Test Bank For Environment And You, The, 2nd Edition By Christensen & Leege,

<< Crafting & Executing Strategy The Quest for Competitive Advantage Concepts and Cases 21st Edition By Arthur A. Thompson Jr -Test Bank Crafting And Executing Strategy The Quest Concepts and Cases 20th Edtion Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Test Bank For Environment And You, The, 2nd Edition By Christensen & Leege,

Description

WITH ANSWERS

 

Environment and You, The, 2nd Edition Christensen & Leege, 

 

Exam

Name___________________________________

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

1)

The most essential compound needed to sustain life as we know it is ________.

1)

A) ozone

B) carbon dioxide

C) oxygen

D) carbohydrates

E) water

2)

What is an element?

2)

A) a chemical that cannot be separated, but is limited in supply

B) one or more molecules held together by chemicals

C) a chemical that cannot be broken down or separated into other chemicals

D) a chemical that can be broken down or separated into other chemicals

E) two or more atoms held together by chemical bonds

3)

What is the basic subunit of elements?

3)

A) protons

B) molecules

C) neutrons

D) atoms

E) electrons

4)

Molecules are ________.

4)

A)positively charged particles

B)a chemical that cannot be broken or separated

C)two or more atoms held together by chemical bonds

D)atoms of an element

E)basic subunits of elements

5)

Which is the most important molecule in the ecosystem?

5)

A) salt

B) nitrogen

C) lead

D) oxygen

E) water

6)

Compounds are ________.

6)

A)molecules that are held together by atoms

B)atoms that are electrically charged

C)molecules that are made of more than one element

D)atoms that are radioactive

E)molecules that have mass

7)

Cells and tissues of all organisms are made primarily of ________.

7)

A) cellulose

B) hydrogen

C) salt

D) carbon dioxide

E) water

8)

Which number indicates neutral on a pH scale?

8)

A) 1

B) 9

C) 5

D) 7

E) 3

1

9)

Most organic compounds are made up of ________.

9)

A) carbon, hydrogen, and oxygen atoms

B) nitrogen, oxygen, and carbon dioxide atoms

C) carbon, nitrogen, and ozone atoms

D) carbon, nitrogen, and water atoms

E) carbon, hydrogen, and nitrogen atoms

10)

The stratospheric ozone layer is important to ecosystems because it ________.

10)

A) keeps the temperature of Earth stable

B) ensures lakes and oceans do not lose water

C) provides the air we breathe

D) absorbs and scatters UV light

E) keeps atmospheric gases balanced

11)

The most basic source of immediate energy for most organisms is ________.

11)

A) water

B) lipids

C) amino acids

D) glucose

E) starches

12)

The pH scale is a quantitative representation of the relative amounts of ________.

12)

A) hydrogen and polar water molecules in solution

B) hydrogen and hydroxyl ions in solution

C) water and carbon dioxide molecules in solution

D) hydrogen and oxygen ions in solution

E) alkaline and basic ions in solution

13)

Natural gas is primarily composed of ________.

13)

A) hydrogen

B) methane

C) oxygen

D) carbon dioxide

E) nitrogen

14)

What is the primary structural constituent in plant tissues?

14)

A) enzymes

B) chlorophyll

C) cellulose

D) protein

E) starch

15)

What is something that you use almost every day that is a polymer?

15)

A) plastic

B) water

C) gas

D) metal

E) wood

16)

Energy is the ________.

16)

A)motion that moves things

B)chemical bonds between atoms and molecules

C)capacity to do work

D)work that has been done

E)amount remaining to do work in the future

2

17) The first law of thermodynamics states that ________.

17)

A)although energy can be transformed from one form to another, it cannot be created or destroyed in normal chemical reactions

B)energy is always degraded in a chemical reaction

C)energy is always recycled in ecosystems

D)entropy always decreases in normal chemical reactions

E)all energy always has kinetic and potential characteristics

18)

Most ocean ridges coincide with ________.

18)

A) transforming boundaries

B) convergent plate boundaries

C) continental plates

D) divergent plate boundaries

E) oceanic plates

19)

The energy of light is called electromagnetic radiation. In the electromagnetic spectrum,

19)

photosynthesis makes use of which specific wavelengths?

A)Xrays

B)infrared radiation

C)ultraviolet radiation

D)visible light

E)the entire electromagnetic spectrum

20)Heat energy refers to the kinetic energy of molecules. Heat can move in a number of different ways: 20) when warm air rises causing the gas or liquid to circulate, the process that is said to occur is

________.

A)conduction

B)convection

C)latent heat transfer

D)evaporation

E)radiation

21)

What are the three distinct layers of the earth?

21)

A) mantle, magma, crust

B) oceanic crust, mantle, magma

C) core, mantle, magma

D) core, mantle, crust

E) mantle, crust, oceanic crust

22)

What makes up about 70% of the Earths total volume, as it relates to the Earths structure?

22)

A) mantle

B) magma

C) oceanic crust

D) lithosphere

E) crust

3

23) What parts of the Earths crust float on top of the mantle?

23)

A) tectonic plates

B) stratosphere

C) lithosphere

D) ozone layer

E) oceans

24) The type of tectonic plate boundary at the MidAtlantic Ridge is referred to as a ________.

24)

A) seismic boundary

B) divergent boundary

C) convergent boundary

D) transform fault

E) subduction zone

25) The Earths atmosphere is mostly composed of ________.

