Experiencing MIS 4Th Canadian Edition By David M. Kroenke Test Bank

  • Experiencing MIS 4Th Canadian Edition By  David M. Kroenke  Test Bank
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Experiencing MIS 4Th Canadian Edition By David M. Kroenke Test Bank

Description

WITH ANSWERS
Experiencing MIS 4Th Canadian Edition By David M. Kroenke Test Bank

Experiencing MIS, 4e (Kroenke)

Chapter Extension 5:  Using Microsoft Access 2010

 

Multiple Choice

 

1) Before using a DBMS, the user should have created a(n) ________.

  1. A) data model
  2. B) database
  3. C) identifier
  4. D) attribute

Answer:  A

Page Ref: 404

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) Which of the following is the first activity to be performed on starting Microsoft Access?

  1. A) creating a database
  2. B) assigning field names
  3. C) creating a primary ID
  4. D) creating a table

Answer:  A

Page Ref: 404

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Which of the following statements is true about naming a new database in Microsoft Access?

  1. A) A user must type the name of his new database in the blank provided under File Name.
  2. B) A user must select the name of his new database from the drop down list provided next to the File name.
  3. C) Access opens the new database with the default name, database 1.
  4. D) Access opens the new database with the default name, database A.

Answer:  A

Page Ref: 405

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

4) Access opens the new database by ________.

  1. A) creating a default table named Table A1
  2. B) creating a default table named Table A
  3. C) creating a default table named Table 1
  4. D) asking the user to name his/her table

Answer:  C

Page Ref: 405

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

5) In Microsoft Access, different attributes are referred to as ________.

  1. A) data
  2. B) keys
  3. C) entities
  4. D) fields

Answer:  D

Page Ref: 405

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

6) In Microsoft Access, the description of fields is used to ________.

  1. A) document the details of each field
  2. B) define rules for how each field should behave
  3. C) define how the fields should behave in case of exceptions
  4. D) characterize the fields in terms of their data types

Answer:  A

Page Ref: 406

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

7) Relationships can be defined in Microsoft Access by selecting the ________ tab in the ribbon.

  1. A) Database Tools
  2. B) External Data
  3. C) Connections
  4. D) Add-ins

Answer:  A

Page Ref: 410

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

8) In Access, to create a relationship between two tables, users must ________.

  1. A) drag the primary key in one table to the foreign key in another table
  2. B) create a link between the foreign keys from both the tables
  3. C) drag the foreign key in one table to the primary key in another table
  4. D) create a link between the primary key in one table to the primary key in another table

Answer:  A

Page Ref: 410

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Multicultural and Diversity Understanding

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

9) The step after creating a relationship between two tables is ________.

  1. A) to create macros
  2. B) to enter data
  3. C) to provide descriptions to each of the tables
  4. D) to create queries

Answer:  B

Page Ref: 410

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Multicultural and Diversity Understanding

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

10) In Access, after creating a relationship between two tables, the user cannot and need not assign values for the ________.

  1. A) primary key
  2. B) tracker
  3. C) foreign key
  4. D) add-ons

Answer:  C

Page Ref: 410

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

11) Which of the following is one of the alternatives for creating a data entry form?

  1. A) using the data definition tab
  2. B) using the query wizard
  3. C) using the property sheet
  4. D) using the default table display

Answer:  D

Page Ref: 412

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

12) Which of the following options in Microsoft Access can be used to make the data entry form more pleasing for the users?

  1. A) Form
  2. B) Tab Order
  3. C) Property Sheet
  4. D) Add-ins

Answer:  A

Page Ref: 413

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

13) In Access, records can be deleted by clicking the down arrow next to Delete and selecting Delete Record, which is present in the Records section of the ________ tab.

  1. A) Database Tools
  2. B) Home
  3. C) Fields
  4. D) File

Answer:  B

Page Ref: 413

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

14) All modern DBMS products can process the ________ query language.

  1. A) SQL
  2. B) MySQL
  3. C) DB10
  4. D) HTML

Answer:  A

Page Ref: 415

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) To create a report with data from two or more tables, we must use the ________.

