Test Bank For Dental Public Health And Research 4th Edition By Nathe

<< Test Bank For Dental Radiography Principles and Techniques, 5Th Edition By Joen Iannucci Environment And You The 2nd Edition By Christensen & Leege -Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Test Bank For Dental Public Health And Research 4th Edition By Nathe

Description

 

WITH ANSWERS
Dental Public Health And Research 4th Edition By Nathe  
Test Bank 

 

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 1   Dental Public Health: An Overview

 

1) When fulfilling the administrator role, a dental public health hygienist ________.

  1. A) Lobbies to change laws
  2. B) Conducts research
  3. C) Provides clinical care
  4. D) Educates and promotes dental health
  5. E) Develops and coordinates public health programs

Answer:  E

 

2) Dental public health is the science of providing oral health care and education to the public and emphasizes the science of ________.

  1. A) Dentistry
  2. B) Urgent health care
  3. C) Prosthodontics
  4. D) Dental hygiene
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

3) Factors affecting dental care delivery include which of the following?

  1. A) The development of the dental hygiene profession
  2. B) Access issues
  3. C) The decrease in periodontal diseases
  4. D) Both A and B
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

4) The patients ability to sue a dental provider, if that provider fails to diagnose and treat periodontal disease, is defined as ________.

  1. A) Access issues
  2. B) Dental insurance premiums
  3. C) Socioeconomic status
  4. D) Copayment issues
  5. E) Malpractice

Answer:  E

 

5) Dental public health is a component of ________.

  1. A) Public Affairs
  2. B) Public Relations
  3. C) Public Health
  4. D) Community Affairs
  5. E) Both A and D

Answer:  C

 

 

6) Which of the following involves the monitoring of the health of communities?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  A

7) Which of the following is the process by which society makes decisions about problems?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

8) Which of the following involves making certain that all populations have access to appropriate and cost-effective services to read agreed-upon public health goals?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

9) Which of the following includes the research for new insights and innovative solutions to health problems?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

10) Which of the following dictates services to ensure the promotion of health and prevention of disease and injury?

  1. A) Needs Assessment
  2. B) Public Health Goals
  3. C) Health Care Reform
  4. D) Public Health Demands
  5. E) Human Services Planning

Answer:  B

 

 

11) The identification of which of the following was the first major advancement in public health?

  1. A) Litter in the streets
  2. B) Pesticides on produce
  3. C) Polluted public water well
  4. D) Drug paraphernalia
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

12) Teaching mothers how to dress, feed, and bathe their babies is an early example of a ________.

  1. A) Treatment modality
  2. B) Clinical initiative
  3. C) Public health program
  4. D) Drug prevention course
  5. E) Both A and B

Answer:  C

13) The dramatic increase in average life span during the 20th century is credited to a public health program such as ________.

  1. A) Community water fluoridation
  2. B) Dental insurance premiums
  3. C) Vaccination
  4. D) Malpractice
  5. E) Both C and D

Answer:  C

 

14) Which one of the following is listed as one of the 10 great public health measures adopted during the 20th century?

  1. A) Medical insurance
  2. B) Medical insurance copayments
  3. C) Community water fluoridation
  4. D) Bottled water
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

15) The science and art of preventing and controlling dental diseases and promoting dental health through community efforts is termed ________.

  1. A) Surgeon Generals Report
  2. B) Secretary of Health and Human Services Report
  3. C) Dental public health
  4. D) Dental hygiene
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

 

16) Dental public health functions need to be secured and implemented across all areas to ensure the same level of ________.

  1. A) Coverage
  2. B) Quality
  3. C) Performance
  4. D) All of the above
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

17) The core public health function is ________.

  1. A) Assessment
  2. B) Synopsis
  3. C) Analysis
  4. D) Preface
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

18) Dental infrastructure in the United States consists of government and private entities, and the provision of dental care is provided primarily by the ________.

  1. A) Community clinics
  2. B) Primary care clinics
  3. C) Private practice offices
  4. D) Emergency rooms
  5. E) None of the above

Answer:  C

19) From its inception, dental hygiene has had a strong foundation in managing ________.

  1. A) Dental abscesses
  2. B) Dental care delivery
  3. C) Emergency room triage
  4. D) Facial reconstruction
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

20) Demographic information suggests a correlation between oral health status and ________.

  1. A) Socioeconomic status
  2. B) Oral health disparities
  3. C) Community targets
  4. D) Baseline data
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

21) Community oral health has a similar meaning to dental public health.

Answer:  TRUE

 

 

22) Many individuals present to emergency rooms for care when experiencing dental-related pain and infection.

Answer:  TRUE

 

23) There is a critical shortage of dental assistants in the United States.

Answer:  FALSE

 

24) Certain populations face barriers to dental care in the United States.

