MGMT7 7th Edition By Chuck Williams Test Bank

<< Microbiology A Human Perspective 6th Edition by Eugene Nester Denise Anderson C. Evans Roberts Martha Nester Test bank Methods In Behavioral Research 10th Edition Cozby Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

MGMT7 7th Edition By Chuck Williams Test Bank

Description

1. The two kinds of external organizational environments are the general environment that affects all organizations and the specific environment that is unique to each company.
a. True
b. False

ANSWER: True
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.02 3.2
TOPICS: AACSB Analytic

2. According to its rate of environmental change, an organizations environment can be either stable or dynamic, but not both.
a. True
b. False

ANSWER: False
RATIONALE: According to punctuated equilibrium theory, companies often experience both stable and dynamic external environments.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.01a 3.1a
TOPICS: AACSB Analytic

3. A company facing a simple environment would:
a. most likely be in the first stage of the environmental cycle b. exhibit proof of the punctuated equilibrium theory
c. be unable to succeed due to lack of innovation
d. be influenced only by factors in its specific environment
e. have few external factors in the environment that affect it

ANSWER: e
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.01b 3.1b
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

4. Which of the following is a component of Volkswagens specific environment and will directly influence how it does
business?
a. Renault, a French car maker b. laws concerning air bags
c. inflation
d. gasoline prices
e. the fact consumers are buying fewer SUVs

ANSWER: a
RATIONALE: Renault would be a competitor, a part of the specific environment.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.03b 3.3b
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

5. Changes in any sector of the general environment:
a. will typically not impact most organizations
b. tend to slow down how quickly an organization moves through the environmental cycle c. inhibit the innovation process
d. influence customers first and then suppliers e. will eventually affect most organizations

ANSWER: e
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.02 3.2
TOPICS: AACSB Analytic

6. Technology is the services).

used to transform inputs (raw materials, information, etc.) into outputs (goods or

a. knowledge, tools, and techniques b. knowledge and machinery
c. plans and machinery d. tools and techniques e. strategy and tactics

ANSWER: a
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.02b 3.2b
TOPICS: AACSB Analytic

7. A key factor influencing the relationship between companies and their suppliers is:
a. how dependent they are on each other b. how much they know about each other
c. how compatible their organizational cultures are d. the type of product being manufactured
e. all of these

ANSWER: a
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.03c 3.3c
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

8. An organization engaged in affect an organization.
a. a competitive assessment b. environmental scanning
c. environmental advocacy
d. an internal situational analysis e. a market audit

is searching the environment for important events or issues that might

ANSWER: b
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.04a 3.4a
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

9. The is the set of key values, beliefs, and attitudes shared by organizational members. a. industry code of ethics
b. internal environment c. organizational culture d. organizational strategy e. organizational vision

ANSWER: c
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.05 3.5
TOPICS: AACSB Analytic

10. Which of the following is an example of a mechanism used to sustain organizational culture after an organizations founders are gone?
a. recruiting practices b. employee turnover c. cultural myths
d. organizational policies e. none of these

ANSWER: e
RATIONALE: Organizational stories and organizational heroes help to sustain the culture.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.05a 3.5a
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

11. Employees tend to feel a greater sense of ownership and responsibility in companies with organizational cultures characterized by:
a. delegation b. adaptability
c. employee involvement d. consistency
e. managerial empathy

ANSWER: c
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.05b 3.5b
TOPICS: AACSB Analytic

12. Managers can use behavioral addition and behavioral substitution to:
a. create benchmarks
b. assess the threats and opportunities in the internal environment c. develop new products
d. locate new markets for existing products e. modify corporate culture

ANSWER: e
RATIONALE: Behavioral addition is the process of having managers and employees perform a new behavior while behavioral substitution is having managers and employees perform a new behavior in place of an old one.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: WILL.MGMT.15.3.05c 3.5c
TOPICS: AACSB Reflective Thinking

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here