Chemistry The Central Science 10th Edition by Theodore E. Brown H. Eugene LeMay Bruce E Bursten Test bank

<< Classical and Contemporary Sociological Theory 3rd Edition by Scott Appelrouth Laura D. Edles Test Bank Chemistry The Central Science 13th Edition by Theodore E. Brown H. Eugene LeMay Murphy Woodward Stoltzfus Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Chemistry The Central Science 10th Edition by Theodore E. Brown H. Eugene LeMay Bruce E Bursten Test bank

Description

Exam Name___________________________________
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) A reaction that is spontaneous as written __________. 1)
A) is very rapid
B) is very slow
C) will proceed without outside intervention
D) is also spontaneous in the reverse direction
E) has an equilibrium position that lies far to the left
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
2) The entropy of the universe is __________. 2) A) constant
B) continually increasing
C) continually decreasing D) the same as the energy, E E) zero
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
3) In the Haber process, ammonia is synthesized from nitrogen and hydrogen: 3) N2 (g) + 3H2 (g) 2NH3 (g)
G at 298 oK for this reaction is -33.3 kJ/mol. The value of G at 298 K for a reaction mixture that consists of 1.9 atm N2, 1.6 atm H2, and 0.65 atm NH3 is __________.
A) -104.5
B) -3.86 103
C) -40.5
D) -7.25 103
E) -1.8
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
1
4) For the reaction 4) C2H6 (g) C2H4 (g) + H2 (g)
H is +137 kJ/mol and S is +120 J/K mol. This reaction is __________.
A) spontaneous only at high temperature C) spontaneous only at low temperature
Answer: A Explanation: A)
B) C) D)
5) S is negative for the reaction __________. A)2C(s) + O2(g) 2CO2(g)
B) 2SO2 (g) + O2 (g) 2SO3 (g) C)H2O(l) H2O(g)
D) NH4Cl (s) NH3 (g) + HCl (g)
E) PbCl2 (s) Pb2+ (aq) + 2Cl- (aq)
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
B) spontaneous at all temperatures
D) nonspontaneous at all temperatures
5)
6) The second law of thermodynamics states that __________. 6) A) Hrxn = n Hf (products) m Hf (reactants)
B) for any spontaneous process, the entropy of the universe increases C) S = qrev/T at constant temperature
D) E = q + w
E) the entropy of a pure crystalline substance is zero at absolute zero
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
2
7) With thermodynamics, one cannot determine __________. 7)
A) the speed of a reaction
B) the extent of a reaction
C) the value of the equilibrium constant
D) the direction of a spontaneous reaction
E) the temperature at which a reaction will be spontaneous
Answer: A Explanation: A)
B) C) D) E)
8) The equilibrium position corresponds to which letter on the graph of G vs f (course of reaction) 8) below?
A) A
Answer: C Explanation:
B) B
C) C
D) D
E) E
A) B) C) D) E)
9) A reversible process is one that __________. A) must be carried out at high temperature
9)
B) can be reversed with no net change in either system or surroundings C) must be carried out at low temperature
D) happens spontaneously
E) is spontaneous in both directions
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
3
10) A common name for methanol (CH3OH) is wood alcohol. The normal boiling point of methanol is 10)
64.7 C and the molar enthalpy of vaporization if 71.8 kJ/mol. The value of S when 2.15 mol of CH3OH (l) vaporizes at 64.7 C is __________ J/K.
A) 5.21 107 Answer: C
Explanation:
B) 0.457
C) 457
D) 2.39
E) 2.39 103
11)
A) B) C) D) E)
11) Which reaction produces an increase in the entropy of the system? A)H2(g) + Cl2(g) 2HCl(g)
B) Ag+ (aq) + Cl- (aq) AgCl (s) C)N2(g) + 3H2(g) 2NH3(g)
D) H2O (l) H2O (s) E)CO2(s) CO2(g)
Answer: E Explanation: A)
B) C) D) E)
12) The standard Gibbs free energy of formation of __________ is zero.
(a) H2O (l)
(b) Na (s) (c) H2 (g)
A) (a) only
B) (b) only
C) (c) only
D) (b) and (c)
E) (a), (b), and (c)
Answer: D Explanation: A)
B) C) D) E)
12)
4
13) Consider the reaction: 13) NH3 (g) + HCl (g) NH4Cl (s)
Given the following table of thermodynamic data,
S is -159.8 J/K. A) 5.88 104
B) -855.4
C) 1.52 104
D) -779.8
E) -736.2
Answer: E Explanation:
A) B) C) D) E)
Substance NH3 (g)
HCl (g) NH4Cl (s)
Hf (kJ/mol) -46.19
-92.30 -314.4
S (J/mol K) 192.5
186.69 94.6
determine the temperature (in C) above which the reaction is nonspontaneous.
