Looking Out Looking In 14th Edition Test bank

<< Macroeconomics 12th Edition by Gordon Test Bank Living Religions 9th Edition Fisher Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Looking Out Looking In 14th Edition Test bank

Description

Test Bank
CHAPTER 1
A FIRST LOOK AT INTERPERSONAL COMMUNICATION

1. Chapter One indicates that effective interpersonal communication is strongly linked to good health, social happiness and career success.
Answer: T Type: T Pages: 47 Knowledge

2. The only way we learn who we are is through communication.
Answer: T Type: T Pages: 5-6 Knowledge

3. A lack of social relationships may affect physical health and life span as dramatically as smoking or a lack of physical activity.
Answer: T Type: T Page: 5 Knowledge

4. The ability to speak and listen effectively can mean the difference between succeeding and failing in a job.
Answer: T Type: T Pages: 7-8 Knowledge

5. Shared understanding and clarity are the most important goals in achieving successful communication.
Answer: F Type: T Page: 17 Knowledge

6. The major difference between impersonal communication and interpersonal communication is the number of people involved.
Answer: F Type: T Pages: 12-13 Analysis

7. An older professor who forgets what it was like to be a student when he teaches is an example of how differing environments in the classroom can make understanding difficult.
Answer: T Type: T Page: 10 Comprehension

8. Communication competence is a trait that people either possess or lack.
Answer: F Type: T Pages: 23, 26 Knowledge

9. Just as judges instruct juries to disregard some statements made in court, we can reverse or erase the effects of communication interactions in everyday life.
Answer: F Type: T Page: 16 Comprehension
10. There is no such thing as the same message; words and behaviors are different each time they are spoken or performed.
Answer: T Type: T Page: 16 Knowledge

11. It is impossible to repeat the same communication event.
Answer: T Type: T Page: 16 Knowledge

12. The transactional model of communication suggests that communicators usually send and receive messages simultaneously.
Answer: T Type: T Page: 9 Knowledge

13. The transactional model represents communication as staticmore like a gallery of still photographs than a motion picture film.
Answer: F Type: T Pages: 7-11 Comprehension

14. We are not communicating when we remain silent.
Answer: F Type: T Pages: 15-16 Comprehension

15. Socially isolated people are much more likely to die prematurely than those with strong social ties.
Answer: T Type: T Page: 5 Knowledge

16. Transactional communication may be compared to dancing due to the involvement needed by each partner.
Answer: T Type: T Page: 11 Knowledge

17. According to your text, impersonal communication should always be avoided.
Answer: F Type: T Pages: 12-13 Comprehension

18. According to your text, effective communicators are able to establish warm relationships with everyone they encounter.
Answer: F Type: T Pages: 2223 Analysis

19. Your text argues that it is important to react in unique ways to every person we meet and respond to each as a unique individual.
Answer: F Type: T Pages: 23-24 Comprehension

20. Communication, as the term is used in your text, consists only of messages that a sender deliberately conveys.
Answer: F Type: T Page: 15 Comprehension

21. Its impossible to stop communicating.
Answer: T Type: T Pages: 15-16 Knowledge

22. Of the communication models described in your text, the linear model most accurately describes the interpersonal communication process.
Answer: F Type: T Pages: 8-11 Comprehension

23. We disclose more to people in interpersonal relationships than in impersonal ones.
Answer: T Type: T Page: 14 Knowledge

24. Too much communication can have negative outcomes.
Answer: T Type: T Page: 17 Knowledge
25. As the text points out, your goal should be to become a perfect communicator.
Answer: F Type: T Page: 26 Comprehension

26. All you need to develop good communication skills is common sense.
Answer: F Type: T Pages: 24-25 Analysis

27. Dyadic communication is communication involving two people.
Answer: T Type: T Page: 12 Knowledge

28. When people communicate, they are often both senders and receivers of messages at the same time.
Answer: T Type: T Page: 9 Knowledge

