Interpersonal Communication Relating Others 7th Edition By Beebe Redmond Test bank

<< International Economics 3rd Edition By Robert C. Feenstra Test Bank Research Methods For The Behavioral Sciences 2nd Edition by Gregory J. Privitera -Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Interpersonal Communication Relating Others 7th Edition By Beebe Redmond Test bank

Description

WITH ANSWERS
Interpersonal Communication Relating Others 7th Edition By Beebe Redmond Test bank

Chapter 2 Test Bank
Interpersonal Communication and Self
Multiple Choice Questions
1) A learned predisposition to respond to a person, object, or idea in a favorable or unfavorable
way is a(n)
A) attitude.
B) belief.
C) value.
D) motive.
Answer: A, Page Ref: 33, Skill: Factual
2) Which of the following is most resistant to change?
A) attitudes
B) beliefs
C) values
D) dislikes
Answer: C, Page Ref: 34, Skill: Factual
3) People with low self-esteem are likely to be more
A) critical of others.
B) open to seeking opportunities to improve skills that need improving.
C) comfortable having others observe them when they perform.
D) open to admitting to having both strengths and weaknesses.
Answer: A, Page Ref: 52, Skill: Factual
4) People who have a high sense of self-worth are more likely to be
A) comfortable having others observe them when they perform.
B) overly responsive to praise and compliments.
C) more sensitive to criticism and negative feedback from others.
D) more critical of others.
Answer: A, Page Ref: 52, Skill: Factual
5) Lyndi has an algebra class this semester, one that she has dreaded since beginning college.
Math has never been an easy subject for her, so when her first test comes around she is
convinced that shell fail. Sure enough, when her exam is returned she has scored a 56%an F.
Lyndi is a victim of her own
A) social decentering.
B) looking-glass self.
C) communication apprehension.
D) self-fulfilling prophecy.
Answer: D, Page Ref: 51, Skill: Application
Chapter 2 Test Bank
226
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
6) An enduring construct that reflects enduring concepts of good and bad, right and wrong, is
called a(n)
A) attitude.
E) belief.
F) value.
G) motive.
Answer: C, Page Ref: 34, Skill: Factual
7) When we are aware of how to make a positive impression on others, but using our
communication in this way has not yet become a habit, we are at this stage of Maslows selfawareness
model.
A) unconscious incompetence
B) conscious incompetence
C) conscious competence
D) unconscious competence
Answer: C, Page Ref: 35, Skill: Conceptual
8) William James identified three components of the self: the material, the social, and the
spiritual. The material self is based upon
A) all of the tangible things you own.
B) that part of you that interacts with others.
C) your internal thoughts and introspections about your values and moral standards.
D) your needs and desires.
Answer: A, Page Ref: 35-36, Skill: Factual
9) Which of the following is facework that we engage in when we when we save face by
correcting what others may perceive as a negative perception of us?
A) positive facework
B) corrective facework
C) preventative facework
D) politeness theory
Answer: B, Page Ref: 45, Skill: Factual
10) Emily works very hard to avoid developing a negative impression of herself. This is an
example of Emily engaging in __________ facework.
A) preventative
B) positive
C) corrective
D) none of the above
Answer: A, Page Ref: 45, Skill: Conceptual
11) Alan seems to always challenging Alanas positive face. Alan is engaging in
A) positive face.
B) corrective face.
C) face-threatening acts.
D) politeness.
Answer: C, Page Ref: 46, Skill: Conceptual
Chapter 2 Test Bank
227
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
12) Politeness theory was developed by
A) Brown and Brown.
B) Lewinson and Maslow.
C) Goffman.
D) Brown and Levinson.
Answer: D, Page Ref: 46, Skill: Conceptual
13) Which of the following reflects the approach that the self is learned through our own labels?
A) Dad always said I was trouble.
B) I am a student, a son, and a boyfriend.
C) Im a Phi Beta Kappa.
D) Hey! Im an outgoing, fun sort of person.
Answer: D, Page Ref: 40-41, Skill: Conceptual
14) The avoidant attachment style is associated with
A) not receiving all the affection you felt you needed from your childhood caregivers.
B) having developed a strong, trusting, close, predictable relationship with your childhood
caregivers.
C) consistently receiving too little nurturing as a child.
D) growing up in a home with someone other than ones biological parents.
Answer: C, Page Ref: 38-39, Skill: Factual
15) What percentage of adults report being shy?
A) 5%
B) 15%
C) 26%
D) 40%
Answer: D, Page Ref: 41-42, Skill: Factual
16) A role that is considered both masculine and feminine is called a(n) __________ role.
A) disparate
B) disjunctive
C) ambivalent
D) androgynous
Answer: D, Page Ref: 40, Skill: Factual
17) When your perception is that you are convinced that you are lousy in math, so you dont
really study, and your recent test results confirm that perception, you may be engaging in
A) selective exposure.
B) self-reflexive communication.
C) self-fulfilling prophecy.
D) social comparison.
Answer: C, Page Ref: 51, Skill: Application
Chapter 2 Test Bank
228
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
18) Jason has a very strong desire for intimacy, warmth, and support in his relationships with
others. According to Will Schutz, Jason most likely has a very strong need for
A) inclusion.
B) control.
C) affection.
D) safety.
Answer: C, Page Ref: 53, Skill: Application
19) Calvin really likes to make decisions. He actively seeks out positions of leadership in his
fraternity. According to Will Schutz, which interpersonal need is affecting Calvins behavior?