A) This reaction is spontaneous at all temperatures. B) 618.1
C) 1235
D) 345.1 E) 432.8
Answer: D Explanation: A)
B) C) D) E)
14) The value of G at 100.0 C for the formation of calcium chloride from its constituent elements: 14) Ca (s) + Cl2 (g) CaCl2 (s)
is __________ kJ/mol. At 25.0 oC for this reaction, H is -795.8 kJ/mol, G is -748.1 kJ/mol, and
15) The thermodynamic quantity that expresses the degree of disorder in a system is __________. 15) A) heat flow
B) enthalpy
C) entropy
D) bond energy
E) internal energy
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
5
16) For a given reaction, H = +35.5 kJ/mol and S = +83.6 J/K-mol. The reaction is spontaneous 16) __________. Assume that H and S do not vary with temperature.
A) at all temperatures B) at T < 425 K C) at T < 298 K D) at T > 425 K E) at T > 298 K
Answer: D Explanation: A)
B) C) D) E)
17) S is positive for the reaction __________. A) 2SO3 (g) 2SO2 (g) + O2 (g)
B) H2O (l) H2O (s)
C) CaO (s) + CO2 (g) CaCO3 (s)
D) Ag+ (aq) + Cl- (aq) AgCl (s) E) N2 (g) + 3H2 (g) 2NH3 (g)
Answer: A Explanation: A)
B) C) D) E)
18) Of the following, only __________ is not a state function.
17)
A) H
Answer: D Explanation:
B) T
C) S
D) q
E) E
18)
A) B) C) D) E)
6
19) Given the following table of thermodynamic data, 19)
Substance TiCl4 (g) TiCl4 (l)
Hf (kJ/mol) -763.2
S (J/mol K) 354.9
-804.2
complete the following sentence. The vaporization of TiCl4 is __________.
A) nonspontaneous at low temperature and spontaneous at high temperature B) spontaneous at low temperature and nonspontaneous at high temperature C) spontaneous at all temperatures
D) nonspontaneous at all temperatures
E) not enough information given to draw a conclusion
Answer: A Explanation: A)
B) C) D) E)
20) A system that doesnt exchange matter or energy with its surroundings is called an __________ 20)
221.9
system.
A) isotonic
Answer: E Explanation:
B) adiabatic
C) isothermal
D) isobaric
E) isolated
A) B) C) D) E)
21) For a given reaction, H = -19.9 kJ/mol and S = -55.5 J/K-mol. The reaction will have G = 0 at 21)
__________ K. Assume that H and S do not vary with temperature.
A) 359
Answer: A Explanation:
B) 2789
C) 0.359
D) 2.79
E) 298
A) B) C) D) E)
22) Which one of the following correctly indicates the relationship between the entropy of a system and 22) the number of different arrangements, W, in the system?
A)S=k lnW
Answer: A Explanation: A)
D)S=kW E)S=Wk
B)S=W C)S= k kW
B) C) D) E)
7
23) S is positive for the reaction __________. 23)
A) 2Hg (l) + O2 (g) 2HgO (s)
B) BaF2 (s) Ba2+ (aq) + 2F- (aq) C) 2H2 (g) + O2 (g) 2H2O (g)
D) 2NO2 (g) N2O4 (g)
E) CO2 (g) CO2 (s)
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
24) Which reaction produces a decrease in the entropy of the system? 24) A)2C(s)+O2(g) 2CO(g)
B) CO2 (s) CO2 (g)
C) H2O (l) H2O (g)
D) 2H2 (g) + O2 (g) 2H2O (l) E)CaCO3(s) CaO(s) + CO2(g)
Answer: D Explanation: A)
B) C) D) E)
25) For a reaction to be spontaneous under standard conditions at all temperatures, the signs of H 25)
and S must be __________ and __________, respectively.
A) +, +
Answer: C Explanation:
B) +,
C) -, +
D) -,
E) +, 0
A) B) C) D) E)
8
26) Phosphorous and chlorine gases combine to produce phosphorous trichloride: 26) P2 (g) + 3Cl2 (g) 2PCl3 (g)
G at 298 oK for this reaction is -642.9 kJ/mol. The value of G at 298 K for a reaction mixture that consists of 1.5 atm P2, 1.6 atm Cl2, and 0.65 atm PCl3 is __________.
A) -7.28 103
B) -3.88 103 C) -649.5
D) -44.2
E) -708.4
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
27) A reaction that is not spontaneous at low temperature can become spontaneous at high 27)
temperature if H is __________ and S is __________.
