Community & Public Health Nursing Promoting the Public Health 8th ed by Allender , Judith Test Bank

<< C How To Program, 8th Edition By Deitel & deitel Test Bank Business Research Methods 9th Edition By Zikmund Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Community & Public Health Nursing Promoting the Public Health 8th ed by Allender , Judith Test Bank

Description

WITH ANSWERS

Community & Public Health Nursing Promoting the Publics Health 8th ed by Allender , Judith Test Bank

Chapter 1, The Journey Begins

1. After teaching a group of nursing students about the similarities and differences between public health and community health, which of the following statements by a nursing student would indicate knowledge of the similarities and differences between public health and community health?
  A) Community health nursing is defined as nursing care that is provided in a community setting, rather than an institutional setting.
  B) Public health nursing is defined as nursing care that is provided in an institutional setting.
  C) Public health nursing is focused on the health of individuals.
  D) Community health nursing can shape the quality of community health services and improve the health of the general public.
  Ans: D
  Feedback:
  Operating within an environment of rapid change and increasingly complex challenges, this nursing specialty holds the potential to shape the quality of community health services and improve the health of the general public.

 

 

2. Which of the following statements would best describe the difference between public health nursing and community health nursing?
  A) Public health nursing is focused on the private aspects of health, and community health nursing is focused on the public aspects of health.
  B) In our textbook, the term community health practice refers to a focus on specific, designated communities and is a part of the larger public health effort.
  C) Public health nursing and community health nursing relate to the very same types of services and perspectives.
  D) Both public health nursing and community health nursing are practiced exclusively within institutions.
  Ans: B
  Feedback:
  In this textbook, community health practice refers to a focus on specific, designated communities. It is a part of the larger public health effort and recognizes the fundamental concepts and principles of public health as its birthright and foundation for practice. Public health nursing is focused on the public aspects of health. Public health nursing and community health nursing have distinctive types of services and perspectives. Neither public health nursing nor community health nursing is practiced exclusively within institutions.

 

 

3. Which of the following is most accurate about the concept of community?
  A) A community is a collection of people who share some important features of their lives.
  B) Community members live in the same geographic location.
  C) Community members are biologically related.
  D) A community is made up of people who do not necessarily interact with one another and do not necessarily share a sense of belonging to that group.
  Ans: A
  Feedback:
  The broad definition of a community is a collection of people who share some important features of their lives. Community members may not live in the same geographic location as in a common-interest community or a community of solution. A population is made up of people who do not necessarily interact with one another and do not necessarily share a sense of belonging to that group.

 

 

4. A group of students are reviewing material for a test on populations, communities, and aggregates. Which of the following indicates that the students understand these concepts?
  A) Members of a population share a sense of belonging.
  B) Communities and populations are types of aggregates.
  C) Individuals of a community are loosely connected.
  D) Members of an aggregate share a strong bond.
  Ans: B
  Feedback:
  An aggregate refers to a mass of grouping of distinct individuals who are considered as a whole and who are loosely associated with one another. Communities and populations are types of aggregates. A population is made up of people who do not necessarily interact with one another and do not necessarily share a sense of belonging to the group. A community is a collection of people who chose to interact with one another because of common interests, characteristics, or goals, which form the basis for a sense of unity or belonging.

 

 

5. Which of the following would a community health nurse identify as a community of common interest?
  A) The global community
  B) Small rural town in a northern state
  C) National professional organization
  D) Counties addressing water pollution
  Ans: C
  Feedback:
  A common-interest community shares a common interest or goal that binds the members together. Membership in a national professional organization is one example. The global community and a small rural town in a northern state would be examples of a geographic community. Counties addressing a water pollution problem would be an example of a community of solution.

 

 

6. The nurse is working with a community of solution. Which of the following would the nurse expect to find?
  A) A health problem affecting the group
  B) Common goal binding members together
  C) Sharing of a similar goal
  D) Locational boundaries
  Ans: A
  Feedback:
  A community of solution involves a group of people coming together to solve a problem that affects them. A common-interest community involves a collection of people widely scattered geographically who have an interest or goal that binds the members together. A geographical community is one defined by its geographical or locational boundaries.

