Organizational Behaviour Understanding And Managing Life At Work 10th Edition by Gary Johns Test Bank

<< Organizational Development The Process of Leading Organizational Change 4th Edition By Donal L. Test Bank Memmler Structure and Function of the Human Body, 10th ed by Taylor Cohen-Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Organizational Behaviour Understanding And Managing Life At Work 10th Edition by Gary Johns Test Bank

Description

WITH ANSWERS
Organizational Behaviour Understanding And Managing Life At Work 10th Edition by Gary Johns Test Bank

Organizational Behaviour, 10e (Johns/Saks)

Chapter 2   Personality and Learning

 

2.1

 

1) An individuals personality encompasses

  1. A) a relatively stable set of psychological characteristics.
  2. B) a constantly shifting set of personal characteristics.
  3. C) all aspects of the individuals consciousness.
  4. D) behaviours which are mostly learned through childhood experience.
  5. E) all aspects of the individuals physical and emotional response to their environment.

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 46

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

2) Personality will have the most impact in which situation?

  1. A) Weak situations of loosely defined roles with few rules
  2. B) Strong situations with well defined roles, rules, and contingencies
  3. C) Both weak and strong situations
  4. D) Situations of medium strength
  5. E) Weak situations with well defined roles, rules, and contingencies

Answer:  A

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

3) According to the ________ approach, organizational behaviour is a function of both dispositions and the situation.

  1. A) personality
  2. B) interactionist
  3. C) operant learning
  4. D) social cognitive
  5. E) contingency

Answer:  B

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

4) If an organization decides to change the characteristics of work tasks in order to improve employee satisfaction and performance, what approach to organizational behaviour are they following?

  1. A) dispositional approach
  2. B) personality approach
  3. C) situational approach
  4. D) interactionist approach
  5. E) operant learning approach

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 47

Skill:  Applied

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

5) If an organization decides to use personality tests in the hiring of employees in order to improve employee satisfaction and performance, what approach to organizational behaviour are they following?

  1. A) dispositional approach
  2. B) situational approach
  3. C) interactionist approach
  4. D) testing approach
  5. E) military approach

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 47

Skill:  Applied

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

6) Which of the following is the most widely accepted perspective within organizational behaviour?

  1. A) The five-factor approach
  2. B) The dispositional approach
  3. C) The situational approach
  4. D) The interactionist approach
  5. E) The personality approach

Answer:  D

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

7) According to trait activation theory

  1. A) traits lead to certain personalities only when the situation makes the need for that personality salient.
  2. B) traits lead to certain behaviours only when the situation makes the need for that trait salient.
  3. C) situations lead to certain traits only when the situation makes the need for that trait salient.
  4. D) situations lead to certain behaviours only when the situation makes the need for a trait salient.
  5. E) personality leads to certain traits only when the situation makes the need for that personality salient.

Answer:  B

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

8) The idea that personality characteristics influence peoples behaviour when the situation calls for a particular personality characteristic is known as

  1. A) personality activation theory.
  2. B) situation activation theory.
  3. C) trait activation theory.
  4. D) situational approach.
  5. E) dispositional approach.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

9) Personality is the unstable set psychological characteristics that influences the way an individual interacts with the environment.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 46

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

10) According to the dispositional approach, individuals possess stable traits or characteristics that influence their attitudes and behaviours.

Answer:  TRUE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

 

11) The dispositional approach is the most widely accepted perspective within organizational behaviour.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

12) An important implication of the situational approach is that some personality characteristics are useful in certain organizational situations.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

13) Personality is a relatively new idea in organizational behaviour research.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

14) According to trait activation theory, traits lead to certain personalities only when the situation makes the need for them salient.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

15) Personality characteristics influence peoples behaviour when the situation calls for a particular personality characteristic.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

16) A relatively stable set of psychological characteristics that influences the way an individual interacts is referred to as ________.

Answer:  personality

Diff: 1     Type: SA     Page Ref: 46

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

17) The ________ approach is the most widely accepted perspective within organizational behaviour.

Answer:  interactionist

Diff: 1     Type: SA     Page Ref: 47

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

18) According to ________ activation theory, traits lead to certain behaviours only when the situation makes the need for the trait salient.

Answer:  trait

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

19) ________ characteristics influence peoples behaviour when the situation calls for a particular personality characteristic.

Answer:  Personality

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

20) What is personality? Is it possible for an individual to have no personality? Explain.

