Clinical Calculations With Applications to General and Specialty Areas 7th Edition by Joyce Sally M. Marshall test bank

<< Community as Partner Theory and Practice in Nursing by Anderson, Elizabeth T., McFarlane 6th edition Test Bank Children 12th Edition by John Santrock Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Clinical Calculations With Applications to General and Specialty Areas 7th Edition by Joyce Sally M. Marshall test bank

Description

Chapter 12: Critical Care

SHORT ANSWER

Critical Care: Infusion Rates

1. Aminophylline 1 g in 250 mL D5W at 20 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:

2. Lidocaine 2 g in 500 mL D5W at 3 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mg/mL
b. 0.75 mL/min
c. 45 mL/hr
d. 3 mg/min (given)
e. 180 mg/hr

3. Dopamine 400 mg in 250 mL D5W at 3 mcg/kg/min; patient weight = 60 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1600 mcg/mL (or 1.6 mg/mL)
b. 0.11 mL/min
c. 6.75 mL/hr
d. 3 mcg/kg/min 60 kg = 180 mcg/min
e. 10,800 mcg/hr (or 10.8 mg/hr)

4. Nitroglycerin 50 mg in 250 mL D5W at 10 mcg/min

a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 200 mcg/mL (0.2 mg/mL)
b. 0.05 mL/min
c. 3 mL/hr
d. 10 mcg/min (given)
e. 600 mcg/hr

5. Nitroglycerin 100 mg in 250 mL D5W at 25 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 400 mcg/mL (0.4 mg/mL)
b. 0.0625 mL/min
c. 3.75 mL/hr
d. 25 mcg/min (given)
e. 1500 mcg/hr (or 1.5 mg/hr)

6. Procainamide 1 g in 500 mL D5W at 4 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 2 mg/mL
b. 2 mL/min
c. 120 mL/hr
d. 4 mg/min (given)
e. 240 mg/hr

7. Nitroprusside 50 mg in 1000 mL D5W at 5 mcg/kg/min; patient weight = 60 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 50 mcg/mL (0.05 mg/mL)
b. 6 mL/min
c. 360 mL/hr
d. 5 mcg/kg/min 60 kg = 300 mcg/min
e. 18,000 mcg/hr (18 mg/hr)

8. Isoproterenol 1 mg in 500 mL D5W at 5 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 2 mcg/mL (0.002 mg/mL)
b. 2.5 mL/min
c. 150 mL/hr
d. 5 mcg/min (given)
e. 300 mcg/hr

9. Isoproterenol 2 mg in 500 mL D5W at 5 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mcg/mL (0.004 mg/mL)
b. 1.25 mL/min
c. 75 mL/hr
d. 5 mcg/min (given)
e. 300 mcg/hr

10. Norepinephrine 4 mg in 1000 mL D5W at 10 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mcg/mL (0.004 mg/mL)
b. 2.5 mL/min
c. 150 mL/hr
d. 10 mcg/min (given)
e. 600 mcg/hr

11. Norepinephrine 4 mg in 500 mL D5W at 8 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 8 mcg/mL (0.008 mg/mL)
b. 1 mL/min
c. 60 mL/hr
d. 8 mcg/min (given)
e. 480 mcg/hr

12. Epinephrine 5 mg in 250 mL D5W at 4 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 20 mcg/mL (0.02 mg/mL)
b. 0.2 mL/min
c. 12 mL/hr
d. 4 mcg/min (given)
e. 240 mcg/hr

13. Bretylium tosylate 1 g in 250 mL D5W at 2 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mg/mL
b. 0.5 mL/min
c. 30 mL/hr
d. 2 mg/min (given)
e. 120 mg/hr

14. Phenylephrine HCl 10 mg in 500 mL D5W at 150 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 20 mcg/mL (0.02 mg/mL)
b. 7.5 mL/min
c. 450 mL/hr
d. 150 mcg/min (given)
e. 9000 mcg/hr (or 9 mg/hr)

15. Regular Humulin insulin 100 units in 1000 mL PSS at 6 units/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.1 unit/mL
b. 1 mL/min
c. 60 mL/hr
d. 0.1 units/min
e. 6 units/hr (given)

16. Oxytocin 10 units in 1000 mL PSS at 10 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 100 milliunits/mL (0.01 unit/mL)
b. 0.1 mL/min
c. 6 mL/hr
d. 10 milliunits/min (given)
e. 600 milliunits/hr

17. Esmolol 2.5 g in 500 mL D5W at 100 mcg/kg/min; patient weight = 100 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 5000 mcg/mL (5 mg/mL)
b. 2 mL/min
c. 120 mL/hr
d. 100 mcg/hg/min 100 kg = 10,000 mcg/min
e. 60,000 mcg/hr (60 mg/hr)

