Microbiology for the Healthcare Professional 1st Edition by Karin C. VanMeter, Robert J Hubert, William G. VanMeter Test Bank

<< Microeconomics 8th Edition Pindyck Test Bank Microbiology an Introduction Tenth Edition Tortora Funke Case test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Microbiology for the Healthcare Professional 1st Edition by Karin C. VanMeter, Robert J Hubert, William G. VanMeter Test Bank

Description

VanMeter: Microbiology for the Healthcare Professional
Chapter 09: Infection and Disease

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Which type of symbiosis benefits both members?
a. Mutualism
b. Parasitism
c. Commensalism
d. Pathogenesis

ANS: A

2. The mold that produces penicillin is an example of
a. Parasitism
b. Mutualism
c. Commensalism
d. Amensalism

ANS: D

3. The presence of microbes in or on the body is a(n)
a. Infection
b. Disease
c. Contamination
d. Adhesion

ANS: C

4. All of the following areas of the human body contain normal flora except
a. Peritoneum
b. Urethra
c. Vagina
d. Mouth

ANS: A

5. Bacterial endotoxins are
a. Proteins in the cell wall
b. Secreted into the environment
c. Components of the gram-positive cell wall
d. Components of the gram-negative cell wall

ANS: D

6. When a pathogen spreads from the original site to other tissues or organs it is called a(n) __________ infection.
a. Local
b. Focal
c. Natural
d. Acute

ANS: B

7. A disease that is generally present in a given population is
a. Pandemic
b. Epidemic
c. Sporadic
d. Endemic

ANS: D

8. Which of the following is not considered to be a vehicle transmission?
a. Airborne
b. Insect
c. Foodborne
d. Bodily fluid

ANS: B

9. Which of the following is likely to be the most frequently used portal of entry for pathogens?
a. Skin
b. Gastrointestinal tract
c. Respiratory tract
d. Conjunctiva

ANS: C

10. Infections that may result from the use of catheters are classified as
a. Iatrogenic infections
b. Local infections
c. Exogenous infections
d. Endogenous infections

ANS: A

11. A relationship in which one organism benefits and the other is harmed is called
a. Commensalism
b. Parasitism
c. Synergism
d. Antagonism

ANS: B

12. The degree or extent of disease-evoking power that a microorganism has is referred to as
a. Virulence
b. Strength
c. Resistance
d. Competence

ANS: A

13. The virulence factors of bacteria include
a. Size, adhesion, resistance, mutation
b. Colonization, invasion, toxins, adhesion
c. Toxins, evasion of body defenses, motility, size
d. Colonization, chemotaxis, fermentation, toxins

ANS: B

14. The type of infection in which several infectious agents establish themselves at the same site is referred to as a(n)
a. Chronic infection
b. Necrotizing infection
c. Fatal infection
d. Mixed infection

ANS: D

15. Health careassociated infections are also known as
a. Incidental infections
b. Accidental infections
c. Nosocomial infections
d. Secondary infections

ANS: C

COMPLETION

1. The symbiotic relationship in which one of the organisms benefits and the other is not harmed or helped is referred to as __________.

ANS: Commensalism

2. A flora found in the same location as resident flora, but that remains only for a given amount of time is called a __________ flora.

ANS: Transient

3. A microorganism capable of causing disease is called a(n) __________.

ANS: Pathogen

4. Vectors that transmit pathogens and also serve as host for part of the pathogens life cycle is a(n) __________ vector.

ANS: Biological

5. A worldwide epidemic is considered a(n) __________ disease.

ANS: Pandemic

6. An organism that does not normally cause disease in a healthy individual, but that can cause disease when there is an imbalance in the normal flora, or when the host becomes immunocompromised, is called a(n) __________ pathogen.

ANS: Opportunistic

7. Animals, usually arthropods, that carry pathogens from one host to another are called __________.

ANS: Vectors

8. A nonliving object such as a tissue, towel, or even money that can be used to transmit a pathogen to a host is called a(n) __________.

ANS: Fomite

9. A disease that breaks out only occasionally, such as typhoid fever in the United States, is referred to as a(n) __________ disease.

ANS: Sporadic

10. The study of the cause of disease is called __________.

ANS: Etiology

MATCHING

Match the description below with the correct item from this list.
a. Pandemic
b. Nosocomial
c. Septicemia
d. Adhesion
e. Pathogen
f. Bacteremia
g. Evasion
h. Microbiota
i. Surgery

1. The first step in infection

2. The parenteral route

3. Normal flora

4. Multiplication of pathogens in blood

5. AIDS

1. ANS: D

2. ANS: I

3. ANS: H

4. ANS: C

5. ANS: A

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here