 

 

7. Which one of the following statements made by a student would the nurse educator recognize as evidence that a student understands the health continuum?
  A) The distinction between health and illness is well demarcated.
  B) Illness refers to a state of being relatively unhealthy.
  C) The term health is limited to reflect an individuals state.
  D) Treatment of acute conditions reflects the current focus of health care.
  Ans: B
  Feedback:
  Although society typically depicts an absolute line of difference between being either well or ill, health is considered a relative term. Thus, illness is viewed as a state of being relatively unhealthy. Health is typically described as a continuum that involves a range of degrees from optimal health at one end to total disability or death at the other. The line of demarcation is not clear. Health applies to individuals, families, and communities. Traditionally, most health care has focused on the treatment of acute and chronic conditions at the illness end of the continuum, but this emphasis is shifting to focus on the wellness end.

 

 

8. When discussing the concept of the health continuum with a class, the nurse educator would be certain to include which statement in the description?
  A) Wellness is a relative concept, not an absolute, and illness is a state of being relatively unhealthy.
  B) A clients placement on the health continuum is static throughout time.
  C) Health is best described as cyclic.
  D) The health continuum can only be applied to individuals.
  Ans: A
  Feedback:
  Wellness is a relative concept, not an absolute, and illness is a state of being relatively unhealthy. The continuum can change. Because health involves a range of degrees from optimal health at one end to total disability or death at the other, it is often described as a continuum. The health continuum applies not only to individuals but also to families and communities.

 

 

9. After discussing the leading health indicators with a class, which condition if stated by the class as one of these indicators suggests that the class has understood the information?
  A) Cardiac disease
  B) Mental health
  C) Sedentary lifestyle
  D) Maternal health care
  Ans: B
  Feedback:
  Mental health is a leading health indicator. Other leading health indicators include physical activity, overweight and obesity, tobacco use, substance use, responsible sexual behavior, injury and violence, environmental quality, immunization, and access to health care.

 

 

10. Which of the following statements about health promotion and disease prevention is the most accurate?
  A) Health promotion and disease prevention include all efforts that seek to move people closer to optimal well-being or higher levels of wellness.
  B) Disease prevention differs from health promotion in that disease prevention is targeted toward a specific disease or diseases.
  C) Health promotion can be described in terms of primary, secondary, and tertiary prevention.
  D) The goal of disease prevention is to raise levels of wellness for individuals, families, populations, and communities.
  Ans: B
  Feedback:
  Health promotion includes all efforts that seek to move people closer to optimal well-being or higher levels of wellness. The goal of health promotion is to raise levels of wellness for individuals, families, populations, and communities. Disease prevention is targeted toward a specific disease or diseases and consists of primary, secondary, and tertiary prevention.

 

 

11. A group of community health nursing students design a health education program for a group of pregnant teens that includes teaching nutrition during pregnancy, demonstrating helpful exercises, and discussing their concerns. This is an example of which of the following?
  A) Health promotion
  B) Treatment of disorders
  C) Rehabilitation
  D) Evaluation
  Ans: A
  Feedback:
  The student nurses are engaging in health promotion activities. Health promotion incorporates all efforts that seek to move people closer to optimal well-being or to higher levels of wellness. Treatment of disorders would include direct care for issues involving the group, such as complications that might arise in this population. Rehabilitation would involve activities to minimize disability or restore or preserve function. Evaluation would involve an analysis of the effectiveness of these activities.

 

 

12. The community health nurse is developing a plan of primary prevention activities. Which of the following might the nurse include? Select all that apply.
  A) Teaching about safe-sex practices to high school students
  B) Encouraging older adults to install safety devices in the bathroom
  C) Providing regular immunization programs for communicable diseases
  D) Participating in cholesterol screening programs at health fairs
  E) Providing skin testing for tuberculosis for children over 1 year of age
  F) Working with a group testing water samples for contamination
  Ans: A, B, C
  Feedback:
  Primary prevention activities are those taken to keep illness or injuries from occurring. These include teaching about safe-sex practices, encouraging older adults to use safety devices in the bathroom, and providing regular immunization programs for communicable diseases. Cholesterol screening programs, skin tests for tuberculosis, and working with a group testing water samples for contamination are examples of secondary prevention activities.