Answer:  Personality is the relatively stable set of psychological characteristics that influences the way an individual interacts with his or her environment. As a result, everyone must have a personality. The expression no personality is often directed towards individuals who are low on a personality dimension such extraversion or agreeableness.

Diff: 2     Type: ES     Page Ref: 46

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

21) What is trait activation theory and what does it tell us about the role that personality plays in organizational behaviour?

Answer:  According to trait activation theory, traits lead to certain behaviours only when the situation makes the need for the trait salient. This tells us that personality will only be important in situations that call for a particular personality trait. In situations where the personality trait is not important it will not be a factor in terms of a persons behaviour. Thus, personality characteristics influence peoples behaviour when the situation calls for a particular personality characteristic. This also means that there is no one best personality trait; it depends on the situation.

Diff: 3     Type: ES     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

 

22) What are the implications of trait activation theory for a manager who has to assign employees to various tasks in different situations? How should the manager proceed and what will be most effective?

Answer:  According to trait activation theory, traits lead to certain behaviours only when the situation makes the need for the trait salient. Thus, personality characteristics influence peoples behaviour when the situation calls for a particular personality characteristic. This means that a manager must understand each employee in terms of their personality traits and assign them to tasks that call for their personality traits. For example, if a task requires an employee to interact with others and to be sociable and talkative, it would be best to assign an employee who is high on extraversion since this will be important for the employees behaviour and success rather than, say, an employee who is high on openness to experience. The point is to match the employee to the task with an understanding that the employee has a personality trait that will lead to behaviours that are necessary to be effective in task performance. As described in the text, the key concept here is fit: putting the right person in the right job, group, or organization.

Diff: 3     Type: ES     Page Ref: 48

Skill:  Applied

Objective:  2.1 Define personality and describe the dispositional, situational, and interactionist approaches to organizational behaviour.

2.2

 

1) Personality is most commonly thought to consist of ________ general dimensions.

  1. A) four
  2. B) five
  3. C) three
  4. D) seven
  5. E) six

Answer:  B

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

2) The personality dimension of extraversion is defined as

  1. A) the extent to which a person is outgoing and enjoys social situations.
  2. B) the degree to which a person has appropriate emotional control.
  3. C) the extent to which a person is friendly and approachable.
  4. D) the degree to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.
  5. E) the degree to which a person is responsible and achievement oriented.

Answer:  A

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

3) The personality dimension of emotional stability is defined as

  1. A) the extent to which a person is outgoing and enjoys social situations.
  2. B) the degree to which a person has appropriate emotional control.
  3. C) the extent to which a person is friendly and approachable.
  4. D) the degree to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.
  5. E) the degree to which a person is responsible and achievement oriented.

Answer:  B

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

4) Extraversion is especially important for jobs that require

  1. A) low interpersonal interaction and independence.
  2. B) in-depth research and analysis with great independence.
  3. C) extensive education and credibility, e.g., Ph.D.
  4. D) a lot of interpersonal interaction such as sales and management.
  5. E) being a solo practitioner.

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

5) The personality dimension of agreeableness is defined as

  1. A) the extent to which a person is outgoing and enjoys social situations.
  2. B) the degree to which a person has appropriate emotional control.
  3. C) the extent to which a person is friendly and approachable.
  4. D) the degree to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.
  5. E) the degree to which a person is responsible and achievement oriented.

Answer:  C

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

6) Emotional stability helps support positive work performance because

  1. A) the person is neurotic about their responsibilities and is fanatically detail oriented.
  2. B) the person is more calm and has highly effective interactions with co-workers and customers.
  3. C) the person is obsessive with customer service quality.
  4. D) the person expresses great detachment and apathy.
  5. E) the person sticks to their established patterns and ignores updated information.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

7) The personality dimension of conscientiousness is defined as

  1. A) the extent to which a person is outgoing and enjoys social situations.
  2. B) the degree to which a person has appropriate emotional control.
  3. C) the extent to which a person is friendly and approachable.
  4. D) the degree to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.
  5. E) the degree to which a person is responsible and achievement oriented.

Answer:  E

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

8) The personality dimension of openness to experience is defined as

  1. A) the extent to which a person is outgoing and enjoys social situations.
  2. B) the degree to which a person has appropriate emotional control.
  3. C) the extent to which a person is friendly and approachable.
  4. D) the degree to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.
  5. E) the degree to which a person is responsible and achievement oriented.

