Test Bank for Concepts in Federal Taxation 2016, 23rd Edition By Murphy

<< Test Bank For Business Analytics 2nd Edition by James R Test Bank For Biology Science for Life with Physiology 4th Edition by Belk >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Test Bank for Concepts in Federal Taxation 2016, 23rd Edition By Murphy

Description

 

WITH ANSWERS
Concepts in Federal Taxation 2016, 23rd Edition By Murphy  Test Bank
1. Under the pay-as-you-go concept, the tax base used to compute the taxpayers income tax liability is a net income number.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

2. The administrative convenience concept explains why some items are not treated consistently when the cost of implementing a concept exceeds the benefit of using it.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

3. John sells his uncle Bob land held for investment for $10,000 that he had purchased 3 years ago for $12,000. John is precluded from taking the $2,000 loss under the arms-length transaction concept since this is a related party transaction.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

4. Under the ability-to-pay concept, taxpayers are required to have tax withheld from income or to make estimated tax payments so that the taxpayer avoids a large tax liability at the end of the year.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

5. An individual can legally assign income to another individual, and the assignment relieves the owner of the income from paying tax on the income.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

6. Benji hired his three-year-old son to work in his engineering consulting firm. As long as Benji fills out all the forms and properly deposits the paychecks in his sons bank account, he will be able to deduct the expenditure as a business expense.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

7. Any deduction taken in a prior year that is recovered in a subsequent year is reported as income in the year it is recovered, to the extent that a tax benefit was received from the deduction.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

8. Under the all-inclusive income concept, the tax law always starts with the proposition that all receipts of cash are taxable.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

9. Frank rents an apartment to Pete and collects a cleaning deposit to be repaid at the end of the lease. Under the claim-of-right doctrine, Frank includes the deposit in income when collected.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

10. The Nadal Company mails its annual dividend check on December 31. Even when the shareholders receive their check in the following year, they must report the income in the year the check was written and mailed.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False

 

11. Under the Wherewithal to Pay concept, income should be recognized and a tax paid on the income when the taxpayer has the resources to pay the tax.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

12. Bethany bought a new suit to wear to work. She will not be able to deduct the cost of the suit even though she wears it to work.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

13. An assets adjusted basis is the amount of unrecovered investment after considering any increases and decreases in the original purchase price.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

14. The taxpayer will be able to benefit from capital recovery on business equipment over the life of the asset and any remaining capital will be recovered when the asset is sold.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

15. All deductions are allowed because of the legislative grace concept.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True

 

16. When items of income are omitted because the cost of the time and effort of the taxpayer to accumulate the information, it is an application of the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   b

 

17. Sam coaches a little league baseball team. He makes 15 copies of the teams schedule to give to the players on his employers copy machine. The cost of the copies is not income to Sam due to the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   b

 

18. The rules that limit self-dealing through the related party provisions is a result of the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   c

 

19. Susan purchased a lot for investment purposes. She paid $10,000 for the lot. Three years later she sold the lot to her daughter for $8,000. Susan cannot deduct the loss due to

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   c

 

20. Withholding of taxes from the taxpayers wages and quarterly estimated tax payments are a result of the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   e

 

21. Thomas had $8,500 withheld from his paycheck, but since he has a large amount of interest and dividends, he is required to make quarterly estimated tax payments due to the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   e

 

22. Jerome, a self-employed attorney, is scrambling around to refigure his estimated 2015 income tax liability, because he needs to mail his third quarter estimated tax payment tomorrow (September 15, 2015). What concept, construct, or doctrine is causing Jerome to scramble?

  a. Administrative Convenience Concept.
  b. Ability To Pay Concept.
  c. Arms-length Transaction Concept.
  d. Pay- As-You-Go Concept.
  e. Assignment of Income Doctrine.

 

ANSWER:   d

 

23. The IRS has a penalty for underpayment of estimated taxes. This penalty exists because of which of the following concepts, constructs, or doctrines?

  a. Pay-As-You-Go.
  b. Tax Benefit Rule.
  c. Substance-Over-Form.
  d. Administrative Convenience.
  e. Ability-To-Pay.

