Contemporary Mathematics for Business & Consumers, 8th Edition by Robert Brechner Test Bank

<< Contemporary Maternal Newborn Nursing, 9th ed By Ladewig-Test Bank Test Bank For Computer Science An Overview 11th Edition By J. Glenn Brookshear >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Contemporary Mathematics for Business & Consumers, 8th Edition by Robert Brechner Test Bank

Description

WITH ANSWERS
Contemporary Mathematics for Business & Consumers, 8th Edition by Robert Brechner Test Bank

 

1. A mathematical way of expressing a part of a whole thing is called a(n) ____________________.

ANSWER:   fraction

 

2. The number on the bottom of the division line of a fraction is called the ____________________.

ANSWER:   denominator

 

3. A fraction in which the numerator is smaller than the denominator is called a(n) ____________________.

ANSWER:   common fraction

proper fraction

 

4. The number on the top of the division line of a fraction is called the ____________________.

ANSWER:   numerator

 

5. A(n) ____________________ combines a whole number with a proper fraction.

ANSWER:   mixed number

 

6. The least common denominator is the ____________________, and therefore most efficient, common denominator in addition or subtraction of fractions.

ANSWER:   smallest

 

7. A whole number divisible only by itself and l is called a(n) ____________________.

ANSWER:   prime number

 

8. Proper fractions that have the same denominator in addition or subtraction are called ____________________ fractions.

ANSWER:   like

 

9. Inverted numbers are known as ____________________ of each other.

ANSWER:   reciprocals

 

10. In division of fractions, the ____________________ is inverted.

ANSWER:   divisor

 

11. A useful shortcut which simplifies the multiplication of fractions is called ____________________.

ANSWER:   cancellation

 

12. Identify the type of fraction and write it in word form:

  a. proper fraction, ten-thirds
  b. improper fraction, ten-thirds
  c. improper fraction, ten-threes
  d. proper fraction, ten-threes

 

ANSWER:   b

 

13. Identify the type of fraction and write it in word form:

  a. proper fraction, twenty-four and nineteen-twentieths
  b. improper fraction, twenty-four and nineteen-twentieths
  c. mixed number, twenty-four and nineteen-twentieths
  d. mixed number, twenty-four and nineteen-twenties

 

ANSWER:   c

 

14. Identify the type of fraction and write it in word form:

  a. proper fraction; seven-thirtieths
  b. mixed number; seven-thirtieths
  c. improper fraction; seven-thirtieths
  d. proper fraction; seven thirty

 

ANSWER:   a

 

15. Identify the type of fraction and write it in word form:

  a. improper fraction; forty-three ten
  b. proper fraction; forty-three-tenths
  c. improper fraction; forty-three-tenths
  d. mixed number; forty-three-tenths

 

ANSWER:   c

 

16. Convert the following improper fraction to a whole number or a mixed number:

  a. 8
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

17. Convert the following improper fraction to a whole number or a mixed number:

  a.
  b. 77
  c. 100
  d. 10

 

ANSWER:   d

 

18. Convert the following improper fraction to a whole number or a mixed number:

  a.
  b. 6.83
  c.
  d. 7

 

ANSWER:   a

 

19. Convert the following mixed number to an improper fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   c

 

20. Convert the following mixed number to an improper fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

21. Convert the following mixed number to an improper fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

22. Convert the fraction to higher terms. Enter the value of the missing denominator:

  a. 21
  b. 28
  c. 42
  d. 78

 

ANSWER:   a

 

23. Reduce the fraction to lowest terms:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

24. Reduce the following fraction to lowest terms:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

25. Convert the following improper fraction to a whole number or a mixed number:

  a. 13
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   a

 

26. Convert the fraction to higher terms. Enter the value of the missing numerator:

  a. 6
  b. 15
  c. 30
  d. 11

 

ANSWER:   c

 

27. Convert the fraction to higher terms. Enter the value of the missing numerator:

  a. 9
  b. 3
  c. 18
  d. 27

 

ANSWER:   c

 

28. Convert the fraction to higher terms. Enter the value of the missing numerator:

  a. 14
  b. 21
  c. 42
  d. 84

 

ANSWER:   b

 

29. Find the least common denominator of the fractions: , , ,

  a. 32,256
  b. 1,008
  c. 18
  d. 288

 

ANSWER:   b

 

30. Find the least common denominator of the fractions: , , ,

  a. 154
  b. 18
  c. 144
  d. 27,648

 