 

 

13. A community health nurse is preparing a presentation for a group of nursing students about community health nursing. Which of the following descriptions about community health nursing would the nurse most likely include in the presentation?
  A) Focusing on addressing continuous needs
  B) Working with the client as an equal partner
  C) Engaging in tertiary prevention as the priority
  D) Encouraging clients to reach out to the nurse
  Ans: B
  Feedback:
  The community health nurse works with the client as an equal partner, encouraging autonomy. At any time, the nurse deals with continuous and episodic needs simultaneously. Primary prevention is the priority for community health nurses. The community health nurse engages in primary prevention as the priority, having the obligation to actively reach out to all who might benefit from a specific activity or service.

 

 

14. A community health nurse is working with other members of a team that will be implementing a citywide immunization program. The nurse is coordinating the services and addressing the needs of the population groups to ensure which of the following?
  A) Involvement of the community
  B) Client participation
  C) Continuity of service
  D) Plan for follow-up
  Ans: C
  Feedback:
  Working in cooperation with other team members and coordinating services and addressing the needs of population groups are essential to interprofessional collaboration. In doing so, the community health nurse is preventing fragmentation and gaps thereby ensuring continuity of service. Involvement of the community and client participation are important but these help to ensure that the clients are viewed as equal partners of the health care team. A plan for follow-up may or may not be appropriate. In addition, it is the only aspect that may be addressed with the program.

 

 

15. A community health nurse works to ensure the greatest good for the greatest number of people by applying which of the following?
  A) Secondary prevention activities
  B) Autonomy
  C) Justice
  D) Utilitarianism
  Ans: D
  Feedback:
  The ethical theory of utilitarianism promotes the greatest good for the greatest number. Primary prevention activities, not secondary prevention, are the priority. Autonomy refers to the freedom of choice. Justice involves treating people fairly.

 

 

16. When working in the community, the community health nurse adopts the teaching plan to ensure that the population understands the basic information provided to address which of the following?
  A) Self-care
  B) Health disparities
  C) Health literacy
  D) Episodic needs
  Ans: C
  Feedback:
  Consumers are often intimated by health professionals and are uninformed about health and health care affecting the quality of care. Adopting a teaching plan to ensure that the population understands the basic information addresses health literacy, the ability to read, understand, and use health care information appropriately. Doing so helps to ensure that the teaching plan will be effective. Self-care refers to the process of taking responsibility for developing ones own health potential by actively participating in promoting ones own health. Health disparities reflect differences in all aspects of health care related to vulnerable populations. Episodic needs are one-time specific negative health events that arise and are not an expected part of life.

 

 

17. Which of the following would be crucial for the community health nurse to address as the priority when dealing with policy makers about the development of community health programs?
  A) Research-based best practices
  B) Populations make up
  C) Amount of services to be provided
  D) Scarcity of the available resources
  Ans: A
  Feedback:
  Decisions for programs or services are often made on the basis of cost-effectiveness or costbenefit. Therefore, community health nurses must provide policy makers with information about best practices, grounded in research. Although population make up, amount of services to be provided, and scarcity of resources are factors that may need to be considered, the community health nurse must demonstrate evidence-based practice.

 

 

18. After a class that described the differences between acute care nursing and community health nursing, which statement by the class about community health nurses indicates successful teaching?
  A) Use a reactive approach.
  B) Seek out potential health problems.
  C) Concentrate on the illness end of the continuum.
  D) Emphasize curative care.
  Ans: B
  Feedback:
  Community health nurses, in contrast to acute care nurses, seek out potential health problems, identifying high-risk groups and instituting preventive programs; use a proactive approach; concentrate on the wellness end of the health continuum; and put less emphasis on curative care.