29. Feeling sad when a close friendship changes or ends is an indicator that interpersonal relationships are irreplaceable.
Answer: T Type: T Page: 12 Knowledge

30. According to your text, your goal should be to have as many interpersonal communication experiences as possible.
Answer: F Type: T Page: 14 Comprehension

31. According to your text, the axiom the more communication the better is true.
Answer: F Type: T Page: 17 Knowledge

32. Your text promises that if you communicate skillfully enough, you should be able to solve every problem you encounter.
Answer: F Type: T Page: 18 Knowledge

33. In impersonal communication we treat others as unique individuals.
Answer: F Type: T Page: 12 Knowledge

34. Fortunately, just knowing about a communication skill makes us able to put it into practice.
Answer: F Type: T Pages: 24-25 Comprehension

35. Almost all verbal messages have a content dimension as well as convey relational information.
Answer: T Type: T Pages: 16-17 Comprehension

36. Research has shown that communicating through social media has had an overall negative effect on interpersonal relationships.
Answer: F Type: T Pages: 18-22 Comprehension

37. Electronic communication does not serve as a replacement for face-to-face relationships.
Answer: T Type: T Page: 18 Knowledge

38. The asynchronous nature of social media provides convenient opportunities for us to be in touch with people in our busy lives.
Answer: T Type: T Page: 20 Comprehension

39. Living in a multicultural world has affected our need for different ways of communicating.
Answer: T Type: T Page: 27 Comprehension

40. Occupation and sexual orientation are types of co-cultures.
Answer: T Type: T Page: 28 Knowledge
41. Communicating successfully with people from different cultural backgrounds only requires using the same exact elements of competence we use with people in our own country.
Answer: F Type: T Pages: 27-30 Comprehension

42. Judging others because of cultural differences may negatively effect our communication with them.
Answer: T Type: T Page: 27 Knowledge

43. Your text defines communication competence as effective communication where ones goals are achieved in a way that, ideally and in most cases, maintains or enhances the relationship in which it occurs.
Answer: T Type: T Page: 22 Knowledge

44. A competent communicator will choose the same way of responding to others, no matter what the situation, if the response was successful in the past.
Answer: F Type: T Pages: 23-24 Knowledge

45. Seeing a situation from multiple points of view is called self-monitoring.
Answer: F Type: T Page: 26 Knowledge

46. An environment refers only to the physical location where someone is when communicating.
Answer: F Type: T Pages: 9-10 Knowledge

47. Communication competence seeks to be either effective or appropriate.
Answer: F Type: T Page: 22 Comprehension

48. Disinhibition is one of the challenges presented by social media.
Answer: T Type: T Pages: 21-22 Knowledge

49. The principle communication is irreversible doesnt apply to communication through social media because we can physically delete our posts.
Answer: F Type: T Pages: 16, 22 Synthesis

50. Acquiring as many friends as we can on social media sites such as Facebook and Twitter ensures that we will have many qualitatively interpersonal relationships.
Answer: F Type: T Page: 14 Comprehension

51. According to the authors, people who are well-acquainted are less likely to misunderstand each other than relative strangers.
Answer: F Type: T Page: 17 Knowledge

52. Studies show that poor communication was the root of over 60 percent of reported medical errors that led to serious physical injury, psychological trauma, and even death.
Answer: T Type: T Page: 7 Knowledge

53. Some research shows that acquiring a higher education can increase your chances of developing larger and more diverse social networks.
Answer: T Type: T Page: 6 Knowledge

54. Social isolation is so undesirable that prisoners of war have reported that they would rather have the worst companion than no companion at all.
Answer: T Type: T Page: 5 Knowledge

55. Communication via social media can increase the quantity but not the quality of our relationships.
Answer: F Type: T Pages: 18-20 Analysis

56. Although many scholars disagree about the definition of communication, most would agree that communication centers around using messages to generate meaning.
Answer: T Type: T Page: 7 Knowledge

