Planning Implementing And Evaluating Health Promotion Programs A Primer 7th Edition by James F. McKenzie Test Bank

<< Plants And Society 6th Edition by Estelle Levetin Test Bank Introduction To International Disaster Management 3rd Edition by Damon P. Coppola Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Planning Implementing And Evaluating Health Promotion Programs A Primer 7th Edition by James F. McKenzie Test Bank

Description

WITH ANSWERS

Planning Implementing And Evaluating Health Promotion Programs A Primer 7th Edition by James F. McKenzie Test Bank

Planning, Implementing, & Evaluating Health Promotion Programs, 7e (McKenzie)

Chapter 6   Mission Statement, Goals, and Objectives

 

1) Mission statements, goals, and objectives are closely linked with

  1. A) Areas II and IV of the Responsibilities and Competencies for Health Educators.
  2. B) Areas II and VI of the Responsibilities and Competencies for Health Educators.
  3. C) Areas III and IV of the Responsibilities and Competencies for Health Educators.
  4. D) Areas III and VI of the Responsibilities and Competencies for Health Educators.

Answer:  A

 

2) A mission statement can be described as a program

  1. A) goal.
  2. B) objective.
  3. C) overview.
  4. D) assessment.

Answer:  C

 

3) A goal is an expectation that

  1. A) is written to include all aspects or components of a program.
  2. B) provides specific direction for a component of a program.
  3. C) generally has a specific timeline.
  4. D) is easily observed by program planners and implementers.

Answer:  A

 

4) Terms such as distinguish, infer, prove, synthesize, and contrast are important in creating

  1. A) program strategies.
  2. B) outcomes for objectives.
  3. C) vision statements.
  4. D) goal measurements.

Answer:  B

 

5) Questions such as Can the objective be realized during the life of the program? and Does the program have enough resources? are appropriate when planners are

  1. A) assessing needs.
  2. B) fine-tuning strategies.
  3. C) selecting personnel.
  4. D) developing objectives.

Answer:  D

 

6) Which of the following is an example of the criterion element of an objective?

  1. A) Reduce the occurrence of
  2. B) After reading the pamphlets
  3. C) With 100% accuracy
  4. D) All employees of the company

Answer:  C

 

 

7) The words explain and define would be best suited for what type of objective?

  1. A) Awareness
  2. B) Knowledge
  3. C) Behavior
  4. D) Environment

Answer:  B

8) The words understand, know and appreciate would be best suited for writing

  1. A) objectives.
  2. B) goals.
  3. C) models.
  4. D) strategies.

Answer:  B

 

9) Before the beginning of the program, all participants will have received a DVD containing all pertinent materials and short lessons is a(n)

  1. A) learning objective.
  2. B) outcome objective.
  3. C) process objective.
  4. D) participant objective.

Answer:  C

 

10) To increase the number of people who have access to primary health care, is an example of a program

  1. A) objective.
  2. B) mission statement.
  3. C) goal.
  4. D) statement of purpose.

Answer:  C

 

11) Objectives specify intermediate accomplishments or benchmarks that represent progress toward the goal.

Answer:  TRUE

 

12) Healthy People 2010 was the first document of its kind in American public health history.

Answer:  FALSE

 

13) By the end of the program, the participants will be able to list five risk factors for heart disease is an example of a process objective.

Answer:  FALSE

 

14) Objectives of each level type should be included in a health intervention program.

Answer:  TRUE

 

15) The learning objectives hierarchy begins with awareness objectives.

Answer:  TRUE

 

16) Intermediate objectives occur soon after the program is implemented.

Answer:  FALSE

 

17)  Write an objective for an exercise program and label the four elements that make it an appropriate objective.

Answer:  By the end of the 6 month training period, 75% of participants in the program will be walking three miles, three days a week.

 

Outcome walking three miles, three days a week

Conditions by the end of the 6 month training period

Criterion 75%

Priority population participants

18) Describe how you, as a health education specialist, might use Healthy People 2020 when planning your programs.

Answer:  Healthy People 2020 can serve as a guideline for developing goals and objectives for the program.  You want your program to be aligned with the goals and objectives already established for the nation.

 

19) List the five main levels of objectives outlined in your textbook.

Answer:  Process, Learning, Behavioral, Environmental, Outcome

 

20) Write an appropriate objective for a smoking cessation program.