25)

A) oxygen and carbon dioxide

B) water and carbon dioxide

C) nitrogen and carbon dioxide

D) water and oxygen

E) nitrogen and oxygen

26) ________ is the tendency toward a disordered state.

26)

A) Kinetic energy

B) Potential energy

C) Convection

D) Heat

E) Entropy

27) ________ are synthesized in a twostep process: transcription and translation.

27)

A) Genes

B) Proteins

C) Carbohydrates

D) Nucleic acids

E) Lipids

28) Starch and cellulose are examples of ________.

28)

A) proteins

B) nucleic acids

C) sterols

D) lipids

E) carbohydrates

29) Light is a form of ________radiation.

29)

A) electromagnetic

B) infrared

C) UV

D) gamma

E) Xray

4

30) The unit that measures the amount of energy required to raise the temperature of 1 g of water 1C

30)

is the ________.

A) watthour

B) volt

C) kilowatthour

D) joule

E) calorie

31) The type of ocean current that is driven by differences in temperature and salinity is a ________

31)

circulation.

A) gyre

B) Coriolis effect

C) Ferrel cell

D) Hadley cell

E) thermohaline

5

6

32)

When the vase is sitting on top of the table, what type of energy exists?

32)

A) heat energy

B) work

C) kinetic energy

D) entropy

E) potential energy

33)

When the vase falls to the floor, what happens to the energy in the system?

33)

A)The kinetic energy is converted to heat energy that causes the vase to break.

B)The entropy within the system remains constant during the fall.

C)The potential energy causes the entropy in the system to change causing disorder.

D)The potential energy is converted into kinetic energy.

E)The kinetic energy is converted into potential energy.

34) Which of the rays/waves along the wavelength contains the most energy?

34)

A)gamma rays

B)infrared rays

C)Xrays

D)microwaves

E)ultraviolet rays

35) Use the energy conversions table to determine how many joules (J) a 60Watt light bulb uses in one 35) hour.

A) 294,000 J

B) 72,000 J

C) 144,000 J

D) 216,000 J

E) 252,000 J

7

36) Where in the Earths atmosphere are chemicals most likely to be dispersed and present for a long

36)

period of time?

A)thermosphere

B)mesosphere

C)stratosphere

8

D)ozone layer

E)troposphere

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

37) Match each term with the correct description.

37)

I.Protons

II. Neutrons

III. Electrons

IV. Isotopes

V. Molecules

A.Negatively charged particles of the central nucleus of an atom

B.Electrically neutral particles of the central nucleus of an atom

C.Positively charged particles of the central nucleus of an atom

D.Two or more atoms held together by a chemical bond

E.Atoms of an element with different numbers of neutrons

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Read the accompanying scenario and answer the following questions.

The human body has the capacity to do work or engage in energy each day. Answer the following questions about the energy you have as you run a triathlon.

38) When you are resting at the top of a hill on a bicycle prior to racing down the hill you have

38)

________ energy for movement.

A) chemical

B) kinetic

C) mechanical

D) nuclear

E) potential

39) When the race begins and your body starts to move, the energy of ________ allows you to run and

39)

complete the race.

A) fission

B) heat

C) fusion

D) work

E) motion

ESSAY. Write your answer in the space provided or on a separate sheet of paper.

40)So far as we know, Earth is the only planet in our solar system that supports life. Describe/explain four major factors/characteristics unique to Earth, allowing for the evolution and support of life.

41)Describe how heat moves as you boil a pot of water to cook spaghetti for dinner.

9

Answer Key

Testname: UNTITLED3

1)E

2)C

3)D

4)C

5)E

6)C

7)E

8)D

9)A

10)D

11)D

12)B

13)B

14)C

15)A

16)C

17)A

18)D

19)D

20)B

21)D

22)A

23)A

24)B

25)E

26)E

27)B

28)E

29)A

30)E

31)E

32)E

33)D

34)A

35)D

36)C

37)I. C, II. B, III. A, IV. E, V. D

38)E

39)E

10

Answer Key

Testname: UNTITLED3

40)The presence of water is often cited as the first critical factor, as all life we are familiar with requires water to live. The presence of water in a liquid state, especially in Earths vast oceans, plays a central role in maintaining temperatures that support life, as these large liquid reservoirs help to moderate any extreme temperature fluctuations. Water vapor in the atmosphere also influences the extent of evaporation and precipitation, allowing water to cycle across the planets surface.

A second critical factor is our unique distance from the sun (93 million miles). At this distance, the suns energy and resulting temperature are not extreme, allowing organic compounds to form and life to flourish. A third critical factor was the evolution of photosynthetic organisms, which ultimately decreased the original concentrations of carbon dioxide and increased oxygen concentrations in the atmosphere, allowing a great diversity of life to evolve over the past 3.8 billion years. A fourth unique factor is the magnetic field arising from convection currents in the Earths core and the Earths rotation. This magnetic field deflects the lethal ionizing radiation from solar winds, to which other planets in our solar system are regularly subjected.

41)Heat moves in four ways, conduction, convection, radiation, and latent. When water is boiling the source of conduction is the gas or electricity on the stove, it provides the heat that will help to allow the molecules of water to boil. Convection happens as the warm regions in the water become less dense and begin to rise, causing the boiling to begin. Radiation releases electromagnetic energy that is felt from the heat source and latent heat transfer occurs as the water evaporates as it boils, giving of steam that we might see.

11

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here