A) inclusion
B) control
C) affection
D) companionship
Answer: B, Page Ref: 53, Skill: Application
20) Margolis, in anticipating his next public speaking assignment, thinks that while he may not
be the most skilled speaker, he is intelligent, he knows how to research a topic, and if he spends
some time practicing he ought to be able to get at least a C. Margolis is most likely engaging in
which technique for improving self-esteem?
A) avoiding comparisons
B) reframing
C) self-talk
D) visualization
Answer: C, Page Ref: 48, Skill: Application
21) The set of enduring internal predispositions and behavioral characteristics that describe how
you react to your environment is your
A) self-concept.
B) true self.
C) reflexive self.
D) personality.
Answer: D, Page Ref: 41, Skill: Factual
22) The ability to think about what we are doing while we are doing it is called
A) self-talk.
B) self-reflexivity.
C) self-fulfilling prophecy.
D) reframing.
Answer: B, Page Ref: 40-41, Skill: Factual
23) Which of the following is NOT one of the Big Five Personality Traits?
A) introversion
B) agreeableness
C) neuroticism
D) conscientiousness
Answer: A, Page Ref: 41, Skill: Factual
Chapter 2 Test Bank
229
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
24) Tom isnt having much success in meeting women. He asks his friend, Tanya, to help
identify what he is doing that might be turning off the women he meets. Since Tanya has known
him since they were in kindergarten, she tactfully but honestly tells him what she thinks. Toms
reliance on his relationship with Tanya reflects which strategy for improving ones self-esteem?
A) developing honest relationships
B) letting go of the past
C) visualization
D) avoiding comparisons
Answer: A, Page Ref: 49, Skill: Application
25) Which of the following approaches suggests that a major factor affecting how people
communicate with others is genetic makeup?
A) implicit personality theory
B) communibiological approach
C) socio-communication perspective
D) halo effect
Answer: B, Page Ref: 41, Skill: Factual
26) Your understanding of who you are is your
A) self-disclosure.
B) self-worth.
C) self-knowledge.
D) self-awareness.
Answer: D, Page Ref: 54, Skill: Factual
27) Joe tells anybody who will listen to him the most intimate details of his personal life.
According to the Johari window, he probably has a relatively large __________ self.
A) blind
B) unknown
C) hidden
D) open
Answer: D, Page Ref: 54, Skill: Application
28) The technique of having a trained person listen as you verbalize your fears, hopes, and
concerns is called
A) open therapy.
B) listening therapy.
C) intrapersonal communication.
D) talk therapy.
Answer: D, Page Ref: 50, Skill: Factual
29) The process of redefining events and experiences from a different point of view is known as
A) self-reflexivity.
B) reframing.
C) self-fulfilling prophecy.
D) unknown self.
Answer: B, Page Ref: 49, Skill: Factual
Chapter 2 Test Bank
230
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
30) The ability to not only think about ourselves, but to use language (symbols) to represent
ourselves to others, is called
A) the Johari window.
B) self-fulfilling prophecy.
C) objective self-awareness.
D) symbolic self-awareness.
Answer: D, Page Ref: 34, Skill: Factual
True/False Questions
1) Beliefs are learned predispositions to respond to persons, objects, or things in a favorable or
unfavorable way.
Answer: FALSE, Page Ref: 33-34, Skill: Factual
2) According to William James, a person has as many social selves as there are people who
recognize him or her.
Answer: TRUE, Page Ref: 36, Skill: Factual
3) The theory that suggests that we make sense of the world based on our interactions with others
is called symbolic interaction theory.
Answer: TRUE, Page Ref: 50-51, Skill: Factual
4) Your self-concept is your unfiltered perception of who you think you are.
Answer: FALSE, Page Ref: 32, Skill: Conceptual
5) Sammie seems to behave in ways that benefit others. It can be said that Sammie is prosocial.
Answer: TRUE, Page Ref: 43, Skill: Application
6) Your own belief in your ability to perform a specific task in a particular situation is known as
self-worth.
Answer: FALSE, Page Ref: 43, Skill: Conceptual
7) A person who changes who he or she is, depending on the person with whom he or she is
interacting, may not be wishy-washy, but merely reflecting an appropriate social self.
Answer: TRUE, Page Ref:36-37, Skill: Conceptual
8) Research has found strong evidence that people are less likely to misrepresent themselves in
cyberspace than in realspace relationships.
Answer: FALSE, Page Ref: 40, Skill: Factual
9) Thoms spiritual self consists of all his thoughts and introspections about his values and moral
standards.
Answer: TRUE, Page Ref:37, Skill: Factual
10) An androgynous role is more restrictive than either a masculine or a feminine role.
Answer: FALSE, Page Ref: 40, Skill: Factual
Chapter 2 Test Bank
231
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
11) Self-worth is a term often used interchangeably with self-concept.
Answer: FALSE, Page Ref: 43, Skill: Factual
12) The material self is the total of all the tangible things you own: your possessions, your home.
Your body is part of your social self.
Answer: FALSE, Page Ref: 36, Skill: Factual
13) Jeremiah just got called in to see the principal. As he walks to the office he wonders, What
have I done wrong? Of course, it may be nothing. Maybe there is just some information he
needs. Jeremiah is engaging in intrapersonal communication.
Answer: TRUE, Page Ref: 48, Skill: Application
14) The process a baseball player is going through when she pictures herself at the plate,
swinging the bat, and making contact with the ball is called self-talk.
Answer: FALSE, Page Ref: 48, Skill: Application
15) Through self-esteem you describe who you are. Through self-concept, you evaluate who you
are.
Answer: FALSE, Page Ref: 43, Skill: Conceptual
16) When Elvira shows concern and expresses concern to Lexi over the loss of Lexis aunt and
listens to Lexi and empathizes, she is providing social support.