A) +, + Answer: A
Explanation:
B) -,
C) +,
D) -, +
E) +, 0
A) B) C) D) E)
28) When a system is at equilibrium, __________.
A) the process is not spontaneous in either direction
28)
B) the forward and the reverse processes are both spontaneous
C) both forward and reverse processes have stopped
D) the reverse process is spontaneous but the forward process is not E) the forward process is spontaneous but the reverse process is not
Answer: A Explanation: A)
B) C) D) E)
29) Of the following, the entropy of gaseous __________ is the largest at 25 C and 1 atm.
29) E) CH4
A) C2H4
Answer: C Explanation:
B) C2H2
C) C2H6
D) H2
A) B) C) D) E)
9
30) Which one of the following processes produces a decrease in the entropy of the system? 30)
A) boiling water to form steam
B) melting ice to form water
C) dissolution of solid KCl in water
D) mixing of two gases into one container E) freezing water to form ice
Answer: E Explanation: A)
B) C) D) E)
31) The value of G at 141.0 C for the formation of phosphorous trichloride from its constituent 31) elements,
P2 (g) + 3Cl2 (g) 2PCl3 (g)
is __________ kJ/mol. At 25.0 oC for this reaction, H is -720.5 kJ/mol, G is -642.9 kJ/mol, and
S is -263.7 J/K. A) -611.3
B) -829.7
C) 3.65 104
D) 1.08 105
D) q + w
E) -683.3
E) qrev
Answer: A Explanation:
A) B) C) D) E)
32) For an isothermal process, S = __________.
32)
A) Tqrev Answer: C
Explanation:
B) q
C) qrev/T
A) B) C) D) E)
33) Which one of the following statements is true about the equilibrium constant for a reaction if G 33) for the reaction is negative?
A) K = 1
B) K > 1
C) K < 1 D) K = 0 E) More information is needed. Answer: B Explanation: A) B) C) D) E) 10 34) If G for a reaction is greater than zero, then __________. 34) A) K = 1 B) K = 0 C) K < 1 D) K > 1
E) More information is needed.
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
35) The value of G at 100.0 C for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide, 35) S (s,rhombic) + O2 (g) SO2 (g)
is __________ kJ/mol. At 25.0 oC for this reaction, H is -269.9 kJ/mol, G is -300.4 kJ/mol, and
S is +11.6 J/K. A) -274.2
Answer: A Explanation:
B) -1,430
C) -4,598
D) -271.1
E) -265.6
A) B) C) D) E)
36) Given the following table of thermodynamic data,
36)
Substance PCl3 (g) PCl3 (l)
Hf (kJ/mol) -288.07
S (J/mol K) 311.7
-319.6
complete the following sentence. The vaporization of PCl3 (l) is __________.
A) spontaneous at low temperature and nonspontaneous at high temperature B) nonspontaneous at all temperatures
C) spontaneous at all temperatures
D) nonspontaneous at low temperature and spontaneous at high temperature E) not enough information given to draw a conclusion
Answer: D Explanation: A)
B) C) D) E)
217
11
37) The first law of thermodynamics can be given as __________. 37)
A) for any spontaneous process, the entropy of the universe increases B) S = qrev/T at constant temperature
C) E = q + w
D) the entropy of a pure crystalline substance at absolute zero is zero
E) H = n H (products) rxn f
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
m H (reactants) f
38) The standard Gibbs free energy of formation of __________ is zero. 38)
(a) H2O (l)
(b) O (g) (c) H2 (g)
A) (a) only
B) (b) only
C) (c) only
D) (b) and (c)
E) (a), (b), and (c)
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
39) Which one of the following is always positive when a spontaneous process occurs? 39) A) Huniverse
B) Suniverse
C) Ssurroundings D) Hsurroundings E) Ssystem
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
12
40) Of the following, the entropy of __________ is the largest.
