Effective Training 5th Edition Blanchard Test Bank

<< Drugs Crime and Justice 1st Edition by Steven R. Belenko Cassia C. Spohn Test Bank Economics of Money Banking and Financial Markets 10th Edition by Frederic S. Mishkin Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Effective Training 5th Edition Blanchard Test Bank

Description

CHAPTER EIGHT: DEVELOPMENT AND IMPLEMENTATION OF TRAINING

MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

1. The process for the developmental phase of the training model is
A) Instructional strategy.
B) Instructional methods.
C) Instructional equipment and material.
D) All of the above.
Answer: A
Difficulty: Easy
Page Ref: 275

2. The most effective training method for changing attitudes is
A) Lecture/discussion.
B) Case study.
C) Role reversal role-play.
D) Behavior modeling.
Answer: C
Difficulty: Moderate
Page Ref: 278

3. A learning point is
A) A useful thing to start training with.
B) A piece of information required to be learned in order to meet a specific training objective.
C) A compilation of the learning objectives for a training program.
D) One of the outputs of the developmental phase of the training model.
Answer: B
Difficulty: Moderate
Page Ref: 279

4. Which of the following statements is true?
A) All the information (exercises, etc.) to be used in training should be in the trainees training manual, and handed to trainees at the start of training.
B) A training room should have large windows so as to let in lots of natural light.
C) The best seating arrangement for effective training is the U-shape.
D) Off-site training is useful when trainees tend to have a lot of stress associated with going to work.
Answer: D
Difficulty: Moderate
Page Ref: 282

5. Which of the following statements is true?
A) Spiral binding should be used for trainee manuals so the pages can be easily turned.
B) If possible, training should be conducted onsite so trainees can keep tabs on what is happening at work.
C) The ideal training room is square shaped.
D) Hardwood floors are ideal as they are easy to keep clean.
Answer: C
Difficulty: Easy
Page Ref: 282

6. Which of the following would be a characteristic of an ideal training room?
A) The colors of the walls should be bright and cheerful.
B) A rectangular room is preferred.
C) A room with no windows is preferable.
D) Hardwood floors are preferable.
E) None of the above.
Answer: C
Difficulty: Easy
Page Ref: 282

7. Which of the following seating arrangements is most likely to induce two way communication?
A) The classroom
B) The conference
C) The U shape
D) The circle
E) All of the above
Answer: D
Difficulty: Moderate
Page Ref: 283

8. Which of the following seating arrangements is most conducive to switching back and forth between lecturettes and small group activities?
A) The classroom
B) The conference
C) The U shape
D) The circle
E) Tables in a semicircle
Answer: E
Difficulty: Moderate
Page Ref: 284

9. Which of the following KSAs should a trainer have?
A) Organization skills
B) Interpersonal skills
C) High level of self-efficacy
D) All of the above
Answer: D
Difficulty: Easy
Page Ref: Table 8-3, p. 286

10. According to the text, the knowledge component of an effective trainers KSAs is comprised of all BUT which of the following?
A) High level of self efficacy
B) Organization
C) Adult learning process
D) Instructional methods
E) Subject matter
Answer: A
Difficulty: Moderate
Page Ref: Table 8-3, p. 286

11. According to the text, the skill component of an effective trainers KSAs is comprised of all BUT which of the following?
A) Interpersonal communication skills
B) Mechanical skills
C) Verbal skills
D) Platform skills
E) Organization skills
Answer: B
Difficulty: Easy
Page Ref: Table 8-3, p. 286

12. Which of the following statements regarding OJT trainers is true?
A) OJT trainers must be currently doing the job to be effective.
B) OJT trainers must be motivated to be trainers.
C) OJT trainers must be the most competent and highest performers.
D) OJT trainers do not need to understand training how to train, just how to do the job effectively.
Answer: B
Difficulty: Moderate
Page Ref: 287

13. Hiring a consultant for training might be an option if
A) The training is very specific.
B) The organization needs to get the training done as quickly as possible.
C) The consultant is an expert in a different industry.
D) Constant retraining will be needed.
Answer: B
Difficulty: Challenging
Page Ref: 288

14. What is the least expensive and best alternative if you only have a few employees to be trained?
A) Hiring a consultant
B) Purchasing a pre packaged program
C) Implementing and designing your own training program
D) Sending trainees to outside seminars
E) Waiting until you have enough employees who require training, then hiring a consultant
Answer: D
Difficulty: Moderate
Page Ref: 288

15. An ice breaker is
A) A useful way of starting training.
B) Only of value if training is going to last more than one day.
C) Something you do only when trainees do not already know each other; it breaks the ice.
D) The most junior trainer who is in charge of refreshments.
Answer: A
Difficulty: Easy
Page Ref: 291

16. A _____ is the first test of new material designed to be in a training program.
A) Pilot program
B) Dry run
C) Development
D) Primary run
Answer: B
Difficulty: Easy
Page Ref: 291

17. Which of the following are included in the process part of the implementation phase of the training model?
A) Pilot program
B) Dry run
C) Transfer of training
D) Both A & B
Answer: D
Difficulty: Easy
Page Ref: 291

18. Which of the following is true of the icebreaker?
A) It should create energy for the rest of the training.
B) It should reduce trainee anxiety.
C) It should be related to the topic of training.
D) A & B above
E) All of the above.
Answer: E
Difficulty: Moderate
Page Ref: 292

19. Which of the following is NOT listed in the text as a way to obtain and maintain trainees interest?
A) Listening and questioning
B) Use of nonverbal communication
C) Moving around while talking
D) Providing variety
E) All of the above are ways to obtain interest
Answer: E
Difficulty: Easy
Page Ref: 292-299

