Discovering Psychology The Science of Mind 2nd Edition By John T. Freberg Test Bank

<< Dental Radiography principals and Techniques 5th edition by Joen Iannucci-Test Bank Dental Materials Clinical Applications for Dental Assistants and Dental Hygienists 3rd Edition By W. Stephan Eakle -Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Discovering Psychology The Science of Mind 2nd Edition By John T. Freberg Test Bank

Description

WITH ANSWERS

Discovering Psychology The Science of Mind 2nd Edition By John T. Freberg Test Bank

Chapter_02_The_Measure_of_Mind

 

1. Science comes from the Latin scientia, which means knowledge. According to your text, which of the following best describes science today?

  a. a study of the physical world through objective and subjective observations
  b. a method of assessment that uses all of a researchers senses
  c. a special way of learning about reality through systematic observation and experimentation
  d. a process of investigation through thoughtful and personal reflection

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

2. One important difference between science and everyday observations is that science relies on ____.

  a. objectivity
  b. introspection
  c. perspective
  d. subjectivity

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

3. Soma and Biresh are debating about the best places to live after college. Soma states that the Northeast offers a healthier lifestyle than the Southwest and insists that she is basing her conclusions on facts, without any influence of personal emotion or bias. In other words, Soma believes that she is showing ____.

  a. subjectivity
  b. neutrality
  c. objectivity
  d. perspective

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

4. Deena, a licensed practical nurse, is assisting a psychology professor with a research study on the physiological and psychological reactions to violence in blockbuster films. After a participant views a film clip, she administers some basic tests. Which of the following is the most subjective result?

  a. The participants blood pressure is 140/90.
  b. The participant describes the level of film violence as 8 on a scale of 0 to 10.
  c. The participants heart rate is 75.
  d. The participant has perspiration on her brow and her pupils are dilated.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

5. Any observation by a human being is, by definition, ____.

  a. objective
  b. falsifiable
  c. inferential
  d. subjective

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

6. What is a research design called when neither the participant nor the experimenter observing the participant knows which participants were given an active substance and which were given a placebo?

  a. clinical trial
  b. open trial
  c. double-blind procedure
  d. prospective cohort study

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

7. An inactive substance or treatment that cannot be distinguished from a real, active substance or treatment is called a ____.

  a. false positive
  b. placebo
  c. remedy
  d. sample

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

8. Maya participates in a double-blind study on the effectiveness of a new time-release antidepressant medication. Once a week, she receives a small white pill from Dr. Stanley, which she takes immediately. In this type of study, which of the following is true?

  a. Dr. Stanley does not know whether Maya receives a real substance or placebo until the experiment is over.
  b. Maya does not know the purpose of the study being conducted until it is over.
  c. Dr. Stanley never meets Maya or knows she is in the study until the experiment is over.
  d. Maya knows whether the white pill is a real substance or a placebo throughout the study.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

9. When we make conclusions based on observations of our immediate circle of acquaintances, friends and loved ones, we are engaging in ____.

  a. systematic observations
  b. repeated observations
  c. interpreted observations
  d. hit or miss observations

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

10. Emily grew up in Boston and attends college there. She often notices clusters of people smoking outside of office buildings as she walks to class. Which of the following sources would provide the most reliable information regarding the prevalence of smoking in Boston?

  a. A detailed personal study of the history of her extended family
  b. Interviews with her classmates and professors
  c. A review of her professors behavioral statistics study drawn from census data
  d. Observations of campus fraternity and sorority life

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

11. Researchers found that the widespread and highly publicized stereotype about female talkativeness is unfounded. This conclusion illustrates that science relies primarily on ____.

  a. strongly held beliefs
  b. subjective evidence
  c. observable, repeatable evidence
  d. laboratory experiments

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

12. According to your text, scientific knowledge is ______________.

  a. introspective
  b. a work in progress
  c. quantitative
  d. a finished product

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

13. The ability to think clearly, rationally, and independently is called ____.

  a. naturalistic observation
  b. authoritative reasoning
  c. free thinking
  d. critical thinking

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

14. Critical thinking is ____.

  a. a skill people learn
  b. set by ones teenage years
  c. genetically determined
  d. based on cultural norms

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

15. Which of the following questions demonstrates critical thinking?

  a. What is your immediate reaction to this information?
  b. What political party is expressing this point of view?
  c. What evidence supports this position?
  d. What did the professor give as the answer?