18. Esmolol 2.5 g in 250 mL D5W at 200 mcg/kg/min; patient weight = 50 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 10,000 mcg/mL (10 mg/mL)
b. 1 mL/min
c. 60 mL/hr
d. 200 mg/kg/min 50 kg = 10,000 mcg/min
e. 600,000 mcg/hr (60 mg/hr)

19. Phenylephrine HCl 10 mg in 500 mL D5W at 50 mcg/min

a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 20 mcg/mL (0.02 mg/mL)
b. 2.5 mL/min
c. 150 mL/hr
d. 50 mcg/min (given)
e. 3000 mcg/hr (3 mg/hr)

20. Morphine sulfate 100 mg in 250 mL D5W at 3 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.4 mg/mL
b. 0.125 mL/min
c. 7.5 mL/hr
d. 0.05 mg/min
e. 3 mg/hr (given)

21. Dobutamine 500 mg in 500 mL D5W at 5 mcg/kg/min; patient weight = 80 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1000 mcg/mL (1 mg/mL)
b. 0.4 mL/min
c. 24 mL/hr
d. 5 mcg/kg/min 80 kg = 400 mcg/min
e. 24,000 mcg/hr (24 mg/hr)

22. Dobutamine 250 mg in 500 mL D5W at 10 mcg/kg/min; patient weight = 100 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 500 mcg/mL (0.5 mg/mL)
b. 2 mL/min
c. 120 mL/hr
d. 10 mcg/kg/min 100 kg = 1000 mcg/min
e. 60000 mcg/hr (60 mg/hr)

23. Ranitidine HCl 150 mg in 250 mL D5W at 6.25 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.6 mg/mL
b. 0.166 mL/min
c. 10 mL/hr
d. 0.104 mg/min
e. 6.25 mg/hr (given)

24. Heparin 12,500 units in 250 mL D5W at 1200 units/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 50 units/mL
b. 0.4 mL/min
c. 24 mL/hr
d. 20 units/min
e. 1200 units/hr (given)

25. Diltiazem HCl in 125 mg in 250 mL PSS at 5 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.5 mg/mL
b. 0.166 mL/min
c. 10 mL/hr
d. 0.08 mg/min
e. 5 mg/hr (given)

26. Aminophylline 1 g in 250 mL D5W at 16 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mg/mL
b. 0.06 mL/min
c. 4 mL/hr
d. 0.26 mg/min
e. 16 mg/hr (given)

27. Lidocaine HCl 2 g in 500 mL D5W at 2 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mg/mL
b. 0.5 mL/min
c. 30 mL/hr
d. 2 mg/min (given)
e. 120 mg/hr

28. Lidocaine HCl 2 g in 500 mL D5W at 3 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 4 mg/mL
b. 0.75 mL/min
c. 45 mL/hr
d. 3 mg/min (given)
e. 180 mg/hr

29. Dopamine 400 mg in 250 mL D5W at 5 mcg/kg/min; patient weight = 165 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1600 mcg/mL (or 1.6 mg/mL)
b. 0.23 mL/min
c. 14 mL/hr
d. 5 mcg/kg/min 75 kg = 375 mcg/min
e. 22,500 mcg/hr (or 22.5 mg/hr)

30. Heparin 25,000 units in 250 mL D5W at 1000 units/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 100 units/mL
b. 0.16 mL/min
c. 10 mL/hr
d. 16.6 units/min
e. 1000 units/hr (given)

31. Nitroglycerine 50 mg in 250 mL D5W at 25 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 200 mcg/mL (0.2 mg/mL)
b. 0.125 mL/min
c. 7.5 mL/hr
d. 25 mcg/min (given)
e. 500 mcg/hr (or 1.5 mg/hr)

32. Vasopressin 100 units in 250 mL D5W at 0.2 units/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.4 units/mL
b. 0.5 mL/min
c. 30 mL/hr
d. 0.2 units/min (given)
e. 12 units/hr

33. Procainamide HCl 2 g in 250 mL D5W at 3 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 8 mg/mL
b. 0.375 mL/min
c. 22.5 mL/hr
d. 3 mg/min (given)
e. 180 mg/hr

34. Nitroprusside 50 mg in 500 mL D5W at 3 mcg/kg/min; patient weight = 70 kg

a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 100 mcg/mL (0.1 mg/mL)
b. 2.1 mL/min
c. 126 mL/hr
d. 3 mcg/kg/min 70 kg = 210 mcg/min
e. 12,600 mcg/hr (or 12.6 mg/hr)