57. A growing body of research is decidedly proving that social media is a growing threat to the quality of interpersonal relationships.
Answer: F Type: T Pages: 18-20 Knowledge

58. When we communicate for pleasure, affection, companionship, escape, relaxation or control, we are satisfying our identity needs.
Answer: F Type: T Page: 6 Comprehension

59. According to Chapter One, all of the following are attributes needed to communicate successfully with people from different cultures except
a. motivation
b. tolerance for ambiguity
c. friendliness
d. open-mindedness
e. knowledge and skill
Answer: c Type: M Pages: 27-30 Knowledge

60. In Chapter One, sociolinguist Deborah Tannen claims that
a. electronic mail can deepen the quality of relationships.
b. electronic mail makes interpersonal communication more impersonal.
c. everyone prefers face to face communication rather than electronic mail.
d. relationships cannot be maintained using electronic mail.
e. all of the above are claimed by Tannen.
Answer: a Type: M Page: 20 Knowledge

61. In the Looking at Diversity reading in Chapter One, Igor Ristic says that effective intercultural communication
a. means understanding which customs are right and wrong.
b. is only achieved if one is able to visit at least a dozen different countries.
c. is achieved through judging others behavior by our own cultural standards.
d. means making sure to maintain a large space bubble when seated with another person.
e. involves being aware of various cultural norms and adapting our communication.
Answer: e Type: M Pages: 27-30 Synthesis

62. Psychologist Abraham Maslow suggests that the most basic human needs
a. are invented by other psychologists.
b. must be satisfied before we concern ourselves with other ones.
c. are proof that animals ascended from lower animal forms.
d. prove the existence of a superior being.
e. are generated by others in interpersonal interaction.
Answer: b Type: M Page: 7 Knowledge


63. All of the following elements are included in the transactional communication model introduced in Chapter One except
a. message.
b. environment.
c. channel.
d. sender.
e. noise.
Answer: d Type: M Page: 9 Knowledge

64. All of the following are involved in learning to perform communication skills effectively except
a. awareness.
b. prowess.
c. awkwardness.
d. skillfulness.
e. integration.
Answer: b Type: M Page: 25 Knowledge

65. The environments that communicators occupy are
a. fields of experience that affect how they understand others behavior.
b. gaps that make common understanding impossible.
c. the places where they stand or sit when they communicate.
d. the attitudes they have about nature.
e. the space that they require to communicate effectively.
Answer: a Type: M Page: 10 Knowledge

66. Decoding is the process whereby
a. we put our thoughts into words.
b. we make sense out of the messages sent by others.
c. we engage others in conversation.
d. we choose the appropriate way to send messages.
e. we create new ways of teaching reading and communication to children.
Answer: b Type: M Page: 8 Knowledge

67. Strategies you can use to develop a more mindful and competent style of intercultural communication include
a. reading.
b. passive observation.
c. self-disclosure.
d. talking to experts.
e. all of the above.
Answer: e Type: M Page: 30 Knowledge

68. Almost all messages have
a. a content dimension.
b. a relational dimension.
c. both content and relational dimensions.
d. no dimensions unless the communicators intend them to.
Answer: c Type: M Pages: 16-17 Comprehension

69. Which of the following factors might contribute to different environments?
a. experience
b. age
c. income level
d. ethnic group
e. all of the above
Answer: e Type: M Page: 10 Knowledge

70. What health threats can result from a lack of close relationships?
a. more likely to experience a higher rate of accidents
b. more susceptible to the common cold
c. more likely to die prematurely
d. b and c
e. all of the above
Answer: d Type: M Page: 5 Knowledge

71. The three types of noise that can block communication are
a. loud, moderate, and soft.
b. mass communicational, personal, and transactional.
c. external, physiological, and psychological.
d. sociological, psychological, and communicational.
e. linear, interactional, and transactional.
Answer: c Type: M Page: 10 Knowledge