Answer:  By the end of the 10 week program, 10% of the participants will have quit smoking.

 

21) Name the four elements that must be present for a well-written objective.

Answer:  The outcome to be achieved (what)

The priority population (who)

The conditions under which the outcome will be observed (when)

The criterion for deciding whether the outcome has been achieved (how much)

 

22) What six questions should be considered when writing objectives?

Answer:  Can the objective be realized during the life of the program or within a reasonable time thereafter?

Can the objective be realistically achieved?

Does the program have enough resources to achieve a specific objective?

Are the objectives consistent with the policies and procedures of the sponsoring agency?

Do the objectives violate any of the rights of those who are involved?

If a program is planned for a particular ethnic/cultural population, do the objectives reflect the relationship between the cultural characteristics of the priority group and the changes sought?

 

23) List the five characteristics of a SMART objective.

Answer:  Specific

Measurable

Achievable

Realistic

Time-phased

 

Planning, Implementing, & Evaluating Health Promotion Programs, 7e (McKenzie)

Chapter 7   Theories and Models Commonly Used for Health Promotion Interventions

 

1) The primary elements or the building blocks of a theory are

  1. A) models.
  2. B) concepts.
  3. C) constructs.
  4. D) variables.

Answer:  B

 

2) An example of a construct would be the

  1. A) Health Belief Model.
  2. B) Social Cognitive Theory.
  3. C) Perceived Barrier.
  4. D) Likert Scale.

Answer:  C

 

3) Which of the following is NOT true about theories?

  1. A) They aid in identifying information.
  2. B) They are needed before developing an intervention.
  3. C) They provide a concrete framework which all health behaviors fit consistently into.
  4. D) They aid in providing direction and justification for program activities.

Answer:  C

 

4) The Areas of Responsibility that relate most directly to health promotion models and theories of behavior change are

  1. A) Area II and Area IV.
  2. B) Area I and Area II.
  3. C) Area III and Area V.
  4. D) Area VI and Area VII.

Answer:  A

 

5) According to the Stimulus-Response Theory, reducing health insurance benefits for employees who continue to participate in a health-harming behavior is an example of

  1. A) positive reinforcement.
  2. B) negative reinforcement.
  3. C) positive punishment.
  4. D) negative punishment.

Answer:  D

 

6) When a group facilitator provides positive verbal feedback to a participant, it is an example of

  1. A) self-reinforcement.
  2. B) vicarious reinforcement.
  3. C) direct reinforcement.
  4. D) behavioral capability.

Answer:  C

7) The Ecological Perspective recognizes multiple levels of intervention including all of the following EXCEPT

  1. A) interpersonal.
  2. B) environmental.
  3. C) institutional.
  4. D) interracial.

Answer:  D

 

8) According to the Theory of Reasoned Action,

  1. A) attitude is the persons history with the behavior.
  2. B) intention is an indication of a persons readiness to perform a behavior.
  3. C) subjective norm is the belief that the person can accomplish the change.
  4. D) belief is knowing that the health education specialist will be able to make the change for the client.

Answer:  B

 

9) If people are to exercise aerobically, first they must know that aerobic exercise exists, and second they need to know how to do it properly.  This is an example of

  1. A) behavioral capability.
  2. B) expectations.
  3. C) self-control.
  4. D) self-efficacy.

Answer:  A

 

10) When a person exercises to achieve weight loss, prevent heart disease, and lower blood pressure he or she is acting according to which component of the Health Belief Model?

  1. A) Perceived Barriers
  2. B) Perceived Susceptibility
  3. C) Perceived Benefits
  4. D) Perceived Seriousness

Answer:  C

 

11) When a person stops smoking because they recently had close friend die of lung cancer, which construct of the Health Belief Model is this consistent with?

  1. A) Perceived Barriers
  2. B) Perceived Susceptibility
  3. C) Perceived Benefits
  4. D) Perceived Seriousness

Answer:  D

 

12) Which theory/model was originally designed to explain the effects of fear appeals on health attitudes and behaviors?

  1. A) Protective Motivation Theory
  2. B) Elaboration Likelihood Model
  3. C) Information-Motivation-Behavioral Skill Model
  4. D) Social Cognitive Theory

Answer:  A

13) Which construct of the Transtheoretical Model focuses on weighing the pros and cons?