Answer: TRUE, Page Ref: 49, Skill: Application
17) Self-disclosure applies to information provided to others, whether accidentally or on purpose.
Answer: FALSE, Page Ref: 53, Skill: Factual
18) Self-disclosure refers specifically to admitting deepest fears and private fantasies rather than
mere demographic information about yourself.
Answer: FALSE, Page Ref: 53, Skill: Factual
19) Responsiveness is sometimes labeled a feminine communication quality.
Answer: TRUE, Page Ref: 56, Skill: Factual
20) According to William Snavely and John McNeil, we develop our perceptions of others based
primarily on two dimensions: assertiveness and responsiveness.
Answer: TRUE, Page Ref: 56, Skill: Factual
21) Assertiveness is the tendency to accomplish a task by making requests, asking for
information, and generally looking out for ones own rights and best interests.
Answer: TRUE, Page Ref: 56, Skill: Factual
22) On the whole, it seems that we spend most of our time giving shows instead of giving
information.
Answer: TRUE, Page Ref: 35, Skill: Factual
Chapter 2 Test Bank
232
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Short Answer/Essay Questions
1) What three psychological constructs shape and reflect a persons self-concept?
Answer: beliefs, attitudes, and values
Page Ref: 33-34, Skill: Factual
2) Name and briefly describe the three components of the self that were identified by William
James.
Answer: 1) the material self, consisting of all the tangible things we possess; 2) the social self,
reflecting that part of you that interacts with others; 3) the spiritual self, consisting of all your
internal thoughts and introspections about your values and moral standards
Page Ref: 35-37, Skill: Factual
3) Explain social comparison and provide an example.
Answer: People derive their sense of self-worth from comparing themselves to others, a process
called social comparison. Social comparison helps people measure how well they think they are
doing compared to others. Bobbie may compare the grades she earned in math with those of her
best friend Betsy, thus comparing her math ability with that of Betsy.
Page Ref: 44, Skill: Factual/Application
4) Name the four life positions that Eric Berne developed to describe peoples overall sense of
their own worth and that of others.
Answer: 1) Im OK, youre OK, or positive regard for self and others; 2) Im OK, youre not
OK, or positive regard for self and low regard for others; 3) Im not OK, youre OK, or low
self-regard and positive regard for others; and 4) Im not OK, youre not OK, or low regard for
both self and others.
Page Ref: 44-45, Skill: Factual
5) Identify and briefly describe the three social needs suggested by Will Schutz.
Answer: Inclusion identifies the degree to which people want to be included in the activities of
others. Control reflects the degree to which people need some influence over their relationships.
Affection identifies the need people have to give and receive love.
Page Ref: 53, Skill: Factual
6) How can reframing help someone improve his or her self-concept?
Answer: Reframing involves the reinterpretation of negative criticism in realistic ways. While
not ignoring the negative, one puts the criticism into perspective by recognizing that mistakes
happen but do not make up the sum total of who you are.
Page Ref: 49, Skill: Conceptual
7) What is the difference between self-concept and self-esteem?
Answer: Through self-concept you describe who you are. Through self-esteem you evaluate
who you are.
Page Ref: 43, Skill: Comprehension
Chapter 2 Test Bank
233
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
8) Name and define the four windows in the Johari window model.
Answer: Quadrant 1 is an open area. The open area contains information that others know about
you and that you are also aware ofsuch as your age, your occupation, and other things you
might mention about yourself. At first glance, all four quadrants appear to be the same size. But
that may not be the case (in fact, it probably isnt). In the case of Quadrant 1, the more
information that you reveal about yourself, the larger this quadrant will be. Put another way, the
more you open up to others, the larger the open area will be. Quadrant 2 is a blind area. This
window contains information that other people know about you, but that you do not know.
Perhaps when you were in grade school, as a joke someone put a sign on your back that said,
Kick me. Everyone was aware of the sign but you. The blind window represents much the
same situation. For example, you may see yourself as generous, but others may see you as a
tightwad. Generally, the more accurately you know yourself and perceive how others see you,
the better your chances are to establish open and honest relationships with others. Quadrant 3 is a
hidden area. This area contains information that you know about yourself, but that others do not
know about you. You can probably think of many facts, thoughts, feelings, and fantasies that you
would not want anyone else to know. They may be feelings you have about another person or
something youve done privately in the past that youd be embarrassed to share with others. It is
useful to know, however, that part of who you are is known by some people, but remains hidden
from others. Quadrant 4 is an unknown area. This area contains information that is unknown to
both you and others. These are things you do not know about yourself yet. Perhaps you do not
know how you will react under certain stressful situations. Other people may also not be aware
of how you would respond or behave under certain conditions. Your personal potential, your
untapped physical and mental resources, are unknown. You can assume that this area exists,
because eventually some (though not necessarily all) of these things will become known to you,
to others, or to both you and others. Because you can never know yourself completely, the
unknown quadrant will always exist; you can only guess at its current size, because the
information it contains is unavailable to you.
Page Ref: 54-55 Skill: Factual
9) Define mindfulness and provide the three ways of being mindfully self-aware.
Answer: Mindfulness is the ability to think consciously about what you are doing and
experiencing, rather than responding out of habit or intuition. The three ways of being mindfully
self-aware, or conscious of who you are and what you are doing, are: subjective self-awareness,
objective self-awareness, and symbolic self-awareness.
Page Ref: 34, Skill: Factual
10) Your roommate, Anthony, is a freshman with an excellent academic background. He has
begun to have problems with one of his classes and is really getting down on himself. Because he
spends so much time on his school work he has not developed many friendships and doesnt
socialize much. Since you like Anthony and would like to help him, explain how you can use the
suggestions for improving self-esteem to improve his self-esteem.
