Cooper Adult Health 7e Test bank

Cooper Adult Health  7e  Test bank
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Description

Chapter 10: Care of the Patient with a Urinary Disorder

MULTIPLE CHOICE

1. What is the hormone from the posterior pituitary gland that influences the amount of water that is eliminated with the urine?
a.
Pitocin
b.
Renin hormone
c.
Antidiuretic hormone (ADH)
d.
ACTH

ANS: C
ADH causes the cells of the distal convoluted tubules to increase their rate of water reabsorption.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 449 OBJ: 3
TOP: Urine production KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

2. As the body breaks down protein, nitrogen wastes are broken down into urea, ammonia, and:
a.
nitrogen.
b.
uric acid.
c.
nitrates.
d.
creatinine.

ANS: D
As proteins break down, nitrogenous wastesurea, ammonia, and creatinineare produced.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 446 OBJ: 4
TOP: Physiology KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

3. Because the kidneys are located in proximity to the vertebrae and are protected by the ribs, their location in documentation is referred to as:
a.
retroperitoneal.
b.
diaphragm-vertebral.
c.
costovertebral.
d.
urachal-peritoneal.

ANS: A
The kidneys lie behind the parietal peritoneum (retroperitoneal).

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 447 OBJ: 1
TOP: Location of kidneys KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

4. A home health patient with end-stage renal disease (ESRD) has a nursing diagnosis of powerlessness related to life-altering disease. Which nursing intervention would be most helpful?
a.
Ensure restricted protein intake to prevent nitrogenous product accumulation.
b.
Include the patient in making the plan of care.
c.
Counsel patient about end-of-life provisions.
d.
Write out a detailed schedule of physicians appointments.

ANS: B
Listen to the patient and allow time for discussion about concerns and the plan of care to return some sense of control. End-of-life discussions are premature.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 488, NCP 10-1
OBJ: 12 TOP: ESRD KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

5. What portion of the nephron is involved with filtration?
a.
Glomerulus of the Bowman capsule
b.
Henle loop
c.
Proximal convoluted tubule
d.
Distal convoluted tubule

ANS: A
Filtration of water and blood products occurs in the glomerulus of the Bowman capsule.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 448, Health Promotion Considerations
OBJ: 8 TOP: Coping KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

6. When the home health patient is started on dialysis, the home health nurse refers the patient to a community support group that assists with the adjustments necessary to living with dialysis. Which group offers this service?
a.
National Kidney Foundation
b.
American Association of Kidney Patients
c.
American Red Cross
d.
Veterans Administration

ANS: B
The American Association of Kidney Patients offer support to the patient and family as they adapt to living with dialysis.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 293 OBJ: 11
TOP: Community resources KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

7. The nurse is aware that as a person ages there is a loss of the __________mechanism of the kidney due to a decrease in blood supply to the kidneys and loss of nephrons.
a.
filtering
b.
reabsorption
c.
sterile water.
d.
concentrating

ANS: A
The filtering mechanism is most affected with aging. By the age of 70, the filtering mechanism is only 50% as efficient as at 40 years of age.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 450 OBJ: 5
TOP: Effect of aging KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

8. A patient who is receiving continuous bladder irrigation following a transurethral resection of the prostate (TURP) complains of spasm-like pain over his lower abdomen. What should the initial intervention be by the nurse?
a.
Inform the nurse in charge
b.
Decrease the continuous bladder irrigation flow
c.
Administer the prescribed analgesic
d.
Check the catheter and drainage system for obstruction

ANS: D
The patient who has a TURP may have continuous closed bladder irrigation or intermittent irrigation to prevent occlusion of the catheter with blood clots, which would cause bladder spasms.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 477 OBJ: 8
TOP: Transurethral resection of prostate (TURP)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

9. A 56-year-old patient with cancer of the bladder is recovering from a cystectomy with an ileal conduit. What is an important aspect in nursing interventions of the patient with an ileal conduit?
a.
Instructing the patient to void when the urge is felt.
b.
Maintaining skin integrity.
c.
Limiting oral intake to 1000 mL/day
d.
Limiting acid-ash foods.

ANS: B
Care of the patient with an ileal conduit is a nursing challenge because of the continual drainage of urine through the stoma. Complications of this procedure are wound infection, dehiscence, and urinary leakage. The patient is urged to drink adequate fluids to flush the conduit.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 494 OBJ: 8
TOP: Cystectomy KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

10. It is 2 days after a 42-year-old male patients urinary diversion surgery. He continues to be critical of the hospital and the nursing care, even though the staff has spent time explaining the care to him. What is the most likely explanation for his behavior?
a.
He is angry about hospital policy.
b.
He is feeling neglected by the nursing staff.
c.
He is in denial of the effects of the surgery.
d.
He is reacting to the loss of self-esteem and altered body image.

