Health Promotion Throughout the Life Span 7th Edition by Carole Lium Edelman , Carol Lynn Mandle Test Bank

<< Hole Human Anatomy & Physiology 12th Edition Test Bank David Shier Health Psychology (B&B Psychology) 9th Edition by Shelley Taylor Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Health Promotion Throughout the Life Span 7th Edition by Carole Lium Edelman , Carol Lynn Mandle Test Bank

Description

Edelman: Health Promotion Throughout the Life Span, 7th Edition
Chapter 04: The Therapeutic Relationship
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. Specify which characteristic of the therapeutic relationship is described in the following scenario: A client has been admitted to Ward 2B. In talking with the client, the nurse is able to elicit from her that the reason for her hospitalization is that her husband beat her up.
a. Empathy
b. Trust
c. Rapport
d. Purposeful communication

ANS: D
The nurse focuses communication for a particular aim: to obtain information to be used in care of the client.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 104

2. Which of the following statements is true of values?
a. It is impossible for someone to understand his or her values.
b. Values evolve over time; they are not static.
c. Values assimilated in childhood are values held for a lifetime.
d. Values clarification tells a person how to act.

ANS: B
Values take time to develop, and they may change with education, experience, exposure, or a combination of these.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 92-93

3. Select the statement that best applies to the following scenario: The nurse shares with her client the news that she, the nurse, is going to be married soon and tells the client about her wedding plans.
a. It is inappropriate for a nurse to share at this personal level with a client.
b. The nurse is exhibiting a communication technique called self-disclosure.
c. The nurse is attempting to show empathy with her client.
d. The nurse is violating client confidentiality rights of the Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

ANS: B
Sharing aspects of the self enriches interpersonal life and is a use of the technique labeled self-disclosure.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 95-96

4. Which of the following scenarios best describes person-centered communication?
a. Nurse A says to her client, Why do you continue to drink when you know that it is not good for you?
b. Nurse B responds to her clients request for pain medicine by saying, It is not time for your pain medicine. You had it 3 1/2 hours ago.
c. The client says to Nurse C, I think my husband is cheating on me. Nurse C responds by saying, You think your husband is cheating on you?
d. Nurse D says to the client, I know someone with the same kind of cancer that you have, and she had to have chemotherapy.

ANS: C
Nurse C recognizes that her client has some concerns that she would like to discuss and paraphrases her statement to give her client the opportunity to elaborate on thoughts that are important to the client.

DIF: Cognitive Level: Synthesis REF: 97-98

5. Which of the following is true of nonverbal communication?
a. Nonverbal behavior is not usually contextual
b. Nonverbal behavior is culturally and situationally bound
c. Nonverbal communication is the most important of the three types of communication
d. Nonverbal communication is easy to interpret

ANS: B
Cultural exposure and situational impact are key components of interpreting nonverbal communication and must be taken into consideration in attempts to interpret nonverbal communication.

DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: 99

6. Which of the following statements can be identified as a method for clarifying a message?
a. I get very upset when you talk to me in that tone.
b. You make me very angry when you drink alcohol.
c. I can make you happy. I know I can.
d. What I want from you is to be left alone!

ANS: A
Use of I statements is one technique that can be used for clarifying and qualifying messages.
DIF: Cognitive Level: Synthesis REF: 100

7. Nurse G and client LT are involved in a conversation. When LT folds his arms across his chest, you notice that Nurse G almost simultaneously folds her arms across her chest. This behavior is recognized as:
a. Empathy
b. Reciprocity
c. Flexibility
d. Spacing

ANS: B
The patterning of similar activities within the same interval by two people can facilitate communication. This patterning is known as reciprocity.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 101

8. A nurse and her client are engaged in meaningful conversation when suddenly there is silence between the two. To facilitate effective client-centered communication, the nurse should:
a. Ask the client what he is thinking, so they can understand each other.
b. Restate what the client said before silence ensued, to get clarification.
c. Change the subject to one that is more pleasant for the client to talk about.
d. Wait quietly to give the client time to reflect where he wants to lead the conversation.

ANS: D
Silence allows the client to reflect on what is being discussed or experienced and lets the client know that the nurse is willing to wait until the client is ready to say more.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 101

9. The nurse makes sure that the distance between him and the client is at least 5 feet before he begins to ask questions related to the clients health history. Which of the following statements is true?
a. This is the ideal space for intimate communication.
b. This distance is too far for the nurse to build a therapeutic relationship while obtaining the information.
c. This is the recommended distance between client and nurse for effective therapeutic communication.
d. The nurse should position himself an additional foot away to facilitate the conversation.

ANS: B
Personal space of 18 inches to 4 feet is appropriate for close relationships in which touching may be involved and good visualization is desired.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 102 (Box 4-5)

10. A client reveals to the nurse that he is having an affair with his wifes best friend. Which of the following statements demonstrates a behavior that will enhance effective therapeutic communication between the client and the nurse?
a. You know that what you are doing is wrong.
b. Why would you want do something like that?
c. How could you do that to your wife and children?
d. This affair seems to be troubling you.

ANS: D
The nurse is seeking to determine the clients own feelings about his affair. The nurse suspends judgment and responds in such a way as to encourage the client to keep talking rather than make judgments about the clients behavior, which would shut down communication.

DIF: Cognitive Level: Application REF: 105-106

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here