Answer: The strategies most likely to be helpful include reframing and developing an honest
relationship. You might also help Anthony understand how his self-talk is affecting him and
explain how visualization might help him see his goals better. It is also possible that Anthony
needs to let go of the past. Perhaps the strategies he used successfully in high school are no
longer effective in this new environment. If Anthonys difficulties are deeply ingrained,
ultimately, the best suggestion might be to seek professional support.
Page Ref: 47-50, Skill: Application
Chapter 2 Test Bank
234
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
11) Name and define the three attachment styles.
Answer: Secure attachment style: Individuals with a secure attachment style experience greater
overall feelings of hope and relationship satisfaction and tend to disclose more personal
information about themselves. Anxious attachment style: Individuals with an anxious attachment
style report feeling more negative emotions when interacting with others, especially a romantic
partner. Avoidant attachment style: People who have this type of attachment style may feel
considerable discomfort and awkwardness when expressing or receiving intimacy.
Page Ref: 48, Skill: Factual
Matching Sequences
1. Match the definition or example with the term.
1) Jif is the best-tasting peanut butter. A) attitude
2) a persons subjective description of who he
or she is
B) belief
3) your evaluation of your worth or value
based on your perception of such things as
your skills, abilities, talents, and appearance
C) self-concept
4) Intelligent life exists on Mars. D) self-esteem
5) Stealing music is just wrong. E) value
Answers: 1) A, 2) C, 3) D, 4) B, 5) E, Page Ref: 33-34, Skill: Factual
2. Match the example with the dimension of the self.
1) My new house cost $500,000. A) the spiritual self
2) Im a totally different person when Im
away from work.
B) the material self
3) What is the meaning of life? C) the social self
Answers: 1) B, 2) C, 3) A, Page Ref: 36-37, Skill: Factual
3. Match the terms with Schutz interpersonal need.
1) human contact and fellowship A) affection
2) influence, stability, comfort B) inclusion
3) support, warmth, intimacy C) control
Answers: 1) B, 2) C, 3) A, Page Ref: 53, Skill: Factual
Chapter 2 Test Bank
235
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
4. Match the description with the appropriate title of the pane in the Johari window.
1) known to self and others A) blind
2) not known to self but known to others B) unknown
3) known to self but not known to others C) hidden
4) not known to to self or others D) open
Answers: 1) D, 2) A, 3) C, 4) B, Page Ref: 54-55, Skill: Factual

 

Chapter 12 Test Bank
Interpersonal Relationships: Family and Workplace
Multiple Choice Questions
1) All of the following are true of families EXCEPT:
A) Families are dynamic and changing.
B) Communication is a key element that underlies the very existence of family.
C) Families are self-defined.
D) Families include three or more people.
Answer: D, Page Ref: 348, Skill: Factual
2) Heidi and Gunther live with their biological parents. What type of family would this be
called?
A) natural family
B) blended family
C) extended family
D) single-parent family
Answer: A, Page Ref: 348, Skill: Application
3) Changs divorced father married Gretchens divorced mother. They all live in the same house.
What type of family is this?
A) natural family
B) blended family
C) extended family
D) family of origin
Answer: B, Page Ref: 349, Skill: Application
4) Abdul, his parents, his grandmother, and his uncle Hassid all live together. What type of
family is this?
A) natural family
B) blended family
C) extended family
D) family of origin
Answer: C, Page Ref: 349, Skill: Application
5) What dimension of the circumplex model of family interaction is characterized by emotional
bonding and feelings of togetherness?
A) adaptability
B) cohesion
C) structure
D) communication
Answer: B, Page Ref: 351-353, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
365
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
6) According to Fitzpatrick, Ritchie, and Koerner, the degree to which a family pushes all
members to agree to the same set of beliefs, values, an attitudes represents its __________
orientation.
A) other
B) conversation
C) conformity
D) support
Answer: C, Page Ref: 353, Skill: Factual
7) Which skill for improving family communication is involved when family members ask
questions, reflect content and feelings, and perception-check to clarify the meaning of messages?
A) Take time to talk about relationships and feelings.
B) Listen actively and clarify the meaning of messages.
C) Support and encourage one another.
D) Use productive strategies for managing conflict, stress, and change.
Answer: B, Page Ref: 356, Skill: Factual
8) Jordan and Taylor are married and raising one child. Both Jordan and Taylor are deeply
committed to their family, but value their independence, each pursuing their individual goals and
openly expressing their desires. Fitzpatrick, Ritchie, and Koerner would label their family
communication pattern as
A) consensual.
B) protective.
C) pluralistic.
D) laissez-faire.
Answer: C, Page Ref: 354, Skill: Application
9) Which skill for improving family communication is involved when family members schedule
discussions, acknowledge the others viewpoint, moderate emotions, and know when to get help
or when to give up?
A) Take time to talk about relationships and feelings.
B) Listen actively and clarify the meaning of messages.
C) Support and encourage one another.
D) Use productive strategies for managing conflict, stress, and change.
Answer: D, Page Ref: 355-356, Skill: Factual
10) Rashid has regular meetings with his boss to inform him of productivity, quality control
issues, and potential labor problems. In what kind of communication is Rashid engaging with his
boss?
A) downward
B) upward
C) horizontal
D) outward
Answer: B, Page Ref: 370, Skill: Application
Chapter 12 Test Bank
366
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
11) The Board met and agreed to some changes in operating procedures and performance
benchmarks. This new policy must now be communicated to their subordinates and disseminated
throughout the company. What kind of communication is involved when information flows from
those higher up in an organization to those of lower rank?