Answer:  D

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

9) The personality dimension which helps foster cooperation and nurturing of others and teamwork is

  1. A) emotional stability.
  2. B) conscientiousness.
  3. C) general self-efficacy.
  4. D) self-monitoring.
  5. E) agreeableness.

Answer:  E

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

10) Recent studies suggest that extraversion is related to absenteeism in a positive direction. This means that

  1. A) extraverts tend to be absent less often than introverts.
  2. B) the more extraverted a person is, the less absent they are.
  3. C) extraverts tend to be absent more often than introverts.
  4. D) the more introverted a person is, the more absent they are.
  5. E) people become more extraverted through higher absenteeism.

Answer:  C

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

11) Edward has recently been told that he is very effective at networking with potential customers. However, his follow-up after initial contact is sloppy and his files are not up to date. In order to be more effective on the job he needs to keep working on the ________ part of his personality.

  1. A) emotional stability
  2. B) openness to experience
  3. C) neuroticism
  4. D) conscientiousness
  5. E) independence

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

12) Janet has shown her boss how effective she is on the job because she is naturally curious about what is happening with her company, has broad interests, and has a vibrant imagination. She is demonstrating great

  1. A) willingness to get along with everyone.
  2. B) openness to experience.
  3. C) focus on getting promoted and is highly ambitious.
  4. D) emotional stability.
  5. E) reluctance to work long hours.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

13) Gary Reynolds is the CEO of Reynolds Software Limited. He attributes his success to careful planning, hard work, and a good business education. In terms of locus of control, Gary is most likely a(n)

  1. A) external.
  2. B) extravert.
  3. C) introvert.
  4. D) internal.
  5. E) high self-monitor.

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 50

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

14) A person who is a high self-monitor will

  1. A) observe the situation when determining how to behave.
  2. B) ignore the situation when determining how to behave.
  3. C) be rather rigid in his or her leadership style.
  4. D) be prone to uncontrollable emotional outbursts.
  5. E) have difficulty regulating their behaviour in social situations.

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

15) A person with low self-esteem will likely

  1. A) react well to ambiguous stressful situations.
  2. B) be able to deal with negative feedback.
  3. C) be less susceptible to external and social influences.
  4. D) respond well to mentoring.
  5. E) be less pliable than someone with high self-esteem.

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

16) Which of the following is associated with more unsafe behaviours?

  1. A) High extraversion
  2. B) High emotional stability
  3. C) High agreeableness
  4. D) High conscientiousness
  5. E) High openness to experience

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

17) According to behavioural plasticity theory

  1. A) people with high self-esteem are more likely to benefit from external and social influences.
  2. B) people with low self-esteem are more susceptible to external and social influences.
  3. C) peoples self-esteem can easily be changed in response to external and social influences.
  4. D) peoples behaviour will only change when their self-esteem is threatened.
  5. E) the best way to change peoples behaviour is to use external and social influence.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

18) Which of the following is TRUE about high self-monitors?

  1. A) They experience more role stress and show higher commitment to their organization.
  2. B) They experience less role stress and show higher commitment to their organization.
  3. C) They experience less role stress and show less commitment to their organization.
  4. D) They experience no role stress and show less commitment to their organization.
  5. E) They experience more role stress and show less commitment to their organization.

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

19) Which of the following is TRUE about high self-monitors?

  1. A) They tend to be less involved in their jobs and experience more role stress.
  2. B) They tend to be more involved in their jobs and show more commitment to their organization.
  3. C) They tend to be more involved in their jobs and to experience more role stress.
  4. D) They tend to be less involved in their jobs and are more likely to emerge as leaders.
  5. E) They tend to be less involved in their jobs and show more commitment to their organization.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

20) Which of the following statements is most accurate?

  1. A) Each of the Big Five dimensions is related to job performance but not organizational citizenship behaviours.
  2. B) Each of the Big Five dimensions is related to organizational citizenship behaviours but not job performance.
  3. C) Some of the Big Five dimensions are related to job performance and all of them are related to organizational citizenship behaviours.
  4. D) Some of the Big Five dimensions are related to organizational citizenship behaviours and all of them are related to job performance.
  5. E) Each of the Big Five dimensions is related to job performance and organizational citizenship behaviours.

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

21) Which of the Big Five dimensions predicts job performance in all jobs across occupations?

  1. A) Extraversion
  2. B) Emotional stability
  3. C) Agreeableness
  4. D) Conscientiousness
  5. E) Openness to experience

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

22) If Nadia is susceptible to external and social influences, what can you say about her personality?

