Economics of Money Banking and Financial Markets 10th Edition by Mishkin Test Bank

<< Earth Science 14th Edition by Tarbuck and Lutgens Test Bank Egan Fundamentals of Respiratory Care 10th Edition by Robert M. Kacmarek Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Economics of Money Banking and Financial Markets 10th Edition by Mishkin Test Bank

Description

COMPLETE TEST BANK WITH ANSWERS
Economics of Money Banking and Financial Markets 10th Edition by Mishkin Test Bank

 

Economics of Money, Banking, and Fin. Markets, 10e (Mishkin)

Chapter 2   An Overview of the Financial System

 

2.1   Function of Financial Markets

 

1) Every financial market has the following characteristic:

  1. A) It determines the level of interest rates.
  2. B) It allows common stock to be traded.
  3. C) It allows loans to be made.
  4. D) It channels funds from lenders-savers to borrowers-spenders.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2) Financial markets have the basic function of

  1. A) getting people with funds to lend together with people who want to borrow funds.
  2. B) assuring that the swings in the business cycle are less pronounced.
  3. C) assuring that governments need never resort to printing money.
  4. D) providing a risk-free repository of spending power.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

3) Financial markets improve economic welfare because

  1. A) they channel funds from investors to savers.
  2. B) they allow consumers to time their purchase better.
  3. C) they weed out inefficient firms.
  4. D) eliminate the need for indirect finance.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

4) Well-functioning financial markets

  1. A) cause inflation.
  2. B) eliminate the need for indirect finance.
  3. C) cause financial crises.
  4. D) produce an efficient allocation of capital.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

5) A breakdown of financial markets can result in

  1. A) financial stability.
  2. B) rapid economic growth.
  3. C) political instability.
  4. D) stable prices.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

6) The principal lender-savers are

  1. A) governments.
  2. B) businesses.
  3. C) households.
  4. D) foreigners.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

7) Which of the following can be described as direct finance?

  1. A) You take out a mortgage from your local bank.
  2. B) You borrow $2500 from a friend.
  3. C) You buy shares of common stock in the secondary market.
  4. D) You buy shares in a mutual fund.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

8) Assume that you borrow $2000 at 10% annual interest to finance a new business project. For this loan to be profitable, the minimum amount this project must generate in annual earnings is

  1. A) $400.
  2. B) $201.
  3. C) $200.
  4. D) $199.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

9) You can borrow $5000 to finance a new business venture. This new venture will generate annual earnings of $251. The maximum interest rate that you would pay on the borrowed funds and still increase your income is

  1. A) 25%.
  2. B) 12.5%.
  3. C) 10%.
  4. D) 5%.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

10) Which of the following can be described as involving direct finance?

  1. A) A corporation issues new shares of stock.
  2. B) People buy shares in a mutual fund.
  3. C) A pension fund manager buys a short-term corporate security in the secondary market.
  4. D) An insurance company buys shares of common stock in the over-the-counter markets.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

11) Which of the following can be described as involving direct finance?

  1. A) A corporation takes out loans from a bank.
  2. B) People buy shares in a mutual fund.
  3. C) A corporation buys a short-term corporate security in a secondary market.
  4. D) People buy shares of common stock in the primary markets.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

12) Which of the following can be described as involving indirect finance?

  1. A) You make a loan to your neighbor.
  2. B) A corporation buys a share of common stock issued by another corporation in the primary market.
  3. C) You buy a U.S. Treasury bill from the U.S. Treasury.
  4. D) You make a deposit at a bank.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

13) Which of the following can be described as involving indirect finance?

  1. A) You make a loan to your neighbor.
  2. B) You buy shares in a mutual fund.
  3. C) You buy a U.S. Treasury bill from the U.S. Treasury.
  4. D) A corporation buys a short-term security issued by another corporation in the primary market.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

14) Securities are ________ for the person who buys them, but are ________ for the individual or firm that issues them.

  1. A) assets; liabilities
  2. B) liabilities; assets
  3. C) negotiable; nonnegotiable
  4. D) nonnegotiable; negotiable

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

15) With ________ finance, borrowers obtain funds from lenders by selling them securities in the financial markets.

  1. A) active
  2. B) determined
  3. C) indirect
  4. D) direct

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

16) With direct finance, funds are channeled through the financial market from the ________ directly to the ________.

  1. A) savers, spenders
  2. B) spenders, investors
  3. C) borrowers, savers
  4. D) investors, savers

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

17) Distinguish between direct finance and indirect finance.  Which of these is the most important source of funds for corporations in the United States?

Answer:  With direct finance, funds flow directly from the lender/saver to the borrower.  With indirect finance, funds flow from the lender/saver to a financial intermediary who then channels the funds to the borrower/investor.  Financial intermediaries (indirect finance) are the major source of funds for corporations in the U.S.

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2.2   Structure of Financial Markets

 

1) Which of the following statements about the characteristics of debt and equity is false?