A) downward
B) upward
C) horizontal
D) outward
Answer: A, Page Ref: 372, Skill: Application
12) Ramon has some important information to pass along to his subordinates, which will require
action. Which of the following methods would be the best way to communicate with his
subordinates?
A) e-mail
B) written memos
C) face-to-face with written follow-up
D) written memos with oral follow-ups
Answer: C, Page Ref: 373, Skill: Application
13) Janice has filed a sexual harassment claim against her boss. She accuses him of demanding
sex in return for his approval of her promotion. What type of sexual harassment is this called?
A) quid pro quo
B) post hoc ergo proctor hoc
C) argumentum ad hominem
D) hostile environment
Answer: A, Page Ref: 367, Skill: Application
14) Several women in the parts department are making a claim of sexual harassment against the
parts manager. They claim he does nothing about the nude photographs of women hanging on
the wall or the sexist remarks made by their male coworkers. They argue that he is allowing a
situation to occur that is demeaning or offensive. What type of sexual harassment is this called?
A) quid pro quo
B) hostile environment
C) sexual aggravation
D) sexual predation
Answer: B, Page Ref: 373, Skill: Application
15) Pierre, of the marketing department, needs to talk with Francine, from research and
development, in order to complete his marketing plan. What kind of communication is involved
when coworkers at the same level of the organization exchange information?
A) upward communication
B) downward communication
C) horizontal communication
D) outward communication
Answer: C, Page Ref: 373, Skill: Application
Chapter 12 Test Bank
367
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
16) A marketing manager communicating with customers about a new product line is an example
of which type of workplace communication?
A) upward
B) downward
C) horizontal
D) outward
Answer: D, Page Ref: 375, Skill: Conceptual
17) The Pelz effect research finds that subordinates
A) were more satisfied in their jobs when they felt their immediate supervisor had influence on
decisions made at higher levels.
B) prefer supervisors who treat them as equals.
C) distrust supervisors who have personal relationships with other subordinates.
D) are more likely to follow the direction of a supervisor who leads by example rather than by
edict.
Answer: A, Page Ref: 370, Skill: Factual
18) Which of the following workplace values and functions is related to workplace friends
helping to manage the stress and challenges unique to a persons job, such as a hostile boss,
cutbacks in hours, or working overtime?
A) retention
B) organizational change
C) organizational enhancement
D) social support
Answer: A, Page Ref: 365, Skill: Factual
19) Bill is the biological son of Ed and Marilyn, who divorced when Bill was three years old. For
two years, Bill and Marilyn lived alone. Then, when Bill was five, Bill and Marilyn moved in to
Jeffs home with Jeff and his three children when Jeff and Marilyn got married. In order, Bills
family type changed from
A) natural to single-parent to blended.
B) traditional to single-parent to extended.
C) nuclear to blended to extended.
D) natural to blended to extended.
Answer: A, Page Ref: 348-350, Skill: Application
20) The fastest growing type of family in the United States today is the __________ family.
A) natural
B) blended
C) single-parent
D) extended
Answer: C, Page Ref: 349, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
368
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
21) According to Virginia Satir, the single factor determining the kinds of relationships we make
with others is
A) good family communication.
B) the category or type of family we grew up in.
C) the adaptability lessons we learned from our family.
D) the ages of the children relative to the ages of the parents.
Answer: A, Page Ref: 351, Skill: Factual
22) The three basic dimensions of the circumplex model of family interaction are
A) adaptability, cohesion, and communication.
B) adaptability, communication, and values.
C) communication, structure, and adaptability.
D) structure, cohesion, and values.
Answer: A, Page Ref: 351-353, Skill: Factual
23) Edgars family has always been open and all members of the family have been encouraged to
discuss whatever topics they feel are important. The degree to which Edgars family members
are encouraged to discuss any topic is known as which of the following?
A) cohesion
B) level of conformity
C) adaptability
D) level of conversation
Answer: D, Page Ref: 353, Skill: Application/Factual
24) Everything in the circumplex model of family interaction is influenced by
A) communication.
B) adaptability.
C) cohesion.
D) values.
Answer: A, Page Ref: 352, Skill: Factual
25) About what percent of workers surveyed by Careerbuilder.com reported marrying a person
they had dated at work?
A) 5%
B) 41%
C) 71%
D) 31%
Answer: D, Page Ref: 366, Skill: Factual
26) Research shows that the more open parents are in their communication with their children
about sex and alcohol, the more likely their children are to
A) engage in safe behavior.
B) engage in risky behavior.
C) engage in more intimate self-disclosure with their parents.
D) engage in less conflict with their parents.
Answer: A, Page Ref: 359, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
369
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
27) Dale and Donna have been married for over twenty years. When they got married, Donna
took Dales last name. Dale works at a local car factory and Donna takes care of the home. On
Sunday, they always go shopping together for the week. They argue occasionally, but generally
like spending time together and are comfortable meeting each others needs. The type of
marriage relationship they have is most like which of the following?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: A, Page Ref: 357, Skill: Application
28) Which of the following is NOT a value or function of workplace friendships?
