Mastering Healthcare Terminology 4th Edition by Betsy J. Shiland Test Bank

<< Maternal & Child Nursing Care 2nd Edition by Marcia L. London Ladewig Ball Bindler test bank Marketing Strategy A Decision Focused Approach 8th edition by John Mullins Orville Walker test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Mastering Healthcare Terminology 4th Edition by Betsy J. Shiland Test Bank

Description

Shiland: Mastering Healthcare Terminology, 4th Edition

Chapter 3-1: Musculoskeletal System
Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Fibrous bands of tissue that attach bone to bone are:
a. muscles. c. tendons.
b. ligaments. d. fasciae.

ANS: B PTS: 1 REF: 62 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

2. Bones are the site of a continual process of blood formation called:
a. hematopoiesis. c. hemolysis.
b. osteoporosis. d. erythremia.

ANS: A PTS: 1 REF: 62 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

3. The shaft of a long bone is the:
a. diaphysis. c. metaphysis.
b. epiphysis. d. matrix.

ANS: A PTS: 1 REF: 64 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

4. The outer covering of bone is the:
a. endosteum. c. matrix.
b. epiphyseal plate. d. periosteum.

ANS: D PTS: 1 REF: 65 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

5. An example of a bone depression is a:
a. crest. c. fossa.
b. trochanter. d. condyle.

ANS: C PTS: 1 REF: 65 OBJ: A+P
TOP: Nondecodable Terms

6. An example of a bone process is a:
a. sinus. c. sulcus.
b. tuberosity. d. foramen.

ANS: B PTS: 1 REF: 66 OBJ: A+P
TOP: Nondecodable Terms

7. Cells that build bone are:
a. osteoblasts. c. osteoclasts.
b. osteocytes. d. osteons.

ANS: A PTS: 1 REF: 64 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

8. The combining form for the elbow is:
a. epicondyl/o. c. olecran/o.
b. uln/o. d. humer/o.

ANS: C PTS: 1 REF: 73 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

9. The term for the upper jawbone is:
a. zygoma. c. mandible.
b. palatine bone. d. maxilla.

ANS: D PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

10. The combining form for the tailbone is:
a. coccyg/o. c. lumb/o.
b. cervic/o. d. sacr/o.

ANS: A PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

11. The combining form for the breastbone is:
a. xiph/o. c. clavicul/o.
b. cleid/o. d. stern/o.

ANS: D PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

12. The term for the kneecap is:
a. scapula. c. tibia.
b. patella. d. femur.

ANS: B PTS: 1 REF: 74 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

13. The superior and widest bone of the pelvis is the:
a. ileum. c. ischium.
b. pubis. d. ilium.

ANS: D PTS: 1 REF: 73 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

14. The upper arm bone is the:
a. femur. c. radius.
b. humerus. d. ulna.

ANS: B PTS: 1 REF: 73 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

15. The term for the lateral protrusion of the scapula that forms the highest point of the shoulder is:
a. xiphoid process. c. acromion process.
b. clavicle. d. olecranon.

ANS: C PTS: 1 REF: 72 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

16. Processes on the distal ends of the tibia and fibula are:
a. metatarsals. c. metacarpals.
b. malleoli. d. mallei.

ANS: B PTS: 1 REF: 74 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

17. The term for increasing the angle of a joint is:
a. abduction. c. extension.
b. adduction. d. flexion.

ANS: C PTS: 1 REF: 82 OBJ: A+P
TOP: Nondecodable Terms

18. A freely moveable articulation is called a synovial joint or a(n):
a. synarthrosis. c. diarthrosis.
b. amphiarthrosis. d. bursa.

ANS: C PTS: 1 REF: 77 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

19. Turning the palm upward is termed:
a. dorsiflexion. c. pronation.
b. plantar flexion. d. supination.

ANS: D PTS: 1 REF: 82 OBJ: A+P
TOP: Nondecodable Terms

20. The sternocleidomastoid muscle attaches to the sternum, ____, and the mastoid process.
a. scapula c. humerus
b. breastbone d. clavicle

ANS: D PTS: 1 REF: 80 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

21. Rhabdomy/o is the combining form for:
a. striated (skeletal) muscle. c. heart muscle.
b. smooth muscle. d. ligaments and muscles.

