Physics Principles with Applications 6th Edition by Douglas C. Giancoli Test Bank

Physics Principles with Applications   6th Edition by Douglas C. Giancoli   Test Bank
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Description

Chapter 1 Introduction, Measurement, Estimating
Conceptual Questions
1) Four students measure the mass of an object, each using a different scale. They record their results as follows:
Which student used the least precise scale? A) A
B) B C) C D) D
Answer: C
Diff: 1

Student
A
B
C
D
Mass (g )
49.06
49
50
49.2
Page Ref: Sec. 1.4
2) Four students measure the mass of an object, each using a different scale. They record their results as follows:
Which student used the most precise scale? A) A
B) B C) C D) D
Answer: A
Diff: 1
Student
A
B
C
D
Mass (g )
49.06
49
50
49.2
Page Ref: Sec. 1.4
3) A useful method of expressing very small or very large numbers is A) scientific notation.
B) arabic numerals. C) the metric system. D) roman numerals.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
1
Chapter 1:
Introduction, Measurement, Estimating
4)
5)
6)
7)
8)
All of the following are base units of the SI system except: A) kilogram.
B) kelvin. C) meter. D) volt.
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: Sec. 15-1.6
Select the list which contains only SI basic units. A) liter, meter, second, watt
B) joule, kelvin, kilogram, watt C) candela, kelvin, meter, second D) joule, newton, second, watt
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
How many basic units does the SI system have? A) four
B) five C) seven D) ten
Answer: C
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
The base SI unit of time is A) hour.
B) minute.
C) second.
D) millisecond.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
In the CGS system, what are the fundamental units? A) Newton, centimeter, second
B) kilogram, meter, second C) gram, centimeter, minute D) gram, centimeter, second
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
2
9) The metric prefix for one one-thousandth is A) milli.
B) centi. C) kilo. D) mega.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
10) The metric prefix for one one-hundredth is A) milli.
B) centi. C) kilo. D) mega.
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
11) The metric prefix for one thousand is A) milli.
B) centi. C) kilo. D) mega.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
12) Express the number 0.02 days using a prefix of Table 1-4. A) 2 decidays
B) 2 centidays C) 2 millidays D) 2 microdays
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
13) What is the conversion factor between km/h and m/s? A) 0.0278 m/s
B) 0.278 m/s C) 3.60 m/s D) 16.7 m/s
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
3
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1: Introduction, Measurement, Estimating
14) What is the conversion factor between km/h2 and m/s2? A) 7.72 10-6 m/s2
B) 2.78 10-1 m/s2 C) 1.30 104 m/s2 D) 3.60 m/s2
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
15) What is the conversion factor between cm2 and m2? A) 0.01 m2/cm2
B) 0.0001 m2/cm2 C) 100 m2/cm2 D) 10000 m2/cm2
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
16) The position, x, of an object is given by the equation x = A + Bt +Ct2, where t refers to time.
What are the dimensions of A, B, and C? A) distance, distance, distance
B) distance, time, time2
C) distance, distance/time, distance/time2
D) distance/time, distance/time2, distance/time3
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.8
Quantitative Problems
1) What is the percent uncertainty in the measurement 2.58 0.15 cm? A) 2.9%
B) 5.8% C) 8.7% D) 12%
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.4
2) What, approximately, is the percent uncertainty for the measurement 5.2? A) 1%
B) 2% C) 3% D) 4%
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.4
4
3) What is the percent uncertainty in the area of a circle whose radius is 1.8 104 cm? A) 1.1%
B) 5.6% C) 11% D) 56%
Answer: C
Diff: 3
Page Ref: Sec. 1.4
4) What is the volume, and its approximate uncertainty, of a sphere of radius 1.96 0.01 m? A) 31.5 0.2 m2
B) 31.5 0.3 m2 C) 31.5 0.4 m2 D) 31.5 0.5 m2
Answer: D
Diff: 3 Page Ref: Sec. 1.4
5) The number of significant figures in 10001 is A) two.