A) social support
B) retention
C) improved performance
D) better overall health
Answer: D, Page Ref: 365-366, Skill: Factual
29) Patty and Rod have been married for sixteen years. They go to movies together from time to
time and share some of the household responsibilities, but they both have friends and interests
outside of their marriage. Rod likes to see movies and visit museums while Patty goes antiquing
with her friends on the weekends. Sometimes they have a hard time matching their schedules
because of their varied interests. Which type of married couple are Patty and Rod most like?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: B, Page Ref: 357, Skill: Application
30) Becky and Gus have been married for eleven years. They make sure to sit down together for
breakfast and a cup of coffee in the morning, but otherwise they are each usually busy doing
their own thing. Becky likes to travel, but Gus would rather stay at home and read or do
landscaping in the yard. Becky never wanted to have children even though Gus did, so they had
only one child, who they both adore but who Gus attends to most of the time. Over the years,
when they couldnt agree on a place to go for vacation, they each went on their own where they
wanted to go. Which of the following types of married couple best represents their marriage?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: C, Page Ref: 358, Skill: Application
Chapter 12 Test Bank
370
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
31) Gladys and Fred have been married for over twenty years. Fred thinks Gladys should stay
home and take care of the children, but Gladys insists that she wants to have a career and will not
be left at home with the kids. Fred thinks that the husband should be the breadwinner and the
wife should keep the house and raise the children. Which type of married couple best represents
the marriage of Gladys and Fred?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: D, Page Ref: 358, Skill: Application
32) Which type of married couple does research show are the most satisfied?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: A, Page Ref: 358, Skill: Factual
33) Which type of married couple does research show is the least satisfied?
A) traditional
B) independent
C) separate
D) mixed
Answer: C, Page Ref: 358, Skill: Factual
34) Which of the following theories recognizes that, like relationships outside of work,
relationships between supervisors and subordinates vary in type and quality?
A) LMX
B) LKE
C) LXM
D) Lexus
Answer: A, Page Ref: 372, Skill: Factual
35) According to leader-member exchange theory, which of the following relationship types is
less formal and is characterized by free-flowing information?
A) supervisory relationships
B) competitor relationships
C) upward relationships
D) leadership relationships
Answer: D, Page Ref: 372, Skill: Factual
36) A nuclear family is another name for a __________ family.
A) single-parent
B) natural
C) pluralistic
D) extended
Answer: B, Page Ref: 348, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
371
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
37) Brians family has a low orientation toward both conversation and conformity, thus they are
termed a __________ family.
A) protective
B) laissez-faire
C) pluralistic
D) consensual
Answer: B, Page Ref: 354, Skill: Application
38) Which of the following is NOT considered to be fictive kin?
A) substitute voluntary kin
B) convenience voluntary kin
C) extended family voluntary kin
D) nuclear voluntary kin
Answer: D, Page Ref: 350-351, Skill: Factual
True/False Questions
1) Only children have fewer friends than children with siblings.
Answer: FALSE, Page Ref: 362, Skill: Factual
2) Today, around 10 percent of all American families consist of a working father and a stay-athome
mother.
Answer: TRUE, Page Ref: 347, Skill: Factual
3) The extended family is the fastest growing type of family in the United States today.
Answer: FALSE, Page Ref: 349, Skill: Factual
4) Regardless of the current status of your family, you have only one family of origin.
Answer: FALSE, Page Ref: 350, Skill: Conceptual
5) According to the circumplex model of family interaction, the dimension of adaptability ranges
from chaotic to rigid.
Answer: TRUE, Page Ref: 351-353, Skill: Factual
6) The level of conformity is the degree to which the family emphasizes embracing the same
values, attitudes, and beliefs.
Answer: FALSE, Page Ref: 353, Skill: Factual
7) Horizontal communication involves the flow of communication from employee to employer.
Answer: FALSE, Page Ref: 372-374, Skill: Factual
8) Healthy families do not need to talk.
Answer: FALSE, Page Ref: 355, Skill: Factual
9) Sexual harassment that seeks to exchange sexual favors for something the employee wants is
called creating a hostile environment.
Answer: FALSE, Page Ref: 367, 373, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
372
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
10) Sam and Woody are both bartenders at a local tavern. The communication between them
would be considered outward.
Answer: FALSE, Page Ref: 373-375, Skill: Application
11) Most employers try to discourage grapevine communication because it gets in the way of
productivity.
Answer: FALSE, Page Ref: 374, Skill: Factual
12) Outward communication involves the organization communicating its message out to
consumers.
Answer: TRUE, Page Ref: 375, Skill: Factual
13) Homosexual couples do not meet the definition of a family provided by your textbook.
Answer: FALSE, Page Ref: 348, Skill: Conceptual
14) A nuclear family and a natural family are two terms for the same family type.
Answer: TRUE, Page Ref: 348, Skill: Factual
15) According to the authors of your textbook, a family is a family if the people in it think of
themselves as a family, whether or not they meet the specific definitions of a family.
Answer: TRUE, Page Ref: 348, Skill: Conceptual
16) Dating in the workplace is especially problematic when those involved work in different
units.
Answer: FALSE, Page Ref: 367, Skill: Factual
17) According to the circumplex model of family systems, a balanced family has high levels of
cohesion and adaptability.
Answer: FALSE, Page Ref: 352, Skill: Comprehension
18) According to Fred Jablin, when subordinates perceived their supervisors as supportive,
the Pelz effect was particularly strong in creating a sense of openness and satisfaction.
Answer: TRUE, Page Ref: 370, Skill: Factual
19) Leader-member exchange theory suggests that relationships between supervisors and
subordinates vary in type and quality, but are quite different from those outside work.
Answer: FALSE, Page Ref: 372, Skill: Factual
20) Employees who describe more person-centered communication (PCC) by their boss also
report stronger leader-member relationships and higher job satisfaction.
Answer: TRUE, Page Ref: 372, Skill: Factual
21) Janet and Jack support traditional marriage and family values but tend to do the things
separately that each wants to do, and they tend to stress their individuality and autonomy over
their relationship as a couple. They would be known as a mixed couple.
