Social Policy and Social Justice (Social Work in the New Century) 1st Edition by Michael S. Reisch Test Bank

<< Religion in Sociological Perspective 6th Edition by Keith A. Roberts David A. Yamane Test Bank Race Gender Sexuality and Social Class Dimensions of Inequality and Identity 2nd Edition by Susan J. Ferguson Test bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Social Policy and Social Justice (Social Work in the New Century) 1st Edition by Michael S. Reisch Test Bank

Description

Chapter 6: Policy Analysis
Exam Questions:
1. Objectivity refers to
a) the attitude of the impartial or unbiased observer
b) the perception of what is right
c) what those in positions of authority deem is correct
d) inter-subjective consensus about what really exists.

2. Equity refers to
a) what is reasonable about costs and benefits
b) what is most desirable as a policy goal
c) efficiency between means and ends
d) fairness or justice in the distribution of a policys cost, benefits, and risks across population subgroups.

3. Means test refers to
a) a method to interpret or understand what someone is saying
b) an investigation into the financial well-being of a person, family, and/or household to determine eligibility for social benefits
c) a paper-and-pencil psycho-social assessment of clients
d) an online assessment of professional efficacy.

4. Political feasibility refers to
a) the likelihood of one political party defeating rivals in open and free elections
b) the likelihood that the Supreme Court will uphold legislation passed by Congress and signed by the President
c) the likelihood of elected officials accepting and supporting a policy proposal
d) the likelihood that those in power get what they want.

5. Technical feasibility refers to
a) the ability of computers to solve problems faster than people can
b) the availability and reliability of technology needed for policy implementation
c) know-how to get a policy adopted; d) capacity to generate sufficient funds to get things done.

6. Think tanks refer to
a) schools of fish found in restaurants & hotels
b) underwater devices academics inhabit when they want to clear their thoughts
c) institutions or organizations dedicated to problem-solving and interdisciplinary research
d) places of military intelligence gathering.

7. Value relevance refers to
a) what is important to me
b) what my supervisor says is important to do
c) what the National Association of Social Workers says in important
d) values that enter into the selection of problems investigators choose to examine.

8. The reformist-minded organization ASSA founded in 1865 refers to
a) the Association of Social Service Advocates
b) the American Social Science Association
c) the American Society for Slaverys Abolition
d) the American of Social Services Academy.

9. Mary van Kleeck is a leading example of
a) researchers who thought of themselves as neutral scientific investigators
b) partisan researchers who prioritized their cause over the evidence they gathered
c) public intellectuals who vied for fame and familiarity with the public at large
d) social work activists who sought political office during the Progressive Era.

10. The 1980s push in social work for research-practitioners was quite consistent with
a) operations research developed during WWII
b) the establishment of interdisciplinary centers for the study of public policy by universities that began as early as the 1930s
c) the professionalization of civic officials and social services personnel during the Progressive Era
d) efforts by social scientists to obtain federal funding for social work research.

11. Critical thinking refers to
a) the ability to win an argument
b) the capacity to persuade others to your point of view
c) mental processes of conceptualizing, synthesizing, and evaluating information that is clear, rational, open-minded, and informed by evidence
d) emotive processes enhancing intuitive capacity to know whats right.

12. Outcome equity refers to
a) the fair distribution of societal goods such as wealth, income, or political power
b) income and wealth inequality
c) treating everyone the same
d) social injustice.

13. The three Ps of policy analysis are
a) Prediction, Procedure, and Pervasiveness
b) Painkillers, Prescriptions, and Placebos
c) People, Productivity, and Problems
d) Product, Process, and Performance.

14. Adoption and implementation refer to policy as
a) Prescription
b) Problem
c) Process
d) Prediction.

15. Summative and formative are types of
a) formal evaluations
b) decision-theoretic evaluations
c) quick and dirty evaluations
d) probability studies.

Answer Key:
1. A
2. D
3. B
4. C
5. B
6. C
7. D
8. B
9. A
10. B
11. C
12. A
13. D
14. C
15. A

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here