35. Procainamide HCl 2 g in 250 mL D5W at 15 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 8 mg/mL
b. 1.87 mL/min
c. 112.5 mL/hr
d. 15 mg/min (given)
e. 900 mg/hr

36. Heparin 25,000 units in 250 mL D5W at 1400 units/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 100 units/mL
b. 0.23 mL/min
c. 14 mL/hr
d. 23.3 units/min
e. 1400 units/hr (given)

37. Atracurium besylate 20 mg in 100 mL D5W at 5 mcg/kg/min; patient weight = 80 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 200 mcg/mL (0.2 mg/mL)
b. 2 mL/min
c. 120 mL/hr
d. 5 mcg/kg/min 80 kg = 400 mcg/min
e. 24,000 mcg/hr (or 24 mg/hr)

38. Norepinephrine 4 mg in 250 mL D5W at 2 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 16 mcg/mL (0.016 mg/mL)
b. 0.125 mL/min
c. 7.5 mL/hr
d. 2 mcg/min (given)
e. 120 mcg/hr

39. Diltiazem 250 mg in 250 mL D5W at 5 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1 mg/mL
b. 0.083 mL/min
c. 5 mL/hr
d. 0.083 mg/min
e. 5 mg/hr (given)

40. Morphine sulfate 100 mg in 500 mL D5W at 8 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.2 mg/mL
b. 0.66 mL/min
c. 40 mL/hr
d. 0.133 mg/min
e. 8 mg/hr (given)

41. Alteplase 100 mg in 250 mL D5W at 20 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.4 mg/mL
b. 0.83 mL/min
c. 50 mL/hr
d. 0.33 mg/min
e. 20 mg/hr (given)

42. Potassium chloride 80 mEq in 100 mL D5W at 10 mEq/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.8 mEq/mL
b. 0.2 mL/min
c. 12.5 mL/hr
d. 0.16 mEq/min
e. 10 mEq/hr (given)

43. Milrinone 20 mg in D5W 100 mL at 0.5 mcg/kg/min; patient weight = 86.36 kg
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 0.2 mg/mL or 200 mcg/mL
b. 0.215 mL/min
c. 12.9 mL/hr
d. 86.36 kg 0.5 mcg/kg/min = 43 mcg/min
e. 2580 mcg/hr

44. Diltiazem 100 mg in NS 100 mL at 5 mg/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1 mg/mL
b. 0.083 mL/min
c. 5 mL/hr
d. 0.083 mg/min
e. 5 mg/hr (given)

45. Diprivan 10 mg/mL in 100 mL vial at 50 mcg/kg/min; patient weight = 260 lb

a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 10 mg/mL or 10,000 mcg/mL (given)
b. 0.59 mL/min
c. 35.4 mL/hr
d. 260 lb = 118 kg; 118 kg 50 mcg/kg/min = 5900 mcg/min
e. 354,000 mcg, or 354 mg/hr

46. Heparin 10,000 units in NS 100 mL at 10 mL/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 100 units/mL
b. 0.166 mL/min
c. 10 mL/hr (given)
d. 16.6 units/min
e. 1000 units/hr

47. Midazolam 100 mg in D5W 100 mL at 0.25 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 1 mg/mL
b. 0.25 mL/min
c. 15 mL/hr
d. 0.25 mg/min (given)
e. 15 mg/hr

48. Nesiritide (Natrecor) 1.5 mg in D5W 250 mL at 0.1 mcg/kg/min; patient weight = 210 lb
Available: nesiritide 1.5 mg/5 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
210 lb 2.2 kg = 95.5 kg
a. 1.5 kg : 250 mL :: x mg : 1 mL
250x = 1.5
x = 0.006 mg or 6 mcg
b.
c. 1.6 mL/min 60 min/hr = 96 mL/hr
d. 95.5 kg 0.1 mcg/kg/min = 9.55 or 9.6 mcg/min
e. 9.6 mcg/min 60 min/hr = 576 mcg/hr

49. Eptifibatide (Integrilin) infuse at 2 mcg/kg/min; patient weight = 186 lb
Available: Eptifibatide 200 mg/100 mL premixed vial
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
186 lb 2.2 kg = 84.5 kg
a. 200 mg : 100 mL :: x mg : 1 mL
100x = 200
x = 0.5 mg/mL or 500 mcg/mL
b.
c. 0.33 mL/min 60 min/hr = 20.3 mL/hr
d. 84.5 kg 2 mcg/kg/min = 169 mcg/min
e. 169 mcg/min 60 min/hr = 10,140 mcg/hr

50. Tirofiban (Aggrastat) infuse at 1 mcg/kg/min; patient weight = 165 lb
Available: tirofiban 25 mg/500 mL premixed vial
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
165 lb 2.2 kg = 75 kg
a. 25 mg : 500 mL :: x mg : 1 mL
500x = 25
x = 0.05 mg/mL or 50 mcg/mL
b.
c. 1.5 mL/min 60 min/hr = 90 mL/hr
d. 75 kg 1 mcg/kg/min = 75 mcg/min
e. 75 mcg/min 60 min/hr = 4500 mcg/hr

51. Torsemide (Demadex) 200 mg in 250 mL NSS and infuse at 3.1 mg/hr
Available: torsemide 100 mg/10 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 200 mg : 250 mL :: x mg : 1 mL
250x = 200
x = 0.8 mg/mL
b. 0.8 mg/mL 0.05 mg/min = 0.04 mL/min
c. 0.04 mL/min 60 min/hr = 2.4 mL/hr
d.
e. 3.1 mg/hr (given)

52. Propofol 10 mg/mL in a 50 mL premixed vial at 38 mcg/kg/min; patient weight = 375 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
375 lb 2.2 kg = 170 kg
a. 10 mg/mL or 10,000 mcg/mL
b.
c. 0.646 mL/min 60 min/hr = 38.76 mL/hr
d. 38 mcg/kg/min 170 kg = 6460 mcg/min or 6.46 mg/min
e. 6.46 mg 60 min = 38.76 mg/hr

53. Midazolam 25 mg in D5W 45 mL at 0.02 mg/kg/hr; patient weight = 250 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
250 lb 2.2 kg = 113.6 kg
a. 25 mg : 45 mL :: x : mL
45x = 25
x = 0.55 mg/mL
b.
c. 2.27 mg/hr 0.55 mg/mL = 1.24 mL/hr
d.
e. 0.02 mg/kg/hr 113.6 kg = 2.27 mg/hr

54. Order: Regular insulin 100 units in 100 mL at 0.1 unit/kg body wt/hr; patient weight = 350 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per hour?

ANS:
350 lb 2.2 kg = 159 kg
159 kg 0.1 units kg/hr = 15.9 units/hr
a.
b.

55. Order: Regular insulin 50 units in 500 mL NS at 6 units/hr
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per hour?

ANS:
a.
b.

56. Order: labetalol 200 mg in 160 mL D5W at 0.5 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a.
b.
c. 0.4 mL/min 60 min/hr = 24 mL/hr
d. 0.5 mg/min (given)
e. 0.5 mg/min 60 min/hr = 30 mg/hr

57. Order: amiodarone 450 mg in 250 mL D5W and infuse at 0.5 mg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a.
b.
c. 0.277 mL/min 60 min/hr = 16.6 mL/hr
d. 0.5 mg/min (given)
e. 0.5 mg/min 60 min/hr = 30 mg/hr

58. Order: esmolol 200 mg in 100 mL NS at 50 mcg/kg/min; patient weight = 194 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
194 lb 2.2 kg = 88 kg
a.
b.
c. 4.4 mg/min 60 min/hr = 264 mg/hr
d. 88 kg 0.05 mg/kg/min = 4.4 mg/min
e. 2.2 mL/min 60 min/hr = 132 mL/hr

59. Order: milrinone 20 mg in 100 mL D5W at 0.5 mcg/kg/min; patient weight = 187 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
187 lb 2.2 kg = 85 kg
a.
b.
c. 0.212 mL/min 60 min/hr = 12.72 mL/hr
d. 85 kg 0.5 mcg/kg/min = 42.5 mcg/min
e. 42.5 mcg/min 60 min/hr = 2550 mcg/hr

60. Order: isoproterenol 2 mg in 250 mL D5W at 0.25 mcg/kg/min; patient weight = 245 lb
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
245 lb 2.2 kg = 111.36 kg
111.36 kg 0.25 mcg/kg/min = 27.84 mcg/min
a. 2 mg = 2000 mcg

b.
c. 3.48 mL/min 60 min/hr = 208.8 mL/hr
d. 111.36 kg 0.25 mcg/kg/min = 27.84 mcg/min
e. 27.84 mcg/min 60 min/hr = 1670.4 mcg/hr

61. Order: norepinephrine 8 mg in 250 mL D5W at 2 mcg/min
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the volume per minute?
c. What is the volume per hour?
d. What is the concentration per minute?
e. What is the concentration per hour?