ANS: D
Persons with altered body image may react to the loss of self-esteem by behaving in a critical or derogatory manner.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 450 OBJ: 10
TOP: Coping KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

11. What should the nurse encourage, barring any other contraindication, when teaching a patient how to decrease the chance of further problems with urolithiasis?
a.
Increase his fluid intake
b.
Increase intake of dairy products
c.
Restrict his protein intake
d.
Take one baby aspirin daily

ANS: A
Fluid intake should be encouraged to at least 2000 mL of fluid in 24 hours, unless contraindicated.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 457 OBJ: 8
TOP: Urolithiasis KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

12. The nurse notes the amount and color of the urine the patient with urolithiasis has voided. While using Standard Precautions, what should be the nurses next action?
a.
Discard the urine
b.
Add the urine to a 24-hour collector
c.
Send the urine to the laboratory
d.
Strain the urine

ANS: D
All urine should be strained. Because stones may be any size, even the smallest speck must be saved for assessment by the laboratory.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 472 OBJ: 8
TOP: Urolithiasis KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

13. The nurse assessing a patient who is taking furosemide (Lasix) finds an irregular pulse. This is likely a sign of:
a.
hypomagnesemia.
b.
hypernatremia.
c.
hypokalemia.
d.
hypercalcemia.

ANS: C
The loop diuretic prototype, furosemide (Lasix), affects electrolytes and causes hypokalemia;
the deficiency of the electrolyte can cause arrhythmias and muscle weakness.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 455 OBJ: 7
TOP: Medications KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

14. The patient with nephrosis complains about the need for bed rest. How would the nurse explain the benefit of bed rest?
a.
The recumbent position may initiate diuresis.
b.
It preserves the skin integrity.
c.
It lowers the level of albuminuria.
d.
It saves stress on joints.

ANS: A
It is believed that the recumbent position helps initiate diuresis.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 482 OBJ: 8
TOP: Diagnostic procedures KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

15. What should the nurse instruct the patient to do before obtaining the urine specimen for a urine culture?
a.
Collect the urine for a 24-hour period
b.
Obtain a clean-catch specimen
c.
Bring in an early morning specimen
d.
Limit fluid intake to concentrate the urine

ANS: B
Urine cultures are dependent on a clean-catch or catheterized specimen.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 466 OBJ: 8
TOP: Diagnostic procedures KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

16. The patient is scheduled for a transurethral resection of the prostate. During preoperative teaching, what should the nurse emphasize about what the patient can expect after the procedure?
a.
Red drainage from the catheter
b.
Limited intake of fluids
c.
A sodium-restricted diet
d.
Incisional drainage

ANS: A
The patient and family need to know that hematuria is expected after prostatic surgery.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 477 OBJ: 8
TOP: Transurethral resection of prostate (TURP)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

17. A male patient, age 71, has benign prostatic hypertrophy. He is recovering from a trans-urethral prostatic resection. The physician orders removal of the indwelling catheter 2 days after the TURP procedure. What might the patient experience after the catheter is removed?
a.
Burning on urination
b.
Passing of blood clots in the urine
c.
Dribbling of urine
d.
Coffee-colored urine

ANS: C
The patient is informed that initially he may experience frequency and voiding small amounts with some dribbling. There should be no hematuria or clots after 2 days.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 477 OBJ: 8
TOP: Transurethral resection of prostate (TURP)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

18. A patient, age 69, is admitted to the hospital with gross hematuria and history of a 20-lb weight loss during the last 3 months. The physician suspects renal cancer. In obtaining a nursing history from this patient, the nurse recognizes which of the following as a significant risk factor for renal cancer?
a.
High caffeine intake
b.
Cigarette smoking
c.
Use of artificial sweeteners
d.
Chronic cystitis

ANS: B
Risk factors include smoking; familial incidence; and preexisting renal disorders, such as adult polycystic kidney disease and renal cystic disease secondary to renal failure.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 473 OBJ: 8
TOP: Renal cancer KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