  1. A) Report Wizard
  2. B) Navigation tab
  3. C) Report Design
  4. D) Share Point lists

Answer:  A

Page Ref: 418

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

16) Which of the following tabs in Microsoft Access is used to generate reports?

  1. A) Create
  2. B) Data
  3. C) Tools
  4. D) Format

Answer:  A

Page Ref: 418

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

True or False

 

1) Before using any DBMS, the user should have created a data model from the users requirements.

Answer:  TRUE

Page Ref: 404

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) An underlined attribute is the primary key and an italicized attribute is a foreign key.

Answer:  TRUE

Page Ref: 404

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Access opens a new database by creating a default table named Table A.

Answer:  FALSE

Page Ref: 405

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

4) In Access, to modify the design of a default table, one must click View and select Design View in the upper right-hand corner of the Access window.

Answer:  FALSE

Page Ref: 405

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) Every field in Microsoft Access must have a description associated with it.

Answer:  FALSE

Page Ref: 406

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

6) The description field in Microsoft Access is used mainly for documentation.

Answer:  TRUE

Page Ref: 406

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

7) In Microsoft Access, a user has to define the relationships between fields before creating the tables.

Answer:  FALSE

Page Ref: 406

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

8) In Microsoft Access, relationships can be defined by selecting the Database Tools tab.

Answer:  TRUE

Page Ref: 410

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

9) In Microsoft Access, users must drag the foreign key in one table to the primary key in another table to enforce a relationship.

Answer:  FALSE

Page Ref: 410

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

10) Unlike Microsoft Excel, users cannot key in data to Microsoft Access cells.

Answer:  FALSE

Page Ref: 410

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

11) Microsoft Access provides a default table display for entering the data.

Answer:  TRUE

Page Ref: 412

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

12) In Microsoft Access, the option to generate a data entry form is present in the Create ribbon.

Answer:  TRUE

Page Ref: 413

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

13) Microsoft Access can be used to process the SQL query language.

Answer:  TRUE

Page Ref: 415

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

14) Microsoft Access can be used to create and process queries. However, it does not provide a graphical interface for the queries.

Answer:  FALSE

Page Ref: 415

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) To create a query, one must drag columns out of the required tables into the grid in the lower part of the query definition form.

Answer:  TRUE

Page Ref: 416

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

16) By default, for queries of two or more tables, Access shows only those rows that have value matches in both tables.

Answer:  TRUE

Page Ref: 417

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

17) To create a report with data from not more than two tables, we must use the Report Wizard.

Answer:  FALSE

Page Ref: 418

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

18) In Microsoft Access, a report is created using a process similar to that for forms.

Answer:  TRUE

Page Ref: 418

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

19) The option to create reports can be found in the Database Tools ribbon of Microsoft Access.

Answer:  FALSE

Page Ref: 418

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

Essay

 

1) What steps must a database designer take before using a DBMS?

Answer:  Designers need to first create a data model from a list of the users requirements. Then, the data model must be transformed into a database design. Only at this point should tables be created in a DBMS.

Page Ref: 404

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Multicultural and Diversity Understanding

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) Explain the procedure for creating a database using Microsoft Access.

Answer:  To create a new database, select Blank database under the Available Templates in the center of the opening screen. Then, type the name of the new database under File Name. Access will suggest a directory; change it if you want to use another one, and then click Create. Access opens the new database by creating a default table named Table1.

Page Ref: 405

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Multicultural and Diversity Understanding

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Explain the procedure for establishing a relationship between two tables in Microsoft Access.

Answer:  After creating the tables in Microsoft Access, the next step is to define relationships. This can be done by clicking the Database Tools tab in the ribbon and then clicking the Relationships icon near the left-hand side of that ribbon. The Relationships window will open and the Show Table dialog box will be displayed. Double-clicking on two table names will cause both tables to be added to the Relationships window. Close the Show Table dialog box.