40)
A) HCl (g)
Answer: E Explanation:
B) HCl (s)
C) HCl (l)
D) HBr (g)
E) HI (g)
A) B) C) D) E)
41) Consider the reaction:
41)
Ag+ (aq) + Cl- (aq) AgCl (s)
Given the following table of thermodynamic data,
Substance Hf (kJ/mol)
S (J/mol K) 73.93
56.5 96.11
Ag+ (aq) Cl- (aq)
AgCl (s)
105.90 -167.2
-127.0
determine the temperature (in C) above which the reaction is nonspontaneous under standard
conditions. A) 1641
Answer: A Explanation:
B) 432.8
C) 1235
D) 150.5
E) 133.0
A) B) C) D) E)
42) Which one of the following processes produces a decrease of the entropy of the system? 42) A) dissolving sodium chloride in water
B) sublimation of naphthalene C) dissolving oxygen in water D) explosion of nitroglycerine E) boiling of alcohol
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
13
43) Consider the reaction: 43) FeO(s) + Fe(s) + O2(g) Fe2O3(s)
Given the following table of thermodynamic data,
Substance
FeO (s) Fe (s) O2 (g)
Fe2O3 (s)
Hf (kJ/mol)
-271.9 0
0 -822.16
S (J/mol K) 60.75
27.15 205.0
89.96
determine the temperature (in C) above which the reaction is nonspontaneous.
A) 756.3
B) 2439
C) This reaction is spontaneous at all temperatures.
D) 618.1 E) 1235
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
44) Consider a pure crystalline solid that is heated from absolute zero to a temperature above the 44) boiling point of the liquid. Which of the following processes produces the greatest increase in the
entropy of the substance?
A) melting the solid
B) heating the solid
C) vaporizing the liquid
D) heating the gas E) heating the liquid
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
14
45) For the reaction 45) C(s) + H2O(g) CO(g) + H2(g)
H = 131.3 kJ/mol and S = 133.6 J/K mol at 298 K. At temperatures greater than __________C
this reaction is spontaneous under standard conditions.
A) 710
Answer: A Explanation:
B) 983
C) 325
D) 273
E) 552
A) B) C) D) E)
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
o
46) Calculate G (in kJ/mol) for the following reaction at 1 atm and 25 C: 46)
C2H6 (g) + O2 (g) CO2 (g)+ H2O (l)
Gf C2H6 (g) = -32.89 kJ/mol; Gf CO2 (g) = -394.4 kJ/mol; Gf H2O (l) = -237.2 kJ/mol
Answer: -2935.0 Explanation:
47) Find the temperature above which a reaction with a H of 53 .00 kJ/mol and a S of 100.0 47) J/Kmol becomes spontaneous.
Answer: 530 K Explanation:
48) Find the temperature above which a reaction with a H of 123 .0 kJ/mol and a S of 90.00 48) J/Kmol becomes spontaneous.
Answer: 1367 K Explanation:

Hf C2H6 (g) = -84.7 kJ/mol; S C2H6 (g) = 229.5 J/K mol; Hf CO2 (g) = -393.5

kJ/mol; S CO2 (g) = 213.6 J/K mol; Hf H2O (l) = -285.8 kJ/mol; S H2O (l) = 69.9 J/K
mol
Answer: -2935.0 Explanation:
-14
50) Calculate G for the autoionization of water at 25 C. Kw = 1.0 10 50)
Answer: 80 kJ/mol Explanation:

49) Calculate G (in kJ/mol) for the following reaction at 1 atm and 25 C: 49) C2H6 (g) + O2 (g) CO2 (g)+ H2O (l)
15
MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
51) The value of H for the decomposition of phosphorous trichloride into its constituent elements, 51)
A) -288.1
Answer: C Explanation:
B) -720.5
D) +288.1
E) +576.2
-395.2
2PCl3 (g) P2 (g) + 3Cl2 (g)
A) B) C) D) E)
-370.4
256.2
C) +720.5
is __________ kJ/mol.
16
52) The value of S for the formation of phosphorous trichloride from its constituent elements, 52) P2 (g) + 3Cl2 (g) 2PCl3 (g)
is __________ J/K.
A) +129.4 Answer: C
Explanation:
B) +311.7
C) -263.7
D) -129.4
E) -311.7
53)
A) B) C) D) E)
53) The value of S for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur trioxide, 2S (s, rhombic) + 3O2(g) 2SO3 (g)
is __________ J/K. A) -166.4
B) +493.1
C) -19.3
D) -493.1
E) +19.3
Answer: A Explanation:
A) B) C) D) E)
54) The value of G at 25 C for the formation of POCl3 from its constituent elements, P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g) 2POCl3 (g)
54)
is __________ kJ/mol. A) -606.2
B) -1,005
C) +606.2
D) -1,109
E) +1,109
Answer: D Explanation:
A) B) C) D) E)
55) The value of H for the formation of POCl3 from its constituent elements, P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g) 2POCl3 (g)
55)
is __________ kJ/mol. A) -686.5
B) +1228.7
C) +686.5
D) -1228.7
E) -397.7
Answer: D Explanation:
A) B) C) D) E)
17
56) The value of H for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide, S (s, rhombic) + O2 (g) SO2 (g)
56)
is __________ kJ/mol.