  1. A) They can both be long-term financial instruments.
  2. B) They can both be short-term financial instruments.
  3. C) They both involve a claim on the issuers income.
  4. D) They both enable a corporation to raise funds.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2) Which of the following statements about the characteristics of debt and equities is true?

  1. A) They can both be long-term financial instruments.
  2. B) Bond holders are residual claimants.
  3. C) The income from bonds is typically more variable than that from equities.
  4. D) Bonds pay dividends.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

3) Which of the following statements about financial markets and securities is true?

  1. A) A bond is a long-term security that promises to make periodic payments called dividends to the firms residual claimants.
  2. B) A debt instrument is intermediate term if its maturity is less than one year.
  3. C) A debt instrument is intermediate term if its maturity is ten years or longer.
  4. D) The maturity of a debt instrument is the number of years (term) to that instruments expiration date.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

4) Which of the following is an example of an intermediate-term debt?

  1. A) A thirty-year mortgage.
  2. B) A sixty-month car loan.
  3. C) A six month loan from a finance company.
  4. D) A Treasury bond.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

5) If the maturity of a debt instrument is less than one year, the debt is called

  1. A) short-term.
  2. B) intermediate-term.
  3. C) long-term.
  4. D) prima-term.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

6) Long-term debt has a maturity that is

  1. A) between one and ten years.
  2. B) less than a year.
  3. C) between five and ten years.
  4. D) ten years or longer.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

 

7) When I purchase ________, I own a portion of a firm and have the right to vote on issues important to the firm and to elect its directors.

  1. A) bonds
  2. B) bills
  3. C) notes
  4. D) stock

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

8) Equity holders are a corporations ________.  That means the corporation must pay all of its debt holders before it pays its equity holders.

  1. A) debtors
  2. B) brokers
  3. C) residual claimants
  4. D) underwriters

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

9) Which of the following benefit directly from any increase in the corporations profitability?

  1. A) a bond holder
  2. B) a commercial paper holder
  3. C) a shareholder
  4. D) a T-bill holder

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

10) A financial market in which previously issued securities can be resold is called a ________ market.

  1. A) primary
  2. B) secondary
  3. C) tertiary
  4. D) used securities

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

 

11) An important financial institution that assists in the initial sale of securities in the primary market is the

  1. A) investment bank.
  2. B) commercial bank.
  3. C) stock exchange.
  4. D) brokerage house.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

12) When an investment bank ________ securities, it guarantees a price for a corporations securities and then sells them to the public.

  1. A) underwrites
  2. B) undertakes
  3. C) overwrites
  4. D) overtakes

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

 

13) Which of the following is not a secondary market?

  1. A) foreign exchange market
  2. B) futures market
  3. C) options market
  4. D) IPO market

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

14) ________ work in the secondary markets matching buyers with sellers of securities.

  1. A) Dealers
  2. B) Underwriters
  3. C) Brokers
  4. D) Claimants

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

15) A corporation acquires new funds only when its securities are sold in the

  1. A) primary market by an investment bank.
  2. B) primary market by a stock exchange broker.
  3. C) secondary market by a securities dealer.
  4. D) secondary market by a commercial bank.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

16) A corporation acquires new funds only when its securities are sold in the

  1. A) secondary market by an investment bank.
  2. B) primary market by an investment bank.
  3. C) secondary market by a stock exchange broker.
  4. D) secondary market by a commercial bank.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

17) An important function of secondary markets is to

  1. A) make it easier to sell financial instruments to raise funds.
  2. B) raise funds for corporations through the sale of securities.
  3. C) make it easier for governments to raise taxes.
  4. D) create a market for newly constructed houses.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

18) Secondary markets make financial instruments more

  1. A) solid.
  2. B) vapid.
  3. C) liquid.
  4. D) risky.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

19) A liquid asset is

  1. A) an asset that can easily and quickly be sold to raise cash.
  2. B) a share of an ocean resort.
  3. C) difficult to resell.
  4. D) always sold in an over-the-counter market.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

20) The higher a securitys price in the secondary market the ________ funds a firm can raise by selling securities in the ________ market.

  1. A) more; primary
  2. B) more; secondary
  3. C) less; primary
  4. D) less; secondary

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

21) When secondary market buyers and sellers of securities meet in one central location to conduct trades the market is called a(n)

  1. A) exchange.
  2. B) over-the-counter market.
  3. C) common market.
  4. D) barter market.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

22) In a(n) ________ market, dealers in different locations buy and sell securities to anyone who comes to them and is willing to accept their prices.

  1. A) exchange
  2. B) over-the-counter
  3. C) common
  4. D) barter

Answer:  B

Ques Status:  New

 

23) Forty or so dealers establish a market in these securities by standing ready to buy and sell them.

  1. A) Secondary stocks
  2. B) Surplus stocks
  3. C) U.S. government bonds
  4. D) Common stocks

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

24) Which of the following statements about financial markets and securities is true?

