Pharmacology and the Nursing Process 8th Edition by Linda Lane Lilley Shelly Rainforth Collin Julie S. Snyder Test Bank

<< Pharmacology for Nurses A Pathophysiologic Approach 5th Edition by Michael Patrick Adams Norman Holland Carol Urban Test bank Pharmacology A Patient Centered Nursing Process Approach 9th Edition Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Pharmacology and the Nursing Process 8th Edition by Linda Lane Lilley Shelly Rainforth Collin Julie S. Snyder Test Bank

Description

Chapter 04: Cultural, Legal, and Ethical Considerations
Lilley: Pharmacology and the Nursing Process, 8th Edition

MULTIPLE CHOICE

1. During the development of a new drug, which would be included in the study by the researcher to prevent any bias or unrealistic expectations of the new drugs usefulness?
a. A placebo
b. FDA approval
c. Informed consent
d. Safety information

ANS: A
To prevent bias that may occur as a result of unrealistic expectations of an investigational new drug, a placebo is incorporated into the study. The other options are incorrect. FDA approval, if given, does not occur until after phase III. Informed consent is required in all drug studies. Safety information is not determined until the study is under way.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 55
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Safety and Infection Control

2. A member of an investigational drug study team is working with healthy volunteers whose participation will help to determine the optimal dosage range and pharmacokinetics of the drug. The team member is participating in what type of study?
a. Phase I
b. Phase II
c. Phase III
d. Phase IV

ANS: A
Phase I studies involve small numbers of healthy volunteers to determine optimal dosage range and the pharmacokinetics of the drug. The other phases progressively involve volunteers who have the disease or ailment that the drug is designed to diagnose or treat.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: p. 55
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

3. During discharge patient teaching, the nurse reviews prescriptions with a patient. Which statement is correct about refills for an analgesic that is classified as Schedule C-III?
a. No prescription refills are permitted.
b. Refills are allowed only by written prescription.
c. The patient may have no more than five refills in a 6-month period.
d. Written prescriptions expire in 12 months.

ANS: C
Schedule C-III medications may be refilled no more than five times in a 6-month period. The patient should be informed of this regulation. No prescription refills are permitted for Schedule C-II drugs. Requiring refills by written prescription only applies to Schedule C-II drugs. Schedule C-III prescriptions (written or oral) expire in 6 months.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Remembering (Knowledge) REF: p. 54
TOP: NURSING PROCESS: Implementation
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

4. A patient has been selected as a potential recipient of an experimental drug for heart failure. The nurse knows that when informed consent has been obtained, it indicates which of these?
a. The patient has been informed of the possible benefits of the new therapy.
b. The patient will be informed of the details of the study as the research continues.
c. The patient will receive the actual drug during the experiment.
d. The patient has had the studys purpose, procedures, and the risks involved explained to him.

ANS: D
Informed consent involves the careful explanation of the purpose of the study, the procedures to be used, and the risks involved. The other options do not describe informed consent.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 55
TOP: NURSING PROCESS: Implementation
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

5. For which cultural group must the health care provider respect the value placed on preserving harmony with nature and the belief that disease is a result of ill spirits?
a. Hispanics
b. Asian Americans
c. Native Americans
d. African Americans

ANS: C
Some Native Americans believe in preserving harmony with nature and that disease is a result of ill spirits. The groups listed in the other options do not typically reflect these practices.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Remembering (Knowledge) REF: p. 51
TOP: NURSING PROCESS: Assessment
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

6. The nurse is assessing an elderly Hispanic woman who is being treated for hypertension. During the assessment, what is important for the nurse to remember about cultural aspects?
a. The patient should be discouraged from using folk remedies and rituals.
b. The nurse will expect the patient to value protective bracelets and root workers as healers.
c. The nurse will remember that the balance among body, mind, and environment is important for this patients health beliefs.
d. The nurses assessment needs to include gathering information regarding religious practices and beliefs regarding medication, treatment, and healing.

ANS: D
All beliefs need to be considered clearly so as to prevent a conflict from arising between the goals of nursing and health care and the dictates of a patients cultural background. Assessing religious practices and beliefs is part of a thorough cultural assessment. The other options are incorrect. The nurse should not ignore a patients cultural practices. The concept of balance among body, mind, and environment and the valuing of protective bracelets and root workers reflect beliefs or practices that usually do not apply to the Hispanic cultural group.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: p. 52
TOP: NURSING PROCESS: Assessment
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

7. When reviewing the various schedules of controlled drugs, the nurse knows that which description correctly describes Schedule II drugs?
a. Drugs with high potential for abuse that have accepted medical use
b. Drugs with high potential for abuse that do not have accepted medical use
c. Medically accepted drugs that may cause moderate physical or psychologic dependence
d. Medically accepted drugs with limited potential for causing physical or psychologic dependence

