Test Bank For Calculus An Applied Approach 9th Edition By Ron Larson

<< Test Bank For Clinical Psychology Science Practice And Culture 3rd Edition By Andrew Essentials Of Business Communication 10th Edition by Mary Ellen Guffey -Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Test Bank For Calculus An Applied Approach 9th Edition By Ron Larson

Description

WITH ANSWERS
Calculus An Applied Approach 9th Edition By Ron Larson  
Test Bank

 

1. Find the slope of the tangent line to the graph of the function below at the given point.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: A

 

2. Find the slope of the tangent line to the graph of the function at the given point.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: A

 

3. Find the slope of the tangent line to the graph of the function at the given point.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: A

 

4. Use the limit definition to find the slope of the tangent line to the graph of  at the point .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

5. Find the derivative of the following function using the limiting process.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: B

 

6. Find the derivative of the following function using the limiting process.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) either B or D
  Ans: A

 

7. Find the derivative of the following function using the limiting process.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: D

 

8. Find an equation of the line that is tangent to the graph of f and parallel to the given line.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)  none of the above
  Ans: A

 

9. Find an equation of the a line that is tangent to the graph of f and parallel to the given line.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) both B and D
  Ans: E

 

10. Identify a function  that has the given characteristics and then sketch the function.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

11. Find the derivative of the function.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: B

 

12. Find the derivative of the function.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: A

 

13. For the function given, find
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

14. Find the derivative of the function.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

15. Find the derivative of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

16. Find the derivative of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: B

 

17. Find the derivative of the function.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of the above
  Ans: C

 

18. Differentiate the given function.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

19. Differentiate the given function.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

20. Determine the point(s), (if any), at which the graph of the function has a horizontal tangent.

 

  A)
  B)  and
  C)  and
  D)
  E) There are no points at which the graph has a horizontal tangent.
  Ans: D

 

21. The graph shows the number of visitors V to a national park in hundreds of thousands during a one-year period, where t = 1 represents January. Estimate the rate of change of V over the interval . Round your answer to the nearest hundred thousand visitors per year.
  A) 176.92 hundred thousand visitors per year
  B) 328.57 hundred thousand visitors per year
  C) 166.67 hundred thousand visitors per year
  D) 383.33 hundred thousand visitors per year
  E) 766.67 hundred thousand visitors per year
  Ans: C

 

22. Find the marginal cost for producing x units. (The cost is measured in dollars.)

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

23. Find the marginal revenue for producing x units. (The revenue is measured in dollars.)

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

24. Find the marginal profit for producing x units. (The profit is measured in dollars.)
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

25. The cost C (in dollars) of producing x units of a product is given by . Find the additional cost when the production increases from 9 t o10.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

26. The profit (in dollars) from selling x units of calculus textbooks is given by . Find the additional profit when the sales increase from 145 to 146 units. Round your answer to two decimal places.
  A) $5.45
  B) $20.00
  C) $5.55
  D) $11.00
  E) $10.80
  Ans: A

 

27. The profit (in dollars) from selling x units of calculus textbooks is given by . Find the marginal profit when . Round your answer to two decimal places.
  A) $34.80
  B) $864.80
  C) $5.20
  D) $20.00
  E) $859.55
  Ans: C

 

28. The population P ( in thousands) of Japan from 1980 through 2010 can be modeled by  where t is the year, with t =0 corresponding to 1980. Determine the population growth rate, .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

29. When the price of a glass of lemonade at a lemonade stand was $1.75, 400 glasses were sold. When the price was lowered to $1.50, 500 glasses were sold. Assume that the demand function is linear and that the marginal and fixed costs are $0.10 and $ 25, respectively. Find the profit P as a function of x, the number of glasses of lemonade sold.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

30. When the price of a glass of lemonade at a lemonade stand was $1.75, 400 glasses were sold. When the price was lowered to $1.50, 500 glasses were sold. Assume that the demand function is linear and that the marginal and fixed costs are $0.10 and $ 25, respectively. Find the marginal profit when 300 glasses of lemonade are sold and when 700 glasses of lemonade are sold.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

31. Use the product Rule to find the derivative of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

32. Find the derivative of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

33. Find the derivative of the function . State which differentiation rule(s) you used to find the derivative.
  A) 1, Product Rule.
  B) 1, Quotient Rule
  C) 5, Product Rule.
  D) 5, Quotient Rule
  E) x+3, Product Rule.
  Ans: A