ANS: A PTS: 1 REF: 77
OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

22. A group of disorders characterized as an inherited progressive atrophy of skeletal muscle without neural involvement is:
a. achondroplasia. c. muscular dystrophy.
b. torticollis. d. talipes.

ANS: C PTS: 1 REF: 89 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

23. A condition of the joining of the fingers or toes is:
a. polymyositis. c. syndactyly.
b. contracture. d. synarthrosis.

ANS: C PTS: 1 REF: 90 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

24. Another term for clubfoot is:
a. talipes. c. scoliosis.
b. torticollis. d. bunion.

ANS: A PTS: 1 REF: 90 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

25. A fracture of the distal end of the radius at the epiphysis is:
a. comminuted. c. complicated.
b. compacted. d. Colles.

ANS: D PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

26. A traumatic injury to a joint involving the soft tissue (muscles, ligaments, and tendons) is a:
a. dislocation. c. sprain.
b. subluxation. d. strain.

ANS: C PTS: 1 REF: 97-98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

27. A ____ fracture is one in which the bone is broken but does not rupture the skin.
a. complicated c. compound
b. closed d. compression

ANS: B PTS: 1 REF: 97 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

28. Fractures that result from an underlying disease are called spontaneous or ____ fractures.
a. compression c. greenstick
b. pathologic d. simple

ANS: B PTS: 1 REF: 97 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

29. A congenital or acquired condition that manifests as a contraction of muscles of the neck is:
a. torticollis. c. spinal stenosis.
b. talipes. d. ankylosing spondylitis.

ANS: A PTS: 1 REF: 90 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

30. A fracture in which the supporting structure of the bone tissue collapses is called a(n) ____ fracture.
a. greenstick c. compression
b. hairline d. impacted

ANS: C PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

31. Softening of bone caused by a loss of minerals from the bony matrix as a result of vitamin D deficiency is:
a. osteomyelitis. c. osteoarthritis.
b. osteoporosis. d. osteomalacia.

ANS: D PTS: 1 REF: 91 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

32. A fairly common, painful enlargement and inflammation of the first metatarsophalangeal joint is:
a. clavus. c. contracture.
b. bunion. d. Baker cyst.

ANS: B PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

33. A compression injury that manifests as fluctuating pain, numbness, and paresthesia of the hand due to compression of the median nerve at the wrist is:
a. TMJ. c. DJD.
b. CTS. d. EMG.

ANS: B PTS: 1 REF: 92-93
OBJ: Pathology | Abbreviations
TOP: Word Parts & Decodable Terms | Nondecodable Terms

34. A joint disease characterized by degenerative articular cartilage and a wearing down of the bones edges at the joint is:
a. osteoarthritis. c. ankylosing spondylitis.
b. rheumatoid arthritis. d. spinal stenosis.

ANS: A PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

35. The term for lower back pain is:
a. gnathalgia. c. lumbago.
b. dorsalgia. d. cephalgia.

ANS: C PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

36. An inflammatory joint disease that has its onset between 20 and 45 years of age and is believed to be autoimmune in nature is:
a. ankylosing spondylitis. c. osteoarthritis.
b. rheumatoid arthritis. d. carpal tunnel syndrome.

ANS: B PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

37. A condition resulting from the partial forward dislocation of one vertebra over the one beneath it is:
a. a herniated vertebral disk. c. spondylosis.
b. spinal stenosis. d. spondylolisthesis.

ANS: D PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

38. A lateral S curve of the spine is:
a. kyphosis. c. lordosis.
b. spinal stenosis. d. scoliosis.

ANS: D PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

39. Extreme posterior curvature of the thoracic area of the spine, commonly known as roundback, is:
a. kyphosis. c. scoliosis.
b. lordosis. d. spinal stenosis.