ANSWER:   c

 

31. Find the least common denominator of the fractions: , , ,

  a. 49
  b. 18
  c. 8
  d. 504

 

ANSWER:   d

 

32. Find the least common denominator of the fractions: , , ,

  a. 504
  b. 280
  c. 39
  d. 560

 

ANSWER:   b

 

33. Add and show as reduced mixed number or proper fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

34. Verna shipped three packages to Chicago. If the packages weighed , , and pounds, what was the total weight?

  a.  pounds
  b.  pounds
  c.  pounds
  d.  pounds

 

ANSWER:   a

 

35. Lee shipped three packages to New York. If the packages weighed , , and pounds, what was the total weight?

  a.  pounds
  b. 73 pounds
  c.  pounds
  d.  pounds

 

ANSWER:   c

 

36. Subtract and reduce:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   c

 

37. Multiply and reduce the following:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   a

 

38. Multiply and reduce the following:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

39. A panel measures yards long by yards wide. What is the area of the panel? (Multiply length times width.)

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   a

 

40. Multiply and reduce:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   c

 

41. Divide the following fractions and reduce to lowest terms:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

42. Divide the following fractions and reduce to lowest terms:

  a. 4
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   a

 

43. Divide and reduce:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

44. Divide and reduce:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

45. Convert the following improper fraction to a whole number or a mixed number:

  a.
  b.
  c.
  d. 11

 

ANSWER:   d

 

46. Reduce the fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   c

 

47. Reduce the following fraction to lowest terms:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

48. Convert the fraction to a higher term, as indicated: to thousands

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

49. Add and reduce:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   d

 

50. Subtract and reduce the following:

  a.
  b.
  c.
  d. 1

 

ANSWER:   b

 

51. Identify the type of fraction and write it in word form:

  a. improper fraction; thirty-three ten
  b. proper fraction; thirty-three-tenths
  c. improper fraction; five and ten-thirty-thirds
  d. mixed number; five and thirty-three-tenths

 

ANSWER:   d

 

52. Convert the following mixed number to an improper fraction:

  a.
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   b

 

53. Divide the following fractions and reduce to lowest terms:

  a. 1
  b.
  c.
  d.

 

ANSWER:   a

 

54. Identify the type of fraction and write it in word form:

ANSWER:   mixed number; thirty-three and three-eighths

 

55. Identify the type of fraction and write it in word form:

ANSWER:   proper fraction; five-seventeenths

 

56. Identify the type of fraction and write it in word form:

ANSWER:   improper fraction; twelve-twelfths

 

57. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:  

 

58. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:  

 

59. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:  

 

60. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:  

 

61. Convert the mixed number to an improper fraction:

ANSWER:  

 

62. Convert the mixed number to an improper fraction:

ANSWER:  

 

63. Convert the mixed number to an improper fraction:

ANSWER:  

 

64. Convert the mixed number to an improper fraction:

ANSWER:  

 

65. Reduce the fraction to lowest terms:

ANSWER:  

 

66. Reduce the fraction to lowest terms:

ANSWER:  

 

67. Reduce the fraction to lowest terms:

ANSWER:  

 

68. Convert the fraction to a higher term as indicated: to forty-ninths

ANSWER:  

 

69. Convert the fraction to a higher term as indicated: to thirty-sixths

ANSWER:  

 

70. Convert the fraction to a higher term as indicated: to hundreds

ANSWER:  

 

71. Convert the fraction to a higher term as indicated: to eighths

ANSWER:  

 

72. Convert the fraction to a higher term as indicated:

ANSWER:  

 

73. Convert the fraction to a higher term as indicated:

ANSWER:  

 

74. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:  

 

75. Convert the fraction to a higher term as indicated:

ANSWER:  

 

76. Find the least common denominator for the fractions: , ,

ANSWER:   15

 

77. Find the least common denominator for the fractions: , , ,

ANSWER:   252

 

78. Find the least common denominator for the fractions: , , ,

ANSWER:   300

 

79. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

80. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

81. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

82. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

83. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

84. Add the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

85. Subtract the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

86. Subtract the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

87. Subtract the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

88. Subtract the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

89. Subtract the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

90. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

91. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

92. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

93. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

94. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

95. Multiply the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

96. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

97. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

98. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

99. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

100. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

101. Divide the fractions and reduce to lowest terms:

ANSWER:  

 

102. After a party, Duncan noticed that of a pizza was left over. What fractional part of the pizza was eaten?

ANSWER:  