  1. A) Many common stocks are traded over-the-counter, although the largest corporations usually have their shares traded at organized stock exchanges such as the New York Stock Exchange.
  2. B) As a corporation gets a share of the brokers commission, a corporation acquires new funds whenever its securities are sold.
  3. C) Capital market securities are usually more widely traded than shorter-term securities and so tend to be more liquid.
  4. D) Because of their short-terms to maturity, the prices of money market instruments tend to fluctuate wildly.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

25) A financial market in which only short-term debt instruments are traded is called the ________ market.

  1. A) bond
  2. B) money
  3. C) capital
  4. D) stock

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

 

26) Equity instruments are traded in the ________ market.

  1. A) money
  2. B) bond
  3. C) capital
  4. D) commodities

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

27) Because these securities are more liquid and generally have smaller price fluctuations, corporations and banks use the ________ securities to earn interest on temporary surplus funds.

  1. A) money market
  2. B) capital market
  3. C) bond market
  4. D) stock market

Answer:  A

Ques Status:  New

AACSB:  Reflective thinking skills

 

28) Corporations receive funds when their stock is sold in the primary market. Why do corporations pay attention to what is happening to their stock in the secondary market?

Answer:  The existence of the secondary market makes their stock more liquid and the price in the secondary market sets the price that the corporation would receive if they choose to sell more stock in the primary market.

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

29) Describe the two methods of organizing a secondary market.

Answer:  A secondary market can be organized as an exchange where buyers and sellers meet in one central location to conduct trades.  An example of an exchange is the New York Stock Exchange.  A secondary market can also be organized as an over-the-counter market.  In this type of market, dealers in different locations buy and sell securities to anyone who comes to them and is willing to accept their prices.  An example of an over-the-counter market is the federal funds market.

Ques Status:  Previous Edition

2.3   Financial Market Instruments

 

1) Prices of money market instruments undergo the least price fluctuations because of

  1. A) the short terms to maturity for the securities.
  2. B) the heavy regulations in the industry.
  3. C) the price ceiling imposed by government regulators.
  4. D) the lack of competition in the market.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2) U.S. Treasury bills pay no interest but are sold at a ________.  That is, you will pay a lower purchase price than the amount you receive at maturity.

  1. A) premium
  2. B) collateral
  3. C) default
  4. D) discount

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

3) U.S. Treasury bills are considered the safest of all money market instruments because there is almost no risk of

  1. A) defeat.
  2. B) default.
  3. C) desertion.
  4. D) demarcation.

Answer:  B

Ques Status:  Revised

AACSB:  Analytic skills

 

4) A debt instrument sold by a bank to its depositors that pays annual interest of a given amount and at maturity pays back the original purchase price is called

  1. A) commercial paper.
  2. B) a negotiable certificate of deposit.
  3. C) a municipal bond.
  4. D) federal funds.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

5) A short-term debt instrument issued by well-known corporations is called

  1. A) commercial paper.
  2. B) corporate bonds.
  3. C) municipal bonds.
  4. D) commercial mortgages.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

6) ________ are short-term loans in which Treasury bills serve as collateral.

  1. A) Repurchase agreements
  2. B) Negotiable certificates of deposit
  3. C) Federal funds
  4. D) U.S. government agency securities

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

7) Collateral is ________ the lender receives if the borrower does not pay back the loan.

  1. A) a liability
  2. B) an asset
  3. C) a present
  4. D) an offering

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

8) Federal funds are

  1. A) funds raised by the federal government in the bond market.
  2. B) loans made by the Federal Reserve System to banks.
  3. C) loans made by banks to the Federal Reserve System.
  4. D) loans made by banks to each other.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

9) The British Bankers Association average of interbank rates for dollar deposits in the London market is called the

  1. A) Libor rate.
  2. B) federal funds rate.
  3. C) prime rate.
  4. D) Treasury Bill rate.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

10) Which of the following are short-term financial instruments?

  1. A) A repurchase agreement
  2. B) A share of Walt Disney Corporation stock
  3. C) A Treasury note with a maturity of four years
  4. D) A residential mortgage

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

11) Which of the following instruments are traded in a money market?

  1. A) State and local government bonds
  2. B) U.S. Treasury bills
  3. C) Corporate bonds
  4. D) U.S. government agency securities

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

12) Which of the following instruments are traded in a money market?

  1. A) Bank commercial loans
  2. B) Commercial paper
  3. C) State and local government bonds
  4. D) Residential mortgages

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

13) Which of the following instruments is not traded in a money market?

  1. A) Residential mortgages
  2. B) U.S. Treasury Bills
  3. C) Negotiable bank certificates of deposit
  4. D) Commercial paper

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

14) Bonds issued by state and local governments are called ________ bonds.

  1. A) corporate
  2. B) Treasury
  3. C) municipal
  4. D) commercial

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

15) Equity and debt instruments with maturities greater than one year are called ________ market instruments.

  1. A) capital
  2. B) money
  3. C) federal
  4. D) benchmark

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

16) Which of the following is a long-term financial instrument?

