per kg IV before the continuous heparin infusion is started. For a patient weighing 60 kg, how many units of heparin should be administer? _________ Using a concentration of 1000 units/mL, how many milliliters of heparin should be administered? _______

ANS: 4200 units, 4.2 mL

51. According to the heparin protocol, a patient is to receive 80 units per kg IV before the continuous heparin infusion is started. For a patient weighing 75 kg, how many units of heparin should be administered? _________ Using a concentration of 1000 units/mL, how many milliliters of heparin should be administered? _______

ANS: 6000 units, 6 mL

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here