A) -269.9 Answer: A
Explanation:
B) +11.6
C) -11.6
D) +269.9
E) +0.00
A) B) C) D) E)
57) The value of H for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur trioxide, 57) 2S (s, rhombic) + 3O2( g) 2SO3 (g)
is __________ kJ/mol. A) -395.2
B) +395.2
C) -790.4
D) +105.1
E) +790.4
Answer: C Explanation:
A) B) C) D) E)
58) The value of Gat 25 C for the decomposition of phosphorous trichloride into its constituent 58) elements,
Answer: A Explanation:
A) B) C) D) E)
2PCl3 (g) P2 (g) + 3Cl2 (g)
is __________ kJ/mol. A) +642.9
B) -373.3
C) -539.2
D) -642.9
E) +539.2
18
59) The value of H for the decomposition of POCl3 into its constituent elements, 2POCl3 (g) P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g)
59)
is __________ kJ/mol.
A) -940.1 Answer: D
Explanation:
B) +940.1
C) -1,228.7
D) +1,228.7
E) +0.00
A) B) C) D) E)
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
60) The combustion of acetylene in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water: 60) 2C2H2 (g) + 5O2 (g) 4CO2 (g) + 2H2O (l)
The value of So for this reaction is __________ J/K.
A) +432.4
Answer: E Explanation:
B) +689.3
C) -122.3
D) +122.3
E) -432.4
A) B) C) D) E)
19
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
61) The value of H for the decomposition of gaseous sulfur trioxide to its component elements, 61)
A) +790.4
Answer: A Explanation:
B) +395.2
D) -395.2
E) -790.4
-395.2
2SO3 (g) 2S (s, rhombic) + 3O2 (g)
A) B) C) D) E)
-370.4
256.2
C) +105.1
is __________ kJ/mol.
20
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
62) The value of S for the catalytic hydrogenation of acetylene to ethene, C2H2(g) + H2(g) C2H4(g)
62)
is __________ J/K.
A) +550.8 Answer: E
Explanation:
B) +18.6
C) -18.6
D) +112.0
E) -112.0
A) B) C) D) E)
63) The value of S for the catalytic hydrogenation of ethene to ethane, C2H4 (g) + H2(g) C2H6 (g)
63)
is __________ J/K. A) +101.9
B) +112.0
C) -101.9
D) -120.5
E) -232.5
Answer: D Explanation:
A) B) C) D) E)
21
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
64) The value of H for the decomposition of calcium chloride into its constituent elements, 64)
A) -795.8
Answer: D Explanation:
B) +397.9
C) -0.00
D) +795.8
E) -397.9
-395.2
CaCl2(s) Ca(s) + Cl2(g)
A) B) C) D) E)
-370.4
256.2
is __________ kJ/mol.
22
65) The equilibrium constant for the following reaction is 5.0 108 at 25 C. N2 (g) + 3H2 (g) 2NH3 (g)
65)
The value of G for this reaction is __________ kJ/mol.
A) -4.2
Answer: D Explanation:
B) -22
C) 22
D) -50
E) -25
A) B) C) D) E)
23
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
gaseous oxygen,
SO2 (g) S (s, rhombic) + O2 (g)
SO3(g)
-370.4
256.2
C) -248.5
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
-395.2
66) The value of S for the decomposition of gaseous sulfur dioxide to solid elemental sulfur and 66)
is __________ J/K.
A) +11.6
Answer: B Explanation:
B) -11.6
D) +485.4
E) +248.5
A) B) C) D) E)
24
67) The value of G at 25 C for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur trioxide, 67) 2S (s ,rhombic) + 3O2 (g) 2SO3 (g)
is __________ kJ/mol.
A) +370.4 Answer: B
Explanation:
B) -740.8
C) +740.8
D) +185.2
E) -370.4
A) B) C) D) E)
68) Given the thermodynamic data in the table below, calculate the equilibrium constant for the 68) reaction:
2SO2(g) + O2(g)
2SO3(g)
(J/mol K) 249
205
256
Substance SO2 (g) O2 (g) SO3 (g)
A) 1.06
B) 2.32 1024 C) 1.95
Hf (kJ/mol) -297
0 -395
D) 3.82 1023
E) More data are needed.
Answer: B Explanation: A)
B) C) D) E)
25
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
69) The value of S for the oxidation of carbon to carbon dioxide, 69) C (s, graphite) + O2 (g) CO2(g)
is __________ J/K. The combustion of carbon, as in charcoal briquettes, in the presence of
abundant oxygen produces carbon dioxide.