72. Skillful, integrated communicators are characterized by
a. a conscious focus on communicating effectively.
b. a greater degree of sociability.
c. communicating competently without needing to think constantly about how to behave.
d. exposure to a wide range of communication styles.
e. others helping them out.
Answer: c Type: M Page: 25 Comprehension

73. Research has shown that competent communicators achieve effectiveness by
a. using the same types of behavior in a wide variety of situations.
b. developing large vocabularies.
c. apologizing when they offend others.
d. giving lots of feedback.
e. adjusting their behaviors to the person and situation.
Answer: e Type: M Pages: 23-26 Synthesis

74. An interpersonal relationship differs from an impersonal one because
a. we share our thoughts and feelings with each other.
b. the other persons life affects ours.
c. we are sad when the relationship changes or ends.
d. we find the time spent in the relationship rewarding.
e. all of the above.
Answer: e Type: M Pages: 12-15 Knowledge


75. Which of the following is an inaccurate description of communication?
a. Communication is unrepeatable.
b. Meanings are in words.
c. Communication is irreversible.
d. Its impossible not to communicate.
Answer: b Type: M Pages: 15-18 Comprehension

76. You want to let a close friend know how much she/he means to you in a way that is sincere and doesnt embarrass either of you. Following the advice on communication competence in your text, you would
a. follow the approach that you saw another friend use successfully, assuming it would work for you.
b. avoid sending any message until you were sure it would be well received.
c. try to follow exactly the approach you used successfully with others in the past.
d. react in the way that first occurred to you.
e. consider a variety of alternatives, choosing the one that you think will be most successful under these circumstances.
Answer: e Type: M Pages: 23-24 Evaluation

77. Maslows hierarchy of needs is important to the study of interpersonal communication because
a. we all have needs.
b. we cant understand our needs without communication.
c. communication is usually necessary to meet each level of need.
d. communication was Maslows greatest need.
e. the need for communication is the sixth hidden need.
Answer: c Type: M Page: 7 Comprehension

78. Noise in the communication process is
a. more than one communicator talking at a time.
b. the nonverbal behaviors that accompany communication.
c. the process of maintaining direct eye contact or not.
d. the process of translating thoughts into words.
e. any force that interferes with effective communication.
Answer: e Type: M Pages: 8, 10 Knowledge

79. Which of the following is most clearly an example of qualitatively interpersonal communication?
a. Aubre buys a sweater from a sales clerk.
b. Rich invites the team to a party.
c. Royce asks his friend Jane about her sick child.
d. Aasim pleads for the class to vote.
e. Georgina chats with the mailman.
Answer: c Type: M Pages: 12-15 Analysis


80. The transactional model of communication is considered a more accurate model than previous ones because
a. people send and receive messages simultaneously.
b. we cannot isolate a single act of communication from the event that came before and after it.
c. the communication created results from the way partners interact.
d. none of the above.
e. all of the above.
Answer: e Type: M Pages: 9-11 Knowledge

81. The authors describe some of the social needs we strive to fulfill by communicating as
a. encoding and decoding.
b. control and affection.
c. empathy and sympathy.
d. talking and listening.
e. communicating both verbally and nonverbally.
Answer: b Type: M Page: 6 Comprehension

82. Some of the characteristics that make relationships more interpersonal than impersonal are
a. frequency and proximity of communication.
b. quantity over quality.
c. how important the content of talk is to both of you.
d. uniqueness, irreplaceability, and interdependence.
Answer: d Type: M Pages: 12-15 Comprehension

83. Integrated communicators express themselves in skillful ways because
a. their communication is a self-conscious act.
b. they have had more experience.
c. they have internalized effective behavior.
d. skills are basic to communication.
e. others help them out.
Answer: c Type: M Page: 25 Comprehension

84. Effective communicators have been found to
a. have a consistent set of five behaviors they can call up at will.
b. have a wide range of behaviors from which to choose.
c. exhibit behaviors that are predictable by their partners.
d. exhibit unique behaviors more often than less effective communicators.
e. frequently rehearse about 20 behaviors until they get them right for any interaction.
Answer: b Type: M Pages: 23-26 Comprehension