 

103. Convert the improper fraction to a whole or mixed number:

ANSWER:   mixed number;

 

104. Convert the fraction to a higher terms as indicated: to sixty-thirds

ANSWER:  

 

105. Convert the mixed number to an improper fraction:

ANSWER:  

 

106. What type of fraction is ? How would you write this fraction in word form?

ANSWER:   improper fraction, forty-thirteenths

 

107. Convert to a whole or mixed number and write it in words.

ANSWER:   , six and one half

 

108. Steph is following a recipe that calls for pounds of chicken. She would like to increase the serving size and will have to change all the measurements. Before Steph can change the measurements, she must convert the mixed number to an improper fraction. What should be the improper fraction for the chicken measurement?

ANSWER:  

 

109. At the end of the semester, 25 of the 32 students who started an accounting course remained. What fraction represents the total number of students who dropped the course?

ANSWER:  

 

110. Rennata shipped three packages to West Virginia. If the packages weighed , , and pounds, what was the total weight of Rennatas shipment?

ANSWER:  

 

111. A plumber cut pieces of pipe with the following measurements: , , ,
Find the least common denominator.

ANSWER:   144

 

112. Price is working at the local Jiffy Lube and during his shift, he used the following cases of oil on his jobs: , , , and
How many cases in total did Price use?

ANSWER:  

 

113. Adolia Hunter walked miles on Monday, miles on Wednesday, and miles on Friday. How many total miles did she walk?

ANSWER:  

 

114. A good planting soil is made up of pounds of dirt and pounds of cow manure. How much will the mixture weigh afterwards?

ANSWER:  

 

115. Ruby and her friends are on a road trip that will take a total of miles. If Ruby and her friends have already traveled miles, how many miles are left?

ANSWER:  

 

116. Peter Williams sold acres of his acre ranch. How many acres does Peter have left?

ANSWER:  

 

117. Moriah bought pounds of fertilizer but only used pounds in her garden. How much fertilizer does she have left?

ANSWER:  

 

118. Turner Morris weighs times as much as his sister. If his sister weighs 84 pounds, how much does Turner weigh?

ANSWER:   147 pounds

 

119. A foundation requires truckloads of concrete. If the concrete truck holds cubic yards of concrete, how many total cubic yards of concrete are used for the foundation?

ANSWER:   8 cubic yards

 

120. Four surveys, taken to assess HD television viewers buying patterns, has the following results: , , , . In order to find a grand total, these results must be multiplied. What is the grand total of the survey taken?

ANSWER:  

 

121. How many feet pieces of wire can be cut from a piece 68 feet long?

ANSWER:  

 

122. Jeremiag Thompson owns acres of undeveloped land. If the property is divided into acre pieces, how many homesites can be developed?

ANSWER:   95 homesites

 

123. A novelty shop buys beads in bulk from the manufacturer and packages them into pound boxes. How many boxes can be filled from 828 pounds of beads?

ANSWER:   460 boxes

 

124. Eastern Mining Co. mines tons of coal on Monday, tons on Tuesday, and tons on Wednesday. If their goal is to mine 40 tons this week, how many more tons must be mined?

ANSWER:  

 

125. Cicely Bosley borrowed $21,600 from the bank. She has repaid of the loan. What is the remaining balance owed to the bank?

ANSWER:   $7,200

 

126. A recent poll showed that 60 of the 540 people interviewed preferred decaffeinated coffee over regular. What fraction of the people preferred regular coffee?

ANSWER:  

 

127. Chris Spencer increased his earnings by from last year. If he made $36,480 last year, how much did he make this year?

ANSWER:   $60,800

 

128. Sunny can assemble circuit boards in one hour. Astrid can assemble in one hour. In an 8-hour shift, how many more circuit boards does Astrid assemble than Sunny?

ANSWER:  

 

129. Three heirs share an estate of $340,000. Jordan receives , Danielle receives , and Samuel receives the balance. How much does Samuel receive?

ANSWER:   $76,500

 

130. A recipe for a meat casserole calls for tablespoons of minced garlic. If this recipe serves 8 people, recalculate the amount of garlic needed to serve 6 people.

ANSWER:  

 

131. Cosmos Company uses square yards of material to make a slip cover for a chair. The material comes in 1,100 square yard rolls that cost $10,150 each.

a. How many slip covers can be made from each roll?
b. What is the cost of each slip cover?