  1. A) A negotiable certificate of deposit
  2. B) A repurchase agreement
  3. C) A U.S. Treasury bond
  4. D) A U.S. Treasury bill

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

17) Which of the following instruments are traded in a capital market?

  1. A) U.S. Government agency securities
  2. B) Negotiable bank CDs
  3. C) Repurchase agreements
  4. D) U.S. Treasury bills

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

18) Which of the following instruments are traded in a capital market?

  1. A) Corporate bonds
  2. B) U.S. Treasury bills
  3. C) Negotiable bank CDs
  4. D) Repurchase agreements

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

19) Which of the following are not traded in a capital market?

  1. A) U.S. government agency securities
  2. B) State and local government bonds
  3. C) Repurchase agreements
  4. D) Corporate bonds

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

20) The most liquid securities traded in the capital market are

  1. A) corporate bonds.
  2. B) municipal bonds.
  3. C) U.S. Treasury bonds.
  4. D) mortgage-backed securities.

Answer:  C

Ques Status:  New

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2.4   Internationalization of Financial Markets

 

1) Equity of U.S. companies can be purchased by

  1. A) U.S. citizens only.
  2. B) foreign citizens only.
  3. C) U.S. citizens and foreign citizens.
  4. D) U.S. mutual funds only.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

2) One reason for the extraordinary growth of foreign financial markets is

  1. A) decreased trade.
  2. B) increases in the pool of savings in foreign countries.
  3. C) the recent introduction of the foreign bond.
  4. D) slower technological innovation in foreign markets.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

3) Bonds that are sold in a foreign country and are denominated in the countrys currency in which they are sold are known as

  1. A) foreign bonds.
  2. B) Eurobonds.
  3. C) equity bonds.
  4. D) country bonds.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

4) Bonds that are sold in a foreign country and are denominated in a currency other than that of the country in which it is sold are known as

  1. A) foreign bonds.
  2. B) Eurobonds.
  3. C) equity bonds.
  4. D) country bonds.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

5) If Microsoft sells a bond in London and it is denominated in dollars, the bond is a

  1. A) Eurobond.
  2. B) foreign bond.
  3. C) British bond.
  4. D) currency bond.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

6) U.S. dollar deposits in foreign banks outside the U.S. or in foreign branches of U.S. banks are called

  1. A) Atlantic dollars.
  2. B) Eurodollars.
  3. C) foreign dollars.
  4. D) outside dollars.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

7) Distinguish between a foreign bond and a Eurobond.

Answer:  A foreign bond is sold in a foreign country and priced in that countrys currency.  A Eurobond is sold in a foreign country and priced in a currency that is not that countrys currency.

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

 

2.5   Function of Financial Intermediaries:  Indirect Finance

 

1) The process of indirect finance using financial intermediaries is called

  1. A) direct lending.
  2. B) financial intermediation.
  3. C) resource allocation.
  4. D) financial liquidation.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

2) In the United States, loans from ________ are far ________ important for corporate finance than are securities markets.

  1. A) government agencies; more
  2. B) government agencies; less
  3. C) financial intermediaries; more
  4. D) financial intermediaries; less

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

3) The time and money spent in carrying out financial transactions are called

  1. A) economies of scale.
  2. B) financial intermediation.
  3. C) liquidity services.
  4. D) transaction costs.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

 

4) Economies of scale enable financial institutions to

  1. A) reduce transactions costs.
  2. B) avoid the asymmetric information problem.
  3. C) avoid adverse selection problems.
  4. D) reduce moral hazard.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

5) An example of economies of scale in the provision of financial services is

  1. A) investing in a diversified collection of assets.
  2. B) providing depositors with a variety of savings certificates.
  3. C) spreading the cost of borrowed funds over many customers.
  4. D) spreading the cost of writing a standardized contract over many borrowers.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

6) Financial intermediaries provide customers with liquidity services.  Liquidity services

  1. A) make it easier for customers to conduct transactions.
  2. B) allow customers to have a cup of coffee while waiting in the lobby.
  3. C) are a result of the asymmetric information problem.
  4. D) are another term for asset transformation.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

7) The process where financial intermediaries create and sell low-risk assets and use the proceeds to purchase riskier assets is known as

  1. A) risk sharing.
  2. B) risk aversion.
  3. C) risk neutrality.
  4. D) risk selling.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

8) The process of asset transformation refers to the conversion of

  1. A) safer assets into risky assets.
  2. B) safer assets into safer liabilities.
  3. C) risky assets into safer assets.
  4. D) risky assets into risky liabilities.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

9) Reducing risk through the purchase of assets whose returns do not always move together is

  1. A) diversification.
  2. B) intermediation.
  3. C) intervention.
  4. D) discounting.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

10) The concept of diversification is captured by the statement

  1. A) dont look a gift horse in the mouth.
  2. B) dont put all your eggs in one basket.
  3. C) it never rains, but it pours.
  4. D) make hay while the sun shines.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

