Memmler Structure and Function of the Human Body 10e Taylor Cohen Test bank

<< Medical Surgical Nursing Concepts & Practice 3rd Edition by Susan C. deWit, Candice K. Kumagai Test Bank Microbiology An Introduction 12th Edition by Gerard J. Tortora Berdell R. Funke Christine L. Case test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Memmler Structure and Function of the Human Body 10e Taylor Cohen Test bank

Description

1. The element that is combined with oxygen in water is _______________.
2. The atomic number is based on the number of ____________.
3. A negatively charged particle orbiting the nucleus of an atom is called a(n) ________________.
4. An uncharged particle in the nucleus of an atom is a(n) ________________.
5. A unit formed by the union of two or more atoms is a(n) ______________.
6. A mixture in which the components separate unless shaken is a(n) ________________.
7. A substance in which another substance is dissolved is called a(n) ________________.
8. The universal solvent is ____________.
9. A charged atom or group of atoms is called a(n) ____________.
10. A bond formed by the sharing of electrons between elements is called a(n) ________________ bond.
11. A negatively charged ion is a(n) ________________.
12. Compounds that release ions in solution are called ____________.
13. An acid is a substance that donates a(n) ______________ ion to another substance.
14. The _________of a solution is based on its concentration of the element hydrogen.
15. A substance with a pH of 8.5 is ________________.
16. A substance with pH 4.0 is ______________ acidic than a substance with pH 6.0.
Page 1
17. A form of an element that differs in its atomic weight from other forms of that same element is a(n) ____________.
18. The element that is the basis of organic chemistry is ____________.
19. All proteins, but not sugars, contain the element ____________.
20. A protein that catalyzes reactions is called a(n) ____________.
21. The prefix poly means _______________.
22. An element found in table salt is A) iron
B) chlorine C) carbon D) hydrogen
23. The element that makes up the greatest percentage by weight in the body is A) potassium
B) oxygen C) sodium D) nitrogen
24. An element needed to build bones is A) iron
B) calcium C) chlorine D) nitrogen
25. A subunit of an element is a(n) A) mixture
B) molecule C) atom
D) compound
Page 2
26. The positively charged particles in the atom nucleus are called A) neutrons
B) electrons C) protons D) isotopes
27. The atomic number of phosphorus is 15. How many protons does phosphorus have?
A) 10
B) 12
C) 15
D) More information is required to answer this question.
28. The atomic number of sodium is 11. The sodium ion has a single positive charge (Na+). How many electrons does the sodium ion have?
A) 10
B) 11
C) 12
D) More information is required to answer this question.
29. A common isotope of sodium is called sodium-24, based on its atomic weight. The atomic weight can be calculated by adding the number of protons and the number of neutrons. The atomic number of sodium is 11. How many neutrons does sodium-24 have?
A) 9
B) 11
C) 13
D) More information is required to answer this question.
30. Cobalt has 27 electrons. What is its atomic number?
A) 13
B) 27
C) 54
D) More information is required to answer this question.
31. A combination of two or more substances that are not chemically bonded is a(n) A) mixture
B) molecule C) atom
D) compound
Page 3
32. A substance composed of two or more different elements participating in a chemical bond is a(n)
A) compound B) atom
C) mixture D) solution
33. A substance that dissolves in another substance is a(n) A) solution
B) solute C) solvent D) mixture
34. Which of the following is a mixture?
A) sugar water
B) table salt
C) hydrochloric acid
D) sodium hydroxide
35. A non-separating suspension can be described as A) colloidal
B) inorganic C) nuclear D) covalent
36. A mixture in which the components remain evenly distributed is a(n) A) solution
B) suspension C) compound D) molecule
37. A chemical bond formed by the sharing of electrons is described as a(n)
A) ionic bond
B) covalent bond
C) mixture
D) coordinate bond
Page 4
38. A graphic tracing of the electric current generated by the heart is called a(n)
A) electroencephalogram
B) electrocardiogram
C) radiotracing
D) thallium stress test
39. A basic substance could have a pH of A) 0
B) 6 C) 7 D) 12
40. Which of the following is an organic compound? A) salt
B) water C) glycerol D) zinc
41. The chemical category that includes fats and cholesterol is A) proteins
B) lipids
C) carbohydrates D) solutions
42. Proteins are complex molecules composed of
A) calcium
B) amino acids
C) glucose
D) water
43. The simplest form of carbohydrate is A) disaccharides
B) monosaccharides
C) polysaccharides
D) unisaccharides
Page 5
44. Allenzymesare
A) proteins
B) lipids
C) carbohydrates
D) None of the answers are correct.
45. A hydrophobic substance
A) mixes easily with water
B) repels water
C) is a colloid
D) contains hydrogen bonds
46. A substance that has a name ending in ase is most likely a(n) A) protein
B) lipid
C) carbohydrate D) mixture
47. List, and briefly describe, two uses of radioisotopes.
48. List the three characteristics of organic compounds.
49. List and briefly describe the three types of carbohydrates and give an example of each.
50. Mr. L has difficulties digesting milk products due to a deficiency in the enzyme lactase. His doctor has provided him with a solution of lactase to consume every time he eats a dairy product. Mr. L decides he wants some hot chocolate. He boils his lactase with his milk in order to save time. His hot chocolate causes him severe stomachaches, so he calls his doctor to complain. Why did his lactase fail to work?
51. Using your knowledge of word parts, what would be a logical definition for the term
monosaccharidase?
Page 6
Answer Key
1. hydrogen 2. protons
3. electron
4. neutron
5. molecule 6. suspension 7. solvent
8. water
9. ion
10. covalent
11. anion
12. electrolytes
13. hydrogen
14. pH
15. basic or alkaline 16. more
17. isotope
18. carbon
19. nitrogen
20. enzyme
21. many
22. B
23. B
24. B
25. C
26. C
27. C
28. A
29. C
30. B
31. A
32. A
33. B
34. A
35. A
36. A
37. B
38. B
39. D
40. C
41. B
42. B
43. B
44. A
Page 7
45. B
46. A
47. Radioisotopes are used for cancer (radiation) treatment. The radiation harms tumor cells
to a greater extent than normal cells. Radioisotopes are also used for diagnosis. X-rays use radioisotopes. Also, radioisotopes can be taken into the body and used to diagnose tissue abnormalities.
48. Organic compounds (1) contain carbon, (2) form large, complex molecules, and (3) are found in living things.
49. Monosaccharides are simple sugars consisting of a single sugar residue. An example is glucose. Disaccharides consist of two simple sugars. An example is maltose. Polysaccharides consist of many simple sugars linked together. Examples are starch and glycogen.
50. Enzymes are proteins. They are often inactivated by extreme heat. When Mr. L boiled his lactase solution, he inactivated the enzyme.
51. Mono means one, sacchar/o means sugar, and ase signifies an enzyme. A monosaccharidase would thus be an enzyme that acts on simple sugars (monosaccharides).
Page 8

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here