Answer:  TRUE

 

25) The Advanced Dental Hygiene Practitioner (ADHP) is a proposed midlevel dental provider.

Answer:  TRUE

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 3   Dental Care Delivery in the United States

 

1) Which sectors are included in the dental care delivery system in the United States?

  1. A) Private sector
  2. B) Federal government
  3. C) State government
  4. D) All of the above
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

2) State dental divisions work at solving dental issues within the state by ________.

  1. A) Serving as dental consultants to government and private sector entities
  2. B) Having dental-friendly booths at health fairs
  3. C) Providing free toothbrushes to the indigent population
  4. D) Working as translators in dental clinics throughout the state
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

3) The federal agency that is composed of community health centers, migrant workers health centers, and primary care programs is called the ________.

  1. A) HCFA
  2. B) HRSA
  3. C) ADIR
  4. D) SAMSHA
  5. E) AoA

Answer:  B

 

4) Which program is the largest effort to provide health insurance for children since Medicaid?

  1. A) Health Insurance Portability and Accountability Act
  2. B) U.S. Surgeon Generals Office
  3. C) Public Health Service
  4. D) Childrens Health Insurance Program
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

5) Landmark reports suggest that the current dental care system in the United States ________.

  1. A) Does not ensure oral health for all
  2. B) Is superior to other countries
  3. C) Focuses too much on prevention
  4. D) Both A and B
  5. E) All of the above

Answer:  A

 

 

6) Which government entitlement program generally covers dental care for individuals with low incomes?

  1. A) Medicare
  2. B) HICFA
  3. C) Medicaid
  4. D) HRSA
  5. E) Head Start

Answer:  C

7) The governments medical research organization is called ________.

  1. A) Institute of Medicine
  2. B) National Medical Care Health
  3. C) National Institutes of Health
  4. D) Health Care Financing and Research
  5. E) Federation of Medical Investigation

Answer:  C

 

8) The governments prime entity for protecting the health of and providing human services to Americans is called the Department of Health ________.

  1. A) And Medicine
  2. B) And Welfare
  3. C) Reform
  4. D) Institutes
  5. E) And Human Services

Answer:  E

 

9) The agency that is in charge of ensuring that medicine is safe and efficacious in the United States is the ________.

  1. A) Safety and Toxicity Center
  2. B) Drug Czar Agency
  3. C) Food and Drug Administration
  4. D) Food, Drug, and Cosmetic Agency
  5. E) Drug Enforcement Agency

Answer:  C

 

10) The federal entity that is charged with providing a system of health surveillance to monitor and prevent outbreaks of disease is the ________.

  1. A) National Institutes of Health
  2. B) Institute of Medicine
  3. C) National Institutes of Dental and Craniofacial Research
  4. D) Food and Drug Administration
  5. E) Centers for Disease Control and Prevention

Answer:  E

 

 

11) Providers of dental care in the United States may include ________.

  1. A) Dentists
  2. B) Dental hygienists
  3. C) Denturists
  4. D) Dental therapists
  5. E) All of the above

Answer:  E

 

12) The agency responsible for the Early Head Start and Head Start programs is the ________.

  1. A) Childrens Health Insurance Programs
  2. B) Centers for Medicare and Medicaid
  3. C) Administration for Children and Families
  4. D) Administration on Aging
  5. E) None of the above

Answer:  C

13) Which position is responsible for the U.S. Public Health Service Commissioned Corps?

  1. A) Surgeon General
  2. B) Secretary of Health and Human Services
  3. C) Admiral of Health
  4. D) Secretary of Defense
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

14) Which federal department oversees the dental care of the military?

  1. A) Justice
  2. B) Veterans Affairs
  3. C) Defense
  4. D) Federal Investigations
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

15) A state dental director works on state dental issues as a(n) ________.

  1. A) Consultant
  2. B) Examiner
  3. C) Researcher
  4. D) Clinician
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

16) The advanced dental hygiene practitioner has been proposed as a solution to access to care issues.

Answer:  TRUE

 

17) A federally qualified health center must serve an affluent patient population in order to qualify for federal subsidies.

Answer:  FALSE

 

18) The Women, Infants, and Children (WIC) Program is housed within the Department of Health and Human Services.

Answer:  FALSE

 

19) Individuals from ethnic minorities, individuals from lower-income households, and individuals with special needs have the highest rates of untreated dental diseases.

Answer:  TRUE

 

20) Dental hygienists may practice within the U.S. Peace Corps.

Answer:  TRUE

Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1.