11) Risk sharing is profitable for financial institutions due to

  1. A) low transactions costs.
  2. B) asymmetric information.
  3. C) adverse selection.
  4. D) moral hazard.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

12) Typically, borrowers have superior information relative to lenders about the potential returns and risks associated with an investment project. The difference in information is called

  1. A) moral selection.
  2. B) risk sharing.
  3. C) asymmetric information.
  4. D) adverse hazard

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

13) If bad credit risks are the ones who most actively seek loans and, therefore, receive them from financial intermediaries, then financial intermediaries face the problem of

  1. A) moral hazard.
  2. B) adverse selection.
  3. C) free-riding.
  4. D) costly state verification.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

14) The problem created by asymmetric information before the transaction occurs is called ________, while the problem created after the transaction occurs is called ________.

  1. A) adverse selection; moral hazard
  2. B) moral hazard; adverse selection
  3. C) costly state verification; free-riding
  4. D) free-riding; costly state verification

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

15) Adverse selection is a problem associated with equity and debt contracts arising from

  1. A) the lenders relative lack of information about the borrowers potential returns and risks of his investment activities.
  2. B) the lenders inability to legally require sufficient collateral to cover a 100% loss if the borrower defaults.
  3. C) the borrowers lack of incentive to seek a loan for highly risky investments.
  4. D) the borrowers lack of good options for obtaining funds.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

16) An example of the problem of ________ is when a corporation uses the funds raised from selling bonds to fund corporate expansion to pay for Caribbean cruises for all of its employees and their families.

  1. A) adverse selection
  2. B) moral hazard
  3. C) risk sharing
  4. D) credit risk

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Ethical understanding and reasoning abilities

 

17) Banks can lower the cost of information production by applying one information resource to many different services.  This process is called

  1. A) economies of scale.
  2. B) asset transformation.
  3. C) economies of scope.
  4. D) asymmetric information.

Answer:  C

Ques Status:  New

 

18) Conflicts of interest are a type of ________ problem that can happen when an institution provides multiple services.

  1. A) adverse selection
  2. B) free-riding
  3. C) discounting
  4. D) moral hazard

Answer:  D

Ques Status:  New

AACSB:  Ethical understanding and reasoning abilities

 

 

19) Studies of the major developed countries show that when businesses go looking for funds to finance their activities they usually obtain these funds from

  1. A) government agencies.
  2. B) equities markets.
  3. C) financial intermediaries.
  4. D) bond markets.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

20) The countries that have made the least use of securities markets are ________ and ________; in these two countries finance from financial intermediaries has been almost ten times greater than that from securities markets.

  1. A) Germany; Japan
  2. B) Germany; Great Britain
  3. C) Great Britain; Canada
  4. D) Canada; Japan

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

21) Although the dominance of ________ over ________ is clear in all countries, the relative importance of bond versus stock markets differs widely.

  1. A) financial intermediaries; securities markets
  2. B) financial intermediaries; government agencies
  3. C) government agencies; financial intermediaries
  4. D) government agencies; securities markets

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

22) Because there is an imbalance of information in a lending situation, we must deal with the problems of adverse selection and moral hazard.  Define these terms and explain how financial intermediaries can reduce these problems.

Answer:  Adverse selection is the asymmetric information problem that exists before the transaction occurs.  For lenders, it is the difficulty in judging a good credit risk from a bad credit risk.  Moral hazard is the asymmetric information problem that exists after the transaction occurs.  For lenders, it is the difficulty in making sure the borrower uses the funds appropriately.  Financial intermediaries can reduce adverse selection through intensive screening and can reduce moral hazard by monitoring the borrower.

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

2.6   Types of Financial Intermediaries

 

1) Financial institutions that accept deposits and make loans are called ________ institutions.

  1. A) investment
  2. B) contractual savings
  3. C) depository
  4. D) underwriting

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

2) Thrift institutions include

  1. A) banks, mutual funds, and insurance companies.
  2. B) savings and loan associations, mutual savings banks, and credit unions.
  3. C) finance companies, mutual funds, and money market funds.
  4. D) pension funds, mutual funds, and banks.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

3) Which of the following is a depository institution?

  1. A) A life insurance company
  2. B) A credit union
  3. C) A pension fund
  4. D) A mutual fund

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

4) Which of the following is a depository institution?

  1. A) A life insurance company
  2. B) A mutual savings bank
  3. C) A pension fund
  4. D) A finance company

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

5) Which of the following financial intermediaries is not a depository institution?

  1. A) A savings and loan association
  2. B) A commercial bank
  3. C) A credit union
  4. D) A finance company

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

6) The primary assets of credit unions are

  1. A) municipal bonds.
  2. B) business loans.
  3. C) consumer loans.
  4. D) mortgages.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

7) The primary liabilities of a commercial bank are

  1. A) bonds.
  2. B) mortgages.
  3. C) deposits.
  4. D) commercial paper.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

8) The primary liabilities of depository institutions are

  1. A) premiums from policies.
  2. B) shares.
  3. C) deposits.
  4. D) bonds.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

9) ________ institutions are financial intermediaries that acquire funds at periodic intervals on a contractual basis.