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

16. Jim and Gary support different presidential candidates, and frequently debate the claims that each candidate makes against the other on various issues. Jim insists that they both look up evidence that supports both candidates positions using independent sources. Jims ground rules for the debate show good principles of:

  a. critical thinking
  b. debate
  c. psychology
  d. social control

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

17. The news headline, Recession Spurs Young in U.S. to Forgo or Delay Marriage, described ____.

  a. a study that found a causal link between the U. S. recession and the decisions of young adults to marry
  b. census data that indicated poverty was a primary cause of decreased marriage rates
  c. data that could have been explained by the trend for Americans to marry at later ages
  d. a study of historical data on marriage rates

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

18. A set of facts and relationships between facts that can explain and predict related phenomena is called a(n) ____.

  a. theory
  b. hypothesis
  c. descriptive method
  d. experiment

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

19. The best scientific theories not only explain and organize known facts, but they also ____.

  a. use historical perspectives
  b. generate predictions
  c. establish new facts
  d. discredit other theories

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

20. A proposed explanation for a situation, usually taking the form if A happens then B will be the result is called a(n) ____.

  a. theory
  b. research proposal
  c. experiment
  d. hypothesis

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

21. Scientific hypotheses are best described as ________.

  a. educated guesses
  b. the first step to proving a fact is true
  c. theories
  d. research methods

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

22. When a hypothesis is demonstrated to be false using appropriate research methods, what must be done?

  a. Another researcher must replicate the research.
  b. The hypothesis must be modified or discarded.
  c. Different statistical analyses should be conducted to find support for the hypothesis.
  d. Research should be repeated with the opposite hypothesis.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

23. Which of the following statements would be most difficult to falsify?

  a. All swans are white.
  b. All cars require gasoline.
  c. All men are mortal.
  d. All birds fly.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

24. How frequently can scientists prove that their hypotheses are true?

  a. never
  b. always
  c. sometimes
  d. often

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

25. Jeanine, a research psychologist, has developed a hypothesis. Her next step is to ____.

  a. interpret the data necessary to evaluate it
  b. conduct the statistical analysis
  c. undergo peer review of her hypothesis
  d. collect the data necessary to evaluate it

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

26. Arthur has developed a hypothesis and now is designing a study to test it. Which of the following can provide the best guidance regarding his choice of measures, types of data to be collected, and methods for interpreting the data?

  a. the people who are readily available to study
  b. the scientific literature in the area of interest
  c. the method that can be replicated by others
  d. personal observations during the development phase

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

27. Professor Frankel is an editor for a psychology journal. She is considering which submissions to send out for peer review. Which of the following submissions is likely to receive the strongest consideration based on its research methods?

  a. a professor from Utah who used well-established methods
  b. a researcher from California who developed novel methods
  c. a professor from Illinois who employed rarely-used methods
  d. a postdoctoral fellow from Texas who used a controversial method

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

28. Science is best described as a(n) ____ enterprise.

  a. socialist
  b. collaborative
  c. hierarchical
  d. solitary

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   What Is Science?

 

29. The process of having other scientists who are experts examine research prior to its publication is called ____.

  a. quality assurance
  b. jury evaluation
  c. peer review
  d. validation

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   What Is Science?

 

30. Keith feels that the results of his research study in autism spectrum disorder among the elderly is finally ready for submission to a journal. For the journal editor to recommend his article for publication, what must the peer reviewers conclude?

  a. His research is important, accurate, and explained thoroughly.
  b. His methods are novel and could contribute to the field.
  c. No other article on this topic has been published in the journal recently.
  d. His findings are the first of their kind.

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

31. During the peer review process, whose work is most likely to be accepted rapidly into the body of scientific knowledge?

  a. Dr. Guptas, whose research led to unexpected and unique results
  b. Dr. Kochs, whose results fit with existing knowledge in her field
  c. Dr. Antons, who used novel research methods and produced unconventional findings
  d. Dr. Dunns, whose results are unreplicated in previous reports in his field

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

32. Dr. Snape was skeptical after reading a study concluding that chocolate truffles reduced the symptoms of generalized anxiety disorder. Therefore, he initiated a similar study to determine whether he would achieve the same results. Dr. Snapes study would be termed a ____.

  a. statistical sampling
  b. validity test
  c. regressive analysis
  d. replication

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   What Is Science?