B) three. C) five. D) six.
Answer: C
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
6) The number of significant figures in 0.01500 is A) two.
B) three. C) four. D) five.
Answer: C
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
7) The number of significant figures in 0.040 is A) one.
B) two. C) three. D) four.
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
5
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1:
Introduction, Measurement, Estimating
8)
9)
10)
11)
12)
Which of the following has three significant figures? A) 305.0 cm
B) 0.0500 mm
C) 1.00081 kg
D) 8.060 1011 m2
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
What is the sum of 2.67 + 1.976 + 2.1? A) 6.7
B) 6.75 C) 6.746 D) 6.7460
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
What is the difference between 103.5 and 102.24? A) 1.3
B) 1.26 C) 1.260 D) 1.2600
Answer: A
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
What is the product of 12.56 and 2.12? A) 27
B) 26.6 C) 26.23 D) 26.627
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
What is the result of 2.43 d 4.561? A) 5.3278 10-1
B) 5.328 10-1 C) 5.33 10-1 D) 5.3 10-1
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
6
13) What is the cosine of 55e? A) 0.6
B) 0.57 C) 0.574 D) 0.5736
Answer: B
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
14) The length and width of a rectangle are 1.125 m and 0.606 m, respectively. Multiplying, your calculator gives the product as 0.68175. Rounding properly to the correct number of significant figures, the area should be written as
A) 0.68 m2. B) 0.682 m2. C) 0.6818 m2.
D) 0.68175 m2. Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
15) The length and width of a rectangle are 1.125 m and 0.606 m, respectively. You calculate the rectangles perimeter by adding these and multiplying by two. Your calculators display reads 3.462. To the correct number of significant figures, this should be written as
A) 3.5 m. B) 3.46 m. C) 3.462 m.
D) 3.4620 m. Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
16) A rectangle is 3.25 m long and 1.5 m wide. What is its area? A) 4.875 m2
B) 4.87 m2 C) 4.80 m2 D) 4.9 m2
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.4
7
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1:
17)
Introduction, Measurement, Estimating
A rectangular garden measures 15 m long and 13.7 m wide. What is the length of a diagonal
from one corner of the garden to the other? A) 18 m
B) 19 m
C) 20 m
D) 4.1 102 m
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.4
Select the smallest value. A) 15 10-3
B) 0.15 100
C) 0.00015 103
D) 0.00000015 106
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
Write the number 0.00045 in power of ten notation. A) 4.5 10-4
B) 4.5 10-3 C) 4.5 10-2 D) 4.5 10-1
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
0.0001776 can also be expressed as A) 1.776 10-4.
B) 17.72 104. C) 1772 105. D) 177.2 107.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
4567.89 is properly expressed in scientific notation as A) 4.56789 103.
B) 45.6789 102. C) 456.789 101. D) 4567.89 100.
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
18)
19)
20)
21)
8
22) Convert 1.2 10-3 to decimal notation. A) 1.200
B) 0.1200 C) 0.0120 D) 0.0012
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.4
23) Write out the number 8.42 10-5 in full with a decimal point and correct number of zeros. A) 0.00000842
B) 0.0000842 C) 0.000842 D) 0.00842
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.4
24) What is the result of (0.410 + 0.021) (2.20 103)? A) 880
B) 946 C) 948 D) 950
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.4
25) Write the number 13.5 gigameters as full (decimal) numbers with standard units. A) 135,000 m
B) 135,000,000 m
C) 135,000,000,000 m D) 13,500,000,000 m
Answer: D
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
26) 100 mL is equivalent to which of the following? A) 1 kL
B) 10-6 mL C) 0.1 L
D) 0.01 ML
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
9
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1:
Introduction, Measurement, Estimating
27)
28)
29)
30)
31)
How many grams is forty milligrams? A) 0.000040 g
B) 0.00040 g C) 0.040 g D) 40000 g
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
How many meters is sixty kilometers? A) 600,000 m
B) 60,000 m C) 60 m
D) 0.06 m
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
1 angstrom = 10-10 m and 1 fermi = 10-15 m, what is the relationship between these units? A) 1 angstrom = 105 fermi
B) 1 angstrom = 10-5 fermi C) 1 angstrom = 10-25 fermi D) 1 angstrom = 10+25 fermi
Answer: A
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
0.00325 10-8 cm can also be expressed in mm as A) 3.25 10-12 mm.