ANS: A PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

40. Chronic flexion and fixation of a joint caused by atrophy and shortening of muscle fibers after a long period of disuse is:
a. scoliosis. c. carpal tunnel syndrome.
b. contracture. d. osteoarthritis.

ANS: B PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

41. A disorder characterized by musculoskeletal pain, fatigue, muscle stiffness and spasms, and sleep disturbances is:
a. myasthenia gravis. c. fibromyalgia.
b. osteoporosis. d. spondylosis.

ANS: C PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

42. A stiffening of the vertebral joints is:
a. spondylosis. c. spondylolisthesis.
b. ankylosing spondylitis. d. spinal stenosis.

ANS: A PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

43. A usually severe condition characterized by fatigue and progressive muscle weakness, especially of the face and throat, is:
a. fibromyalgia. c. achondroplasia.
b. muscular dystrophy. d. myasthenia gravis.

ANS: D PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

44. The stenosis in spinal stenosis refers to an abnormal condition of:
a. hardening. c. narrowing.
b. softening. d. destruction.

ANS: C PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

45. Infection of the bone and the bone marrow is:
a. osteomyelitis. c. osteomalacia.
b. osteoporosis. d. osteochondritis.

ANS: A PTS: 1 REF: 91 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

46. Overstretching or overuse of a muscle is a:
a. dislocation. c. sprain.
b. subluxation. d. strain.

ANS: D PTS: 1 REF: 97-98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

47. A bone that is partially out of its joint is a:
a. sprain. c. dislocation.
b. strain. d. subluxation.

ANS: D PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

48. A bone that is completely out of place in its joint is a:
a. sprain. c. dislocation.
b. strain. d. subluxation.

ANS: C PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

49. A congenital malformation of the bony spinal canal without involvement of the spinal cord is:
a. spondylosis. c. spina bifida occulta.
b. spondylolisthesis. d. ankylosing spondylitis

ANS: C PTS: 1 REF: 90 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

50. Loss of bone mass resulting in the bones being fragile and at risk for fractures is:
a. osteomalacia. c. osteoporosis.
b. osteomyelitis. d. osteoarthritis.

ANS: C PTS: 1 REF: 91 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

51. Surgical puncture of a joint is:
a. arthrocentesis. c. arthroplasty.
b. arthrodesis. d. arthrotomy.

ANS: A PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

52. A piece of dead bone is a:
a. prosthesis. c. dbridement.
b. sequestrum. d. contracture.

ANS: B PTS: 1 REF: 106
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

53. An intentional fracture of a bone, usually done to correct a malunion, is:
a. operative ankylosis. c. osteoclasis.
b. osteoplasty. d. spondylosyndesis.

ANS: C PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

54. Removal of one of the bony arches of one or more vertebrae to relieve compression of the spinal cord is:
a. laminectomy. c. closest reduction.
b. spinal fusion. d. arthroplasty.

ANS: A PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

55. Suture of a muscle is:
a. myotomy. c. myorrhagia.
b. myorrhexis. d. myorrhaphy.

ANS: D PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

56. Binding or stabilization of a joint by operative means is:
a. arthrocentesis. c. arthroplasty.
b. arthrodesis. d. external fixation.

ANS: B PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

57. Fixation of an unstable segment of the spine by skeletal traction, immobilization of the patient in a body cast, or stabilization with a bone graft or synthetic device is:
a. prosthesis. c. spondylosyndesis.
b. laminectomy. d. kyphoplasty.

ANS: C PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

58. An artificial body part constructed to replace missing limbs, eyes, or other body parts is a(n):
a. sequestrum. c. amputation.
b. contracture. d. prosthesis.

ANS: D PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

59. Radiography of the spinal canal after injection of a contrast medium is:
a. EMG. c. DEXA.
b. myelography. d. arthrography.