 

 

19. Which of the following activities would be associated with a community health nurse? Select all that apply.
  A) Examining infants in a city well-baby clinic
  B) Caring for elderly stroke victims in their homes
  C) Providing emergency care in an acute care facility
  D) Carrying out epidemiologic research
  E) Participating in health policy analysis
  Ans: A, B, D, E
  Feedback:
  Community health nurses work in every conceivable kind of community agency, from a state public health department to a community-based advocacy group. Their duties rang from examining infants in a well-baby clinic or teaching elderly stroke victims in their homes to carrying out epidemiologic research or engaging in health policy analysis and decision making. Providing care in an acute care facility would not be an activity associated with a community health nurse.

 

 

20. The term health can be described in many different ways. A community health nurse would view health as which of the following?
  A) The absence of disease
  B) The potential to lead a productive life
  C) An environment free of toxins
  D) A holistic state of well-being
  Ans: D
  Feedback:
  Community health nurses view health as a holistic state of well-being, which includes soundness of mind, body, and spirit. Along with this foundational view is the emphasis on wellness, which includes the definition of health as well as the capacity to develop a persons potential to lead a fulfilling and productive life. Health is more than just the absence of disease or an environment free of toxins.

 

 

21. While interviewing a client, which of the following statements would a nurse identify as reflecting an objective dimension of health?
  A) Im feeling better since I started taking that medication.
  B) Life is pretty good right now, except for an occasional upset stomach.
  C) Im able to wash myself in the mornings with just a bit of help.
  D) Sometimes when I wake up, I dont even want to face the day.
  Ans: C
  Feedback:
  The objective dimension of health involves ones ability to function in daily activities. The statement about being able to care for ones self is an example. The statements of feeling better with medication, life being pretty good, and not wanting to face the day are examples of the subjective dimension of health, which involves how people feel.

 

 

22. When employing a population-oriented focus, the community health nurse would do which of the following?
  A) Assess the groups relationships looking for a common need.
  B) Consider the members individually for similarities.
  C) Focus on the geographical area of the population.
  D) Promote the groups dependency for improving health.
  Ans: A
  Feedback:
  A population-oriented focus requires the assessment of relationships, considering the groups or communities in relationship to the rest of the community to discover common needs or risks for a common health problem. The nurse does not consider the groups or communities separately but rather in context. The population may or may not be delineated by the geographical area. The community health nurse encourages individuals participation to promote their autonomy rather than permitting dependency.

 

 

23. A community health nurse is involved in a project to evaluate the health of a city. Which of the following findings would suggest that the city would most likely need additional programs?
  A) Citizens are actively involved in the citys department of recreation and after-school programs.
  B) The construction of affordable organized housing developments and communities is nearing completion.
  C) Approximately one third of the people are recently unemployed due to closure of the automotive factory.
  D) Several new recreational facilities for adults and children have been created at several locations.
  Ans: C
  Feedback:
  A healthy city is one in which there is continual creation and improvement the physical and social environments with expansion of community resources so that people can mutually support one another. It is characterized by the meeting of basic needs for all of the citys people. This would include food, water, shelter, income, safety, and work. Loss of employment of one third of the citys workforce would be a threat to the health of the city and necessitate intervention. Active involvement in the citys functioning, affordable housing, and recreational facilities are suggestive of a healthy city.

 

Chapter 29, Issues With Rural, Migrant

1. When describing the term frontier area, which of the following would the nurse include as the most common description?
  A) A population density of fewer than 1,000 people per square mile
  B) Population density of 1,000 people or more per square mile
  C) Fewer than 10,000 residents in the community
  D) Fewer than six people per square mile
  Ans: D
  Feedback:
  Fewer than six people per square mile is one of the most common descriptions of a frontier area. Fewer than 10,000 residents or population density of less than 1,000 people per square mile is the definition of rural. A population density of 1,000 or more people per square mile refers to an urbanized area or urban cluster.