 

33. Research methods designed for making careful, systematic observations are called ____.

  a. correlational methods
  b. inferential methods
  c. experimental methods
  d. descriptive methods

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

34. Which of the following lends itself to the use of a descriptive method?

  a. Daniel seeks to test his hypothesis that stress in early childhood is positively related to heart disease in adulthood.
  b. Bina would like to find whether there is a correlation between stress in early childhood and learning difficulties in school.
  c. Jonathan would like to develop a hypothesis regarding the role of parental expression of affection in reducing toxic stress in early childhood.
  d. Heather is conducting data analysis regarding health disparities and depression among children from different socio-economic and racial groups.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

35. Dr. Crane is studying patients who are in the residual phase of schizophrenia. His colleague, Dr. Mellus, takes detailed notes during a series of interviews and interactions that Dr. Crane has with one such patient for later analysis. What research method are these doctors employing?

  a. experimental study
  b. case study
  c. correlational study
  d. experiential study

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

36. Professor Scott conducts research on teenage risk-taking behavior. He would like to develop a hypothesis on the parental influence on teenage risk-taking at the extreme end of the spectrum, with a focus on teenagers who sail around the world alone. Would a case study be an appropriate first step, and why or why not?

  a. Yes, because Professor Scott already knows that parents are the driving influence behind teenage circumnavigation.
  b. No, because it will not generate a sufficient amount of data to be tested statistically.
  c. Yes, because teenage circumnavigators are rare and the data will help generate new, or possibly falsify existing, hypotheses.
  d. No, because case studies are too idiosyncratic and lack scientific rigor.

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

37. You decide to study weekend dorm life for a sociology term paper. In order to do this, you attend several fraternity parties at a large university, week after week. What method of research are you employing?

  a. case study
  b. naturalistic observation
  c. survey
  d. experiential observation

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

38. What is one advantage of using naturalistic observation over the case study method?

  a. Looking at a much larger group supports application of the results to the general population.
  b. Observing individuals in their natural setting without their knowledge is the most accepted form of research.
  c. Observing individuals outside of their everyday circumstances encourages candor.
  d. Looking at a much larger group supports hypothesis testing as well as hypothesis generation.

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

39. Seth, a psychologist, would like to conduct research in the form of naturalistic observation of drug sales and use among teenagers in his citys poorest neighborhood without their knowledge. What problem does this raise?

  a. The research may be unethical.
  b. People often behave differently when they know they are being observed.
  c. His sample is insufficiently representative for naturalistic observation.
  d. Study participants tend to want to appear socially appropriate.

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

40. Naturalistic observation is best suited for ____.

  a. testing hypotheses
  b. determining a cause-and-effect relationship between two variables
  c. developing hypotheses
  d. establishing whether the relationship between two concepts is positive or negative

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

41. A survey is a descriptive method in which the participants are asked ____.

  a. open-ended questions
  b. to journal their own thoughts
  c. the same questions
  d. to converse with other survey members

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

42. Which of the following is an advantage of survey research?

  a. Survey participants are easy to recruit since the typical sample is small.
  b. Survey participants are more likely to be truthful than participants of other research methods.
  c. Surveys provide insight into real-world behaviors in their natural setting.
  d. Surveys provide large amounts of data quickly and relatively inexpensively.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

43. A subset of a population being studied is called a ____.

  a. sample
  b. cohort
  c. demographic
  d. cluster

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

44. Surveys results can be influenced by peoples natural tendency to want to appear socially appropriate because surveys rely on ____.

  a. later publication
  b. public funding
  c. peer review
  d. self-report

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

45. Participants in the following surveys are guaranteed that their answers will remain confidential and anonymous. In which case are survey respondents least likely to shade the truth?

  a. A survey regarding personal displays of racial prejudice
  b. A survey regarding sexual infidelity
  c. A survey regarding preferences as to online news sources
  d. A survey regarding the purchase, sale, or use of illegal drugs

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

46. The text described a survey that asked a representative sample of middle school students to respond to 17 motives for playing violent video games on a four-point scale. Surprisingly, around 20% of boys indicated that they liked to play these games in order to ____.

  a. compete and win
  b. help get their anger out
  c. reduce boredom
  d. make friends and teach others

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

47. A measure of the direction and strength of the relationship between two variables is called ____.

  a. statistical power
  b. its distribution
  c. standard deviation
  d. a correlation

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

48. A factor that has a range of values is called a ____.

  a. measure
  b. variable
  c. set
  d. parameter

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

49. A measure is a method for describing a variables ____.

  a. quantity
  b. reliability
  c. fluctuation
  d. deviation

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

50. A newspaper headline states, Autism spectrum disorder correlation to wealth affirmed. Researchers found that affluent youngsters were almost twice as likely as the poorest children in the study to have autism spectrum disorder. This is a ____.