85. When you pay attention to your behavior in relationships, you are
a. unlikely to pay attention to others.
b. too uptight.
c. probably egodriven.
d. self-monitoring.
e. intrinsic.
Answer: d Type: M Page: 27 Knowledge


86. Identity and communication are related in that we
a. gain an idea of who we are from the way others communicate with us.
b. are drawn to communicators who test and challenge our identity.
c. find others identities become our own through communication.
d. control communication with our identity.
Answer: a Type: M Pages: 5-6 Comprehension

87. Which is an example of noise as the term is defined in your text?
a. someone tapping a pencil while youre trying to talk
b. a headache that interferes with you listening
c. feelings of anger directed toward a partner
d. preoccupation with another topic during a lecture
e. all of the above
Answer: e Type: M Page: 10 Application

88. Which is an example of psychological noise as defined in your text?
a. the sound of a lawn mower just outside your window
b. the smell of smoke drifting into the room you are in
c. feeling embarrassed about a mistake you made
d. a light flickering on and off during a lecture
e. feeling tired in a meeting
Answer: c Type: M Page: 10 Application

89. Which of the following would not be considered a co-culture?
a. senior citizen
b. a person who uses a wheel chair
c. construction worker
d. Muslim
e. all of the above are considered co-cultures
Answer: e Type: M Pages: 28-29 Knowledge

90. Two friends communicating face to face would most likely be
a. taking turns sending and receiving messages.
b. primarily sending messages.
c. primarily receiving messages.
d. sending and receiving messages at the same time.
e. neither sending nor receiving messages.
Answer: d Type: M Pages: 8-11 Application

91. Research on the benefits and challenges of social media indicates that
a. some benefits of communicating via social media significantly outweigh the costs.
b. social media sites do not increase the amount of contact with loved ones.
c. the use of social media to communicate maximizes the perception of differences due to gender, age, social class, and ethnicity.
d. social media adds richness to interpersonal messages due to the lack of nonverbal cues.
e. all of the above.
Answer: a Type: M Pages: 18-22 Synthesis


92. A cognitively complex communicator
a. considers an issue from several angles.
b. feels and experiences anothers situation.
c. usually has a high IQ.
d. observes behavior with detachment.
e. thinks and reacts quickly.
Answer: a Type: M Page: 25 Knowledge

93. When you call three of your friends in one night to avoid studying, you are communicating to fulfill the social need of
a. escape.
b. control.
c. affection.
d. companionship.
e. pleasure.
Answer: a Type: M Page: 6 Application

94. When Ernesta realizes during an office meeting that shes interrupted a co-worker twice, she demonstrates the skill of
a. empathy.
b. self-monitoring.
c. cognitive complexity.
d. affinity.
e. metacommunication.
Answer: b Type: M Page: 26 Application

95. Which of the following is a channel for communication?
a. touching
b. writing
c. gesturing
d. talking
e. all of the above
Answer: e Type: M Pages: 8, 10 Comprehension

96. Interpersonal relationships
a. develop unique rules and roles.
b. are mostly alike.
c. follow the same basic rules about how control is distributed between communicators.
d. have more relational talk than content talk.
e. are none of the above.
Answer: a Type: M Pages: 12-15 Knowledge

97. Getting others to behave in ways that we want is considered what type of goal?
a. basic
b. social
c. instrumental
d. physical
e. self-actualization
Answer: c Type: M Page: 7 Knowledge

98. Relational dimensions of a message
a. are all that matter.
b. make statements about how the parties feel toward one another.
c. are usually expressed verbally rather than nonverbally.
d. all of the above.
e. none of the above.
Answer: b Type: M Pages: 16-17 Comprehension

99. The ability to construct a variety of different frameworks for viewing an issue is termed
a. feedback framework.
b. cognitive complexity.
c. communication competence.
d. metacommunicating.
e. integration.
Answer: b Type: M Page: 25 Knowledge

