Dosage Calculations 3rd Canadian Edition by Amy Pickar Abernethy test bank

Dosage Calculations  3rd Canadian Edition by Amy Pickar Abernethy  test bank
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Description

Chapter 11Pediatric and Adult Dosages Based on Body Weight

MULTIPLE CHOICE

AMOXICILLIN

Samantha, an 11-year-old female, presented to the pediatrician office complaining of earache. The pediatrician diagnosed an ear infection and prescribed amoxicillin 200 mg po q8h. Samantha weighs 55 lbs. Use the drug label provided as necessary.
The following 5 questions refer to this case.

1. What is Samanthas weight in kilograms?
a. 20
b. 23
c. 25
d. 22

ANS: C
55 lbs 2.2 lb/kg = 25 kg.

PTS: 1 REF: Page 265-266 BLM: Higher Order

2. What is the recommended daily dosage range for this child?
a. 5001000 mg/day
b. 7501500 mg/day
c. 11002200 mg/day
d. 250500 mg/day

ANS: A
Minimum total daily dosage: 20 mg/kg/day 25 kg = 500 mg/day
Maximum total daily dosage: 40 mg/kg/day 25kg = 1000 mg/day
Range is 5001000 mg/day

PTS: 1 REF: Page 265-266 BLM: Higher Order

3. What is the recommended minimum single dose for this child?
a. 366.7 mg
b. 250 mg
c. 166.7 mg
d. 83.3 mg

ANS: C
Minimum dosage for each dose: 500 3 = 166.67 or 166.7 mg

PTS: 1 REF: Page 265-266 BLM: Higher Order

4. What is the recommended maximum single dosage for this child?
a. 733.3 mg
b. 166.7 mg
c. 500 mg
d. 333.3 mg

ANS: D
Maximum dosage for each dose: 1000 mg 3 = 333.3 mg

PTS: 1 REF: Page 265-266 BLM: Higher Order

5. How many millilitres of amoxicillin should be given for the child prescribed dose?
a. 3
b. 2
c. 8
d. 0.6

ANS: C

PTS: 1 REF: Page 265-266 BLM: Higher Order

SHORT ANSWER

ADMINISTRATION
Compute the requested information. Round all parenteral administration orders that are over 1 mL to one decimal place. Round all parenteral administration orders under 1 mL to two decimal places. Do not include zeros at the end of decimal numbers.

The problems and drug orders are presented for practice only, and actual prescribed dosages will vary according to a patients age condition, reaction, additional medications, and other factors.

Use the following information about a child and his order to compute answers.

A pediatrician has ordered ampicillin 50 mg/kg/day po divided q6h for a child who weighs 44 lb.

1. How many kilograms does the child weigh? __________ kg

ANS:

PTS: 1 REF: Page 265-266

2. How many milligrams should the child receive per day? __________ mg

ANS:
per day, 20 kg

PTS: 1 REF: Pages 265-266

3. How many milligrams should the child receive per dose? __________ mg

ANS:
q6h every 6 hours, which is given 4 times per day
1000 mg/day 4 doses/day = 250 mg/dose.

PTS: 1 REF: Pages 265-266

4. The pharmacy has supplied reconstituted ampicillin, with a supply dosage of 500 mg/5 mL. How many millilitres should be given per q6h dose? __________ mL

ANS:

PTS: 1 REF: Pages 265-266

5. Should the parent need to use a teaspoon to measure the medication, how many teaspoons should the childs parent administer per dose? __________ t

What type of teaspoon should the parent use? _____________________

ANS:

A calibrated or measuring 1/2 teaspoon would be the most accurate for this parent. It would be difficult to use an eating teaspoon as they vary in shape and size and would result in inaccurate measurement. An oral syringe dispensed with the prescription, and measured as 2.5 mL, would be the best choice though.

PTS: 1 REF: Pages 265-266

MANDY

Use the following information about a child and her order to compute answers.

Mandy, a child who weighs 15 kilograms, is to be given amoxicillin. The recommended dosage of amoxicillin for children is 20 to 40 mg/kg/day po in equally divided doses administered q8h.

6. What is the recommended range of milligrams of medication for this child per day?
minimum: __________ mg maximum: __________ mg

ANS:
per day, minimum

per day, maximum

PTS: 1 REF: Pages 265-266

7. What is the recommended range of milligrams of medication for this child per q8h dose?
minimum: __________ mg maximum: __________ mg

ANS:
q8h every 8 hours, which is given 3 times per day.
per day minimum

per day amoxicillin

PTS: 1 REF: Pages 265-266

8. The pediatrician has ordered amoxicillin 125 mg po q8h for Mandy.
The available supply of amoxicillin is 125 mg/5 mL.
Is her order within the recommended range for this medication? (yes/no) __________
If so, how many mL of amoxicillin should be given per q8h administration? __________ mL

ANS:
Yes, 125 mg per dose is within 100 mg to 200 mg per dose.

PTS: 1 REF: Pages 265-266

ROCEPHIN

Use the following information about a child and his order to compute answers.

The recommended dosage of ceftriaxone (Rocephin) is 50 to 100 mg/kg/day divided into two equal doses. The physician has ordered ceftriaxone 200 mg IM bid. for a child who weighs 5000 g. The Rocephin vial contains 1 g of medication that must be reconstituted with 3.6 mL of diluent to yield 1 g/4 mL.

9. Compute the recommended minimum and maximum amount of milligrams that the child should receive per day.
minimum: __________ mg maximum: __________ mg

ANS:

per day, minimum

per day, maximum

PTS: 1 REF: Pages 265-266

10. Compute the recommended minimum and maximum amount of milligrams that the child should receive per dose.
minimum: __________ mg maximum: __________ mg

ANS:
per dose, minimum

per dose, maximum

PTS: 1 REF: Pages 265-266

11. Is the order within the recommended range? (yes/no) __________
If so, compute the number of millilitres of ceftriaxone (Rochephin) that should be administered per dose. _____ mL.

ANS:
Yes, the ordered amount of 200 mg per dose bid is within the recommended range of 125 mg to 250 mg per dose, given twice per day.

PTS: 1 REF: Pages 265-266

MEPERIDINE

Use the following information about a child and her order to compute answers.

The recommended pediatric dosage of meperidine 1.11.8 mg/kg q34h prn; do not exceed adult dosage of 50100 mg/dose. Meperidine HCl injection is available as 50 mg/mL

Order: meperidine 60 mg SC q34h prn for pain for child who weighs 55 lb.

12. What is the childs weight in kilograms? __________ kg

ANS:
55 lb = 55lb 2.2lb/kg = 25 kg

PTS: 1 REF: Page 263

13. Compute the recommended minimum and maximum amount of milligrams that the child should receive per dose.
minimum: __________ mg maximum: __________ mg

ANS:
per dose, minimum
1.1 mg/kg x 25 kg = 27.5 mg/dose
Per dose, maximum
1.8 mg/kg x 25 mg = 45 mg/dose

PTS: 1 REF: Pages 263

14. Is the order within the recommended range?

If yes, compute the number of millilitres of meperidine that should be administered per dose.
_____ mL.

If no, explain why and describe what you should do.

ANS:
No. The dosage exceeds the upper limit of dose recommended by weight. Call the prescriber for clarification/change.

PTS: 1 REF: Pages 263

15. The physician clarifies that the dose in this situation is to be 60 mg and will reassess client response in 24 hours.
The quantity per dose will be _________ mL.

ANS:
60 mg 1 mL = 1.2 mL
50 mg

PTS: 1 REF: Pages 263

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



Welcome to Test bank Fan

 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here