  1. A) Investment
  2. B) Contractual savings
  3. C) Thrift
  4. D) Depository

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

 

10) Which of the following is a contractual savings institution?

  1. A) A life insurance company
  2. B) A credit union
  3. C) A savings and loan association
  4. D) A mutual fund

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

11) Contractual savings institutions include

  1. A) mutual savings banks.
  2. B) money market mutual funds.
  3. C) commercial banks.
  4. D) life insurance companies.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

12) Which of the following are not contractual savings institutions?

  1. A) Life insurance companies
  2. B) Credit unions
  3. C) Pension funds
  4. D) State and local government retirement funds

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

13) Which of the following is not a contractual savings institution?

  1. A) A life insurance company
  2. B) A pension fund
  3. C) A savings and loan association
  4. D) A fire and casualty insurance company

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

14) The primary assets of a pension fund are

  1. A) money market instruments.
  2. B) corporate bonds and stock.
  3. C) consumer and business loans.
  4. D) mortgages.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

15) Which of the following are investment intermediaries?

  1. A) Life insurance companies
  2. B) Mutual funds
  3. C) Pension funds
  4. D) State and local government retirement funds

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

16) An investment intermediary that lends funds to consumers is

  1. A) a finance company.
  2. B) an investment bank.
  3. C) a finance fund.
  4. D) a consumer company.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

17) The primary assets of a finance company are

  1. A) municipal bonds.
  2. B) corporate stocks and bonds.
  3. C) consumer and business loans.
  4. D) mortgages.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

18) ________ are financial intermediaries that acquire funds by selling shares to many individuals and using the proceeds to purchase diversified portfolios of stocks and bonds.

  1. A) Mutual funds
  2. B) Investment banks
  3. C) Finance companies
  4. D) Credit unions

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

19) Money market mutual fund shares function like

  1. A) checking accounts that pay interest.
  2. B) bonds.
  3. C) stocks.
  4. D) currency.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

20) An important feature of money market mutual fund shares is

  1. A) deposit insurance.
  2. B) the ability to write checks against shareholdings.
  3. C) the ability to borrow against shareholdings.
  4. D) claims on shares of corporate stock.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

21) The primary assets of money market mutual funds are

  1. A) stocks.
  2. B) bonds.
  3. C) money market instruments.
  4. D) deposits.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

22) An investment bank helps ________ issue securities.

  1. A) a corporation
  2. B) the United States government
  3. C) the SEC
  4. D) foreign governments

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

23) An investment bank purchases securities from a corporation at a predetermined price and then resells them in the market.  This process is called

  1. A) underwriting.
  2. B) underhanded.
  3. C) understanding.
  4. D) undertaking.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

2.7   Regulation of the Financial System

 

1) Which of the following is not a goal of financial regulation?

  1. A) Ensuring the soundness of the financial system
  2. B) Reducing moral hazard
  3. C) Reducing adverse selection
  4. D) Ensuring that investors never suffer losses

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

2) Increasing the amount of information available to investors helps to reduce the problems of ________ and ________ in the financial markets.

  1. A) adverse selection; moral hazard
  2. B) adverse selection; risk sharing
  3. C) moral hazard; transactions costs
  4. D) adverse selection; economies of scale

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

3) A goal of the Securities and Exchange Commission is to reduce problems arising from

  1. A) competition.
  2. B) banking panics.
  3. C) risk.
  4. D) asymmetric information.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

4) The purpose of the disclosure requirements of the Securities and Exchange Commission is to

  1. A) increase the information available to investors.
  2. B) prevent bank panics.
  3. C) improve monetary control.
  4. D) protect investors against financial losses.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

5) Government regulations to reduce the possibility of financial panic include all of the following except

  1. A) transactions costs.
  2. B) restrictions on assets and activities.
  3. C) disclosure.
  4. D) deposit insurance.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

6) Which of the following do not provide charters?

  1. A) The Office of the Comptroller of the Currency
  2. B) The Federal Reserve System
  3. C) The National Credit Union Administration
  4. D) State banking and insurance commissions

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

7) A restriction on bank activities that was repealed in 1999 was

  1. A) the prohibition of the payment of interest on checking deposits.
  2. B) restrictions on credit terms.
  3. C) minimum down payments on loans to purchase securities.
  4. D) separation of commercial banking from the securities industries.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

8) In order to reduce risk and increase the safety of financial institutions, commercial banks and other depository institutions are prohibited from

  1. A) owning municipal bonds.
  2. B) making real estate loans.
  3. C) making personal loans.
  4. D) owning common stock.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

9) The primary purpose of deposit insurance is to

  1. A) improve the flow of information to investors.
  2. B) prevent banking panics.
  3. C) protect bank shareholders against losses.
  4. D) protect bank employees from unemployment.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