 

To create the relationship between these two tables, click on the primary key attribute in the first table and drag that attribute on top of the primary key in the second table. In the dialog box, click Enforce Referential Integrity, then Cascade Update Related Fields, and then Cascade Delete Related Records. Close the Relationships window and save the changes when requested to do so.

 

You now have a database with two tables and a relationship.

Page Ref: 410-412

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

4) Explain the different alternatives provided by Microsoft Access for creating data entry forms.

Answer:  Access provides several alternatives for creating a data entry form. The first is to use the default table display. The default table display provided by Microsoft Access can be used to enter the required data. This display, although convenient, is limited in its capability. It also does not provide a very pleasing user interface. For more generality and better design, users can use the Access form generator. The form generator can generate a data entry form that is more pleasing to view and easier to use than the default table.

Page Ref: 412-414

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) How can a user generate reports in Microsoft Access?

Answer:  To create a report with data from two or more tables, users should use the Report Wizard. Click the Create tab, and then in the Reports section click Report Wizard.

Page Ref: 418-421

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

Experiencing MIS, 4e (Kroenke)

Chapter Extension 13:  Reporting Systems and OLAP

 

Multiple Choice

 

1) Which of the following tools is used to create information from disparate data sources and to deliver that information to the proper user on a timely basis?

  1. A) authoritative system
  2. B) reporting system
  3. C) monitoring system
  4. D) intelligence system

Answer:  B

Page Ref: 528

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) Which of the following reporting system functions will become useful if a user wants to select a portion of the database on the basis of a specific trait?

  1. A) sorting
  2. B) calculating
  3. C) grouping
  4. D) filtering

Answer:  D

Page Ref: 528

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Reporting systems use the ________ to prepare and deliver reports to the proper users on a timely basis.

  1. A) index
  2. B) directory
  3. C) metadata
  4. D) register

Answer:  C

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

4) Reports that are not subject to change and are prepared from underlying data are referred to as ________.

  1. A) stable reports
  2. B) static reports
  3. C) underlying reports
  4. D) data reports

Answer:  B

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) Which of the following is a medium for reporting query reports?

  1. A) paper and PDF file
  2. B) digital dashboard
  3. C) Web site
  4. D) alerts via email

Answer:  C

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

6) XML Web service reports are an example of ________ reports.

  1. A) static
  2. B) dynamic
  3. C) OLAP
  4. D) query

Answer:  C

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

7) Reports that are prepared in response to data entered by users are termed ________.

  1. A) query reports
  2. B) static reports
  3. C) dynamic reports
  4. D) OLAP reports

Answer:  A

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

8) Which of the following is an electronic report media that can be customized for particular users?

  1. A) hoarding
  2. B) mirror display
  3. C) digital dashboard
  4. D) billboard

Answer:  C

Page Ref: 532

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

9) Users can declare that they wish to receive notification of events, say, via email or on their cell phones. These kinds of reports are termed as ________.

  1. A) datums
  2. B) RFM
  3. C) OLAP reports
  4. D) alerts

Answer:  D

Page Ref: 532

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

10) Pull report refers to ________.

  1. A) a report that takes hours for creation
  2. B) a report about the functioning of the system
  3. C) a report generated by user request
  4. D) a report prepared from the underlying data

Answer:  C

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

11) Which of the following types of reports is an example of a push report?

  1. A) static report
  2. B) dynamic report
  3. C) query report
  4. D) OLAP report

Answer:  A

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

12) Creating the report structure and formatting the report are a part of ________.

  1. A) report management
  2. B) report authoring
  3. C) report pitching
  4. D) report delivery

Answer:  B

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

13) The purpose of ________ is to define who receives what reports, when, and by what means.

  1. A) report management
  2. B) report authoring
  3. C) report finishing
  4. D) report pitching

Answer:  A

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

14) Which of the following reports have the ability to sum, count, average, and perform other simple arithmetic operations on groups of data?

  1. A) query reports
  2. B) static reports
  3. C) database reports
  4. D) OLAP reports

Answer:  D

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) In the OLAP reports, the data item that is to be processed is called ________.