 

 

2. The nurse educator is aware that the nursing student needs further instruction on the terminology related to rural, frontier, migrant, and urban issues when the nursing students identifies which of the following?
  A) A rural area has six or fewer persons per square mile.
  B) There are many factors that are considered when determining if a community is rural or frontier other than population density.
  C) Urban areas are much more densely populated than urban areas.
  D) An urban area consists of at least 2,500 people per square mile with at least 1,500 of those who reside outside institutional group quarters.
  Ans: A
  Feedback:
  If a nursing student would identify that a rural area has six or fewer persons per square mile, the student would need further instruction as it is a frontier area that has six or fewer persons per square mile. There are many factors that are considered when determining if a community is rural or frontier other than population density. Urban areas are much more densely populated than rural areas. Urban areas consist of at least 2,500 people per square mile with at least 1,500 of them living outside institutional group quarters.

 

 

3. When attempting to describe the characteristics of a typical rural population to a group of community health nurses, which of the following would the nurse include?
  A) Older, White, with a lower income and less formal education
  B) Young minorities with a lower income and less formal education
  C) Wealthier, more highly educated, older White Americans
  D) A reflection of the population as a whole
  Ans: A
  Feedback:
  Population characteristics include older adults as the largest segment of the population, majority as White, with lower educational attainment, and, on the average, a lower income.

 

 

4. Which of the following reasons is most likely to force a rural hospital to close?
  A) Rural hospitals have a high risk for financial problems and closures.
  B) Rural hospitals do not have access to high tech equipment and services.
  C) Rural hospitals are able to attract many specialty physicians.
  D) Many rural residents depend heavily on public health department services.
  Ans: A
  Feedback:
  Rural hospitals have a high risk for financial problems and closures. Rural hospitals usually have less high-tech health care equipment and services, but this does not directly influence closure of the hospital. Rural hospitals are usually not able to attract many specialty physicians, and indeed physician and nurse and pharmacist shortages in rural areas make it difficult to operate a hospital. Many rural residents depend heavily on public health department services, but this is more likely an effect of lack of access to acute care services than a cause of lack of access to acute care services.

 

 

5. Which of the following are barriers to access to health care that may be experienced by rural clients? Select all that apply.
  A) Adequate numbers and types of providers
  B) Unpredictable and hazardous weather conditions
  C) Lack of transportation
  D) Physical distance between the residence and the location of health care services
  E) Less high-tech health care equipment and services available
  Ans: B, C, D, E
  Feedback:
  The barriers to access to health care that may be experienced by rural clients include unpredictable and hazardous weather conditions, lack of transportation, physical distance between the residence and the location of health care services, and less high-tech health care equipment and services available. There are often not adequate numbers and types of providers of health care in rural areas.

 

 

6. Which one of the following statements about migrant workers and their families most accurately describes their lifestyle?
  A) They are usually paid fairly and treated justly by their employers.
  B) Often the men are the only ones who perform the migrant work.
  C) They often work 6 days a week from sunrise to sunset.
  D) Their earning power is dependent only upon their skill level.
  Ans: C
  Feedback:
  Migrant workers often work 6 days a week from sunrise to sunset. They are often paid unfairly and treated unjustly. The entire family is often involved in performing the migrant work. Their earning power is variable depending on the variables of weather and crop conditions.

 

 

7. When assessing a group of migrant farmworkers, the community health nurse notes that the group leaves their home base for part of the year to travel to the same place along a route during the agricultural season, usually returning on yearly basis. The community health nurse identifies this as which of the following?
  A) Restricted circuit migration
  B) Point-to-point migration
  C) Nomadic migration
  D) Migrant stream migration
  Ans: B
  Feedback:
  Point-to-point migration entails leaving a home base for part of the year to travel to the same place or series of places along a route during the agricultural season, usually returning on a yearly basis. In a restricted circuit, many people travel throughout a season within a small geographic area, following the crops. Nomadic migration involves traveling away from home for several years, working from farm to farm and crop to crop, relying on word of mouth about job opportunities. Migrant stream migration involves following the harvest seasons of agricultural crops, moving from place to place, usually along predetermined routes (migrant streams).