19. As the nurse and the dietitian review a female patients diet plan with her, she shouts that with her diabetes and now the kidney failure, there is just nothing she can eat. She says she might as well eat what she wants, because there is nothing she can do to help herself. Based on the patients response, which nursing diagnosis does the nurse identify?
a.
Noncompliance, risk for, related to feelings of anger
b.
Imbalanced nutrition less than body requirements, related to knowledge deficit
c.
Anticipatory grieving, related to actual and perceived losses
d.
Ineffective coping, related to sense of powerlessness

ANS: D
Ineffective coping due to the feeling of powerlessness against the multiorgan failure may result in aggressive or infantile behavior.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Pages 487-488, NCP 10-4
OBJ: 12 TOP: Coping KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

20. The patient is on postoperative day 1 after having undergone a TURP procedure. He has continuous bladder irrigation (CBI). Actual urine output during continuous bladder irrigation is calculated by:
a.
measuring and recording all fluid output in the drainage bag.
b.
measuring the total output and deducting the total of the irrigating and intravenous solutions.
c.
adding the total of the intravenous and irrigating solutions and then deducting the amount of output.
d.
measuring total output and deducting the amount of irrigating solution used.

ANS: D
To determine urine output, the nurse will subtract the amount of irrigation fluid used with the Foley catheter output to calculate urine output.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 477 OBJ: 8
TOP: Transurethral resection of prostate (TURP)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

21. A patient has nephrotic syndrome. Which statement made by the patient indicates understanding of the necessary diet modifications?
a.
I will need to increase protein and decrease sodium intake.
b.
I will need to drink more milk to get my calcium.
c.
Carbohydrate restriction will be difficult.
d.
Potassium restriction wont be hard since I dont like fruit.

ANS: A
Medical management for nephrotic syndrome depends on the extent of tissue involvement and may include the use of corticosteroids and a low-sodium, high-protein diet.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 482 OBJ: 8
TOP: Nephrotic syndrome KEY: Nursing Process Step: Evaluation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

22. What should the patient be encouraged to eat during the active phase of acute renal failure?
a.
A diet high in sodium
b.
A diet high in potassium
c.
A diet high in fats
d.
A diet high in fluid sources

ANS: C
The patient with acute glomerulonephritis would need a high carbohydrate, high fat diet to maintain weight. Potassium and sodium are restricted as well as excess fluids.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 483 OBJ: 9
TOP: Diagnostic procedures KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

23. The patient has end-stage renal disease (ESRD) and is admitted to the hospital with a blood urea nitrogen (BUN) level of 48 mg/dL. An excessive elevation of BUN could result from:
a.
dehydration.
b.
disorientation.
c.
edema.
d.
catabolism.

ANS: B
If the BUN is elevated, preventive nursing measures should be instituted to protect the patient from possible disorientation or seizures.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 486 OBJ: 8
TOP: ESRD KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

24. An intravenous pyelogram confirms the presence of a 4-mm renal calculus in the proximal left ureter of a newly admitted patient. Physician orders include meperidine (Demerol) 100 mg IM q4h PRN, strain all urine, and encourage fluids to 4000 mL/day. What should be the nurses highest priority when planning care for this patient?
a.
Pain related to irritation of a stone
b.
Anxiety related to unclear outcome of condition
c.
Ineffective health maintenance related to lack of knowledge about prevention of stones
d.
Risk for injury related to disorientation

ANS: A
Nursing diagnoses directed at pain control are of primary importance at the early stages of care. Opioid medications manage the pain well.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 452 OBJ: 8
TOP: Renal calculi KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

25. A patient is receiving chlorothiazide (Diuril), a thiazide diuretic for hypertension. What nursing action is most important for prevention of complications?
a.
Measure output
b.
Increase fluid intake
c.
Assess for hypokalemia
d.
Assess for hypernatremia

ANS: C
The thiazide diuretic, chlorothiazide (Diuril), affects electrolytes to cause hypokalemia (extreme potassium depletion in blood).

