Nursing Research Generating and Assessing Evidence for Nursing Practice 9th edition by Denise F. Polit Test Bank

<< Nutrition and Diet Therapy 11th Edition Ruth Roth Test bank Nursing Research Methods and Critical Appraisal for Evidence Based Practice 8th Edition by Geri LoBiondo Wood Judith Haber Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Nursing Research Generating and Assessing Evidence for Nursing Practice 9th edition by Denise F. Polit Test Bank

Description

1. What is a broad abstract characterization of phenomena?
A) Theory
B) Descriptive theory
C) Grand theory
D) Middle-range theories

2. The power of theories lies in the ability to do what?
A) Capture the complexity of human nature by the richness of the operational definitions associated with the variables.
B) Minimize the number of words required to explain phenomena and, thereby, eliminate semantic problems.
C) Prove conclusively that relationships exist among the phenomena studied.
D) Specify the nature of the relationships that exist among phenomena and offer explanations.

3. What thoroughly describes a phenomenon?
A) Theory
B) Descriptive theory
C) Grand theory
D) Middle-range theories

4. What attempt to describe large segments of the human experience?
A) Theory
B) Descriptive theory
C) Grand theory
D) Middle-range theories

5. What are the building blocks of theory?
A) Propositions
B) Relationships
C) Hypotheses
D) Concepts

6. What is the major similarity between theories and conceptual models?
A) Use concepts as their building blocks.
B) Use the deductive reasoning process almost exclusively.
C) Contain a set of logically interrelated propositions.
D) Provide a mechanism for developing new propositions from the original propositions.

7. What are conceptual maps?
A) Stimulate new research with the use of a schematic model.
B) Explain phenomena and relationships among them with a map.
C) Map the integration of knowledge into coherent systems to explain the key relationships that exist.
D) Graphic, theory-driven representations of phenomena and their relationships using symbols or diagrams and a minimal use of words.

8. Which model explains and predicts the health promotion component of lifestyle?
A) Adaptation Model
B) Conservation Model
C) Health Promotion Model
D) Self-Care Model

9. Several conceptual models and grand theories of nursing have been developed. Which concept is not central to models for nursing?
A) Human beings
B) Environment
C) Health
D) Social support

10. Which model finds humans as adaptive systems that cope with change through adaptation?
A) Adaptation Model
B) Conservation Model
C) Health Promotion Model
D) Self-Care Model

11. Whose major conceptual model of nursing is used by researchers?
A) Rogers Science of Unitary Human Beings
B) Banduras Social Cognitive Theory
C) Watsons Theory of Caring
D) Rizzos Theory of Human Becoming

12. Which is an example of a borrowed theory?
A) Rogers Science of Unitary Human Beings
B) Banduras Social Cognitive Theory
C) Watsons Theory of Caring
D) Rizzos Theory of Human Becoming

13. What did the nurse theorist Roy develop?
A) Adaptation Model
B) Theory of Caring
C) Science of Unitary Human Beings
D) Health Care Systems Model

14. What did the nurse theorist Neuman develop?
A) Adaptation Model
B) Theory of Caring
C) Science of Unitary Human Beings
D) Health Care Systems Model

15. Which type of theory is often a precursor to predictive theories?
A) Explanatory theory
B) Grand theory
C) Middle-range theory
D) Situation-specific theory

16. What is an example of a nursing theory that has been described as a grand theory?
A) Adaptation Model
B) Theory of Caring
C) Science of Unitary Human Beings
D) Theory of Human Becoming

17. Theories differ in their level of generality and abstraction. What type of theory purports to describe and explain large segments of the human experience?
A) Explanatory theory
B) Grand theory
C) Middle-range theory
D) Situation-specific theory

18. Theories differ in their level of generality and abstraction. What type of theory attempts to explain such phenomena as decision making, stress, comfort, health promotion, and unpleasant symptoms?
A) Explanatory theory
B) Grand theory
C) Middle-range theory
D) Situation-specific theory

19. All research studies have a framework. What type of framework is used in a research study based on a theory?
A) Schematic framework
B) Practice framework
C) Theoretical framework
D) Conceptual framework

20. The key to Rogers conceptual framework are her principles of homeodynamics, which represent a way of viewing unitary human beings and provide guidance to nursing practice. The principles include integrality, helicy, and resonancy. What is resonancy?
A) Nonlinear domain without temporal or spatial attributes
B) Concerns the continuous and mutual processes between human and environmental fields
C) Continuous and innovative diversity of human and environmental field patterns
D) Continuous change from lower- to higher-frequency wave patterns in human and environmental energy fields.

Answer Key

1. A
2. D
3. B
4. C
5. D
6. A
7. D
8. C
9. D
10. A
11. A
12. B
13. A
14. D
15. A
16. D
17. B
18. C
19. C
20. D

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here