 

  1. A) Demand
  2. B) Utilization
  3. C) Need
  4. D) Supply
  5. E) 2:1
  6. F) 1:2

 

21) The most common dental-hygienist to dental-employment ratio

 

22) Professional judgment as to the amount and kind of health care services required

 

23) Particular frequency of dental care within a population

 

24) The number of dental care services actually utilized

 

25) Number of available dental care providers

 

Answers: 21) F 22) C 23) A 24) B 25) D

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 13   Program Evaluation

 

1) Which type of evaluation method uses face-to-face interviews?

  1. A) Analysis
  2. B) Clinical
  3. C) Nonclinical
  4. D) Assessment
  5. E) None of the above

Answer:  C

 

2) The internal evaluation of a program is referred to as the ________.

  1. A) Quality control evaluation
  2. B) Formative evaluation
  3. C) Assessment force
  4. D) Summative evaluation
  5. E) All of the above

Answer:  B

 

3) Quantitative evaluation generally refers to ________.

  1. A) How well a program did
  2. B) How much a program accomplished
  3. C) How many personnel were used
  4. D) Both A and B
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

4) The focus on evaluation should occur during which stage of the program?

  1. A) Evaluation
  2. B) Assessment
  3. C) Implementation
  4. D) Planning
  5. E) All of the above

Answer:  E

 

5) What is the numerical value describing the status of a given population?

  1. A) Dental category
  2. B) Dental screening
  3. C) Dental exam
  4. D) Dental index
  5. E) Both A and C

Answer:  D

 

 

6) A dental index should have which characteristic(s)?

  1. A) Sensitivity
  2. B) Quantifiability
  3. C) Objectivity
  4. D) Clarity
  5. E) All of the above

Answer:  E

7) Which teeth are included in the Ramfjord teeth?

  1. A) #1
  2. B) #3
  3. C) #12
  4. D) Both B and C
  5. E) All of the above

Answer:  D

 

8) Which is (are) included as (an) area(s) of oral health evaluation?

  1. A) Tooth loss
  2. B) Dental caries
  3. C) Access to care
  4. D) Both B and C
  5. E) All of the above

Answer:  E

 

9) Evaluation should be measured by achieving the set ________.

  1. A) Objectives
  2. B) Priorities
  3. C) Needs assessment
  4. D) Quality standards
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

10) Revisions to a program should occur ________.

  1. A) During the assessment phase
  2. B) During the evaluation phase
  3. C) Before a program has commenced
  4. D) Continually
  5. E) None of the above

Answer:  D

 

11) The LPA assesses ________.

  1. A) Gingival bleeding
  2. B) Loss of periodontal attachment
  3. C) Loss of gingival attachment
  4. D) Gingival bleeding and inflammation
  5. E) Both A and D

Answer:  B

 

12) Which term(s) indicate(s) that an index uses the Ramfjord teeth?

  1. A) Simplified
  2. B) M
  3. C) S
  4. D) Both B and C
  5. E) All of the above

Answer:  E

13) The Sulcus Bleeding Index (SBI) is an index used when studying which type of oral hygiene intervention?

  1. A) Fluoride
  2. B) Floss
  3. C) Polishing product
  4. D) Sealants
  5. E) None of the above

Answer:  B

 

14) The Treatment Priority Index assesses ________.

  1. A) Malocclusion
  2. B) Restorative marginations
  3. C) Gingival marginations
  4. D) Both A and B
  5. E) None of the above

Answer:  A

 

15) The Patient Hygiene Performance Index (PHP) assesses the extent of ________.

  1. A) Plaque and debris
  2. B) Gingival inflammation
  3. C) Plaque
  4. D) Gingival bleeding
  5. E) All of the above

Answer:  A

 

16) A National Oral Health Surveillance system has been developed based on a set of oral health indicators used by Healthy People 2010.

Answer:  TRUE

 

17) When studying decreases in dental caries experiences, Healthy People 2010 measures the percentage of persons with at least three teeth extracted due to caries.

Answer:  FALSE

 

18) The BSS is the Basic Screening Survey developed by the American Dental Hygienists Association.

Answer:  FALSE

 

 

19) PRAMS, the Pregnancy Risk Assessment Monitoring System, collects state-specific, population-based data on maternal attitudes and experiences prior to, during, and immediately following pregnancy.

Answer:  TRUE

 

20) Both caries experience and complete tooth loss are specific indicators of dental disease.

Answer:  TRUE

Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1.

 

  1. A) Reversible index
  2. B) Cumulative index
  3. C) Irreversible index
  4. D) Dental index
  5. E) Simple index
  6. F) Basic index
  7. G) Comprehensive index

 

21) Measures the presence or absence of a condition or disease

 

22) Measures all evidence of a condition or disease

 

23) Measures conditions that will not change

 

24) Measures conditions that can be changed

 

25) Designed to compare diseases before and after treatment or program implementation

 

Answers: 21) E 22) B 23) C 24) A 25) D

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here