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 455 OBJ: 7
TOP: Medications KEY: Nursing Process Step: Planning
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

26. A patient with cystitis is receiving phenazopyridine (Pyridium) for pain and is voiding a bright red-orange urine. What should the nurse do?
a.
Report this immediately
b.
Explain to the patient that this is normal
c.
Increase fluid intake
d.
Collect a specimen

ANS: B
Pyridium will turn the urine reddish-orange.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 455, Table 10-3
OBJ: 7 TOP: Cystitis KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

27. The patient, age 43, has cancer of the urinary bladder. He has received a cystectomy with an ileal conduit. Which characteristics would be considered normal for his urine?
a.
Hematuria
b.
Clear amber with mucus shreds
c.
Dark bile-colored
d.
Dark amber

ANS: B
There will be mucus present in the urine from the intestinal secretions.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 494 OBJ: 6
TOP: Ileal conduit KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

28. A patient, age 78, has been admitted to the hospital with dehydration and electrolyte imbalance. She is confused and incontinent of urine on admission. Which nursing intervention does the nurse include in developing a plan of care?
a.
Restrict fluids after the evening meal
b.
Insert an indwelling catheter
c.
Assist the patient to the bathroom every 2 hours
d.
Apply absorbent incontinence pads

ANS: D
Use of protective undergarments may help to keep the patient and the patients clothing dry. Confused patients are high risk for falls. Restricting fluids will only decrease incontinence during the night and will exacerbate the dehydration and electrolyte imbalance.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 463 OBJ: 8
TOP: Incontinence KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

29. The home health nurse suggests the use of complementary and alternative therapies to prevent and/or treat urinary tract infections (UTIs). Which of the following is an example of such therapies?
a.
Grape juice
b.
Caffeine
c.
Tea
d.
Cranberry juice

ANS: D
Cranberry (Cranberry Plus, Ultra Cranberry) has been used to prevent urinary tract infections (UTIs), particularly in women prone to recurrent infection. It has also been used to treat acute UTI. Monitor patients for lack of therapeutic effect. Caffeine and tea will increase diuresis but not prevent UTI.

DIF: Cognitive Level: Application
REF: Page 465, Complementary and Alternative Therapies OBJ: 7
TOP: Complementary and alternative therapy
KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

30. Which action can reduce the risk of skin impairment secondary to urinary incontinence?
a.
Decreasing fluid intake
b.
Catheterization of the elderly patient
c.
Limiting the use of medication (diuretics, etc.)
d.
Frequent toileting and meticulous skin care

ANS: D
Frequent toileting of the incontinent patient will prevent retained moisture in undergarments and bed linens and will preserve the integrity of the skin.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 450, Lifespan Considerations
OBJ: 8 TOP: Urinary frequency
KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

31. Why are pediatric patients, especially girls, susceptible to urinary tract infections?
a.
Genetically females have a weaker immune system
b.
Females have a short and proximal urethra in relation to the vagina
c.
Girls are more sexually active than males
d.
Girls have a weakened musculature and sphincter tone

ANS: B
Pediatric patients, especially girls, are susceptible to urinary tract infections because of the short urethra.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 466 OBJ: 1
TOP: Urinary anatomy KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

32. Which foods should the home health nurse counsel hypokalemic patients to include in their diet?
a.
Bananas, oranges, cantaloupe
b.
Carrots, summer squash, green beans
c.
Apples, pineapple, watermelon
d.
Winter squash, cauliflower, lettuce

ANS: A
The use of most diuretics, with the exception of the potassium-sparing diuretics, requires adding daily potassium sources (e.g., baked potatoes, raw bananas, apricots, or navel oranges, cantaloupe, winter squash).

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 456 OBJ: 7
TOP: Hypokalemia KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

33. To help a patient control incontinence, what should the nurse recommend the patient avoid?
a.
Spicy foods
b.
Citrus fruits
c.
Organ meats
d.
Shellfish

ANS: A
Incontinence may be improved by omitting spicy foods, alcohol, and caffeine from the diet.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 462 OBJ: 8
TOP: Incontinence KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance

34. What should the nurse counsel the young man with chronic prostatitis to avoid?
a.
Cessation of intercourse
b.
Warm baths
c.
Stool softeners
d.
Continuing antibiotics when symptoms abate

ANS: A
Frequent intercourse may be beneficial to the treatment of chronic prostatitis. Warm baths, stool softeners, and antibiotic therapy are also part of the medical treatment.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 468 OBJ: 8
TOP: Urinalysis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

MULTIPLE RESPONSE

35. The nurse reassures the patient recovering from acute glomerulonephritis that after all other signs and symptoms of the disease subside, it is normal to have some residual (select all that apply):
a.
proteinuria
b.
oliguria
c.
hematuria
d.
anasarca
e.
oliguria

ANS: A, C
Proteinuria and hematuria may exist microscopically even when other symptoms subside.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 484 OBJ: 8
TOP: Acute glomerulonephritis KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

36. Why are urinary tract infections (UTI) common in older adults? (Select all that apply.)
a.
Older adults have weakened musculature in the bladder and urethra.
b.
Older adults have urinary stasis.
c.
Older adults have increased bladder capacity.
d.
Older adults have diminished neurologic sensation.
e.
The effects of medications such as diuretics that many older adults take.