100. The textbook authors suggest that communication through social media can be hard to accurately interpret because
a. it lacks important nonverbal cues that convey additional meaning.
b. in online messages people tend to speak before they think.
c. it is more expressive than face to face communication.
d. it is more permanent than face to face communication.
e. all of the above are true.
Answer: a Type: M Page: 21 Knowledge

101. A message is probably leaner if it
a. is not accompanied by facial expressions or vocal cues.
b. is sent via social media.
c. contains only words.
d. lacks nonverbal information.
e. all of the above are true.
Answer: e Type: M Page: 21 Analysis

102. Which of the following characteristics of competent communicators would best help us decide whether to use casual text language when emailing a professor?
a. a wide range of behaviors
b. ability to choose the most appropriate behavior
c. self-monitoring
d. commitment
e. none of the above
Answer: b Type: M Page: 24 Analysis

103. In the Ethical Challenge Box, Martin Buber suggests
a. we are not fully human if we live only with I-It relationships.
b. I-Thou relationships are stable, predictable, and detached.
c. I-It relationships are utterly unique.
d. I-It relationships are qualitatively interpersonal.
e. all of the above.
Answer: a Type: M Page: 14 Knowledge

INSTRUCTIONS for questions 104108: Match each of the statements below with the element of the communication model it illustrates most clearly.
a. external noise
b. environment
c. channel
d. decoding
e. psychological noise

104. You decide to schedule a face-to-face meeting with your professor instead of e-mailing him.
Answer: c Type: Matching Pages: 8, 10 Application

105. Alex decides what Rafael meant by that frown.
Answer: d Type: Matching Page: 8 Application

106. Your friends religion is different from yours, but you went to the same high school and college.
Answer: b Type: Matching Page: 10 Application

107. You are worried about how your child is doing at school while your boss is giving the quarterly report.
Answer: e Type: Matching Page: 10 Application

108. A person behind you in the theater fiddles with a crackling cellophane candy wrapper.
Answer: a Type: Matching Page: 10 Application

109. Describe an interpersonal communication incident from your experience, identifying at least five elements of the transactional model of communication shown in Looking Out/ Looking In.
Answer: will vary Type: E Pages: 9-11 Synthesis

110. Using the information explained in Characteristics of Competent Communicators, evaluate your communication competence in the context of one interpersonal relationship in which you are involved. Discuss the range of behaviors in which you engage, your ability to choose the most appropriate behavior, your skill in performing certain behaviors, your perceived levels of cognitive complexity, empathy, and self-monitoring operating in this relationship, and your commitment to the relationship. Be sure to explain this relationally, discussing the behaviors of the other person and describing how you adapt or fail to adapt to them.
Answer: will vary Type: E Pages: 23-26 Synthesis

111. Using your own experiences as examples, explain the difference between interpersonal communication and impersonal communication.
Answer: will vary Type: E Pages: 12-15 Application

112. Identify the three different needs that are sastisfied through communication. Provide examples for each from your own experience.
Answer: will vary Type: E Pages: 5-7 Application

113. Explain the concept of noise. First, define it according to its role in the transactional model of communication in Chapter One. Next, imagine you are being interviewed for a job. Name and give examples of each of the three types of noise described by your text that might be present during this interview experience. Describe how each type could impact the interaction between you and the interviewer.
Answer: will vary Type: E Page: 10 Evaluation
114. Explain the principle, communication is irreversible. Use personal examples to demonstrate how this principle has affected your own life.
Answer: will vary Type E Page: 16 Application

115. Describe one of your interpersonal relationships that involves at least some degree of communication through social media. Explain the ways in which social media enhances or challenges the quality of this relationship.
Answer: will vary Type: E Pages: 18-22 Application

116. What are the pros and cons of breaking up with someone through social media such as text, email or Facebook? What about helping a friend with a problem? Support your answers with chapter material.
Answer: will vary Type E Pages: 18-22, 30-31 Application

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here