20. The experiential learning model begins with
A) A lecturette.
B) Practice.
C) A shared experience.
D) None of the above.
Answer: C
Difficulty: Moderate
Page Ref: 293

21. The experiential learning model, a process for using games and exercises in training, has _____steps.
A) Three
B) Four
C) Five
D) Eight
Answer: C
Difficulty: Moderate
Page Ref: 293

22. Good listening skills require practice because
A) We tend to believe we know what a person is going to say and often interrupt.
B) We cannot process information fast enough so when someone is speaking too fast it is very difficult to comprehend what was said.
C) Our hearing is deteriorating because of the noise generated in big cities.
D) Both A & B.
Answer: A
Difficulty: Moderate
Page Ref: 299

23. Which of the following statements is true?
A) Trainers need to use a podium as much as possible to convey professionalism.
B) Use of your hands for gestures while talking detracts from the message.
C) Provide written instructions as well as verbal when possible to avoid misunderstandings.
D) A & C.
E) B & C.
Answer: C
Difficulty: Moderate
Page Ref: 299

24. _____ are those and uh, like, um space fillers that are injected into speech.
A) Serendipitous
B) Capitulations
C) Deprecations
D) Dysfluencies
Answer: D
Difficulty: Easy
Page Ref: 300

25. Which of the following statements is correct?
A) To convey a relaxed demeanor, the lecturer should sit behind a desk.
B) Starting a bit late on the first day of training in a multi-day training program is always a bad idea as it reinforces showing up late.
C) The trainer should always have on a suit and tie to portray his/her professionalism.
D) Talkative trainees are more of a problem than quiet trainees.
Answer: D
Difficulty: Easy
Page Ref: 300

26. Which of the following statements regarding the quiet trainee is true?
A) For learning to take place the trainer must get the quiet trainee as involved and taking part in discussions as everyone else.
B) Working in groups will hamper the involvement/discussion by a quiet trainee.
C) Too much pressure on the quiet trainee to become involved could impact negatively on the quiet trainees learning.
D) Quiet trainees should be left alone as involvement is not necessary for learning.
Answer: C
Difficulty: Easy
Page Ref: 300

27. In training, having a comedian
A) Is an advantage as he/she can generally lighten up the tone of training.
B) Is a curse because jokes tend to offend some.
C) Almost never happens so it is not worth discussing.
D) Is nothing to be concerned about.
E) Both A & B.
Answer: E
Difficulty: Easy
Page Ref: 301

28. The difference between a dry run and a pilot program is
A) Trainees are at the pilot program to be trained.
B) The dry run is always the whole training program whereas the pilot does not have to be.
C) A pilot is a first test whereas the dry run is the second test.
D) The main objective of the dry run is to provide trainees with relevant training whereas the pilot program is concerned only with the effectiveness of training.
E) All of the above.
Answer: A
Difficulty: Moderate
Page Ref: 302

TRUE/FALSE QUESTIONS

29. ____Both use of consultants and outside seminars are alternatives to development of your own training program (T; p. 288)
30. ____An ice breaker is a game or exercise that gets the trainees involved in meeting and talking with others in the training session. (T; p. 291)
31. ____The implementation phase of the training model has as its process both dry run and pilot program. (T; p. 291)
32. ____In the experiential learning model the first step (the experience) corresponds to the first step (attention) of Gagnes 9 events of instruction. (T; Table 8-4, p. 294)
33. ____Learning objectives should be sent to trainees before training and need not be dealt with at the training session as it takes up too much time. (F; pp. 295-297)
34. ____If you are training auto workers, it is a good idea for the trainer to dress in a business suit for credibility. (F; p. 296)
35. ____Telling trainees information which is not relevant to training (such as stories about your children) is referred to as dysfluencies. (F; p. 300)
36. ____One way to deal with an angry trainee is to ask them to identify ways in which the training might help them. (T; p. 301)
37. ____Supervisory support is the most important factor for transfer of training. (F; p. 303)

SHORT-ANSWER QUESTIONS

38. Identify what Carl Rogers active listening method involves. (Hint: there are three points identified in the text.)

Active listening was developed from clinical counseling. It involves:
listening carefully to what is said
summarizing in our mind what was said
feeding this summary back to the individual

39. List and give a short explanation of three of the techniques discussed by the authors for maintaining interest in training.

Tip: A complete answer should have three of the following techniques and explanations.
Move around while talking get out from behind the podium.
Use nonverbal communication keep eye contact, nod head, and use nonverbal behavior to convey enthusiasm.
Get rid of dysfluencies uh, um, like.
Provide variety provide breaks, activities.
Exercises/Games an important part of adult training is to gain attention and create motivation.

40. What is active listening and why is it necessary?

Active listening is based on the work of Carl Rogers and involves three steps: 1) listening carefully; 2) summarizing mentally what was said; and 3) checking back with the speaker your understanding of what was said. Active listening is necessary because in our daily lives, we are normally not good listeners, for several reasons. First, we process information faster than someone speaks; secondly, we believe that we know what the person is going to say; and thirdly, power is seen to be with the individual who is speaking, not listening.

41. There are a number of ideas that should be considered when implementing training. Choose 3 of the following headings and provide what needs to be considered Preparation, First impression, Start of training, The podium, and Communication tips.

The answers to this question are basically all under the main heading Implementation Ideas for Trainers on pages 295-300. As an alternative you can also ask for four or all five.

ESSAY QUESTION

42. What is transfer of training and what are the factors that impact transfer of training?

Transfer of training is when the KSAs learned or practiced during training are transferred to the job. The factors that impact transfer of training are: supervisor and peer support, trainer support, post-training self-efficacy, relapse prevention, goal setting, supportive climate, and alignment of reward system.

Figure 8-3 on page 303 provides a graphical representation of the process and may serve as the basis of the answer to this question.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here