A) +2.9
Answer: A Explanation:
B) -2.9
C) -205.0
D) +205.0
E) +424.3
A) B) C) D) E)
26
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
SO3(g)
70) The value of G at 25
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
-395.2
256.2
C) +269.9
-370.4
C for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide, 70)
A) -300.4
Answer: A Explanation:
B) +300.4
D) -269.9
E) +395.2
S (s, rhombic) + O2(g) SO2 (g)
is __________ kJ/mol.
A) B) C) D) E)
27
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
71) The value of S for the reaction
2C (s, diamond) + O2 (g) 2CO (g)
71)
is __________ J/K.
A) +9.5 Answer: E
Explanation:
B) -195.7
C) -9.5
D) -185.9
E) +185.9
A) B) C) D) E)
72) The combustion of hydrogen in the presence of excess oxygen yields water: 2H2(g) + O2(g) 2H2O (l)
72)
The value of So for this reaction is __________ J/K.
A) +265.7
Answer: E Explanation:
B) +405.5
C) -405.5
D) -265.7
E) -326.3
A) B) C) D) E)
28
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
73) The value of S for the formation of POCl3 from its constituent elements,
-395.2
-370.4
256.2
73)
A) -321
Answer: E Explanation:
B) -771
C) +321
D) +771
E) -442
P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g) 2POCl3 (g)
is __________ J/K.
A) B) C) D) E)
29
74) The value of H for the formation of phosphorous trichloride from its constituent elements, 74) P2 (g) + 3Cl2 (g) 2PCl3 (g)
is __________ kJ/mol
A) -720.5 Answer: A
Explanation:
B) +432.4
C) -288.1
D) -432.4
E) +720.5
A) B) C) D) E)
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
75) The value of S for the oxidation of carbon to carbon monoxide, 2C (s, graphite) + O2 (g) 2CO (g)
75)
is __________ J/K. Carbon monoxide is produced in the combustion of carbon with limited oxygen.
A) +408.6
Answer: D Explanation:
B) +395.8
C) -408.6
D) +179.4
E) -12.8
A) B) C) D) E)
30
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
76) The value of S for the decomposition of calcium chloride into its constituent elements, 76)
A) +159.8
Answer: A Explanation:
B) +104.6
D) -104.6
E) +369.0
-395.2
CaCl2(s) Ca(s) + Cl2(g)
A) B) C) D) E)
-370.4
256.2
C) -159.8
is __________ J/K.
31
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
77) The combustion of ethene in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water: 77) C2H4(g) + 3O2(g) 2CO2(g) + 2H2O(l)
The value of So for this reaction is __________ J/K.
A) -347.6
Answer: E Explanation:
B) +140.9
C) -140.9
D) +347.6
E) -267.4
A) B) C) D) E)
32
78) Consider the reaction: 78) Ag+ (aq) + Cl- (aq) AgCl (s)
Given the following table of thermodynamic data at 298 oK:
Substance Ag+ (aq)
Cl- (aq) AgCl(s)
Hf (kJ/mol) 105.90
-167.2 -127.0
S (J/K mol) 73.93
56.5 96.11
The value of K for the reaction at 25 C is __________.
A) 1.8 104 B) 1.9 10-10
C) 5.4 109 D) 810
E) 3.7 1010
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
33
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
and gaseous oxygen,
2SO3 (g) 2S (s, rhombic) + 3O2 (g)
SO3(g)
-370.4
256.2
C) -370.4
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
-395.2
79) The value of G at 25 oC for the decomposition of gaseous sulfur trioxide to solid elemental sulfur 79)
is __________ kJ/mol.
A) +740.8
Answer: A Explanation:
B) -740.8
D) +370.4
E) +185.2
A) B) C) D) E)
34
80) The value of G at 25 C for the decomposition of POCl3 into its constituent elements, 80) 2POCl3 (g) P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g)
is __________ kJ/mol.
A) +606.2 Answer: C
Explanation:
B) -1,109
C) +1,109
D) -606.2
E) -1,005
A) B) C) D) E)
81) The value of S for the decomposition of gaseous sulfur trioxide to solid elemental sulfur and 81) gaseous oxygen,
2SO3 (g) 2S (s, rhombic) + 3O2 (g)
is __________ J/K. A) -19.3
B) +493.1
C) +19.3
D) +166.4
E) -493.1
Answer: D Explanation:
A) B) C) D) E)
35
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Carbon
C (s, diamond) C (s, graphite) C2H2 (g)
C2H4 (g) C2H4 (g)
CO (g) CO2 (g)
Hydrogen H2( g)
Oxygen O2 (g)
H2O (l)
Hf (kJ/mol)
1.88
0 226.7
52.30 -84.68
-110.5 -393.5
0 0
-285.83
Gf (kJ/mol)
2.84
0 209.2
68.11 -32.89
-137.2 -394.4
0 0
-237.13
S (J/K-mol)
2.43
5.69 200.8
219.4 229.5
197.9 213.6
130.58
205.0 69.91
82) The value of S for the catalytic hydrogenation of acetylene to ethane, C2H2 (g) + 2H2 (g) C2H6 (g)
82)
is __________ J/K.