ANS: B PTS: 1 REF: 104
OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

60. Visual examination of a joint is:
a. arthrocentesis. c. arthroscopy.
b. arthrography. d. arthrotomy.

ANS: C PTS: 1 REF: 103
OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

61. Which of the following is a procedure that measures the density of bone at the hip and spine?
a. DEXA c. US
b. myelogram d. MRI

ANS: A PTS: 1 REF: 104
OBJ: Diagnostic Procedure | Abbreviations
TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

62. The procedure that records the electrical activity of muscles is:
a. DEXA. c. TKR.
b. MRI. d. EMG.

ANS: D PTS: 1 REF: 104
OBJ: Diagnostic Procedure | Abbreviations
TOP: Word Parts & Decodable Terms | Abbreviations

63. What is the lab test that looks for a substance present in the blood of those who have rheumatoid arthritis?
a. EMG c. RF
b. RA d. THR

ANS: C PTS: 1 REF: 105
OBJ: Diagnostic Procedure | Abbreviations TOP: Abbreviations

64. A minimally invasive procedure designed to address the pain of fractured vertebrae resulting from osteoporosis or cancer is a(n):
a. laminectomy. c. operative ankylosis.
b. kyphoplasty. d. spondylosyndesis.

ANS: B PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

65. A patient who has a broken bone might have which of the following abbreviations in his chart?
a. Bx c. Fx
b. Cx d. Rx

ANS: C PTS: 1 REF: 111 OBJ: Pathology
TOP: Abbreviations

66. T1 is a bone in the:
a. neck. c. lower back.
b. upper back. d. tailbone.

ANS: B PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

67. Any raised or projected area of bone is a(n):
a. depression. c. epiphysis.
b. process. d. diaphysis.

ANS: B PTS: 1 REF: 65 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

68. The bones in the lower back are the ____ vertebrae.
a. thoracic c. cervical
b. lumbar d. sacral

ANS: B PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

69. The patient sustained multiple costal fractures. She broke her:
a. vertebrae. c. ribs.
b. hipbones. d. wrist bones.

ANS: C PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

70. The combining form for the shoulder blades is:
a. scapul/o. c. stern/o.
b. cleid/o. d. acromi/o.

ANS: A PTS: 1 REF: 72 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

71. A tibial fracture required closed reduction of the:
a. lower, lateral leg bone.
b. upper arm bone.
c. bones of the ankle, hindfoot, and midfoot.
d. shinbone.

ANS: D PTS: 1 REF: 74 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

72. A patient with a suspected hairline fracture of his fibula may have a ____ fracture.
a. femoral c. perineal
b. peroneal d. peritoneal

ANS: B PTS: 1 REF: 74 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

73. The boxer sustained a fracture to his left cheekbone. It was recorded as a simple ____ fracture.
a. lacrimal c. mandibular
b. palatine d. zygomatic

ANS: D PTS: 1 REF: 69 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

74. The bones that are posterior to the frontal bone and superior to the temporal bones are the _____ bones.
a. vomer c. ethmoid
b. occipital d. parietal

ANS: D PTS: 1 REF: 68 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

75. If a bone does not mend and realign correctly, it is considered a:
a. malunion. c. dbridement.
b. reduction. d. sequestrum.

ANS: A PTS: 1 REF: 106 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

76. The football player was on the injured list for 3 weeks after a tenomyoplasty. He had injured his:
a. spinal cord and ligaments. c. muscles and tendons.
b. muscles and ligaments. d. spinal cord and tendons.

ANS: C PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

77. A patient who was hospitalized for a replacement of the head of the femur and acetabulum of the hip had a:
a. THR. c. DEXA.
b. TKR. d. ROM.

ANS: A PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Abbreviations | Nondecodable Terms

78. What is a procedure used in the treatment of spinal fractures or after diskectomy or laminectomy for the correction of a herniated vertebral disk and is also used to describe the surgical fixation of a joint?
a. arthrocentesis. c. operative ankylosis.
b. kyphoplasty. d. osteoclasis.