  a. positive correlation
  b. reciprocal correlation
  c. negative correlation
  d. zero correlation

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

51. A correlational study found that wealthy children were almost twice as likely as the poorest children in the study to have autism spectrum disorder. What is the likely reason?

  a. Autism and the traits of high achievers lie on the same continuum.
  b. The reason is impossible to determine from this correlation.
  c. Wealthier parents tend to put off child-bearing until theyre older, which increases the risk of autism.
  d. Poorer children have less access to diagnosis and services for autism.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

52. Consider the following pairs of variables. Which pair is most likely to have a weak correlation?

  a. hair color and intelligence
  b. height and weight
  c. salary and educational level
  d. age and verbal ability up to age 20

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

53. Consider the observation that many school shootings have been perpetrated by people with a history of playing violent video games. In this scenario, what could the third variable be?

  a. the school shootings
  b. the shooters history of being bullied.
  c. the age of the shooter
  d. the type of violence in the video games

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

54. In his study of American cities, Professor Smith finds a strong positive correlation between the number of preschools and the number of bars. What is the most likely explanation of this relationship?

  a. Parents of small children need to take an occasional break.
  b. The relationship is due to a third variable, population size.
  c. Confounding variables explain the relationship.
  d. People who regularly frequent bars often meet their life partner and procreate.

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

55. A newspaper headline reads, Are intellectual pursuits the key to preventing Alzheimers disease? The researchers scanned the brains of healthy seniors with no memory loss and asked the seniors to recall how much reading, writing, and game-playing they did in childhood. Those who reported doing daily brain activities from a young age had very low levels of amyloid plaques, which are associated with Alzheimers disease. Which of the following best describes this studys findings?

  a. Intellectual pursuits and presence of amyloid plaque are positively correlated.
  b. Amyloid plaques are the main cause of Alzheimers disease.
  c. Intellectual pursuits prevent Alzheimers disease.
  d. There is a negative correlation between intellectual pursuits and the presence of amyloid plaques.

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

56. Which of the following is the most appropriate research method for studying the effects of moderate to heavy parental smoking on infants from birth to 1 year of age?

  a. experimental study
  b. naturalistic observation
  c. correlational study
  d. case study

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

57. In their study, Anderson and Dill found that the physical aggression score was positively correlated with the amount of recently recorded video playing time. Based on these results, we know that ____.

  a. having an aggressive personality leads to spending more time playing violent video games
  b. a third variable contributes to both physical aggression and continued violent video game play
  c. playing violent video games leads to more physical aggression
  d. both relationships are possible: An aggressive personality may lead to more video game time or playing violent video games may lead to more aggression

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Think Critically
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

58. A research method that tests hypotheses and allows researchers to make conclusions about causality is called a(n) ____.

  a. case study
  b. experiment
  c. descriptive method
  d. correlational study

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

59. An experimental study is conducted examining the relationship between sleep deprivation and depression. Participants are kept awake by the experimenters for different amounts of time, and then are assessed on various symptoms of depression. In this study, the number of hours that a participant stays awake is the ____.

  a. random variable
  b. independent variable
  c. dependent variable
  d. control variable

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

60. An experimental study focuses on the effects that the amount of exercise has on the number of calories consumed per day. The number of calories that a participant consumes is represented by the ____.

  a. independent variable
  b. confounding variable
  c. continuous variable
  d. dependent variable

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Apply
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

61. A group that experiences all experimental procedures with the exception of exposure to the independent variable is called a ____.

  a. control group
  b. random group
  c. variable group
  d. dynamic group

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

62. A group of participants that is exposed to the independent variable is called a(n) ____.

  a. control group
  b. experimental group
  c. random group
  d. non-experimental group

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

63. Random assignment is the procedure in which each participants chance of being assigned to any group in an experiment is ____.

  a. dependent on their relevant personal qualities
  b. hypothetical
  c. equal
  d. dependent on the size of the control group

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

64. A variable that is irrelevant to the hypothesis being tested and can alter a researchers conclusions is called a(n) ____.

  a. confounding variable
  b. independent variable
  c. dependent variable
  d. third variable

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Understand
REFERENCES:   How Do Psychologists Conduct Research?

 

65. Participants in an experiment on stress management are given stress reduction techniques and then measured for the effect. What is the role of the control group in this experiment?

<

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here

  a. They receive no stress management techniques, and they are not measured.