10) The agency that was created to protect depositors after the banking failures of 1930-1933 is the

  1. A) Federal Reserve System.
  2. B) Federal Deposit Insurance Corporation.
  3. C) Treasury Department.
  4. D) Office of the Comptroller of the Currency.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

11) Savings and loan associations are regulated by the

  1. A) Federal Reserve System.
  2. B) Securities and Exchange Commission.
  3. C) Office of the Comptroller of the Currency.
  4. D) Office of Thrift Supervision.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

12) The regulatory agency that sets reserve requirements for all banks is

  1. A) the Federal Reserve System.
  2. B) the Federal Deposit Insurance Corporation.
  3. C) the Office of Thrift Supervision.
  4. D) the Securities and Exchange Commission.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

13) Asymmetric information is a universal problem. This would suggest that financial regulations

  1. A) in industrial countries are an unqualified failure.
  2. B) differ significantly around the world.
  3. C) in industrialized nations are similar.
  4. D) are unnecessary.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Dynamics of the global economy

 

14) How do regulators help to ensure the soundness of financial intermediaries?

Answer:  Regulators restrict who can set up a financial intermediary, conduct regular examinations, restrict assets, and provide insurance to help ensure the soundness of financial intermediaries.

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

Economics of Money, Banking, and Fin. Markets, 10e (Mishkin)

Chapter 4   Understanding Interest Rates

 

4.1   Measuring Interest Rates

 

1) The concept of ________ is based on the common-sense notion that a dollar paid to you in the future is less valuable to you than a dollar today.

  1. A) present value
  2. B) future value
  3. C) interest
  4. D) deflation

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

2) The present value of an expected future payment ________ as the interest rate increases.

  1. A) falls
  2. B) rises
  3. C) is constant
  4. D) is unaffected

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

3) An increase in the time to the promised future payment ________ the present value of the payment.

  1. A) decreases
  2. B) increases
  3. C) has no effect on
  4. D) is irrelevant to

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

4) With an interest rate of 6 percent, the present value of $100 next year is approximately

  1. A) $106.
  2. B) $100.
  3. C) $94.
  4. D) $92.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

5) What is the present value of $500.00 to be paid in two years if the interest rate is 5 percent?

  1. A) $453.51
  2. B) $500.00
  3. C) $476.25
  4. D) $550.00

Answer:  A

Ques Status:  New

AACSB:  Analytic skills

6) If a security pays $55 in one year and $133 in three years, its present value is $150 if the interest rate is

  1. A) 5 percent.
  2. B) 10 percent.
  3. C) 12.5 percent.
  4. D) 15 percent.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

7) To claim that a lottery winner who is to receive $1 million per year for twenty years has won $20 million ignores the process of

  1. A) face value.
  2. B) par value.
  3. C) deflation.
  4. D) discounting the future.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

8) A credit market instrument that provides the borrower with an amount of funds that must be repaid at the maturity date along with an interest payment is known as a

  1. A) simple loan.
  2. B) fixed-payment loan.
  3. C) coupon bond.
  4. D) discount bond.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

9) A credit market instrument that requires the borrower to make the same payment every period until the maturity date is known as a

  1. A) simple loan.
  2. B) fixed-payment loan.
  3. C) coupon bond.
  4. D) discount bond.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

 

10) Which of the following are true of fixed payment loans?

  1. A) The borrower repays both the principal and interest at the maturity date.
  2. B) Installment loans and mortgages are frequently of the fixed payment type.
  3. C) The borrower pays interest periodically and the principal at the maturity date.
  4. D) Commercial loans to businesses are often of this type.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

11) A fully amortized loan is another name for

  1. A) a simple loan.
  2. B) a fixed-payment loan.
  3. C) a commercial loan.
  4. D) an unsecured loan.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

 

12) A credit market instrument that pays the owner a fixed coupon payment every year until the maturity date and then repays the face value is called a

  1. A) simple loan.
  2. B) fixed-payment loan.
  3. C) coupon bond.
  4. D) discount bond.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

13) A ________ pays the owner a fixed coupon payment every year until the maturity date, when the ________ value is repaid.

  1. A) coupon bond; discount
  2. B) discount bond; discount
  3. C) coupon bond; face
  4. D) discount bond; face

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

14) The ________ is the final amount that will be paid to the holder of a coupon bond.

  1. A) discount value
  2. B) coupon value
  3. C) face value
  4. D) present value

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

 

15) When talking about a coupon bond, face value and ________ mean the same thing.

  1. A) par value
  2. B) coupon value
  3. C) amortized value
  4. D) discount value

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

 

16) The dollar amount of the yearly coupon payment expressed as a percentage of the face value of the bond is called the bonds

  1. A) coupon rate.
  2. B) maturity rate.
  3. C) face value rate.
  4. D) payment rate.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

17) The ________ is calculated by multiplying the coupon rate times the par value of the bond.