B) 3.25 10-11 mm. C) 3.25 10-10 mm. D) 3.25 10-9 mm.
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
Which one of the following is not equivalent to 2.50 miles? (1 mi = 1.609 km = 5280 ft, 1 ft = 12 in.)
A) 1.32 104 ft B) 1.58 105 in. C) 4.02 103 km
D) 4.40 103 yd
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
10
32) If you are 510 tall, what is your height in meters? (1 in = 2.54 cm.) A) 1.5 m
B) 1.6 m C) 1.7 m D) 1.8 m
Answer: D
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
33) If 1 inch = 2.54 cm, and 1 yd = 36 in., how many meters are in 7.00 yd? A) 6.40 m
B) 36.3 m
C) 640 m
D) 1.78 103 m
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
34) A hot air balloon rises to an altitude of 600 fathoms. What is this height, in feet? (1 fathom = 6 ft.)
A) 100 ft B) 600 ft C) 1200 ft
D) 3600 ft Answer: D
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
35) The average life of an animal is 70 years. Assume one numerical figure, write this in power of ten in seconds.
A) 3 107 s B) 2 107 s C) 2 109 s D) 3 109 s
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
36) The mass of an electron is 9.1 10-31 kg. How many electrons will make a mass of 1.0 kg? A) 9.1 1030
B) 1.1 1030 C) 9.1 1031 D) 1.1 1031
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 15-1.6
11
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1:
Introduction, Measurement, Estimating
37)
38)
39)
40)
41)
How many m/s is 50 mi/h equivalent to? (1 mi = 1609 m.) A) 49 m/s
B) 2.2 m/s C) 22 m/s D) 45 m/s
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
How much longer (percentage) is a 100 m dash than a 100 yd dash? (1 yd = 0.9146 m.) A) 3.5%
B) 6.5% C) 8.5% D) 12%
Answer: C
Diff: 1
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
Which is the largest area? A) 2,500,000 cm2
B) 100,000 cm2 C) 7.5 m2
D) 0.75 m2
Answer: B
Diff: 1 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
If 1 inch = 2.54 cm, how many square centimeters are in 1.00 square in.? A) 1.59
B) 2.54 C) 5.08 D) 6.45
Answer: D
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
Express the following sum with the correct number of significant figures: 1.00 kg + 1531 g + 2.54 104 mg.
A) 2.56 kg B) 27.9 kg C) 2.53 kg D) 2.79 kg
Answer: A
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
12
42) A football field is 120 yd long and 50 yd wide. What is the area of the football field, in m2, if 1 yd = 91.44 cm?
A) 2.4 103 m2 B) 3.7 103 m2 C) 4.2 103 m2 D) 5.0 103 m2
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
43) A ball has a radius of 3.23 cm. What is the volume of the ball in m3? A) 1.41 10-4
B) 1.41
C) 4.23 10-4 D) 4.23
Answer: A
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
44) A thick-walled metal pipe of length 20.0 cm has an inside diameter of 2.00 cm and an outside diameter of 2.40 cm. What is the total surface area of the pipe, counting the ends, in m2?
A) 276 B) 277 C) 278 D) 279
Answer: D
Diff: 3
Page Ref: Sec. 1.5-1.6
45) The radius of the Earth is 3963 mi. What is the surface area of the Earth in square meters? (1 mi = 1609 m.)