  1. A) She has an internal locus of control.
  2. B) She has an external locus of control.
  3. C) She has high self-esteem.
  4. D) She has low self-esteem.
  5. E) She is a high self-monitor.

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

23) Behavioural plasticity theory has to do with what personality characteristic?

  1. A) Locus of control
  2. B) Self-esteem
  3. C) Self-monitoring
  4. D) General self-efficacy
  5. E) Core self-evaluations

Answer:  B

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

24) Which of the following are associated with workplace deviance?

  1. A) conscientiousness, agreeableness, and emotional stability
  2. B) conscientiousness, agreeableness, and openness to experience
  3. C) extraversion, agreeableness, and emotional stability
  4. D) conscientiousness, extraversion, and agreeableness
  5. E) extraversion, agreeableness, and openness to experience

Answer:  A

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

25) The Big Chunk Candy Company has experienced problems with employees engaging in deviant workplace behaviours. As a result, they are going to begin to use personality tests to hire employees who are less likely to be deviant. What should they be looking for?

  1. A) high conscientiousness and high openness to experience
  2. B) high conscientiousness and high self-monitoring
  3. C) high extraversion and high emotional stability
  4. D) high conscientiousness and high extraversion
  5. E) high conscientiousness and high agreeableness

Answer:  E

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 50

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

26) Which of the following are associated with fewer unsafe work behaviours?

  1. A) high conscientiousness and high openness to experience
  2. B) high conscientiousness and high emotional stability
  3. C) high extraversion and high emotional stability
  4. D) high conscientiousness and high extraversion
  5. E) high conscientiousness and high agreeableness

Answer:  E

Diff: 3     Type: MC     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

27) Behavioural plasticity has to do with how external and social influences can change peoples self-esteem.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

28) The Big Five refers to five distinct dimensions of personality.

Answer:  TRUE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

29) Altruism is one of the Big Five personality dimensions.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

30) Agreeableness means that a person tends to be friendly and approachable.

Answer:  TRUE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

31) If you believe that you are being controlled by internal forces, you are an external locus of control person.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

32) Locus of control is not a personality dimension.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

33) Being a high self-monitor means that you observe only yourself and no one else.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 51

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

34) Having high self-esteem means that you have a negative self-evaluation.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

35) Self-esteem, self-monitoring, locus of control, agreeableness, conscientiousness, and emotional stability are all examples of personality characteristics or dimensions.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

36) Conscientiousness is the strongest predictor of all of the Big Five dimensions of overall job performance.

Answer:  TRUE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

37) High self-monitors experience less role stress.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

38) Each of the Big Five dimensions is related to job performance but not organizational citizenship behaviours.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

39) High agreeableness predicts performance in all jobs across occupations.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

40) Extraverts tend to be absent more often than introverts.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 51

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

41) People with high self-esteem tend to be more susceptible to external and social influences than those who have low self-esteem.

Answer:  FALSE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

42) Behavioural plasticity theory has to do with the situations in which personality characteristics influence peoples behaviour.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

43) High levels of conscientiousness and agreeableness are associated with fewer unsafe behaviours.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

44) High levels of conscientiousness and extraversion are associated with fewer unsafe behaviours.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

45) High levels of extraversion and low emotional stability are associated with more unsafe behaviours.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

46) High levels of agreeableness and low emotional stability are associated with more unsafe behaviours.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

47) High levels of conscientiousness, agreeableness, and emotional stability are associated with lower levels of workplace deviance.

Answer:  TRUE

Diff: 3     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

48) High levels of extraversion, agreeableness, and emotional stability are associated with lower levels of workplace deviance.

Answer:  FALSE

Diff: 3     Type: TF     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

49) ________ is the strongest predictor of all of the Big Five dimensions of overall job performance.

Answer:  Conscientiousness

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

50) ________ refers to the extent to which a person thinks flexibly and is receptive to new ideas.

Answer:  Openness to experience

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

51) Stan believes that his boss is responsible for all the stuff that happens to him (Stan). Stan is exhibiting an external ________.

Answer:  locus of control

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 50

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

52) Susan is disliked by her sorority sisters because she is always able to act perfectly, regardless of the situation. Susan might be called a ________.

Answer:  high self-monitor

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 51

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

53) ________ is the degree to which a person has a positive self-evaluation.

Answer:  Self-esteem

Diff: 1     Type: SA     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

54) High ________ are likely to experience more role stress and show less commitment to their organization.

Answer:  self-monitors

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 52

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

55) High ________ predicts performance in all jobs across occupations.