ANS: A, B, D, E
Urinary frequency, urgency, nocturia, retention, and incontinence are common with aging. These occur because of weakened musculature in the bladder and urethra, diminished neurologic sensation combined with decreased bladder capacity, and the effects of medications such as diuretics. Older women are at risk for stress incontinence because of hormonal changes and weakened pelvic musculature. Inadequate fluid intake (less than 1000 to 2000 mL per 24 hours) can lead to urinary stasis.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 450, Lifespan Considerations
OBJ: 8 TOP: Urinary frequency
KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

37. Which of the following are signs of fluid overload in the patient with nephrosis? (Select all that apply.)
a.
Increase in pulse rate
b.
Increase in daily weight
c.
Clear lung sounds
d.
Edema
e.
Labored respirations

ANS: A, B, D, E
Signs and symptoms of fluid overload: changes in pulse rate, respirations, cardiac sounds, and lung fields. Increase in daily morning weights.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 456 OBJ: 7
TOP: Fluid overload KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

38. The nurse is reviewing the urinalysis report on an assigned patient. The nurse recognizes which findings to be normal? (Select all that apply.)
a.
Turbidity clear
b.
pH 6.0
c.
Glucose negative
d.
Red blood cells, 15 to 20
e.
White blood cells

ANS: A, C
The type and size of urinary catheter are determined by the location and cause of the urinary tract problem.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 451, Table 10-2
OBJ: 4 TOP: Urinalysis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

COMPLETION

39. Exercises to increase muscle tone of the pelvic floor are known as ____________ exercises.

ANS:
Kegel

Women with weakened structures of the pelvic floor are prone to stress incontinence. For the female patient, Kegel exercises are helpful; 10 repetitions, 5 to 10 times a day, are suggested to improve muscle tone.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 460 OBJ: 8
TOP: Kegel exercises KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

40. _____________ is a term for severe generalized edema.

ANS:
Anasarca

The patient with nephritic syndrome has severe generalized edema (anasarca), anorexia, fatigue, and impaired renal function.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 482 OBJ: 8
TOP: Key term KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

41. Acute glomerulonephritis is commonly a result of a preexisting infection of _____________.

ANS:
beta-hemolytic streptococci

The health history commonly reveals that the onset of acute glomerulonephritis is preceded by beta-hemolytic streptococcal infection.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 483 OBJ: 8
TOP: Acute glomerulonephritis KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

42. The prostatectomy technique, which involves an incision through the abdomen and the bladder, is a ____________prostatectomy.

ANS:
suprapubic

A suprapubic prostatectomy involves an incision through the abdomen and the bladder with removal of the gland with the finger.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Pages 477-478, Table 10-3, Figure 10-9
OBJ: 3 TOP: Prostatectomy
KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

43. _________ is a prostatic pain without evidence of infection or inflammation.

ANS:
Prostatodynia

Prostatodynia is a prostatic pain without evidence of infection of inflammation.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 467 OBJ: 8
TOP: Prostatodynia KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

44. In the nephrotic syndrome, the glomeruli are damaged by inflammation and allow small _______ to pass through into the urine.

ANS:
proteins

In nephrotic syndrome, the glomeruli are damaged by inflammation and allow small proteins such as albumin to enter the urine. This creates a deficit of protein in the circulation volume (hypoalbuminemia), which leads to massive edema.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 482 OBJ: 8
TOP: Nephrotic syndrome KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

OTHER

45. Put the sequence of blood flow in order of flow through the nephron. (Separate letters by a comma and space as follows: A, B, C, D)

a. Reabsorption in loop of Henle
b. Efferent arteriole
c. Filtration in the glomerulus
d. Reabsorption in proximal convoluted tubule
e. Afferent arteriole
f. Secretion in the distal convoluted tubule

ANS:
E, C, D, A, F, B

The blood enters the nephron via the afferent arteriole, is filtered through the glomerulus, reabsorption occurs in the proximal convoluted tubule, then the loop of Henle, then the distal convoluted tubule, and then out the efferent arteriole.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 448, Figure 10-3
OBJ: 2 TOP: Nephron action
KEY: Nursing Process Step: Assessment MSC: NCLEX: Physiological Integrity

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



Welcome to Test bank Fan

 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here