 

ANSWER:   a

 

24. The allowance of deductions in calculating taxable income and the use of a progressive tax rate structure are a direct application of the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   a

 

25. Victor receives a $2,000 tax credit for childcare. The credit was earned because of Victors expenditures for daycare for his son while Victor worked. What concept, construct, or doctrine helps explain why Victor receives this tax credit?

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Pay-as-You-Go Concept.

 

ANSWER:   a

 

26. No income is taxed until the taxpayer is allowed the return of the original investment due to the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Business Purpose concept

 

ANSWER:   d

 

27. Carter sold 100 shares of Mitsui, Inc. for $8,000 but he only recognized $2,000 as income because the original purchase price was $6,000. This is due to the

  a. Ability to Pay Concept.
  b. Administrative Convenience Concept.
  c. Arms-Length Transaction Concept.
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Business Purpose Concept.

 

ANSWER:   d

 

28. The ability-to-pay concept is fundamental to the income tax structure. Constructs used to implement this concept include

I. Deductions
II. Progressive tax rates
III. Exclusions
IV. Business losses

  a. Only statement II is correct.
  b. Statements I, III, and IV are correct.
  c. Statements I, II, and IV are correct.
  d. Statements I and III are correct.
  e. Statements I, II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   c

 

29. Which of the following is/are based on an ability-to-pay concept?

I. A flat tax .
II. Johson City charges all households a flat fee of $25 per month for water usage.
III. Boone County recently established Route 89 as a toll road. All cars traveling from East Johnson City to Appleton pay $1.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Statements II and III are correct
  d. Statements I, II, and III are correct.
  e. None of the statements are correct.

 

ANSWER:   e

 

30. Some discontented taxpayers have suggested that complexity be removed from the income tax structure by applying a flat tax rate to the gross income of all taxpayers. This approach violates which concept?

  a. Ability to Pay Concept.
  b. All-inclusive Income Concept.
  c. Entity Concept.
  d. Pay-as-You-Go Concept.
  e. Wherewithal to Pay Concept.

 

ANSWER:   a

 

31. Allowing individuals to deduct a standard deduction amount in lieu of itemizing their allowable personal deductions is an application of the

  a. Administrative Convenience Concept.
  b. Wherewithal-to-Pay Concept.
  c. Annual Accounting Period Concept
  d. Capital Recovery Concept.
  e. Business Purpose Concept.

 

ANSWER:   a

 

32. Sanchez Company allows its employees to make personal copies without charge on the company copy machines. What concept, construct, or doctrine helps explain why the benefit received is not taxable to Sanchez employees?

  a. Administrative Convenience Concept.
  b. Assignment of Income Doctrine.
  c. Arms-length Transaction Concept.
  d. Ability To Pay Concept.
  e. Pay As You Go Concept.

 

ANSWER:   a

 

33. Which of the following concepts/doctrines state(s) that items may be omitted from the tax base whenever the cost of implementing a concept exceeds the benefit of using it?

  a. Ability-to-Pay.
  b. Administrative Convenience.
  c. Arms-length Transaction.
  d. Substance-Over-Form.
  e. Tax Benefit Rule.

 

ANSWER:   b

 

34. Sandra sells a business-use warehouse to her wholly owned corporation. Sandra realizes a loss of $13,000 on the sale. (Sales price, $102,000, less adjusted basis, $115,000). Tax law does not permit Sandra a deduction for the $13,000 loss. Which of the following explain(s) this tax result?

I. Arms-length Transaction Concept.
II. Pay-As-You-Go Concept.
III. Legislative Grace Concept
IV. Business Purpose Concept.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Statements III and IV are correct.
  d. Statements I and III are correct.
  e. Statements I, II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   a

 

35. Which of the following is a taxable entity?

  a. Sole Proprietorship.
  b. Partnership.
  c. S Corporation.
  d. C Corporation.