 

ANSWER:  
a. 350 slip covers
b. $29

 

132. A building has a total area of 20,880 square feet. At the present time, the assembly area occupies of the space, the storage area occupies of the area, and the office occupies the balance of the space.

a. How many square feet of space does the office occupy?
b. If the company wants to increase the size of the assembly area by , how many square feet will the assembly area have?

 

ANSWER:  
a. 9,048 square feet
b. 11,136 square feet

 

133. A roll of material is 257 yards long. Janet Barnett cut , , and yards from the roll.

a. How much material did Janet cut from the roll?
b. How much material was left on the roll?

 

ANSWER:  
a. 56 yards
b. 201 yards

 

134. Jasmine Jackson sold acres of her acre ranch. How many acres does Jasmine have left?

ANSWER:  

 

135. Rod Harris earns $180 per day. On Monday, he only worked of a day. How much did Rod earn?

ANSWER:   $157.50

 

136. If a stone cutter has of an ounce of a precious stone and it takes ounce of that stone to make one ring. How many rings can the stone cutter make from the precious stone that he has?

ANSWER:   6

 

137. A recent poll showed that 54 of the 620 people interviewed preferred non-alcoholic beer over regular. What fraction of the people preferred regular beer?

ANSWER:  

 

138. During the week, Ivey earned and of her monthly bonus on two sales transactions. If those bonuses amounted to $840.00, how much was her monthly bonus?

ANSWER:   $1,440.00

 

139. A tailor needs yards of cloth in order to make a jacket. He needs yards in order to make the slacks to complete the suit. If he makes four suits, how much cloth will he need?

ANSWER:  

 

140. A board is feet in length. A carpenter intends to cut blocks from that board of feet in length. How many full sizes pieces can be cut from that board of wood?

ANSWER:   6

 

141. At the end of the semester, 14 of the 29 students who started a Physics course remained. What fraction represents the total number of students who dropped the course?

ANSWER:  

 

142. A fraction representing less than a whole unit where the numerator is less than the denominator is called a mixed number.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

143. 

To convert an improper fraction to a whole number or mixed number, divide the numerator by the denominator.  If there is no remainder, it is a whole number.   If there is a remainder, write the whole number, then write the fraction as the remainder over the denominator.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

144. When a fraction has been reduced to the point where there are no common divisors left other than 1; it is said to be raised to the greatest common divisor.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

145. A whole number greater than one that is divisible only by itself and one is called a prime number.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

146. To add unlike fractions, add all the numerators to find the new numerator, then add all the denominators to find the new denominator.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

147. To subtract unlike fractions, find the least common denominator, raise each fraction to the least common denominator, subtract the like fractions.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

148. To multiply mixed numbers, convert all mixed numbers to improper fractions, use cancellation where possible.  If the answer is an improper fraction, convert to a mixed number in its lowest terms.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

149. To divide fractions and mixed numbers, change any mixed numbers to improper fractions, invert the second fraction to its reciprocal, and subtract.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

150. The fraction    can be reduced to .

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

151. The least common denominator of the following fractions is 120.

, , ,

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

152. The least common denominator of the following list of fractions is 72.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

153. Jacob worked the following hours for the week as a manager of the campus food court:  ,

His total hours worked are  36.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

154. The Garden Center sells grass seeds by 100 pound bins.  If Anya purchased  of a bin for her yard, but only used 3/4 of the seeds, she would have 3/14 of a bin left.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

155. John, Carla, and Kai entered a business partnership to open a frozen yogurt shop.   If John owns of the company and Kai owns , Carla owns of the business.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

156.  written as a mixed number is .

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
1. Business documents used to keep track of sales and purchases are called ____________________.

ANSWER:   invoices

 

2. Freight terms, FOB destination indicate that the ____________________ is responsible for the freight charges.

ANSWER:   seller

 

3. Trade discounts are reductions from the manufacturers suggested ____________________ price.

ANSWER:   list

 

4. The ____________________ price of merchandise is calculated by subtracting the amount of trade discount from the list price.

ANSWER:   net

 

5. The net price factor, usually written in decimal form, is the ____________________ of the trade discount rate.

ANSWER:   complement

 

6. The single equivalent discount is a single trade discount that equates to all the discounts in a(n) ____________________ or ____________________.

ANSWER:   series, chain/chain, series

 

7. The ____________________ period is the time period that the seller allows the buyer to pay an invoice.

ANSWER:   credit

 

8. The ____________________ period is the time period in which a buyer can take advantage of the cash discoun

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here