Answer:  conscientiousness

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 49

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

56) High conscientiousness and ________ are associated with fewer unsafe behaviours.

Answer:  agreeableness

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

57) High ________ and low emotional stability are associated with more unsafe behaviours.

Answer:  extraversion

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

58) High conscientiousness, ________, and emotional stability are associated with lower levels of workplace deviance.

Answer:  agreeableness

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

59) High conscientiousness, agreeableness, and emotional stability are associated with lower levels of workplace ________.

Answer:  deviance

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 50

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

60) Of the Big Five personality dimensions, which three do you feel are the most important in order to be effective as a sales representative?

Answer:  It is likely that all five play a role in the success of a sales representative. The three that are most likely to help an individual be successful are extraversion, agreeableness, and conscientiousness. Extraversion is important because most sales roles involve breaking some new ground and creating new customer relationships on a continual basis. Agreeableness is important because of the need to build relationships over time and to foster social connections. A high degree of conscientiousness helps ensure that the sales representative works effectively and diligently and is thorough when serving customers.

Diff: 3     Type: ES     Page Ref: 48

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

61) What are the Big Five dimensions of personality? Give two examples of research from the text which link these dimensions to workplace behaviours.

Answer:  Extraversion, emotional stability, agreeableness, conscientiousness, and openness to experience. There are several examples of research on pages 43-44 in the text, which link these dimensions to workplace behaviours. One study suggests that extraversion was important for managers and salespeople, while another one found that extraversion was positively correlated with absenteeism.

Diff: 2     Type: ES     Page Ref: 48

Skill:  Recall

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

62) Describe three personality characteristics which you would expect to be associated with success as a manager. Defend your answer.

Answer:  High internal locus of control, high self-monitor, and high self-esteem would all be considered desirable personality characteristics for managerial success. Students may also cite some of the Big Five personality dimensions such as extraversion and conscientiousness.

Diff: 3     Type: ES     Page Ref: 50

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem.

 

 

63) Distinguish between self-esteem and self-efficacy. Is it possible for an individual to have high self-esteem but low self-efficacy? Explain your answer.

Answer:  Self-esteem is the degree to which a person has an overall positive self-evaluation; self-efficacy refers to the beliefs which people have about their ability to successfully perform a specific task. It is clearly possible for an individual to have high self-esteem and also have low self-efficacy with respect to a specific task. For example, someone who has a favourable self-image may also acknowledge that they are not very good at playing golf.

Diff: 3     Type: ES     Page Ref: 52

Skill:  Applied

Objective:  2.2 Discuss the Five-Factor Model of personality, locus of control, self-monitoring, and self-esteem and 2.7 Explain social cognitive theory and discuss observational learning, self-efficacy beliefs, and self-regulation.

2.3

 

1) Which of the following is an emotional disposition that predicts peoples general emotional tendencies?

  1. A) General self-efficacy
  2. B) Self-esteem
  3. C) Proactive personality
  4. D) Positive affectivity
  5. E) Locus of control

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

2) A person who is relatively unconstrained by situational forces and acts to change and influence the environment has what kind of personality?

  1. A) High self-esteem
  2. B) Internal locus of control
  3. C) Proactive personality
  4. D) Positive affect
  5. E) General self-efficacy

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

 

3) Which of the following is an example of a motivational trait?

  1. A) Positive affectivity
  2. B) Self-esteem
  3. C) Core self-evaluations
  4. D) Emotional stability
  5. E) General self-efficacy

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

4) Which one of the dimensions of the five-factor model of personality is also one of the traits of core self-evaluations?

  1. A) Extraversion
  2. B) Emotional stability
  3. C) Agreeableness
  4. D) Conscientiousness
  5. E) Openness to experience

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

5) Which of the following is NOT one of the traits of core self-evaluations?

  1. A) General self-efficacy
  2. B) Self-esteem
  3. C) Locus of control
  4. D) Neuroticism
  5. E) Negative affectivity

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

 

6) What personality trait is considered to be one of the best dispositional predictors of job satisfaction and job performance?

  1. A) Locus of control
  2. B) Self-esteem
  3. C) Self-monitoring
  4. D) General self-efficacy
  5. E) Core self-evaluations

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

7) Which personality trait is considered to be a motivational trait?

  1. A) Negative affect
  2. B) Self-esteem
  3. C) Self-monitoring
  4. D) General self-efficacy
  5. E) Positive affect

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

8) People who have high negative affectivity experience more stressful conditions at work and report higher levels of workplace stress.