Answer: FALSE, Page Ref: 358, Skill: Application/Conceptual
Chapter 12 Test Bank
373
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Short Answer/Essay Questions
1) Define family according to the authors of your textbook.
Answer: According to the authors, a family is a unit made up of any number of persons who live
in relationship with one another over time in a common living space, and who are usually, but
not always, united by marriage and kinship.
Page Ref: 348, Skill: Factual
2) Identify the type of family in which you were raised by applying the makeup of your family to
the definitions in your textbook.
Answer: The text describes several types of families. It is possible that these family types can be
combined or mixed. For example, an extended, blended family. The student needs to describe the
characteristics of his or her family and identify the family type that it most closely resembles.
* A natural, or traditional, family consists of a father and mother and their biological children.
* A blended family is comprised of two adults and their children. The children may be the
biological products of one or neither of the parents.
* A single-parent family consists of a single parent and at least one child.
* The family of origin is the family in which a person was raised.
* Voluntary (fictive) kin are individuals we consider family regardless of their legal or blood
connection.
* An extended family consists of parents, children, and other relatives all living together.
Page Ref: 348-351, Skill: Application
3) What is the circumplex model of family interaction?
Answer: It is a model that seeks to describe the dynamics of functional and dysfunctional
families based upon the dimensions of adaptability, cohesion, and communication.
Page Ref: 351, Skill: Factual
4) Briefly describe upward, downward, horizontal, and outward communication in organizations.
Answer:
* Upward communication is information sent from subordinates to superiors.
* Downward communication is information sent from superiors to subordinates.
* Horizontal communication is information shared among employees on the same hierarchical
level, typically across the boundaries of departments and divisions.
* Outward communication involves sharing information and listening to the perceptions and
reactions of those outside the organization, particularly customers.
Page Ref: 369-375, Skill: Conceptual
5) Differentiate between conformity orientation and conversation orientation.
Answer:
* Conformity orientation: the degree to which a family pushes all members to agree to the same
set of beliefs, values, and attitudes.
* Conversational orientation: how much families talk about different things, and how they
encourage open and diverse conversations.
Page Ref: 353, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
374
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
6) Explain how the circumplex model of family interaction can be used to describe the dynamics
of functional and dysfunctional families.
Answer:
* The circumplex model of family interaction uses the dimensions of adaptability, cohesion, and
communication to explain how families meet and solve problems. Adaptability refers to the
familys ability to adapt to changes in its own power structure and roles. Cohesion refers the
feelings of emotional bonding and feelings of togetherness the family experiences. It is through
communication that families manage cohesiveness and adaptability.
* Families may range from enmeshed, where they are tightly bound together, to disengaged,
where they maintain high levels of independence from one another. Dysfunctional families are
ones that are unable to adapt to changing circumstances. They may be either highly enmeshed or
disengaged. They are unable to adapt their levels of cohesion. As circumstances change, families
need to adapt levels of cohesion. For example, a family with young children may need both high
levels of cohesion and adaptability. Families with adolescents may need to gradually allow more
independence and reduced family cohesion. Older couples may require less cohesion, but high
levels of structure and predictability. Dysfunctional families tend to have poor communication
skills, emphasizing self-oriented perspectives. They tend to listen poorly, blame others, and
criticize each other.
* A functional family has effective communication skills that allow them to adapt as
circumstances change. When children grow older, when a spouse is unable to work, when a
loved one is lost, or other stressful situations, communication allows the family to confront and
manage the problems it faces. Effective communication skills help the family adjust adaptability
and cohesion. Active listening, problem solving, conflict management skills, empathy, and
supportiveness all help the family to adjust.
Page Ref: 351-353, Skill: Application
7) Darlene and Bill have always been firm disciplinarians. Family has always been first in every
decision. They expect their children to be well behaved and obey the rules. Their oldest boy is
now 17 and is displaying some alarming behaviors. He is increasingly argumentative, refuses to
do his chores, and consistently violates curfew. When grounded or punished with loss of
privileges, he says he doesnt care. Use the circumplex model of family interaction to explain
what you think is going on in this family and what might be done about it.
Answer:
* By applying the circumplex model of family interaction, it might be safely assumed that this
family has been enmeshed for a long time. The emphasis on family and obedience suggests a
rigid and inflexible approach to family relationships. It seems likely that as the son moves
through adolescence, he wants more freedom and independence, which his parents are afraid to
give him. This causes him to feel angered and rebellious and results in defiant behavior. Yet he
has not left the family.
* The odds are that communication in the family has been self-oriented, employing defensive
behaviors as opposed to supportive. Now that the son is older and seeking independence, his
parents are reluctant to give up control. The parents need to reduce control messages, especially
coercion and threats, and focus on problem solving. An overemphasis on control often results in
rebellion. The parents seem not to trust the sons ability to make wise decisions.
* The family needs to develop an other-orientation and some supportive communication skills.
They need to learn cooperative conflict management skills and take time to talk about
relationships and feelings. They need to listen actively, paying attention to both verbal and
Chapter 12 Test Bank
375
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
nonverbal messages, and checking perceptions is essential. They also need to develop a more
supportive and encouraging atmosphere.
Page Ref: 351-353, Skill: Application
8) Ashley is 17. Her parents are frustrated by her selfish and destructive behavior: She
occasionally skips school; she neglects her chores at home, including her bedroom and pets; she
drains the car of gas cruising with her friends; she talks on her cell phone almost constantly;
and she pushes the boundaries of her curfew consistently. Using John Gottmans set of
suggestions for handling conflict, recommend a plan of action for Ashleys parents in dealing
with her behavior.