A) +28.7
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
B) +232.5
C) -232.5
D) +440.9
E) -76.0
83) The combustion of ethane in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water: 83) 2C2H6 (g) + 7O2 (g) 4CO2 (g) + 6H2O (l)
The value of So for this reaction is __________ J/K.
A) -620.9
Answer: A Explanation:
B) -151.0
C) -718.0
D) +718.0
E) +151.0
A) B) C) D) E)
36
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
SO3(g)
84) The value of G at 25
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
-395.2
256.2
C) +763.7
-370.4
C for the decomposition of calcium chloride into its constituent elements, 84)
A) -748.1
Answer: B Explanation:
B) +748.1
D) -795.8
E) +795.8
CaCl2(s) Ca(s) + Cl2(g)
is __________ kJ/mol.
A) B) C) D) E)
37
85) Consider the reaction: 85) NH3 (g) + HCl (g) NH4Cl (s)
Given the following table of thermodynamic data at 298 oK:
Substance NH3 (g)
HCl (g) NH4Cl (s)
Hf (kJ/mol)
-46.19
-92.30 -314.4
S ( J/K mol) 192.5 186.69
94.6
The value of K for the reaction at 25 C is __________.
A) 8.4 104
B) 1.4 108
C) 9.3 1015 D) 150
E) 1.1 10-16
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
38
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
86) The value of S for the decomposition of phosphorous trichloride into its constituent elements, 86)
A) +311.7
Answer: C Explanation:
B) +129.4
D) -129.4
E) -311.7
-395.2
2PCl3 (g) P2 (g) + 3Cl2( g)
A) B) C) D) E)
-370.4
256.2
C) +263.7
is __________ J/K.
39
87) The value of S for the decomposition of POCl3 into its constituent elements, 2POCl3 (g) P2 (g) + O2 (g) + 3Cl2 (g)
87)
is __________ J/K.
A) +771 Answer: C
Explanation:
B) -321
C) +442
D) +321
E) -771
A) B) C) D) E)
88) The value of H for the decomposition of gaseous sulfur dioxide to solid elemental sulfur and 88) gaseous oxygen,
SO2 (g) S (s ,rhombic) + O2 (g)
is __________ kJ/mol. A) -135.90
B) +0.0
C) +135.0
D) -269.9
E) +269.9
Answer: E Explanation:
A) B) C) D) E)
40
89) Consider the reaction: 89) FeO(s) + Fe(s) + O2(g) Fe2O3(s)
Given the following table of thermodynamic data at 298 oK:
Substance
FeO (s) Fe (s) O2 (g)
Fe2O3 (s)
Hf (kJ/mol)
-271.9 0
0 -822.16
S ( J/K mol) 60.75
27.15 205.0
89.96
The value K for the reaction at 25 C is __________.
A) 3.8 10-14 B) 5.9 104 C) 7.1 1085
D) 8.1 1019 E) 370
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
41
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
elements,
P2 (g) + 3Cl2
is __________ kJ/mol.
A) -642.9
Answer: A Explanation: A)
B) C) D) E)
-395.2 90) The value of G at 25
-370.4
C for the formation of phosphorous trichloride from its constituent 90)
SO3(g)
256.2
C) -373.3
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
(g) 2PCl3 (g) B) -539.2
D) +539.2
E) +642.9
42
91) The value of G at 373 K for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide, 91) S (s, rhombic) + O2 (g) SO2 (g)
is __________ kJ/mol. At 298K, H for this reaction is -269.9 kJ/mol, and S is +11.6 J/K.
A) -274.2
Answer: A Explanation:
B) +300.4
C) -4,597
D) -300.4
E) +4,597
A) B) C) D) E)
43
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
92) The value of S for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide,
-395.2
-370.4
256.2
C) +485.4
92)
A) +248.5
Answer: D Explanation:
B) -248.5
D) +11.6
E) -11.6
S (s, rhombic) + O2(g) SO2(g)
is __________ J/K.
A) B) C) D) E)
44
93) The value of G at 25 C for the formation of calcium chloride from its constituent elements, 93) Ca(s) + Cl2(g) CaCl2(s)
is __________ kJ/mol.