 

34. Find the point(s), if any, at which the graph of f has a horizontal tangent line.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

35. A population of bacteria is introduced into a culture. The number of bacteria P can be modeled by  where t is the time (in hours). Find the rate of change of the population when t = 2.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

36. Use the given information to find  of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

37. Find an equation of the tangent line to the graph of f at the given point.

 

at

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

38. Find an equation of the tangent line to the graph of f at the given point.

 

at

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

39. Use the demand function  to find the rate of change in the demand x for the given price . Round your answer to two decimal places.
  A) 26.53 units per dollar
  B) 6.63 units per dollar
  C) 6.63 units per dollar
  D) 36.11 units per dollar
  E) 26.53 units per dollar
  Ans: E

 

40. A population of bacteria is introduced into a culture. The number of bacteria P can be modeled by  where t is the time (in hours). Find the rate of change of the population when .
  A) 31.03 units per dollar
  B) 1.75 units per dollar
  C) 7.01 units per dollar
  D) 3.63 units per dollar
  E) 7.76 units per dollar
  Ans: C

 

41. Find  of the functions .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

42. Find of ,.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E) none of these choices
  Ans: C

 

43. Find the derivative of the function.

 

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: E

 

44. Differentiate the given function.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

45. Find the derivative of the function.

 

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

46. Find the derivative of the given function. Simplify and express the answer using positive exponents only.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

47. Find the derivative of the function.

 

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

48. Find the derivative of the function.

 

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: E

 

49. You deposit 4000 in an account with an annual interest rate of change r (in decimal form) compounded monthly. At the end of 4 years, the balance is . Find the rates of change of A with respect to r when .
  A) 6709.32
  B) 318,595.99
  C) 559.11
  D) 26549.67
  E) 26,265.13
  Ans: D

 

50. The value V of a machineyears after it is purchased is inversely proportional to the square root of . The initial value of the machine is10,000. Find the rate of depreciation when . Round your answer to two decimal places.
  A) 603.68 per year
  B) 1889.82 per year
  C) 1767.77 per year
  D) 447.21 per year
  E) 1207.36 per year
  Ans: A

 

51. Find the second derivative of the function.

 

  A)
  B)
  C)
  D)
  E) None of the above
  Ans: D

 

52. Find the third derivative of the function .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

53. Find the of .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

54. Determine whether the statement is true or false. If it is false, explain why or give an example that shows it is false.

If

  A) True
  B) False. The product rule is
  Ans: B

 

55. Find the third derivative.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: E

 

56. Find the value for the function .
  A) 734,208
  B) 430,080
  C) 221,185
  D) 430,081
  E) 3,403,776
  Ans: A

 

57. Find the indicated derivative.

Find

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: E

 

58. Find the second derivative for the function  and solve the equation .
  A) 1
  B) 4
  C) 0
  D) 18
  E) 20
  Ans: A

 

59. Find the second derivative for the function  and solve the equation .
  A) 0
  B) 7
  C) no solution
  D) 7
  E)
  Ans: C

 

60. A brick becomes dislodged from the Empire State Building (at a height of 1025 feet) and falls to the sidewalk below. Write the position s(t), velocity v(t), and acceleration a(t) as functions of time.
  A) ; ;
  B) ; ;
  C) ; ;
  D) ; ;
  E) ; ;
  Ans: C

 

61.  Find  implicitly for
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

62. Find  for the equation .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

63. Find the slope of the graph at the given point.

 

  A) 0
  B) 3
  C) 5
  D) 4
  E) 7
  Ans: A

 

64. Find the slope of the graph at the given point.

 

  A) 2
  B) 0
  C) 1
  D) 3
  E) 5
  Ans: A

 

65. Find the rate of change of x with respect to p.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

66. Find the rate of change of x with respect to p.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

67. Find  implicitly and explicitly(the explicit functions are shown on the graph) and show that the results are equivalent. Use the graph to estimate the slope of the tangent line at the labeled point. Then verify your result analytically by evaluating  at the point.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

68. Let x represent the units of labor and y the capital invested in a manufacturing process. When 135,540 units are produced, the relationship between labor and capital can be modeled by . Find the rate of change of y with respect to x when .
  A) -2
  B) 0
  C) 3
  D) -7
  E) 5
  Ans: A

 

69. Find dy/dx for the following equation:
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: B

 