ANS: C PTS: 1 REF: 108
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Word Parts & Decodable Terms

79. A patient who had his leg removed below the knee had a(n):
a. osteoplasty. c. bunionectomy.
b. amputation. d. arthroplasty.

ANS: B PTS: 1 REF: 107
OBJ: Therapeutic Intervention TOP: Nondecodable Terms

80. The process of recording of a joint is:
a. arthrograph. c. arthrography.
b. arthroscopy. d. arthrogram.

ANS: C PTS: 1 REF: 103
OBJ: Diagnostic Procedure TOP: Word Parts & Decodable Terms

81. A patient who has an exaggerated anterior curvature of the lumbar vertebrae has:
a. lumbago. c. kyphosis.
b. lordosis. d. scoliosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

82. Protrusion of the central part of the disk that lies between the vertebrae, resulting in compression of a nerve root and pain, is:
a. scoliosis. c. a herniated intervertebral disk.
b. spondylolisthesis. d. spinal stenosis.

ANS: C PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

83. Chronic inflammatory disease of idiopathic origin that causes a fusion of the spine is:
a. spinal stenosis. c. radiculitis.
b. ankylosing spondylitis. d. lordosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

84. A patient with osteoarthritis has:
a. OC. c. OA.
b. OS. d. OT.

ANS: C PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Abbreviations | Word Parts & Decodable Terms

85. The bus driver and the administrative assistant were both diagnosed with a compression injury that manifests itself as fluctuating pain, numbness, and paresthesia of the hand caused by compression of the median nerve at the wrist. They both have:
a. osteoarthritis. c. carpal tunnel syndrome.
b. rheumatoid arthritis. d. osteoporosis.

ANS: C PTS: 1 REF: 92-93 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

86. The patient was brought to the emergency department with a fracture of his sternum in which the xiphoid process pierced his right lung. He had a ____ fracture.
a. comminuted c. compression
b. Colles d. complicated

ANS: D PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

87. The baby was born with six fingers on her right hand. She has:
a. adactyly. c. syndactyly.
b. polydactyly. d. dactylodynia.

ANS: B PTS: 1 REF: 90 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

88. ____ is a congenital disorder of the growth of cartilage at the epiphyses of the long bones, resulting in dwarfism.
a. Achondroplasia c. Spina bifida occulta
b. Torticollis d. Talipes

ANS: A PTS: 1 REF: 89 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

89. A patient who has an inflammation of the sacs of fluid that cushion the joints has:
a. arthritis. c. chondritis.
b. bursitis. d. fasciitis.

ANS: B PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

90. The plural of bursa is:
a. bursi. c. burses.
b. bursum. d. bursae.

ANS: D PTS: 1 REF: 77 OBJ: A+P
TOP: Pronounce/Spell | Word Parts & Decodable Terms

91. The plural of foramen is:
a. foramae. c. foramina.
b. foramens. d. forameni.

ANS: C PTS: 1 REF: 65 OBJ: A+P
TOP: Pronounce/Spell | Nondecodable Terms

92. The areas where bone growth normally occurs are the:
a. diaphyses. c. epiphyses.
b. epicondyles. d. metaphyses.

ANS: C PTS: 1 REF: 65 OBJ: A+P
TOP: Word Parts & Decodable Terms

93. A fracture of the kneecap is a _____ fracture.
a. patellar c. malleolar
b. femoral d. metatarsal

ANS: A PTS: 1 REF: 74 OBJ: A+P | Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

94. The plural of phalanx is:
a. phalanxa. c. phalanges.
b. phalangi. d. phalanxi.

ANS: C PTS: 1 REF: 73 OBJ: A+P
TOP: Pronounce/Spell | Word Parts & Decodable Terms

95. Inflammation of the covering of the muscle on the sole of the foot is:
a. scoliosis. c. torticollis.
b. talipes. d. plantar fasciitis