Answer:  TRUE

Diff: 1     Type: TF     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

9) General self-efficacy is a stable personal disposition that reflects a tendency to effect positive change in ones environment.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

10) Core self-evaluations are related to job satisfaction but not life satisfaction.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

11) A good indication of whether or not an individual believes he or she can succeed at a variety of tasks is their general self-efficacy.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

12) Employees who have higher negative affectivity have been found to be more creative at work.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

13) Positive affect is a key factor that links happiness to success in life and at work.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

14) Positive and negative affectivity are opposite ends of a continuum.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

15) Core self-evaluations are among the best dispositional predictors of job satisfaction and job performance.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

16) People who have high ________ experience more stressful conditions at work and report higher levels of workplace stress and strain.

Answer:  negative affectivity

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

17) The four traits that make up a persons core self-evaluations are self-esteem, general self-efficacy, locus of control, and ________.

Answer:  neuroticism

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 54

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

18) There is some evidence that ________ is a key factor that links happiness to success in life and at work.

Answer:  positive affect

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

19) Employees who have higher ________ have been found to be more creative at work.

Answer:  positive affect

Diff: 3     Type: SA     Page Ref: 53

Skill:  Recall

Objective:  2.3 Discuss positive and negative affectivity, proactive personality, general self-efficacy, and core self-evaluations and their consequences.

 

2.4

 

1) Learning is

  1. A) a relatively temporary change in behaviour potential due to experience.
  2. B) a relatively permanent change in behaviour potential due to experience.
  3. C) not directly related to behaviour or experience.
  4. D) related to behaviour more than experience.
  5. E) concerned with both permanent and temporary changes.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

2) Which of the following is NOT one of the four primary categories of learning content in organizations?

  1. A) Practical skills
  2. B) Intrapersonal skills
  3. C) Interpersonal skills
  4. D) Cultural awareness
  5. E) Financial management

Answer:  E

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

3) Learning job-specific skills, knowledge and technical competence is known as

  1. A) job skills.
  2. B) practical skills.
  3. C) work skills.
  4. D) technical skills.
  5. E) task skills.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

4) Learning skills such as problem solving, critical thinking, alternative work processes, and risk taking is known as

  1. A) critical skills.
  2. B) thinking skills.
  3. C) cognitive skills.
  4. D) practical skills.
  5. E) intrapersonal skills.

Answer:  E

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

5) Learning skills such as communicating, teamwork, and conflict resolution is known as

  1. A) cultural awareness skills.
  2. B) team skills.
  3. C) interpersonal skills.
  4. D) soft skills.
  5. E) intrapersonal skills.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

6) Learning the social norms of an organization and understanding company goals, business operations, and company expectations and priorities is known as

  1. A) interpersonal skills.
  2. B) intrapersonal skills.
  3. C) organization skills.
  4. D) cultural awareness.
  5. E) organization awareness.

Answer:  D

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

 

7) Intrapersonal skills are skills such as problem solving, critical thinking, learning about alternative work processes, and risk taking.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

8) Interpersonal skills are skills such as problem solving, critical thinking, learning about alternative work processes, and risk taking.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

9) Intrapersonal skills include skills such as communicating, teamwork, and conflict resolution.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

10) Interpersonal skills include skills such as communicating, teamwork, and conflict resolution.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

11) Cultural awareness involves learning about the culture of different nations.

Answer:  FALSE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

12) Cultural awareness involves learning the social norms of organizations and understanding company goals.

Answer:  TRUE

Diff: 2     Type: TF     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

13) ________ skills include job-specific skills, knowledge, and technical competence.

Answer:  Practical

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

 

14) ________ skills are skills such as problem solving, critical thinking, learning about alternative work processes, and risk taking.

Answer:  Intrapersonal

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

15) ________ skills are skills such as communicating, teamwork, and conflict resolution.

Answer:  Interpersonal

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

16) ________ awareness involves learning the social norms of organizations and understanding company goals, business operations, and company expectations and priorities.

Answer:  Cultural

Diff: 2     Type: SA     Page Ref: 55

Skill:  Recall

Objective:  2.4 Define learning, and describe what is learned in organizations.

 

17) Define learning and describe what people learn in organizations.

Answer:  Learning occurs when practice or experience leads to a relatively permanent change in behaviour potential. The words practice or experience rule out viewing behavioural changes caused by factors like drug intake or biological maturation as learning. The what aspect of learning can be described as learning content,

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here