70. Find  for the equation  by implicit differentiation and evaluate the derivative at the point .
  A)
  B)
  C)
  D)
  E) 0
  Ans: B

 

71. Assume that x and y are differentiable functions of t. Find dy/dt using the given values.

for

  A) 288
  B) 159
  C) 318
  D) 286
  E) 143
  Ans: D

 

72. Given  find  when x = 9 and
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: C

 

73. Assume that x and y are differentiable functions of t. Find dx/dt given that , , and
  A) 1.50
  B) 5.33
  C) 0.75
  D) 24.00
  E) 12.00
  Ans: E

 

74. Area. The radius, r, of a circle is increasing at a rate of 5 centimeters per minute.

 

Find the rate of change of area, A, when the radius is .

  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: D

 

75. Volume and radius. Suppose that air is being pumped into a spherical balloon at a rate of  At what rate is the radius of the balloon increasing when the radius is 7 in.?
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: E

 

76. The radius r of a sphere is increasing at a rate of 3 inches per minute. Find the rate of change of volume when r = 8 inches. Round your answer to one decimal place.
  A) 804.2 cubic inches per minute
  B) 2144.7 cubic inches per minute
  C) 6434.0 cubic inches per minute
  D) 2412.7 cubic inches per minute
  E) 7238.2 cubic inches per minute
  Ans: D

 

77. Profit. Suppose that the monthly revenue and cost (in dollars) for x units of a product are  At what rate per month is the profit changing if the number of units produced and sold is 100 and is increasing at a rate of 10 units per month?
  A)  per month
  B)  per month
  C)  per month
  D)  per month
  E)  per month
  Ans: B

 

78. The lengths of the edges of a cube are increasing at a rate of 8 ft/min. At what rate is the surface area changing when the edges are 15 ft long?
  A) 384 ft2/min
  B) 1440 ft2/min
  C) 720 ft2/min
  D) 5760 ft2/min
  E) 120 ft2/min
  Ans: B

 

79. A point is moving along the graph of the function  such that  centimeters per second.

 

Find dy/dt for the given values of x.

 

(a) (b)

 

  A)
  B)
 

 

  C)

 

  D)
 
  E)

 

  Ans: B

 

80. A point is moving along the graph of the function  such that  centimeters per second.

 

Find dy/dt when.

  A)
  B)  
  C)
  D)  
  E)
  Ans: B

 

81. Boat docking. Suppose that a boat is being pulled toward a dock by a winch that is 21 ft above the level of the boat deck. If the winch is pulling the cable at a rate of 23 ft/min, at what rate is the boat approaching the dock when it is 28 ft from the dock? Use the figure below.
  A)
  B)
  C)
  D)
  E)
  Ans: A

 

82. An airplane flying at an altitude of 5 miles passes directly over a radar antenna. When the airplane is 25 miles away (s = 25), the radar detects that the distance s is changing at a rate of 250 miles per hour. What is the speed of the airplane? Round your answer to the nearest integer.
  A) 255 mi/hr
  B) 236 mi/hr
  C) 510 mi/hr
  D) 128 mi/hr
  E) 118 mi/hr
  Ans: A

 

83. A baseball diamond has the shape of a square with sides 90 feet long (see figure). A player running from second base to third base at a speed of 30 feet per second is 80 feet from third base. At what rate is the players distance s from home plate changing? Round your answer to one decimal place.
  A) 58.2 feet/second
  B) 0.2 feet/second
  C) 0.7 feet/second
  D) 19.9 feet/second
  E) 1.9 feet/second
  Ans: D

 

84. A retail sporting goods store estimates that weekly sales and weekly advertising costs are related by the equation . The current weekly advertising costs are $1700, and these costs are increasing at a rate of $130 per week. Find the current rate of change of weekly sales.
  A) 162,500 dollars per week
  B) 164,770 dollars per week
  C) 87,420 dollars per week
  D) 85,150 dollars per week
  E) 1,021,570 dollars per week
  Ans: A

1. Evaluate the expression .
A) 243
B) 3
C) 9
D) 11
E) 13
Ans: C

2. Use the properties of exponents to simplify the expression .
A)
B) 25
C)
D)
E) 625
Ans: D

3. After t years, the remaining mass y(in grams) of 20 grams of a radioactive element whose half-life is 35 years is given by , for . How much of the initial mass remains after 140 years? Round yo

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here