 

 

8. A community health nurse is working to improve the health children of migrant families. Which of the following issues would be of least importance for the nurse to address?
  A) Adolescent substance abuse
  B) Exposure to domestic violence
  C) Mental health problems
  D) Participation in chores
  Ans: D
  Feedback:
  Many migrant children are called upon by their families to stay home from school to work, care for younger children, or attend to other household chores, thus affecting the childs academic performance. However, chores and helping the family are necessary to the familys survival and as such would be something the nurse would focus on at a later time. Issues such as adolescent substance abuse, domestic violence, and mental health problems are common and would need to be addressed early on.

 

 

9. Which of the following have a direct and negative influence on the vulnerability of migrant workers? Select all that apply.
  A) Many are undocumented aliens and live in fear of deportation.
  B) They are often deprived of safe working conditions.
  C) Their children are deprived of a quality education.
  D) They often lack adequate sanitation and housing.
  E) They often have poor nutrition because of poverty.
  Ans: A, B, D, E
  Feedback:
  Factors that have a direct and negative influence on the vulnerability of migrant workers include many are undocumented aliens and live in fear of deportation; lack of safe working conditions; lack of adequate sanitation and housing; and poor nutrition because of poverty. That their children are deprived of a quality education is also significant, but it is not a direct influence on the vulnerability to health concerns of the migrant workers themselves.

 

 

10. A community health nurse is working to develop programs to address the health status of migrant families. Which of the following would the nurse need to keep in mind when planning these programs? Select all that apply.
  A) A greater mortality from injuries, TB, respiratory diseases, and cerebrovascular diseases
  B) A dramatic increase in use of immunizations for migrant children
  C) An infant mortality rate that is 25% to 30% higher than for other infants in the United States
  D) Health needs compromised by limited access to health care and high mobility
  E) A much lower life expectancy than that of the general population
  Ans: A, C, D, E
  Feedback:
  The life expectancy of a migrant worker is much lower than the general population, with proportionally increased mortality from injuries, tuberculosis, mental disorders, cerebrovascular disease, respiratory diseases, ulcers, hypertension, and cirrhosis. The migrant infant mortality rate is 25% to 30% higher than the national average. Migrant children are delayed for immunizations. Migrant families have numerous health needs, but they often face many obstacles to accessing health care including their frequent movement from place to place.

 

 

11. A local community has a significant population of migrant workers. In response, a community health nurse plans to prevent a program to the local community about this population. As part of the program the nurse plans to include information about Cesar Chavez, describing him as which of the following?
  A) A Mexican president who worked to keep people from crossing the border illegally
  B) A well-known actor who advocates for increasing the number of Latinos in Hollywood
  C) The senator who wrote the Childrens Health Insurance Program (CHIP) bill
  D) Founder of the United Farm Workers who spent his life fighting for social justice
  Ans: D
  Feedback:
  Cesar Chavez founded the United Farm Workers (UFW), the first union in agricultural labor history that successfully organized migrant farmworkers. Chavez fought for social justice and is an example of a migrant hero. He was not a senator, well-known actor, or Mexican president.

 

 

12. When providing care for migrant workers, which of the following would be most appropriate for the community health nurse to do?
  A) Maintain existing services
  B) Use standard methods of health care delivery
  C) Employ information tracking systems
  D) Use professionals for community outreach
  Ans: C
  Feedback:
  Employing information tracking systems is necessary due to the mobility of this population and the need for continuity of care. The nurse should improve the existing services, use unique methods of health care delivery to reach this population, and use lay personnel for community outreach.

 

 

13. A community health nurse works to offer increased health care services to meet the needs of a local migrant population. Which of the following ideas will work well for this population? Select all that apply.
  A) Providing a mobile van clinic that comes to the farms during the day
  B) Offering a clinic at the migrant camp from 7 to 10 PM
  C) Asking local doctors to stay open until 6 PM during the summer
  D) Offering school-based health services for the children
  E) Providing a breakfast program for the children at school
  Ans: A, B, D, E
  Feedback:
  The van at the work site, services for children in school including a breakfast program, a late evening clinic at the camp would help the greatest number of migrant family members. Migrant workers are in the fields until dark. In the summer that may be 9 PM; thus, a physician who stays open until 6 PM will not help.

