Theoretical Basis for Nursing 3rd Edition McEwen Test Bank

<< Basic Nursing Concepts, Skills & Reasoning 1st Edition by Treas , Leslie S Test Bank The Power of Logic 5th Edition by Howard-Snyder Test Bank >>
Product Code: 222
Availability: In Stock
Price: $24.99
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Theoretical Basis for Nursing 3rd Edition McEwen Test Bank

Description

WITH ANSWERS

Theoretical Basis for Nursing 3rd Edition McEwen Test Bank

Chapter 2- Overview of Theory in Nursing

 

1. Myra Levine expressed nurses are often confused about theory. Which of the following was given as one reason for the confusion related to nursing theory?
  A) Clearly understandable
  B) Obscure concepts
  C) Application to practice
  D) New concepts

 

 

2. If a theory is to be useful in nursing, it must include which of the following?
  A) Broad concepts
  B) Understandable concepts
  C) Concepts specific to nursing
  D) Operationally defined concepts

 

 

3. Theories developed for nursing include all of the following except which of the following?
  A) Identify standards for nursing practice
  B) Guide development of client cares
  C) Direct quality assurance programs
  D) Align with other health care disciplines

 

 

4. Which of the following was the first stage in the development of a nursing theory and philosophy?
  A) Silent knowledge
  B) Received knowledge
  C) Subjective knowledge
  D) Procedural knowledge

 

 

5. The silent knowledge stage of theory and philosophy development was driven based on which of the following?
  A) Nursing as an independent discipline
  B) Medical model, dependent on physicians
  C) Interdisciplinary team design
  D) Nursing as an academic discipline

 

 

6. During the 1970s, the nursing profession viewed itself as a scientific discipline evolving toward a theoretically based practice focusing on the client. Which stage of theory and philosophy development is this the correct description?
  A) Silent knowledge
  B) Received knowledge
  C) Subjective knowledge
  D) Procedural knowledge

 

 

7. What is the current stage of knowledge development for the discipline of nursing?
  A) Silent knowledge
  B) Received knowledge
  C) Subjective knowledge
  D) Constructed knowledge

 

 

8. Development of a metatheory includes which of the following?
  A) Broad processes and generalized understanding
  B) Specific application of theory
  C) Development of theory through practice
  D) Use of only nursing concepts

 

 

9. Which type of theory is the most broad and complex in scope?
  A) Grand theory
  B) Middle range theory
  C) Practice theory
  D) Microtheory

 

 

10. Which type of theory may describe a phenomenon, explain relationships of concepts or predict effects of a phenomenon?
  A) Metatheory
  B) Grand theory
  C) Middle range theory
  D) Practice theory

 

 

11. Which type of theory is the least complex and is situation specific?
  A) Methatheory
  B) Grand theory
  C) Middle range theory
  D) Practice theory

 

 

12. A nursing theory designed to explain or relate concepts in a theory to one another is considered which type or purpose of theory?
  A) Factor-isolating theories
  B) Factor-relating theories
  C) Situation-relating theories
  D) Situation-producing theories

 

 

13. A nursing theory which prescribes activities to reach a goal is which type of theory?
  A) Factor-isolating theories
  B) Factor-relating theories
  C) Situation-relating theories
  D) Situation-producing theories

 

 

14. Which of the following discipline or disciplines may be used in the design of a nursing theory?
  A) Psychology
  B) Physical biology
  C) Sociology
  D) Psychology, physical biology, and sociology

 

 

15. Based on the work by Fawcett, which of the following is not part of the defined nursing metaparadigm?
  A) Person
  B) Health
  C) Environment
  D) Caring

 

 

 

Answer Key

 

1. B
2. B
3. D
4. A
5. B
6. D
7. D
8. A
9. A
10. C
11. D
12. B
13. D
14. D
15. D

 

 

Chapter 20- Application of Theory in Nursing Education

 

1. Which of the following is not part of the formal curricula in nursing education and is not tied to the framework of the program?
  A) Clinical competencies
  B) Course objectives
  C) Course outlines
  D) Clinical agencies

 

 

2. What is the first step in the Tyler Curriculum Development Model?
  A) Identify the educational purpose/objectives
  B) Define experiences of students
  C) Develop the mission of a program
  D) Plan courses

 

 

3. Which governing body is responsible for setting the required number of hours to be included in a nursing program?
  A) National League for Nursing Accrediting Committee
  B) American Association of Colleges of Nursing
  C) State Boards of Nursing
  D) Commission on Collegiate Nursing Education

 

 

4. In what timeframe did the National League of Nursing (NLN) complete the first accreditation visits?
  A) 1920s
  B) 1930s
  C) 1940s
  D) 1950s

 

 

5. When a program is designing the conceptual framework, what is the basis for the framework?
  A) Metaparadigm of nursing
  B) Schools philosophy
  C) Faculty design from current trends
  D) Outcomes and course plans

 

 

6. Which of the following is not noted as a reason for curriculum change in nursing education?
  A) Change in healthcare delivery
  B) Increase in critical thinking
  C) Evolution of technology
  D) Faculty preference for content

 

 

7. Rote lecture of material to a class of nursing students prior to use of the information is considered what content category of education?
  A) Cognitive content
  B) Psychomotor content
  C) Application of content
  D) Development of content

 

 

8. Nursing students are learning to perform insertion of intravenous lines. What is this type of content category in nursing education?
  A) Cognitive content
  B) Psychomotor content
  C) Application of content
  D) Development of content

 

 

9. A group of students are integrating the information they have learned in class and using the information in the clinical setting when working with patients. What is this content considered in nursing education?
  A) Cognitive content
  B) Psychomotor content
  C) Application of content
  D) Development of content

 

 

10. Faculty who use interactive case studies as a theory for development of course learning are using what type of learning strategy?
  A) Operational teaching
  B) Problem-based learning
  C) Dialectic learning
  D) Logistic teaching

 

 

11. Faculty who use sequential and planned mastery of content theory for design of a course are using which type of learning strategy?
  A) Operational teaching
  B) Problem-based learning
  C) Dialectic learning
  D) Logistic teaching

 

 

12. Faculty who are responsible for the design and implementation of technology-based curriculum are directly responsible for all of the following except one. For which one are faculty not responsible in distance education?
  A) Design of course
  B) Delivery method of information
  C) Facilitation of support system
  D) Hardware selection by student

 

 

 

Answer Key

 

1. D
2. A
3. C
4. B
5. B
6. D
7. A
8. B
9. C
10. B
11. D
12. D

 

 

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



 

Once the order is placed, the order will be delivered to your email less than 24 hours, mostly within 4 hours. 

If you have questions, you can contact us here