ANS: A
Schedule II drugs are those with high potential for abuse but that have accepted medical use. Drugs that have high potential for abuse but do not have accepted medical use are Schedule I drugs. Medically accepted drugs that may cause moderate physical or psychologic dependence are Schedule III drugs. Medically accepted drugs with limited potential for causing physical or psychologic dependence are Schedule IV and V drugs.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Remembering (Knowledge) REF: p. 54
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

8. The nurse is reviewing facts about pharmacology for a review course. The term legend drug refers to which item?
a. Over-the-counter drugs
b. Prescription drugs
c. Orphan drugs
d. Older drugs

ANS: B
The term legend drug refers to prescription drugs, which were differentiated from over-the-counter drugs by the 1951 Durham-Humphrey Amendment. Orphan drugs are drugs that are developed for rare diseases. The other options are not examples of legend drugs.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 53
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

9. Nurses have the ethical responsibility to tell the truth to their patients. What is this principle known as?
a. Justice
b. Veracity
c. Beneficence
d. Autonomy

ANS: B
Veracity is defined as the duty to tell the truth. Justice is the ethical principle of being fair or equal in ones actions. Beneficence is the ethical principle of doing or actively promoting good. Autonomy is self-determination, or the ability to make ones own decisions.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Remembering (Knowledge) REF: p. 57
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Reduction of Risk Potential

10. A patient is undergoing major surgery and asks the nurse about a living will. He states, I dont want anybody else making decisions for me. And I dont want to prolong my life. The patient is demonstrating which ethical term?
a. Autonomy
b. Beneficence
c. Justice
d. Veracity

ANS: A
Autonomy includes self-determination, or the ability to act on ones own, including making ones own decisions about health care. Veracity is defined as the duty to tell the truth. Justice is the ethical principle of being fair or equal in ones actions. Beneficence is the ethical principle of doing or actively promoting good.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 57
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Reduction of Risk Potential

11. The nurse is reviewing a list of scheduled drugs and notes that Schedule C-I drugs are not on the list. Which is a characteristic of Schedule C-I drugs?
a. No refills are permitted.
b. They may be obtained over-the-counter with a signature.
c. They are available only by written prescription.
d. They are used only with approved protocols.

ANS: D
Schedule C-I drugs are used only with approved protocols. Schedule C-II drugs are available only by written prescription, and refills are not permitted. Being available over-the-counter with a signature may be true of Schedule C-V drugs in certain states.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 54
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

12. During a busy night shift, a new nurse administered an unfamiliar medication without checking it in a drug handbook. Later that day, the patient had a severe reaction because he has renal problems, which was a contraindication to that drug. The nurse may be liable for which of these?
a. Medical negligence
b. Nursing negligence
c. Nonmaleficence
d. Autonomy

ANS: B
Negligence is the failure to act in a reasonable and prudent manner or failure of the nurse to give the care that a reasonably prudent (cautious) nurse would render or use under similar circumstances. In this case, nursing negligence applies to nurses, not medical negligence. Nonmaleficence is defined as the duty to do no harm; autonomy is defined as the right to make ones own decisions, or self-determination.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: p. 57
TOP: NURSING PROCESS: General
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Safety and Infection Control

MULTIPLE RESPONSE

1. The nurse is reviewing the concept of drug polymorphism. Which factors contribute to drug polymorphism? (Select all that apply.)
a. The number of drugs ordered by the physician
b. Inherited factors
c. The patients diet and nutritional status
d. Different dosage forms of the same drug
e. The patients health beliefs and practices
f. The patients drug history
g. The various available forms of a drug

ANS: B, C, E
Inherited factors, diet and nutritional status, and health beliefs and practices are some of the factors that contribute to drug polymorphism. The other options are not factors that contribute to drug polymorphism.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Understanding (Comprehension) REF: p. 51
TOP: NURSING PROCESS: Assessment
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

2. The nurse is performing an admission assessment. Which findings reflect components of a cultural assessment? (Select all that apply.)
a. The patient uses aspirin as needed for pain.
b. The patient has a history of hypertension.
c. The patient uses herbal tea to relax in the evenings.
d. The patient does not speak English.
e. The patient is allergic to shellfish.
f. The patient does not eat pork products for religious reasons.

ANS: A, C, D, F
The past use of medicines, use of herbal treatments, languages spoken, and religious practices and beliefs are components of a cultural assessment. The other options reflect components of a general medication assessment or health history.

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: p. 52
TOP: NURSING PROCESS: Assessment
MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here