 

ANSWER:   d

 

36. According to the entity concept

I. each unit must keep separate records.
II. each unit reports the results of operations separate and apart from owners.
III. every unit is liable for tax on its income.
IV. each unit is classified as one of two basic entity types.

  a. Statements I and II are correct.
  b. Statements II and III are correct.
  c. Only statement IV is correct.
  d. Statements I, III, and IV are correct.
  e. Statements I, II, and IV are correct.

 

ANSWER:   e

 

37. According to the entity concept

I. a sole proprietorship is similar to a conduit entity.
II. a sole proprietor cannot convert nondeductible personal items into deductible business items by commingling expenditures.
III. a partnership is an example of a mixture of a taxable and a conduit entity.
IV. an S corporation is a tax paying entity.

  a. Statements I and II are correct.
  b. Statements II and III are correct.
  c. Only statement IV is correct.
  d. Statements I, II, and III are correct.
  e. Statements I, II, and IV are correct.

 

ANSWER:   a

 

38. During the current year, Trane invests $35,000 in each of two separate corporations. Each investment gives him a 20% ownership interest. Brazil Corporation is a regular corporation that has taxable income of $200,000 and pays dividends totaling $50,000. China Corporation is an S corporation that has taxable income of $100,000 and pays $50,000 of dividends. As a result of these two investments, Trane

I. Has $40,000 of taxable income from Brazil Corporation.
II. Has $20,000 of taxable income from China Corporation.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   b

 

39. During the current year, Walter invests $35,000 in each of two separate corporations. Each investment gives him a 20% ownership interest. Corporation X is a C corporation that has taxable income of $200,000 and pays dividends totaling $50,000. Corporation Z is an S corporation that has taxable income of $100,000 and pays $50,000 of dividends. As a result of these two investments, Walter

I. Has $10,000 of taxable income from Corporation X.
II. Has $10,000 of taxable income from Corporation Z.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   a

 

40. In the current year, Darlene purchases a 20% interest in the Grant Partnership (GP) for $10,000. During the current year, GP has a taxable income of $80,000 and Darlene withdraws $5,000 of cash from the partnership. Darlenes income to be reported from her investment in GP and her basis in GP at the end of the year is:

Income          Basis

  a. $16,000   $21,000
  b. $5,000     $26,000
  c. $16,000   $10,000
  d. $5,000     $10,000

 

ANSWER:   a

 

41. Will is a partner in Oil Exploration Limited Partnership. For the current year, the partnership reports net income of $130,000. Wills share of the income is $1,300. Will reports that amount in his gross income. The partnership pays no income tax on its earnings. What concept, construct, or doctrine applies here?

  a. Annual Accounting Period Concept.
  b. Arms-length Transaction Concept.
  c. Assignment of Income Doctrine.
  d. Entity Concept.
  e. Substance Over Form Doctrine.

 

ANSWER:   d

 

42. Alfred is a consultant for Data Planners. In an effort to minimize his tax liability he enters into a legal contract transferring 25% of the fees from a new consulting contract to his son Ken, who is 42, and owns a pest control business. Which of the following statements concerning the transaction is correct?

I. The assignment-of-income doctrine prevents Alfred from transferring taxation of the income to his son.
II. The assignment-of- income doctrine does not apply because the transfer is supported by a legal contract.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   a

 

43. Ronald is a consultant for Economic Forecasters, Inc. In an effort to minimize his tax liability he enters into a legal contract transferring 25% of the fees from a new consulting contract to his son Ken, who is 42, and owns a pest control business. Which of the following statements concerning the transaction is correct?

I. The assignment-of-income doctrine does not apply if Ken and Ronald are in the same marginal tax bracket.
II. The assignment-of- income doctrine does not apply if Ronalds son is under age 14.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   d

 

44. Rachel paid $1,000 for supplies in 2014. In 2015, the vendor finds a $200 mistake on the invoice and refunds the overpayment to Rachel. Which of the following doctrines or concepts is the least helpful in determining how the 2015 transaction should be reported for tax purposes?

  a. Accounting Period.
  b. Tax Benefit Rule.
  c. Claim of Right.
  d. Assignment of Income.
  e. All-Inclusive Income.