  1. A) Stages of Change
  2. B) Process of Changes
  3. C) Decisional Balance
  4. D) Self Efficacy

Answer:  C

 

14) According to the Information-Motivation-Behavioral Skill Model, prevention motivation includes both

  1. A) personal and environmental motivation.
  2. B) personal and social motivation.
  3. C) internal and external motivation.
  4. D) positive and negative motivation.

Answer:  B

 

15) In what stage of the Transtheoretical Model does a person actively plan change?

  1. A) Precontemplation
  2. B) Contemplation
  3. C) Preparation
  4. D) Action

Answer:  C

 

16) For Janice to lose weight, she must believe both that she is able to lose weight and that the weight loss will benefit her health.  These beliefs are examples of

  1. A) self-esteem and efficacy.
  2. B) efficacy and outcome expectations.
  3. C) positive reinforcement and strategic change.
  4. D) positive punishment and locus of control.

Answer:  B

 

17) In the Elaboration Likelihood Model of Persuasion (ELM)

  1. A) there is only one route of attitude change, peripheral process.
  2. B) the model specifies how persuasion can have an impact on variables.
  3. C) elaboration means the amount of cognitive processing that a person puts into receiving messages.
  4. D) the process has not been successful with message tailoring.

Answer:  C

 

18) All of the following ways will increase a participants exercise self-efficacy, EXCEPT

  1. A) walking on a treadmill.
  2. B) watching ones peers exercise.
  3. C) experiencing delayed-onset soreness from exercising.
  4. D) encouraging words from a personal trainer.

Answer:  C

 

 

19) Which of the following models would best explain why women perform monthly self exams to reduce their risk of breast cancer?

  1. A) Precaution Adaption Process Model
  2. B) Protective Motivation Theory
  3. C) Information-Motivation-Behavioral Skill Model
  4. D) Social Cognitive Theory

Answer:  A

20) The first group of individuals to adopt a new program are referred to as

  1. A) early adopters.
  2. B) early majority.
  3. C) laggards.
  4. D) innovators.

Answer:  D

 

21) Variables specify how a construct is to be measured in a specific situation.

Answer:  TRUE

 

22) A model is a subclass of a theory.

Answer:  TRUE

 

23) Program planning models help explain how behavior change takes place.

Answer:  FALSE

 

24) An individual who has a lower cholesterol level after improved eating habits is experiencing negative reinforcement.

Answer:  FALSE

 

25) Program planners have a much better chance of success if they select one behavior change theory and use it exclusively, rather than trying to use two or more.

Answer:  FALSE

 

26) The Precaution Adoption Process Model (PAPM) is a stage model focused on how people come to the decision to take action, and translate the decision into action.

Answer:  TRUE

 

27) An ex-smoker who believes that she can turn down a cigarette after a meal is said to have high self-efficacy.

Answer:  TRUE

 

28) Social networks can impact health, but the specifics of who is the most impacted and how best to set up and use social networks are well known to health education specialists.

Answer:  FALSE

 

29) At the intrapersonal level, theories of health behavior assume individuals exist within and are influenced by a social environment.

Answer:  FALSE

 

30) Expectancies are values that individuals place on an expected outcome.

Answer:  TRUE

 

31) Gaining control over our own behavior through monitoring and adjusting is known as reciprocal determinism.

Answer:  FALSE

 

32) All of the theories that are commonly used to design interventions for health promotion programs have limitations.

Answer:  TRUE

33) What are the four main ways individuals gain self-efficacy?

Answer:  Through performance attainments (personal mastery of a task)

Through vicarious experience (observing the performance of others)

As a result of verbal persuasion (receiving suggestions from others)

Through emotional arousal (interpreting ones emotional state)

 

34) Differentiate between the maintenance and termination stages of the Transtheoretical Model.

Answer:  Maintenance refers to subjects having maintained their changed behavior for 6 months.

Termination refers to subjects having no chance of returning to the old behavior.

 

35) The Community Readiness Model has nine stages. What are they?

Answer:  No awareness, denial, vague awareness, preplanning, preparation, initiation, stabilization, confirmation/expansion, professionalism

 

36) What is the difference between the terms lapse and relapse?

Answer:  Lapse is a single slip or mistake, and relapse is an indication of total failure; a return to old patterns of behavior

 

37) The Diffusion Theory has five stages. What are they?

Answer:  Knowledge, persuasion, decision, implementation, confirmation

 

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here