  1. A) measure
  2. B) dimension
  3. C) cube
  4. D) drill

Answer:  A

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

16) With reference to the online analytical processing, a presentation of a measure with associated dimensions is known as an ________.

  1. A) OLAP mode
  2. B) OLAP server
  3. C) OLAP tool
  4. D) OLAP cube

Answer:  D

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

17) What are dimensional databases?

  1. A) databases storing detailed data about organizational operations
  2. B) databases that are structured to support OLAP processing
  3. C) databases consisting of data developed by individual end-users
  4. D) databases that are located online and cover millions of systems

Answer:  B

Page Ref: 537

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

True or False

 

1) Reporting systems cannot generate reports that require calculations on the data.

Answer:  FALSE

Page Ref: 528

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

 

2) Data generated from public sources is a component of reporting systems.

Answer:  TRUE

Page Ref: 530

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Metadata is used to describe reports, users, groups, roles, events, and other entities involved in the reporting activity.

Answer:  TRUE

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

4) Reporting systems use dedicated indexing systems instead of metadata to prepare and deliver reports to the proper users on a timely basis.

Answer:  FALSE

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) A reporting system can create dynamic reports only if the most current data is available.

Answer:  TRUE

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

 

6) Query reports allow the user to dynamically change the report grouping structures.

Answer:  FALSE

Page Ref: 532

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

 

7) A report on current stock prices is an example of a static report.

Answer:  FALSE

Page Ref: 531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

 

8) Alerts generated on the basis of user notification are not treated as reports.

Answer:  FALSE

Page Ref: 532

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

9) Push reports are generated only on receiving a user request.

Answer:  FALSE

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

10) Connecting to data sources is a part of report management.

Answer:  FALSE

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

11) An administrator in a company defines who receives what reports, when, and by what means. These functions performed by the administrator are referred to as report delivery.

Answer:  FALSE

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

12) For query reports, the report-delivery system serves as an intermediary between the user and the report generator.

Answer:  TRUE

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

13) In OLAP reports, a dimension refers to an item that is to be processed in the OLAP report.

Answer:  FALSE

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

14) Each OLAP cube in a report is a characteristic of the measures in the OLAP report.

Answer:  FALSE

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) Users are not allowed to alter the format of OLAP reports.

Answer:  FALSE

Page Ref: 535

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss the key issues involved in managing the components of IT infrastructure

16) The process of dividing the data in OLAP reports into more detail is termed drill-down.

Answer:  TRUE

Page Ref: 535

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

17) OLAP report generation is slower compared to standard DBMS report generation.

Answer:  TRUE

Page Ref: 537

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

18) Databases that are structured to support OLAP processing are called OLAP databases.

Answer:  FALSE

Page Ref: 537

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

Essay

 

1) What is a reporting system? What are the operations performed by them?

Answer:  A reporting system is an information system that creates information by processing data from disparate sources and delivering that information to the proper users on a timely basis. Reporting systems generate information from data as a result of four operations: (1) filtering data, (2) sorting data, (3) grouping data, and (4) making simple calculations on the data.

Page Ref: 528

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) How does a reporting system obtain the necessary data to generate reports?

Answer:  Data from disparate data sources are read and combined, using filtering, sorting, grouping, and simple calculating, to produce information. Some data are generated within the organization, other data are obtained from public sources, and still other data may be purchased from data utilities.

Page Ref: 530-531

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

3) What are the different types of report? Explain.

Answer:  The different types of report are static, dynamic, query, and online analytical processing (OLAP). Static reports are prepared once from the underlying data, and they do not change. A report of past years sales, for example, is a static report. Other reports are dynamic; at the time of creation, the reporting system reads the most current data and generates the report using that fresh data. A report on sales today and a report on current stock prices are both dynamic reports. Query reports are prepared in response to data entered by users. Searching for data in Google is an example of a query report. Online analytical processing (OLAP) is a fourth type of report. OLAP reports allow the user to dynamically change the report grouping structures.

Page Ref: 531-532

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

4) What is the difference between push and pull reports?