 

ANSWER:   d

 

45. Isabel is a self-employed electrician. All cash payments she receives from customers are deposited into a bank account held in the name of her son. Isabel does not have use of the funds. Therefore, she does not think she needs to include the cash receipts in her gross income. What concept or doctrine applies to this situation?

  a. Pay As You Go Concept.
  b. Assignment of Income Doctrine.
  c. Annual Accounting Period Concept.
  d. Substance Over Form Doctrine
  e. Arms-length Transaction Concept.

 

ANSWER:   b

 

46. Samuel owns some land, which has an oil deposit underneath it. His annual royalties vary from $50,000 to $60,000. Because Samuel is in the highest marginal tax rate bracket, he would like to have some (or all) of the royalty income taxed to his son, Jack, thus lowering the overall tax on the royalty income. To do this

I. Samuel can gift part of the land to Jack.
II. Samuel can gift part of each years royalties to Jack.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   a

 

47. Riley owns some land, which has an oil deposit underneath it. His annual royalties are usually around $100,000. Because Riley is in the highest marginal tax rate bracket, he would like to have some (or all) of the royalty income taxed to his son, Mark, thus lowering the overall tax on the royalty income. To do this

I. Riley can gift part of the land to Mark.
II. Riley can gift all of the land to Mark.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   c

 

48. On June 1, Don receives a rental house from his Uncle Sidney as a graduation present. The monthly rental on the house is $1,000. On June 25, the tenant pays Uncle Sidney the $1,000 rent payment for June by mistake. Which of the following concepts, constructs, or doctrines is the most relevant in determining the tax treatment of the $1,000 rental payment?

  a. Capital Recovery Concept.
  b. Assignment of Income Doctrine.
  c. Constructive Receipt Doctrine.
  d. Wherewithal-to-Pay Concept.
  e. Substance Over Form Doctrine.

 

ANSWER:   b

 

49. Mariannes uncle Mike gives her $20,000 of 8% bonds on July 1st of the current year. The bonds pay interest on June 30 and December 31.

I. Marianne has $20,000 of income from the receipt of the bonds.
II. Marianne has $1,600 of interest income from the bonds in the year of the gift.
III. Marianne has $800 of interest income from the bonds in the year of the gift.
IV. Mike has $800 of interest income from the bonds in the year of the gift.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Statements I and III are correct.
  d. Statements I and II are correct.
  e. Statements III and IV are correct.

 

ANSWER:   e

 

50. Rodrigo has $5,000 of state income taxes withheld from his salary during 2014. On his 2014 income tax return, Rodrigo properly deducts the $5,000 as state taxes paid. Upon filing his 2014 state tax return on April 15, 2015, he determines that his actual State income tax for 2014 is only $4,100. He receives a $900 refund on May 25, 2015 from the amounts withheld by the state. What concept(s), construct(s), or doctrine(s) dictate that the $900 is included in Rodrigos 2015 income?

I. Annual Accounting Period Concept.
II. Tax Benefit Rule.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   c

 

51. Wintrop has $4,000 of state income taxes withheld from his salary during 2014. On his 2014 income tax return, Wintrop properly deducts the $4,000 as state taxes paid. Upon filing his 2014 state tax return on April 15, 2015, he determines that his actual State income tax for 2014 is only $3,300. He receives a $700 refund on May 25, 2015 from the amounts withheld by the state. What concept(s), construct(s), or doctrine(s) dictate that the $700 is included in Wintrops 2015 income?

I. Claim of Right Doctrine.
II. Constructive Receipt Doctrine.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   d

 

52. Joanne, a single individual, has $2,000 in state taxes withheld from her salary in 2015. Her total itemized deductions are $6,150. She claims the $2,000 as an itemized deduction on her 2015 tax return. In 2016 she receives a state income tax refund of $700. Under the tax benefit rule she has to report income in 2016 of

  a. $2,000
  b. $ 700.
  c. $ 50.
  d. $ -0-.
  e. $ -0-, but Joanne must file an amended 2015 tax and reduce her itemized deductions by $700.

