Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease 9th Edition by Vinay Kumar Abul K. Abbas Jon C. Aster Test bank

<< Integrated Principles of Zoology 16th Hickman Keen Larson Roberts Test bank Safe Maternity Pediatric Nursing Care Palmer Coats Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease 9th Edition by Vinay Kumar Abul K. Abbas Jon C. Aster Test bank

Description

Kumar: Robbins and Cotran Pathologic Basis of Disease, 9th Edition

Chapter 13: WBCS

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. A 15-year-old boy developed generalized lymphadenopathy, accompanied by fever and malaise. A lymph node biopsy specimen showed that the architecture of the lymph nodes was erased and the nodes were infiltrated with moderately large lymphoid cells. There were numerous mitoses and apoptotic bodies. Between the B lymphocytes, there were phagocytic macrophages, imparting a starry-sky appearance to the lymph node. Which of the following is the most likely diagnosis?
a. Follicular lymphoma
b. Large B-cell lymphoma
c. Chronic lymphocytic leukemia/small lymphocytic lymphoma
d. Burkitt lymphoma
e. Multiple myeloma

ANS: D, Burkitt lymphoma presents with diffuse infiltration of the lymph nodes. There are many mitoses, apoptotic bodies, and macrophages that impart a starry-sky appearance to the lymph node.

2. Terminal deoxynucleotidyltransferase is a marker of
a. B cells
b. T cells
c. Precursors of B and T lymphocytes
d. Plasma cells
e. Natural killer cells

ANS: C, Terminal deoxynucleotidyltransferase, a specialized DNA polymerase, is expressed on undifferentiated pre-B and pre-T lymphoblasts. It is typically found in more than 95% of cases of acute lymphoblastic leukemia of the precursor B-cell and T-cell type.

3. Transformation of chronic lymphocytic leukemia or small cell lymphocytic lymphoma into a large B-cell lymphoma is called
a. Burkitt lymphoma
b. Waldenstrom macroglobulinemia
c. Richter syndrome
d. myelodysplastic syndrome
e. mycosis fungoides

ANS: C, Terminal transformation of low-grade lymphoma/leukemia into high-grade lymphoblastic lymphoma is called Richter syndrome. It occurs in 10% of patients with chronic lymphocytic leukemia (CLL) or small lymphocytic lymphoma (SLL).

4. What is the most common form of non-Hodgkin lymphoma in the United States?
a. Follicular lymphoma
b. Diffuse large B-cell lymphoma
c. Mantle cell lymphoma
d. Peripheral T-cell lymphoma
e. Angiocentric lymphoma

ANS: A, Follicular lymphoma accounts for 45% of all non-Hodgkin lymphomas and is the most common lymphoma in the United States.

5. Which of the following is the most common aggressive form of non-Hodgkin lymphoma in the United States?
a. Follicular lymphoma
b. Diffuse large B-cell lymphoma
c. Mantle cell lymphoma
d. Peripheral T-cell lymphoma
e. Angiocentric lymphoma

ANS: B, Diffuse large B-cell lymphomas account for 60% to 70% of all aggressive forms of lymphoma. These tumors thus form the largest group of high-grade malignant lymphomas in the United States.

6. The monoclonal immunoglobulin, the so-called M protein of multiple myeloma, belongs to which class of immunoglobulins?
a. IgA
b. IgD
c. IgE
d. IgG
e. IgM

ANS: D, The M protein, which is found in 55% of patients with multiple myeloma, belongs to the IgG class.

7. Which form of lymphoma tends to arise in the gastrointestinal tract at the site of chronic inflammation, such as chronic sialadenitis in Sjgren disease or chronic gastritis caused by Helicobacter pylori?
a. Pre-B, pre-T lymphoblastic lymphoma
b. Mantle cell lymphoma
c. Marginal cell lymphoma
d. Peripheral T-cell lymphoma
e. Burkitt lymphoma

ANS: C, Marginal cell lymphomas, also known as mantle cell lymphomas, are low-grade lymphomas that occur at the site of chronic inflammation in the gastrointestinal tract.

8. Which is the most common histologic form of Hodgkin disease?
a. Lymphocyte predominance
b. Nodular sclerosis
c. Mixed cellularity
d. Lymphocyte depletion
e. Nodular lymphocyte predominance

ANS: B, Nodular sclerosis is the most common histologic form of Hodgkin disease and accounts for approximately 70% of all cases.

9. A 20-year-old woman was diagnosed with Hodgkin disease involving the mediastinum. Which would be the most common histologic form of Hodgkin disease to occur at this site?
a. Lymphocyte predominance
b. Nodular sclerosis
c. Mixed cellularity
d. Lymphocyte depletion
e. Nodular lymphoid predominance

ANS: B, Nodular sclerosis most often affects young women and presents with mediastinal involvement.

10. Peripheral blood cytopenia is a feature of
a. chronic myelogenous leukemia
b. chronic myeloproliferative disorders
c. myelodysplastic syndrome
d. polycythemia vera
e. essential thrombocytopenia

ANS: C, Myelodysplastic syndrome is a clonal stem cell disorder characterized by maturation defects of hematopoietic cells leading to pancytopenia.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here