Answer:  Organizations send a push report to users according to a preset schedule. Users receive the report without any activity on their part. In contrast, users must request a pull report. To obtain a pull report, a user goes to a Web portal or digital dashboard and clicks a link or button to cause the reporting system to produce and deliver the report.

Page Ref: 533

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) Explain report authoring, management, and delivery.

Answer:  Authoring a report involves connecting to data sources, creating the report structure, and formatting the report. Organizations can author reports by using a developer tool like Microsofts Visual Studio. The purpose of report management is to define who receives what reports, when, and by what means. Most report management systems allow the report administrator to define user accounts and user groups and to assign particular users to particular groups. The report-delivery function of a reporting system pushes reports or allows them to be pulled according to report-management metadata. Reports can be delivered via an email server, via a Web site, via SOA services, or by other program-specific means.

Page Ref: 533-534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

6) Describe online analytical processing.

Answer:  Online analytical processing (OLAP) provides the ability to sum, count, average, and perform other simple arithmetic operations on groups of data. The remarkable characteristic of OLAP reports is that their format is dynamic. The viewer of the report can change the reports structure. An OLAP report has measures and dimensions. A measure is the data item of interest. It is the item that is to be summed or averaged or otherwise processed in the OLAP report. A dimension is a characteristic of a measure.

Page Ref: 534

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

7) What is an OLAP cube?

Answer:  A presentation of a measure with associated dimensions is often called an OLAP cube, or sometimes simply a cube. The reason for this term is that some products show these displays using three axes, like a cube in geometry. An OLAP cube and an OLAP report are the same thing.

Page Ref: 534-535

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

Experiencing MIS, 4e (Kroenke)

Chapter Extension 17:  Business Process Management

 

Multiple Choice

 

1) A(n) ________ is a collection of data.

  1. A) ledger
  2. B) repository
  3. C) account
  4. D) data flow

Answer:  B

Page Ref: 582

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

2) Which of the following is the first step in processing an order?

  1. A) checking customer credit
  2. B) approving special terms
  3. C) verifying availability
  4. D) preparing quotation

Answer:  D

Page Ref: 583

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

3) Why is a customers credit checked before checking availability of goods?

  1. A) for the smooth working of the process
  2. B) for arranging the special terms
  3. C) to prevent the wastage of shipping-verification labor
  4. D) to align the processes with organizational goals

Answer:  C

Page Ref: 583

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

4) A company stops stocking an item but procures it directly from the manufacturer. This implies that the company has made a change in its ________.

  1. A) product line
  2. B) supply chain
  3. C) credit policy
  4. D) distribution structure

Answer:  B

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

5) In which of the following cases will a business continually be in crisis, dealing with one process emergency after another?

  1. A) when the organization plans to develop the business process
  2. B) when an organization actively seeks to change business processes
  3. C) when the organization lets the need for change just happen to them
  4. D) when the organization plans to update its business process

Answer:  C

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

6) Which of the following steps is the most appropriate, if a company decides to accept more risk and sell to companies with lower credit scores?

  1. A) modifying the credit checking process
  2. B) implementing different ways of checking credit
  3. C) approval of the special terms before checking the credit
  4. D) shipping the inventory directly from the manufacturer, to lower the credit

Answer:  C

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

AACSB:  Analytic Skills

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

7) In which of the following situations may credit checking be the first step in the procedure of processing an order?

  1. A) during recession
  2. B) during a merger
  3. C) during an acquisition
  4. D) during an amalgamation

Answer:  A

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

8) Which of the following is the first step in the business process management (BPM) cycle?

  1. A) creating system components
  2. B) creating models of business processes
  3. C) implementing the needed business processes
  4. D) assessing business process effectiveness

Answer:  B

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

9) In which of the following types of BPM scopes does problem resolution occur via committee and policy?

  1. A) informal
  2. B) departmental
  3. C) interenterprise
  4. D) enterprise

Answer:  D

Page Ref: 585

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

10) Which of the following is an example of a departmental scope?