Answer: The answer to this query should include a discussion of all of some of the following
strategies:
* pick your battles carefully (dont make each issue equal; skipping school is likely more
important than the cell phone use)
* schedule a discussion (sit down together to discuss your frustrations and Ashleys needs)
* employ a structure (build an agenda, persuade and argue, resolve)
* moderate your emotions (being overly emotional will complicate the issue)
* acknowledge Ashleys viewpoint before making your own point
* communicate nondefensively (dont have an agenda, use I language, be other-oriented)
* provide comfort and positive reinforcement
* seek help if all else fails
Page Ref: 356, Skill: Application
9) Use the research reported in your textbook to evaluate the communication qualities of a family
you are familiar with.
Answer: The answer to this essay could include the research of Caughlin:
* openness
* maintaining structural stability
* expression of affection
* emotional/instrumental support
* mind-reading
* politeness
* discipline
* humor/sarcasm
* regular routine interaction
* avoidance of harmful and hurtful topics
AND/OR the work of Galvin and Brommel:
* interactions patterned and understood
* more compassion and less cruelty
* problems are addressed to the person who created them
* self-restraint
* boundaries about safe territories and roles are clear
* life includes joy and humor
* misperceptions are minimal
* positive interactions outweigh negative ones
Page Ref: 355, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
376
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
10) Explain leader-member exchange theory.
Answer:
* Leader-member exchange (LMX) theory recognizes that supervisors develop different types of
relationships with different subordinates, and seeks to explain those differences and their impact
on subordinates satisfaction and productivity. LMX theory recognizes that, like relationships
outside of work, relationships between supervisors and subordinates vary in type and quality. For
example, supervisory relationships are formal and task oriented and leadership relationships are
less formal and characterized by free-flowing information. In addition to higher job satisfaction,
strong PCC (person-centered communication) and LMX relationships improve employee
commitment, autonomy, and negotiation latitude, and benefit supervisors and organizations by
reducing turnover and increasing productivity.
Page Ref: 372, Skill: Application
11) Using the research of Schaefer and Tudor, explain the guidelines that those involved in
workplace romance should follow.
Answer:
*Conduct yourself in a professional manner at all times; be discreet and avoid public displays of
affection.
* Dont take long lunches or extended breaks with your partner. Dont return to work looking
disheveled.
* Avoid romances with clients, suppliers, or vendors.
*It is acceptable to ask a coworker for a date if workplace policies allow it. However, if you are
rejected, do not persist as this may be construed as harassing behavior.
* Exercise prudence when using the employers communication systems for personal messages.
* Dont call in sick on the same day.
* If you are employed by an international firm, be familiar with cultural differences in dating and
acceptable behavior between males and females.
Page Ref: 369, Skill: Factual
12) Margie has been told by her boss that, if she does not put out, she will never see that
promotion to manager that she wants. Explain what type of harassment this is and why it is that
type and not the other type discussed in the textbook.
Answer:
Quid pro quo is a Latin phrase that basically means You do something for me and Ill do
something for you. A supervisor who says or implies If you want this promotion, you should
have sex with me is obviously using his or her power as a boss to gain sexual favors in
exchange for something the employee wants. Thus, the scenario is a clear case of quid pro quo
harassment. In a hostile environment situation, an employee feels his or her rights are being
violated because of working conditions or offensive behavior on the part of other workers.
Hostile environments often have a sexual component, but can also emerge from issues of race,
ethnicity, sexual orientation, or general bullyingsuch as telling lewd or obscene stories or
jokes about members of the opposite sex, using degrading terms to describe coworkers, or
posting cartoons that degrade a person because of race or sexual orientation.
Page Ref: 367, 373, Skill: Application
Chapter 12 Test Bank
377
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
Matching Sequences
1.Match the example with the term.
1) Bill and Nada are married and have five of
their biological children living at home with
them.
A) extended family
2) Tiffany and Dane have been married for five
years, and live with Danes son from a
previous marriage.
B) blended family
3) Bob and Marie have been married for five
years and live with two of their biological
children and Maries elderly aunt and uncle.
C) natural family
4) Bill and Nada have been married for five
years and live with Nana, who they consider
part of their family but who is actually an
elderly woman who was once their neighbor
but now lives with them permanently so they
can take care of her.
D) voluntary (fictive) kin
Answers: 1) C, 2) B, 3) A, 4) D, Page Ref: 348-351, Skill: Application
2. Match the definition with the term.
1) a type of sexual harassment; You do this
for me, Ill do this for you.
A) downward communication
2) communication that flows from subordinates
to superiors
B) quid pro quo
3) communication that flows from superiors to
subordinates
C) horizontal communication
4) a type of sexual harassment in which an
employees rights are threatened through
offensive working conditions
D) upward communication
5) communication among colleagues at the
same level within an organization
E) hostile environment
6) communication that flows to customers F) outward communication
Answers: 1) B, 2) D, 3) A, 4) E, 5) C, 6) F, Page Ref: 367-375, Skill: Factual
Chapter 12 Test Bank
378
Copyright 2014, 2011, 2008 Pearson Education, Inc. All rights reserved.
3. Match the type of married couple with the description.
1) traditional A) married partners who support the notion of
marriage and family but stress the individual
over the couple
2) separate B) married couples in which the husband and
wife each adopt a different perspective on
marriage
3) mixed C) married partners who are interdependent
and who exhibit a lot of sharing and
companionship
Answers: 1) C, 2) A, 3) B, Page Ref: 357-358, Skill: Factual

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here