 

ANSWER:   c

 

53. Margarita, a single individual, has $2,000 in state taxes withheld from her salary in 2014. Her total itemized deductions are $7,500. She claims the $2,000 as an itemized deduction on her 2014 tax return. In 2015, she receives a state income tax refund of $400. Under the tax benefit rule she has to report income in 2015 of

  a. $2,000.
  b. $ 400.
  c. $ 200.
  d. $ -0-.
  e. $ -0-, but Margarita must file an amended 2014 tax and reduce her itemized deductions by $400.

 

ANSWER:   b

 

54. Which of the following constructs have developed from the Annual Accounting Period Concept?

I. Entity Concept.
II. Capital Recovery.
III. Related Party.
IV. Tax Benefit Rule.

  a. Only statement I is correct.
  b. Statements II and III are correct.
  c. Statements III and IV are correct.
  d. Only statement IV is correct.
  e. Statements II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   d

 

55. A crucial question concerning income is when to recognize it (in which accounting period income should income be taxed?). Which of the following help resolve the problems of timing?

I. Realization Concept.
II. Accounting Method.
III. Constructive Receipt.
IV. Substance-Over-Form Doctrine.

  a. Statements I and II are correct.
  b. Only statement I is correct.
  c. Only statement II is correct.
  d. Statements I, II, and III are correct.
  e. Statements I, II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   d

 

56. Fay hires her four-year-old son to be the office manager of her real estate firm. She deducts his $20,000 annual salary as a business expense. The IRS disallows the deduction upon examination of Fays tax return. Which of the following supports the IRS position?

  a. All-Inclusive Income Concept.
  b. Annual Accounting Period Concept.
  c. Entity Concept.
  d. Realization Concept.
  e. Business Purpose Concept

 

ANSWER:   e

 

57. The broadest income concept

I. considers all income received (e.g., cash, property, services, etc.) taxable.
II. implies that anything of value received may be taxable.
III. is referred to as the legislative grace concept.
IV. implies that all increases in wealth may be taxable

  a. Only statement II is correct.
  b. Statements I, II and III are correct.
  c. Statements I, II, and IV are correct.
  d. Statements I and IV are correct.
  e. Statements I, II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   c

 

58. After buying books at the beginning of the semester, Iris finds a $50 bill outside the door of the bookstore. The $50 is considered gross income. Which of the following supports this treatment?

  a. All-inclusive Income Concept.
  b. Capital Recovery Concept.
  c. Wherewithal-To-Pay Concept.
  d. Administrative Convenience.
  e. Constructive Receipt Doctrine.

 

ANSWER:   a

 

59. After buying a new sofa at the furniture store, Hilda finds a $1,000 bill in the parking lot near her car. What are the tax effects of this find?

I. Hilda must recognize $1,000 of income for this tax year.
II. The all-inclusive-income concept applies in this situation.
III. Hilda will not recognize the $1,000 because the IRS will never know about the windfall.
IV. Hilda will not recognize the $1,000 because there is not a specific tax law provision requiring it.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Only statement IV is correct.
  d. Statements I and II are correct.
  e. Statements II and III are correct.

 

ANSWER:   d

 

60. Betty is a house painter and owns Trim Beautiful Painting Company. Last month she painted the lake cottage of Anne, a local attorney who performed some litigation work for Betty to help in some delinquent bill collection. The painting, valued at $1,000, was done in exchange for the litigation work. Neither party charged fees. What should be the tax consequences of these events?

I. Anne reports $1,000 of income when the painting is completed.
II. No cash was received. Therefore, neither party reports income.
III. Neither individual reports income because there is no reporting of the event to the IRS.
IV. Both parties report income because there is no exclusion for barter transactions..

  a. Only statement I is correct.
  b. Statements II and IV are correct.
  c. Only statement II is correct.
  d. Statements I and IV are correct.
  e. Only statement IV is correct.