  1. A) bills receivable
  2. B) enterprise resource management
  3. C) accounts payable
  4. D) customer relationship management

Answer:  C

Page Ref: 585

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

True or False

 

1) A business process is a network of activities, roles, actors, repositories, and data sequence flows that interact to accomplish a business function.

Answer:  TRUE

Page Ref: 582

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

2) If the customers request for special terms is disapproved the cost of checking availability and credit is wasted.

Answer:  TRUE

Page Ref: 583

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

3) A substantial change in the business environment like the onset of a recession might mean that checking credit becomes unnecessary.

Answer:  FALSE

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

4) Organizations can plan to develop and modify business processes, in which case the business will continually be in crisis, dealing with one process emergency after another.

Answer:  FALSE

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

5) The credit-check process is independent of the inclusion or exclusion of new categories of customers.

Answer:  FALSE

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

6) The salespeople are the closest to the customer and will be the first to learn the importance of delivery times.

Answer:  TRUE

Page Ref: 583

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

7) Business processes and information systems are the same thing.

Answer:  FALSE

Page Ref: 586

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

8) Business processes and information systems overlap.

Answer:  TRUE

Page Ref: 586

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

9) A procedure is a component of an information system and is embedded within a process activity.

Answer:  TRUE

Page Ref: 587

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

10) A business process cannot use just one information system.

Answer:  TRUE

Page Ref: 587

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

11) The relationship between business processes is one-to-many.

Answer:  FALSE

Page Ref: 587

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

12) The information system that processes the Customer Database will be used by other business processes.

Answer:  TRUE

Page Ref: 587

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

13) Business processes consist of activities that do not involve information systems.

Answer:  TRUE

Page Ref: 587

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

14) Creating computer programs and designing databases in-house is more affordable than buying off-the-shelf software.

Answer:  FALSE

Page Ref: 589

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

15) Both information systems and business processes can be purchased off-the-shelf.

Answer:  FALSE

Page Ref: 590

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

16) It is impossible to buy an off-the-shelf computer application.

Answer:  FALSE

Page Ref: 590

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

17) The difficulty of creating the as-is process diagram depends on the sophistication of the organization.

Answer:  TRUE

Page Ref: 591

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

18) If employees are already using an IS, another way of adjusting role resources is to improve the information system so as to facilitate the new process.

Answer:  TRUE

Page Ref: 592

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

19) The resolution of implementation problems can be difficult for enterprise and inter-enterprise processes because there is no recognized authority to enforce solutions.

Answer:  TRUE

Page Ref: 593

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

Essay

 

1) Give an example to illustrate how business processes fail to work when misaligned with the organizations goals.

Answer:  Business processes do not work well when they are misaligned with the organizations goals, objectives, or competitive strategy. For example, if the vendor has chosen a low-cost strategy, then taking the time to verify shipping dates might be at odds with that competitive strategy. The labor to verify shipping dates will raise sales costs and may prohibit the vendor from providing the lowest possible prices to its customers.

Page Ref: 582

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

2) How can a change in customers, product lines, and supply chains affect business processes?

Answer:  A new category of customers could mean that the credit-check process needs to be modified; a certain category of customers is too risky to be extended credit. All sales to customers in this category must be cash. Or, a change in product lines might require different ways of checking availability. A change in the supply chain might mean that the company no longer stocks some items in inventory, but ships directly from the manufacturer instead.

Page Ref: 584

Difficulty:  Easy

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

3) Describe business process management (BPM) in brief.

Answer:  Business process management (BPM) is a cyclical (recurring) process for systematically creating, assessing, and altering business processes. This cycle begins by creating models of business processes. The business users who have expertise and are involved in the particular process adjust and evaluate those models. Teams build an as-is model that documents the current situation and then changes that model to make adjustments necessary to solve process problems.

The next step is to create system components. Next, needed business processes or changes to existing business processes are implemented. Well-managed organizations dont stop there. Instead, they create policies, procedures, and committees to continually assess business process effectiveness. When a need for change arises, the company models a new, adjusted business process, and the cycle is repeated.

Page Ref: 584-585

Difficulty:  Moderate

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below: