Foundations of Nursing 6th Edition by Barbara Lauritsen Christensen, Elaine Oden Kockrow Test Bank

<< Flashback A Brief Film History 6th Edition by Louis Giannetti Stcott Eyman test bank Foundations of Financial Markets and Institutions Frank J. Fabozzi 4th,Edition Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Foundations of Nursing 6th Edition by Barbara Lauritsen Christensen, Elaine Oden Kockrow Test Bank

Description

Christensen: Foundations of Nursing, 6th Edition

Chapter 15: Body Mechanics and Patient Mobility

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. The nurse instructs a nursing assistant to use large muscle groups when lifting because:
a. workers compensation claims will be prevented.
b. big muscles work more effectively.
c. it guarantees no muscle strain.
d. it distributes workload more evenly.

ANS: D
Proper body mechanics provide for even distribution of workload.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 372 OBJ: 2
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

2. To reduce the effort of moving a heavy object, the nurse should:
a. bring the feet close together and flex the knees.
b. keep the back straight and bend at the waist.
c. widen the base of support in the direction of movement.
d. broaden the base of support and twist toward the direction of movement.

ANS: C
The base of support should be broadened in the direction of movement.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 371, Table 15-1
OBJ: 2 TOP: Body mechanics
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

3. When lifting or moving a patient, the nurse should protect his or her back by:
a. lowering the height of the bed.
b. holding the back straight with locked knees.
c. bending knees and hips.
d. getting the patient to the side of the bed.

ANS: C
The nurses back can be well protected when he or she bends knees and hips.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 371 OBJ: 12
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

4. When carrying heavy objects, the nurse should place the load:
a. in a low position.
b. to the side of the body.
c. close to the body midline.
d. with anothers assistance.

ANS: C
The nurse should carry objects close to the midline of the body.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 372 OBJ: 12
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

5. The nurse informs the patient that to regain the ability to perform ADLs and maintain normal physiological activities requires:
a. strength.
b. wellness.
c. alertness.
d. mobility.

ANS: D
The purpose of mobility is completing ADLs and maintaining physiological activities.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 375 OBJ: 4
TOP: Mobility KEY: Nursing Process Step: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

6. The nurse counsels the immobilized patient that to prevent muscle atrophy and contractures, the patient must have:
a. additional calcium.
b. additional protein.
c. some type of exercise.
d. a special protective bed.

ANS: C
The immobilized patient must receive some type of exercise to prevent atrophy and contractures.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 378 OBJ: 6
TOP: Immobility KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

7. The nurse explains that when range of motion (ROM) is performed by the patient, it is called:
a. assisted.
b. passive.
c. active.
d. coordinated.

ANS: C
ROM performed actively by the patient is designated as active ROM.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 379 OBJ: 9
TOP: Range of motion (ROM) KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

8. The nurse performing passive range of motion (ROM) for the patient will move the joint through the ROM to:
a. the fullest extent.
b. place the joint in normal position.
c. the point of pain.
d. relax the patient.

ANS: C
The joints are moved to the point of resistance or pain.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Pages 379, 388 Coordinated Care
OBJ: 9 TOP: Range of motion (ROM)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

9. Because moving or ambulation may be painful for the patient, to assist the patient with moving, the nurse should:
a. be supportive.
b. apply heat before moving them.
c. administer medication before ambulation.
d. obtain assistance if the patient is heavy.

ANS: C
The nurse may want to administer medication before an activity that may be painful.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 390 OBJ: 6
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity
10. The 125-pound nurse assesses the weight of a patient she will need to lift because she is aware the heaviest patient she may safely lift by herself would weigh no more than:
a. 158.75 pounds.
b. 168.75 pounds.
c. 178.75 pounds.
d. 188.75 pounds.

ANS: B
Nurses should never attempt to lift more than 35% of their own body weight.
125 0.35 = 43.75 125 + 43.75 = 168.75

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 390 OBJ: 12
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

11. Although many nurses file workers compensation claims as a result of injury on the job, the most common injury is strain of the:
a. trapezius muscle group.
b. thoracic muscle group.
c. lumbar muscle group.
d. thigh muscle group.

ANS: C
The most common back injury is strain of the lumbar muscle group.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 390 OBJ: 2
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: N/A
MSC: NCLEX: N/A

12. An implementation the nurse may use to improve safety during a transfer is:
a. weighing the patient first.
b. using a transfer belt.
c. putting shoes on the patient.
d. supporting a flaccid arm.

ANS: B
As a general rule, the nurse should use a transfer belt.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Page 390 OBJ: 5
TOP: Body mechanics KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

13. The nurse explains that the minimum number of hours of daily activity necessary to prevent the negative consequences of immobility is:
a. 2 hours.
b. 4 hours.
c. 6 hours.
d. 8 hours.

ANS: A
The amount of exercise required to prevent physical disuse syndrome is 2 hours in 24 hours.

DIF: Cognitive Level: Application REF: Pages 379, 382
OBJ: 6 TOP: Immobility KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

14. When performing passive range-of-motion (ROM) exercises, the number of times the nurse should move each joint through the ROM is:
a. three.
b. four.
c. five.
d. six.

ANS: C
Each movement should be repeated five times.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 381, Skill 15-2
OBJ: 10 TOP: Range of motion (ROM)
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

15. Studies of workers compensation claims show that the profession that has the highest claim rates of any occupation or industry is:
a. firefighters.
b. truck drivers.
c. law enforcement.
d. nursing personnel.

ANS: D
Studies of workers compensation claims show that nursing personnel have the highest claim rates of any occupation or industry.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 369 OBJ: 2
TOP: Workers compensation KEY: Nursing Process Step: N/A
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

16. A nurse instructing a nursing assistant about moving older adult patients in bed should intervene after observing the nursing assistant:
a. using simple language.
b. avoiding jerky movements.
c. avoiding sudden movements.
d. pulling the patient across bed linens.

ANS: D
The skin of older adults is more fragile and susceptible to injury. When moving or transferring older adults, it is essential to avoid pulling them across bed linens because this may cause shearing or tearing of the skin. The nurse should explain each step in simple language and avoid jerky, sudden movements.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: Page 370, Life Span Considerations
OBJ: 3 TOP: Moving patients
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

17. The most common cause of musculoskeletal disorders in nurses involves a movement that requires the nurse to ________ and _________ at the same time.

ANS:
twist, lift
lift, twist
The motion of twisting and lifting at the same time frequently strains the muscles of the lower back.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 369 OBJ: 2
TOP: Muscle strain KEY: Nursing Process Step: N/A
MSC: NCLEX: N/A

18. To maintain a wide base of support, the nurse should stand with the feet separated by the distance of _______ times the length of the nurses shoe.

ANS:
1.5
one and one half
A wide base of support of 1.5 times the length of the nurses shoe is
recommended.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 371 OBJ: 2
TOP: Base of support KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

19. When a fall occurs, the nurse should document the incident and initiate a(n) ___________ report.

ANS:
incident
The nurse must initiate an incident report describing the events of a patients fall.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 377, Box 15-2
OBJ: 6 TOP: Incident report
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

20. Place the nursing activities in priority order for the preparation of a patient to ambulate.
1. Dangle the patient at the side of the bed.
2. Apply a gait belt.
3. Assist the patient to stand.
4. Inform the patient of activity.
5. Roll up the head of the bed.
Put a comma between each answer choice (1, 2, 3, 4, etc.).

ANS:
4, 5, 1, 2, 3
4,5,1,2,3
The order that is most organized is inform, roll up head of bed, dangle, apply belt, and assist to stand.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: Page 376, Box 15-2
OBJ: 6 TOP: Preparation to ambulate
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

21. The nurse points to the X in the illustration below and describes this point as the ________ of _________.

ANS:
center, gravity
The center of gravity is the centermost point from the base of support.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: Page 371, Figure 15-1
OBJ: 2 TOP: Center of gravity
KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here