A) 4.9 107 m2 B) 1.3 1014 m2 C) 2.6 1014 m2
D) 5.1 1014 m2
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
13
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1:
Introduction, Measurement, Estimating
46)
The average density of blood is 1.06 103 kg/m3. If you donate a pint of blood to the Red Cross, what mass of blood have you donated, in grams? (1 pt = 1/2 L, 1 L = 1000 cm3.)
A) 530 g B) 0.530 g C) 5300 g
D) 5.30 105 g Answer: A
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
The mass of Mars, 6.40 1023 kg, is about one-tenth that of the Earth, and its radius, 3395 km, is about half that of Earth. What is the mean density of Mars in kg/m3?
A) 9.76 102 B) 1.95 103 C) 3.90 103 D) 7.81 103
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
Concrete is sold by the cubic yard. What is the mass, in kilograms, of one cubic yard of concrete that is five times as dense as water? (1 m = 1.094 yd, and 1 m3 of water has a mass of 1,000 kg.)
A) 764 kg
B) 2.42 103 kg C) 3.82 103 kg
D) 6.55 103 kg Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.5-1.6
An average human has a heart rate of 70 beats per minute. If someones heart beats at that average rate over a 70-yr lifetime, how many times would it beat?
A) 7 105 B) 2 106 C) 2 107
D) 3 109
Answer: D
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.7
47)
48)
49)
14
50) A large school district has 300 school buses. If each school bus is used 3 hours each day, the average speed of the school buses is 15 mi/h, and the fuel economy of the buses is 10 mi/gal. How much does it cost to run these buses in 22 school days if gasoline costs $1.20 a gallon?
A) $600 B) $1200 C) $1800
D) $2400 Answer: B
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.7
51) A person stands 35.0 m from a flag pole. With a protractor at eye level, he finds that the angle at the top of the flag pole makes with the horizontal is 25.0 degrees. How high is the flag pole? (The distance from his feet to his eyes is 1.7 m.)
A) 10 m B) 20 m C) 30 m D) 80 m
Answer: B
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.7
52) Starting from city A, a car drives 250 miles east to city B, then 300 miles north to city C, and finally 700 miles west to city D. What is the distance between city A and city D?
A) 300 mi B) 400 mi C) 500 mi D) 600 mi
Answer: C
Diff: 2
Page Ref: Sec. 1.7
53) The last page of a book is numbered 764. The book is 3.00 cm thick. What is the average thickness of a sheet of paper in the book, in centimeters?
A) 4 10-3 B) 8 10-3 C) 100
D) 200
Answer: B
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.7
15
Physics: Principles with Applications, Sixth Edition
Chapter 1: Introduction, Measurement, Estimating
54) Wall posters are usually sold curled up in cylindrical cardboard tubes. If the length of the tube is 84.5 cm, and the diameter of the tube is 2.40 cm, what is the area of the poster, in cm2? (Assume the poster doesnt overlap itself.)
A) 200 cm2 B) 400 cm2 C) 600 cm2
D) 2000 cm2
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 1.7
16
Chapter 2 Describing Motion: Kinematics in One Dimension
Conceptual Questions
1) Suppose that an object travels from one point in space to another. Make a comparison between the displacement and the distance traveled.
A) The displacement is either greater than or equal to the distance traveled.
B) The displacement is always equal to the distance traveled.
C) The displacement is either less than or equal to the distance traveled.
D) The displacement can be either greater than, smaller than, or equal to the distance traveled.
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 2.1
2) When is the average velocity of an object equal to the instantaneous velocity? A) always
B) never
C) only when the velocity is constant
D) only when the velocity is increasing at a constant rate
Answer: C
Diff: 2 Page Ref: Sec. 2.2-2.3
3) A new car manufacturer advertises that their car can go from zero to sixty in 8 s. This is a description of
A) average speed.
B) instantaneous speed. C) average acceleration.
D) instantaneous acceleration.
Answer: C
Diff: 1 Page Ref: Sec. 2.4

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



Welcome to Test bank Fan

 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here