ANS: D PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

96. Bone pain is called:
a. fibromyalgia. c. contracture.
b. osteodynia. d. kyphosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 91 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

97. Abnormal bone growth in a joint is called:
a. lumbago. c. clavus.
b. osteophytosis. d. subluxation.

ANS: B PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

98. A crackling sound heard in degenerative joints is called:
a. auscultation. c. clavus.
b. crepitus. d. subluxation.

ANS: B PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

99. An abnormal bony growth is called a(n):
a. osteomalacia. c. exostosis.
b. sequestrum. d. contracture.

ANS: C PTS: 1 REF: 100 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

100. An inflammation of a number of voluntary muscles is called:
a. polymyositis. c. polydactyly.
b. synarthrosis. d. muscular dystrophy.

ANS: A PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

101. A breakdown of skeletal muscle is called:
a. achondroplasia. c. bunion.
b. rhabdomyolysis. d. clavus.

ANS: B PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

102. Limited blood supply within fascia, potentially leading to nerve and muscle damage, is called:
a. muscular dystrophy. c. spina bifida occulta.
b. contracture. d. compartment syndrome.

ANS: D PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

103. A group of symptoms that occur after removal of a piece of a vertebra is called:
a. compartment syndrome. c. postlaminectomy syndrome.
b. subluxation. d. carpal tunnel syndrome.

ANS: C PTS: 1 REF: 96 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

104. Misshapen bone resulting from inflammation (also known as Paget disease) is called:
a. osteitis deformans. c. osteomyelitis.
b. osteopenia. d. osteomalacia.

ANS: A PTS: 1 REF: 91 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

105. Abnormal collection of pus, blood, or fluid in a joint cavity is called:
a. bursitis. c. CTS.
b. costochondritis. d. arthrosis.

ANS: D PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

106. A sac of synovial fluid in the popliteal area of the leg is called:
a. hydrarthrosis. c. bunion.
b. Baker cyst. d. bursitis.

ANS: B PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

107. Inflammation of a bursa is called:
a. costochondritis. c. bursitis.
b. sprain. d. strain.

ANS: C PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

108. Softening of the cartilage of the ribs is called:
a. chondromalacia. c. DJD.
b. crepitus. d. osteomalacia.

ANS: A PTS: 1 REF: 92 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

109. Inflammation of a tendon is called:
a. contracture. c. sprain.
b. bursitis. d. tendinitis.

ANS: D PTS: 1 REF: 93 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

110. Upper back pain is called:
a. kyphosis. c. lumbago.
b. dorsalgia. d. lordosis.

ANS: B PTS: 1 REF: 95 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

111. A fracture in which the bone is crushed and shattered is called:
a. greenstick. c. comminuted.
b. compression. d. impacted.

ANS: C PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

112. A fracture in which bone is partially bent and partially broken is called:
a. hairline. c. Colles.
b. Salter Harris. d. greenstick.

ANS: D PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

113. A minor fracture appearing as a thin line on x-ray is called:
a. hairline. c. Salter Harris.
b. impacted. d. Colles.

ANS: A PTS: 1 REF: 98 OBJ: Pathology
TOP: Nondecodable Terms

114. Hyperostosis and osteochondroma are synonyms for:
a. leiomyoma. c. rhabdomyoma.
b. exostosis. d. osteosarcoma.

ANS: B PTS: 1 REF: 100 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

115. A malignant tumor of bone is called:
a. osteosarcoma. c. rhabdomyosarcoma
b. chondrosarcoma. d. leiomyosarcoma

ANS: A PTS: 1 REF: 100 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

116. A benign skeletal/striated muscle tumor is called:
a. osteoma. c. rhabdomyoma
b. chondroma. d. leiomyoma

ANS: C PTS: 1 REF: 100 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

117. A benign tumor of cartilage is called:
a. osteoma. c. rhabdomyoma
b. chondroma. d. leiomyoma

ANS: B PTS: 1 REF: 100 OBJ: Pathology
TOP: Word Parts & Decodable Terms

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here