 

 

14. When dealing with urban populations, which of the following issues would a community health nurse most likely face? Select all that apply.
  A) Health disparities in the population
  B) Lower levels of homelessness
  C) Increased cases of asthma
  D) High levels of poverty
  E) Major transportation issues
  Ans: A, C, D
  Feedback:
  Health disparities are very evident in the populated urban setting. There are increased levels of asthma and higher levels of poverty. Homelessness is more evident, yet transportation issues are not as great as in suburban or rural areas.

 

 

15. After teaching a group of community health nursing students about urban sprawl and its effects, the instructor determines that additional teaching is needed when the students identify which of the following as an effect?
  A) Water pollution
  B) Heat islands
  C) Less exposure to pesticides
  D) Decreased air quality
  Ans: C
  Feedback:
  Encroachment of housing areas into natural habitats or farmlands can lead to wider human exposure to pesticides, herbicides, and other things such as mosquito-borne illnesses. Urban encroachment into agricultural areas creates problems with air and water pollution, access to health care, and heat islands.

 

 

16. Which of the following are livability principles that have been identified by the Partnership for Sustainability Communities? Select all that apply.
  A) Diminish economic competitiveness
  B) Disassemble existing communities
  C) Coordinate and leverage federal policies and investment
  D) Provide more transportation choices
  E) Promote equitable, affordable housing
  Ans: C, D, E
  Feedback:
  The six livability principles include (1) provide more transportation choices, (2) promote equitable, affordable housing, (3) enhance economic competitiveness, (4) support existing communities, (5) coordinate and leverage federal policies and investment, and (6) value communities and neighborhoods.

 

 

17. After teaching a group of students about the concept of social justice, which of the following if stated by the group as a component indicates effective teaching?
  A) Decreased burden borne by all
  B) Increased benefits obtained for all
  C) Narrow isolated view of health
  D) Diversity viewed as a strength
  Ans: D
  Feedback:
  Social justice occurs when a society provides for the health needs and health care issues of all people by treating people fairly, regardless of where they live or who they are. It deals with concepts of inclusion, participation, empowerment, and the recognition that diversity is a strength. Social justice involves an equal bearing of the burdens and equal reaping of the benefits. Community health nurses who practice social justice have broad and holistic views of health.

 

 

18. A community health nurse working with urban populations integrates the concept of social justice into practice by demonstrating which of the following?
  A) Impartiality
  B) Paternalism
  C) Self-interest
  D) Inflexibility
  Ans: A
  Feedback:
  Social justice requires impartiality, that is, ensuring that interventions are just and the outcome is fair when viewed by an uninvolved outsider. Paternalism reflects an individual focus rather than the population focus of social justice. Self-interest and inflexibility would interfere with impartiality and, subsequently, social justice.

 

 

19. A rural community health nurse is a guest speaker at a nearby nursing school. The nurse is describing how rural community health nursing compares with community health nursing in urban and suburban areas. Which of the following would the nurse include about rural community health nurses?
  A) Salaries comparable with the other two areas
  B) More difficulty in initiating planned change
  C) Nurses viewed as active, highly respected community members
  D) Less physical isolation from professional opportunities
  Ans: C
  Feedback:
  Rural community health nurses are active members of their community and are highly respected professionals. Salaries typically are lower than that of urban nurses in comparable positions. However, because the system of health care is smaller, it can be easier to understand the system and initiate planned change. Rural community health nurses may experience the challenge of physical isolation from personal and professional opportunities associated with urban areas. Traveling to cities for basic and continuing education can be a barrier. In addition, rural nurses may feel isolated in clinical practice because of the scarcity of professional colleagues.

 

 

20. A community health nurse implements the use of promotoras to promote health in migrant communities. Which of the following best describes a promotora?
  A) Nonprofessional community outreach worker
  B) Trained childbirth assistant
  C) Retired nurses

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here