ANS:
a. 8 mg = 8000 mcg

b.
c. 2 mcg/min 32 mcg/mL = 0.0625 mL/min
d. 2 mcg/min (given)
e. 2 mcg/min 60 min/hr = 120 mcg/hr

62. Procainamide 1 g in 250 mL D5W at 4 mg/min.
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 4 mg/min 60 min/hr = 240 mg/hr
c. 4 mg/min (given)
d.
e.

63. Dexmedetomidine (Precedex) 200 mcg in 48 mL NS at 0.6 mcg/kg/hr for total volume deliver via syringe pump. Patient weighs 70 kg.
Available: Precedex 100 mcg/mL in 2 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 70 kg 0.6 mcg/kg/hr = 42 mcg/hr
c.
d.
e.

64. Dopamine 400 mg in 250 mL D5W at 1 mcg/kg/min; patient weighs 123 lb
Available: dopamine 200 mg in 5 mL.
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:

a.
b.55.9 mcg/min 60 min/hr = 3354 mcg/hr
c.55.9 kg 1 mcg/kg/min = 55.9 mcg/min
d.
e.

65. Milrinone 20 mg in 80 mL of D5W for total volume of 100 mL. Infuse at 0.375 mcg/kg/min. Patient weighs 82 kg.
Available: milrinone 20 mg in 20 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 30.75 mcg/min 60 min/hr = 1845 mcg/hr
c. 30.75 mcg/min
d.
e.

66. Amiodarone 360 mg in 250 mL D5W and infuse over 6 hours
Available: amiodarone 450 mg in 9 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:

a.
b.
41.7 mL/hr 1.44 mg/mL = 60 mg/hr
c.
d. 41.7 mL/hr
e.

67. Xigris drotrecogin alfa 20 mg in 100 mL NS and infuse at 24 mcg/kg/hr; patient weighs 210 lb
Available: drotrecogin alfa 20 mg reconstitute with 10 mL NS
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:

a.
b. 95.45 kg 24 mcg/kg/min = 2291 mcg/hr or 2.3 mg/hr
c.
d.
e.

68. Cardizem/diltiazem 125 mg in 100 mL D5W bolus 0.25 mg/kg/min. Add medication volume to IV fluid. Patient weighs 64 kg
Available: diltiazem 50 mg/10 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per minute?
c. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 0.25 mg/kg 64 kg = 16 mg/min
c.

69. Cardizem/diltiazem 125 mg in 100 mL D5W at 10 mg/hr
Available: diltiazem 50 mg/10 mL add drug volume to D5W
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 10 mg/hr given
c.
d.
e. 0.166 mL/min 60 min/hr = 9.96 mL/hr or 10 mL/hr

70. Lidocaine 2 g in 250 mL D5W at 3 mg/min
Available: 2 g in 250 mL D5W premixed bag
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 3 mg/min 60 min/hr = 180 mg/hr
c. 3 mg/min
d.
e. 0.375 mL/min 60 min/hr = 22.5 mL/hr

71. Propofol 1% at 100 mcg/kg/min; patient weighs 80 kg
Available propofol 1%, 1000 mg/100 mL bottle
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 8 mg 60 min/hr = 480 mg/hr
c. 8 mg/min
d.
e.

72. Nitroglycerin 100 mg in 250 mL D5W at 20 mcg/min
Available: nitroglycerin premixed bag 100 mg in 250 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 20 mcg/min 60 min/hr = 1200 mcg/hr
c. 20 mcg/min
d.
e.

73. Nitroprusside (Nitropress) 50 mg in 250 mL D5W at 4 mcg/kg/min; patient weighs 136 lb
Available: Nitropress 50 mg in 2 mL
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 247.2 mcg/min
c. 247.2 mcg/min 60 min/hr = 14,832 mcg/hr or 14.8 mg/hr
d.
e.

74. Dobutamine 250 mg in 250 mL NS at 2.5 mcg/kg/min; patient weighs 75 kg
Available: dobutamine premixed bag 250 mg/250 mL NS
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per hour?
c. What is the concentration per minute?
d. What is the volume per hour?
e. What is the volume per minute?

ANS:
a.
b. 60 min/hr 187.5 mcg/min = 11,250 mcg/hr or 11.25 mg/hr
c.
d.

75. Amiodarone 150 mg in 100 mL D5W; infuse over 10 minutes
Available: amiodarone 150 mg in 3 mL vial
a. What is the concentration of the solution?
b. What is the concentration per minute?
c. What is the volume per minute?
d. What is the volume per hour?

ANS:
a.
b.
c.
d. 10 mL 60 min/hr = 600 mL/hr

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here