A) -795.8 Answer: E
Explanation:
B) +748.1
C) +795.8
D) +763.7
E) -748.1
A) B) C) D) E)
94) The equilibrium constant for a reaction is 0.48 at 25 C. What is the value of G (kJ/mol) at this 94) temperature?
A) 1.5 102 B) 4.2
C) 1.8
D) -4.2
E) More information is needed.
Answer: C Explanation: A)
B) C) D) E)
45
Use the table below to answer the questions that follow.
Thermodynamic Quantities for Selected Substances at 298.15 K (25C)
Substance
Calcium Ca (s)
CaCl2 (s) Ca2+ (aq)
Chlorine Cl2 (g)
Cl- (aq) Oxygen
O2 (g) H2O (l)
Phosphorus P2 (g)
PCl3 (g) POCl3 (g)
Sulfur
S (s, rhombic) SO2(g)
Hf (kJ/mol) 0
-795.8 226.7
0 -167.2
0 -285.83
144.3 -288.1 -542.2
0 -269.9
Gf (kJ/mol) 0
-748.1 209.2
0 -131.2
0 -237.13
103.7 -269.6 -502.5
0 -300.4
S (J/K-mol) 41.4
104.6 200.8
222.96 56.5
205.0 69.91
218.1 311.7 325
31.88 248.5
SO3(g)
95) The value of S for the formation of calcium chloride from its constituent elements,
-395.2
-370.4
256.2
C) +159.8
95)
A) +104.6
Answer: D Explanation:
B) -104.6
D) -159.8
E) +369.0
Ca(s) + Cl2(g) CaCl2(s)
is __________ J/K.
A) B) C) D) E)
46
96) The value of H for the formation of calcium chloride from its constituent elements, Ca(s) + Cl2(g) CaCl2(s)
96)
is __________ kJ/mol.
A) -795.8 Answer: A
Explanation:
B) +795.8
C) +0.00
D) +397.9
E) -397.9
A) B) C) D) E)
97) The value of G at 373 K for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur trioxide, 97) 2S (s, rhombic) + 3O2 (g) 2SO3 (g)
is __________ kJ/mol. A) +740.8
B) -728.3
C) -740.8
D) -61.3
E) +61.3
Answer: B Explanation:
A) B) C) D) E)
98) The value of G at 25 C for the decomposition of gaseous sulfur dioxide to solid elemental sulfur 98) and gaseous oxygen,
SO2 (g) S (s, rhombic) + O2 (g) is __________ kJ/mol.
A) -269.9 Answer: C
Explanation:
B) +395.2
C) +300.4
D) -300.4
E) +269.9
99)
100)
A) B) C) D) E)
TRUE/FALSE. Write T if the statement is true and F if the statement is false.
99) The quantity of energy gained by a system equals the quantity of energy gained by its surroundings.
Answer: True False Explanation:
100) The melting of a substance at its melting point is an isothermal process.
Answer: True False Explanation:
47
101) The entropy of a pure crystalline substance at 0 oC is zero. 101)
Answer: True False Explanation:
102) The vaporization of a substance at its boiling point is an isothermal process 102)
Answer: True Explanation:

Answer: True False Explanation:
False
103)Themorenegative G isforagivenreaction,thelargerthevalueofthecorrespondingequilibrium 103) constant, K.
48
Answer Key Testname: C19
1) C 2) B 3) C 4) A 5) B 6) B 7) A 8) C 9) B
10) C
11) E
12) D
13) D
14) E
15) C
16) D
17) A
18) D
19) A
20) E
21) A
22) A
23) B
24) D
25) C
26) C
27) A
28) A
29) C
30) E
31) A
32) C
33) B
34) C
35) A
36) D
37) C
38) C
39) B
40) E
41) A
42) C
43) B
44) C
45) A
46) -2935.0 47) 530 K
48) 1367 K 49) -2935.0 50) 80 kJ/mol
49
Answer Key Testname: C19
51) C
52) C
53) A
54) D
55) D
56) A
57) C
58) A
59) D
60) E
61) A
62) E
63) D
64) D
65) D
66) B
67) B
68) B
69) A
70) A
71) E
72) E
73) E
74) A
75) D
76) A
77) E
78) C
79) A
80) C
81) D
82) C
83) A
84) B
85) C
86) C
87) C
88) E
89) C
90) A
91) A
92) D
93) E
94) C
95) D
96) A
97) B
98) C
99) FALSE
100) TRUE
50
Answer Key Testname: C19
101) FALSE 102) TRUE 103) TRUE
51

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here