  1. A) present value
  2. B) par value
  3. C) coupon payment
  4. D) maturity payment

Answer:  C

Ques Status:  New

AACSB:  Analytic skills

 

18) If a $1000 face value coupon bond has a coupon rate of 3.75 percent, then the coupon payment every year is

  1. A) $37.50.
  2. B) $3.75.
  3. C) $375.00.
  4. D) $13.75

Answer:  A

Ques Status:  New

AACSB:  Analytic skills

 

19) If a $5,000 coupon bond has a coupon rate of 13 percent, then the coupon payment every year is

  1. A) $650.
  2. B) $1,300.
  3. C) $130.
  4. D) $13.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

20) An $8,000 coupon bond with a $400 coupon payment every year has a coupon rate of

  1. A) 5 percent.
  2. B) 8 percent.
  3. C) 10 percent.
  4. D) 40 percent.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

21) A $1000 face value coupon bond with a $60 coupon payment every year has a coupon rate of

  1. A) .6 percent.
  2. B) 5 percent.
  3. C) 6 percent.
  4. D) 10 percent.

Answer:  C

Ques Status:  New

AACSB:  Analytic skills

22) All of the following are examples of coupon bonds except

  1. A) Corporate bonds.
  2. B) U.S. Treasury bills.
  3. C) U.S. Treasury notes.
  4. D) U.S. Treasury bonds.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

23) A bond that is bought at a price below its face value and the face value is repaid at a maturity date is called a

  1. A) simple loan.
  2. B) fixed-payment loan.
  3. C) coupon bond.
  4. D) discount bond.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

 

24) A ________ is bought at a price below its face value, and the ________ value is repaid at the maturity date.

  1. A) coupon bond; discount
  2. B) discount bond; discount
  3. C) coupon bond; face
  4. D) discount bond; face

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

 

25) A discount bond

  1. A) pays the bondholder a fixed amount every period and the face value at maturity.
  2. B) pays the bondholder the face value at maturity.
  3. C) pays all interest and the face value at maturity.
  4. D) pays the face value at maturity plus any capital gain.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

26) Examples of discount bonds include

  1. A) U.S. Treasury bills.
  2. B) corporate bonds.
  3. C) U.S. Treasury notes.
  4. D) municipal bonds.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

27) Which of the following are true for discount bonds?

  1. A) A discount bond is bought at par.
  2. B) The purchaser receives the face value of the bond at the maturity date.
  3. C) U.S. Treasury bonds and notes are examples of discount bonds.
  4. D) The purchaser receives the par value at maturity plus any capital gains.

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

28) The interest rate that equates the present value of payments received from a debt instrument with its value today is the

  1. A) simple interest rate.
  2. B) current yield.
  3. C) yield to maturity.
  4. D) real interest rate.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

29) Economists consider the ________ to be the most accurate measure of interest rates.

  1. A) simple interest rate.
  2. B) current yield.
  3. C) yield to maturity.
  4. D) real interest rate.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

 

 

30) For simple loans, the simple interest rate is ________ the yield to maturity.

  1. A) greater than
  2. B) less than
  3. C) equal to
  4. D) not comparable to

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

 

31) If the amount payable in two years is $2420 for a simple loan at 10 percent interest, the loan amount is

  1. A) $1000.
  2. B) $1210.
  3. C) $2000.
  4. D) $2200.

Answer:  C

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

32) For a 3-year simple loan of $10,000 at 10 percent, the amount to be repaid is

  1. A) $10,030.
  2. B) $10,300.
  3. C) $13,000.
  4. D) $13,310.

Answer:  D

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

33) If $22,050 is the amount payable in two years for a $20,000 simple loan made today, the interest rate is

  1. A) 5 percent.
  2. B) 10 percent.
  3. C) 22 percent.
  4. D) 25 percent.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

34) If a security pays $110 next year and $121 the year after that, what is its yield to maturity if it sells for $200?

  1. A) 9 percent
  2. B) 10 percent
  3. C) 11 percent
  4. D) 12 percent

Answer:  B

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

35) The present value of a fixed-payment loan is calculated as the ________ of the present value of all cash flow payments.

  1. A) sum
  2. B) difference
  3. C) multiple
  4. D) log

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Analytic skills

 

36) Which of the following are true for a coupon bond?

  1. A) When the coupon bond is priced at its face value, the yield to maturity equals the coupon rate.
  2. B) The price of a coupon bond and the yield to maturity are positively related.
  3. C) The yield to maturity is greater than the coupon rate when the bond price is above the par value.
  4. D) The yield is less than the coupon rate when the bond price is below the par value.

Answer:  A

Ques Status:  Previous Edition

AACSB:  Reflective thinking skills

37) The ________ of a coupon bond and the yield to maturity are inversely related.

  1. A) price
  2. B) par value
  3. C) maturity date
  4. D) term

Answer:  A

Ques Status:  New

AACSB:  Reflective thinking skills

 

38) The price of a coupon bond a

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here