 

ANSWER:   d

 

61. In June, Catherine receives stock worth $12,000 as a graduation present from her Grandfather. The following November she receives an $800 cash dividend on the stock. Catherine must include the $800 dividend in her gross income, but excludes the $12,000 value of the stock received. The income tax concept(s) that require this treatment include:

I. Ability-to-Pay Concept.
II. All-inclusive Income Concept.
III. Constructive Receipt Doctrine.
IV. Legislative Grace Concept.

  a. Only statement III is correct.
  b. Statements III and IV are correct.
  c. Statements I and III are correct.
  d. Statements II and IV are correct.
  e. Only statement I is correct.

 

ANSWER:   d

 

62. Capital assets include which of the following?

I. Depreciable equipment used in Robbies business.
II. A new car held for resale by Andrews Auto Sales.
III. Accounts receivable held by Jessica because of sales on credit while operating her store.
IV. A set of golf clubs, belonging to a surgeon.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement IV is correct.
  c. Statements III and IV is correct.
  d. Statements I, III, and IV are correct.
  e. Statements I, II, III, and IV are correct.

 

ANSWER:   b

 

63. Ted sells 200 shares of common stock for $2,000. The stock cost Ted $500 several years ago. Teds realized gain from the sale is only $1,500. Which of the following provides support for this treatment?

  a. Annual Accounting Period Concept.
  b. Capital Recovery Concept.
  c. Wherewithal-To-Pay Concept.
  d. Claim of Right Doctrine.
  e. Constructive Receipt Doctrine.

 

ANSWER:   b

 

64. In 2007, Gaylord purchased 100 shares of stock of Chisel Corporation for $200 per share. In 2015, Gaylord sells all of the shares for $19,000. What are the effects of these events?

I. The capital recovery concept prevents the recognition of any income.
II. Gaylord reports $1,000 of ordinary income for tax year 2015.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   a

 

65. Carlota sells her personal automobile for $1,000. The car cost her $10,000 nine years ago. What are the tax effects of the current sale?

I. Carlota realizes a transaction loss of $9,000 due to the capital recovery concept.
II. Carlota realizes income of $1,000 due to the all-inclusive-income concept.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   a

 

66. Roseanne sells her personal automobile for $1,000. The car cost her $12,000 nine years ago. What are the tax effects of the current sale?

I. Roseanne recognizes a deductible loss of $11,000 on her current-year tax return due to the capital recovery concept.
II. Roseanne recognizes no loss on her tax return due to lack of business purpose with the automobile.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   b

 

67. Duncan purchased State of Wisconsin general-purpose bonds at a cost of $3,400 in 2013. He receives $170 interest on the bonds in 2013, 2014, and 2015. In 2015, he sells the bonds for $3,800. Duncan excludes the bond interest, but must include a $400 capital gain in his 2015 gross income. Which of the following Concepts, Constructs, and/or Doctrines help in forming the basis for this treatment?

I. Capital Recovery Concept.
II. Legislative Grace Concept.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   c

 

68. Tim purchased State of Idaho general-purpose bonds at a cost of $3,400 in 2013. He receives $170 interest on the bonds in 2013, 2014, and 2015. In 2015, he sells the bonds for $3,800. Tim excludes the bond interest, but must include a $400 capital gain in his 2015 gross income. Which of the following Concepts, Constructs, and/or Doctrines help in forming the basis for this treatment?

I. Constructive Receipt Doctrine.
II. All-inclusive Income Concept.

  a. Only statement I is correct.
  b. Only statement II is correct.
  c. Both statements are correct.
  d. Neither statement is correct.

 

ANSWER:   b

 

69. John purchased State of Oklahoma general-purpose bonds at a cost of $3,400 in 2013. He receives $210 interest on the bonds in 2013, 2014, and 2015. In 2015, he sells the bonds for $3,800. How m

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here